Şimdi Ara

Alçı mı yoksa zımpara üzerine silikon boya mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
60.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnşaat halindeki evimin içini yaptırıyorum.
    Duvarlara alçı yaptırmak istemiyorum.Zira rutubete ve duvarlarda terlemeye sebep oluyor.
    Ancak tabii ki pürüzsüz ve dekoratif bir görünümü var alçının.

Alçı yerine önce duvarları zımparalatıp iyice pürüzsüz hale getirtip sonra da üzerine pürüzsüzlük sağlamaya katkısı olacak saten veya silikonlu boya yaptırsak nasıl olur?

Ayrıca bu silikonlu boyalar iç cepheye uygulanabiliyor mu?

Ne dersiniz.Daha önceden tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yaparlarsa sevinirim.

• aman diyim alçı yapma.alçı berbat ötesi.derdi çok,dermanı yok o lanet şeyin.

duvarları sadece çıktıları alacak şekilde zımparalat.sonra 2 kat saten sürdür.mümkünse rulo ile sürülmesin.boya olarak marshall veya dyo nun silikonlu iç cephe boyasını kullan.tavsite renklerim somon ve limoni sarı.
  • Sadece zımparalatarak alçı ile aynı hava yakalanmaz diye düşünüyorum. Alçı çekilen duvar mermer gibi duruyor. Birde kalon kirişlere metal köşebentler takılınca hem çok düzgün hemde sağlam oluyor. Bence saten alçısı çektirin, terleme sorunu için işin erbabı bir boyacı ile görüşün size tavsiye edeceği bir boya ile duvarları boyatın. Su bazlı boyalar terlemenin önüne geçer diye duymuştum mesela.
  • alçı çekilen ev.ona göre düşünün.şimdi alçı dayanıklı bir madde değil.koltuk çarptı,telefon değdi zarar görecek.ve dış etkenler nedeniyle zamnla dökülecek.artı alçı nem tutuyor.aşırı nem zararlı
  • Ya işi yaptıracağım ustalar ile birebir konuşmaktan çekiniyorum arkadaşlar.Tamam işini adam gibi yapanlar vardır ve doğru yönlendirirler belki ama bana nedense sanki adam éabi alçı yapalım duvarlar kaymak gibi olur" diyecelmiş gibi geliyor.
    Alçı işçiliği yapıp para kazanmak için adam alçıyı kötülemez.
    O yüzden sağlıklı bilgi alamayacağımı düşünüyorum.

Bu su bazlı boya meselesini de araştıracağım.
    Bu arada ille alçı kalitesinde olmasına gerek yok duvar pürüzlülüğünün.
    Ama ona yakın kalitede bir pürüzlülük olsa ona razıyım ben.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
  • hocam bence zımpara yap.bir adet dewalt zımpara makinası+atlas 167 numara zımpara+kuru bir fırça=düz+sağlam+temiz bir duvar.

sonrası kaliteli boya ve isteğine göre saten.
  • Bizim evin duvarları saten alçı kaplıdır. Pürüzsüz şekilde zımparalandığı için üstüne boya atmaya bile gerek duymadık. Üstelik alçı boyadan daha sağlıklıdır. Bizde rutubet terleme falan yapmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 yıldır saten alçı var
    boyada var üstünde
    hiç birşey olmadı şu ana kadar gerçekten abartıldığı kadarda olmuyor
  • Ben daha önce alçı çektirmiştim. Size tavsiyem alçı çektirirseniz tavana alçı çektirmeyin. Ücret içinde m2 üzerinden fiyat vermeye kalkan boyacı ile anlaşmayın. örneğin 2+1 ev için 400-500 lira malzeme 1000 lira işçilik toplam 1500 tl den fazla fiyat söyleyen boyacıyla pazarlık bile etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Ben daha önce alçı çektirmiştim. Size tavsiyem alçı çektirirseniz tavana alçı çektirmeyin. Ücret içinde m2 üzerinden fiyat vermeye kalkan boyacı ile anlaşmayın. örneğin 2+1 ev için 400-500 lira malzeme 1000 lira işçilik toplam 1500 tl den fazla fiyat söyleyen boyacıyla pazarlık bile etmeyin.

hocam güzl söylemişsin o zaman fiyatlarla ilgili şöyle sorayım sana:

3+1 ev yaklaşık 115 m2.
    karonpiyer + duvar ve tavan boyası + alçı işçiliği kaç para eder sence? (malzeme dahil bi fiyat söyler misin?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: citcit

quote:

Ben daha önce alçı çektirmiştim. Size tavsiyem alçı çektirirseniz tavana alçı çektirmeyin. Ücret içinde m2 üzerinden fiyat vermeye kalkan boyacı ile anlaşmayın. örneğin 2+1 ev için 400-500 lira malzeme 1000 lira işçilik toplam 1500 tl den fazla fiyat söyleyen boyacıyla pazarlık bile etmeyin.

3+1 ev yaklaşık 115 m2.
    karonpiyer + duvar ve tavan boyası + alçı işçiliği kaç para eder sence? (malzeme dahil bi fiyat söyler misin?)

kartonpiyerin metresini ortalama 5 liradan yapıyorlar. Perdelik olacak yerlere çif fiyat alıyorlar yani 10 lira. Kemer vb şeylerde ortalama 150 lira. Salonun kartonpiyerine paralel çita denilen ince kartonpiyerden yaptırmak istersen oda 100 lira civarı. Kartonpiyerci fiyatı çıkartınca pazarlık yapmanda fayda var. Yani evde 150 m kartonpiyer yapılacaksa 750 lira isterler pazarlıkla 600-700 arası yaptırılabilir. Kar marjı yüksek bi iş olduğundan pazarlıkta diretin.

Gelelim boyaya.
    gerekli malzemeler :
    boya, zımpara, sıva alçısı, saten alçısı, tiner, dyobinder, köşe metalleri, tavan boyası, kapılar için yağlı boya, ahşap macunu aklıma gelenler bunlar.
    malzemenin ebatını yazayım siz fiyatını internetten bulun.
    15 litre duvar boyası
    12 litre tavan boyası veya beyaz plastik
    30-40 tane zımpara
    toplam 7-8 paket alçı
    1 adet tiner
    1 adet dyobinder
    evdeki girinti çıkıntı için köşe metali ortalama 1- 1.5 lira tanesi 30-40 tane kadar gider tahminen
    2.5 litre yağlı boya
    1 adet ahşap macunu

ortalama 400-450 lira tutar bu saydıklarım.

işçilik ücretinin ise boyacı için ortalama 1250 lirayı geçmemesi lazım.

toplam .
    kartonpiyer 750
    boya ve alçı 450
    boya ve alçı işçiliği 1250
    ortalma 2500 lira tutması gerekir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: citcit

quote:

3+1 ev yaklaşık 115 m2.

kartonpiyerin metresini ortalama 5 liradan yapıyorlar. Perdelik olacak yerlere çif fiyat alıyorlar yani 10 lira. Kemer vb şeylerde ortalama 150 lira. Salonun kartonpiyerine paralel çita denilen ince kartonpiyerden yaptırmak istersen oda 100 lira civarı. Kartonpiyerci fiyatı çıkartınca pazarlık yapmanda fayda var. Yani evde 150 m kartonpiyer yapılacaksa 750 lira isterler pazarlıkla 600-700 arası yaptırılabilir. Kar marjı yüksek bi iş olduğundan pazarlıkta diretin.

Gelelim boyaya.
    gerekli malzemeler :
    boya, zımpara, sıva alçısı, saten alçısı, tiner, dyobinder, köşe metalleri, tavan boyası, kapılar için yağlı boya, ahşap macunu aklıma gelenler bunlar.
    malzemenin ebatını yazayım siz fiyatını internetten bulun.
    15 litre duvar boyası
    12 litre tavan boyası veya beyaz plastik
    30-40 tane zımpara
    toplam 7-8 paket alçı
    1 adet tiner
    1 adet dyobinder
    evdeki girinti çıkıntı için köşe metali ortalama 1- 1.5 lira tanesi 30-40 tane kadar gider tahminen
    2.5 litre yağlı boya
    1 adet ahşap macunu

ortalama 400-450 lira tutar bu saydıklarım.

işçilik ücretinin ise boyacı için ortalama 1250 lirayı geçmemesi lazım.

toplam .
    kartonpiyer 750
    boya ve alçı 450
    boya ve alçı işçiliği 1250
    ortalma 2500 lira tutması gerekir.

ben bu tahminin biraz üzerinde fiyat aldım.
    teşekkür ederim hocam yardımın için.
    bakalım biraz pazarlık ile bu dediğine çekmeye çalışacağım fiyatı.

• malzeme parası fazla oynamaz. Kartonpiyerin metre fiyatıda öyle.
    sadece boyacının işçiliği oynar. sizin evinizin işi 10 günü aşmaz. Benim verdiğim işçilikle günlüğü 125 liraya geliyor. Malzeme dahil 2500-3000 gibi fiyat isteyenlerin malzeme ücretini düşünce günlük 200-250 lira gibi bir işçilik ücreti istedikleri ortaya çıkar. Bu parayı isteyenlere milletvekilleri bile sizin kadar kazanmıyor diyesim geliyor.
  • Evet arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ediyorum.Devamını bekliyorum...
  • eger duvarda rutubet yoksa dırek alcı yaptıra bılırsın sıkıttı olmaz ustanın hatasını ve musterının cımrılıgını saymasak pazarlık pazarlı e nereye kadar pazarlı ondan sonra usta oyle yaptı usta azbıle yaptı
    mesela ıs yapıyoruz cevremızdekı ınsanlara her kez ucuz ıs yaptırmanın pesınde kurtuk donuyor ama kozlar
    ustaların elınde bunu musterı olarak kafanıza belleyın yada kendı ısınızı kendınız yapın
  • mıllet vekıllerı ustalar kadar kazanmıyor dıyorsun haklı olabılırsın uckagatcıya raslıyabılırsınız
    burda pıyasa fıyat lıstesı yazım ıscılık
    1 saten alcı metre kare boya zımpara dahıl 8tl ıle 10tl arası
    2montolama ıscılık 15 tl 20 tl arası oynar
    3 karton pyer 5 ytl malzemesıne gore fıyat artar
    4 kapı kemerı cıtasız 150 200 cıtalı 250tl buyuk kemer 400 500 boyle gıder mazemesıne gore
    not pıyasa fıyatları bu sekılde bu fıyatlardan asagı yapılan ıslerden kalıte
    beklemayın
    imza idris usta
  • quote:

m2 olunca ne farkediyor, bazen ustalar m2 fıyatı verıyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.