Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
88
Favori
579.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendeki allerji yaştanmı nedri baya azaldı ama kışın istanbulda özellikle çok rüzgarlı ve rutubetli zamanlarda nefes darlıgı devam ediyor ama özellikle sigara dumanı toz vs allerjilerim artık yok nerdeyse araçta sigara içiyorlar hiç rahatsızlık hissetmiyorum.Bende geniz akıntısı vardı daha önce yazmıştım sanırım uyurken ve gün içinde hissettigim .Son 3-5 aydır sürekli sag tarafıma dönüp yastık düz bir şekilde yatıyorum inanın geniz akıntısından eser kalmadı yaw.Hatta öyle yatmadımmı uyuyamıyorum .
  • Herkese Allah'tan acil şifalar dilerim arkadaşlar. 5 yaşında kızımında benzer problemleri sürekli olarak var.
    5-6 doktor dolaştık hep antibiyotik+sprey+şuruplarla geçiştirdiler. Konunun takipçisiyim...
  • bizim burdaki abinin çocuguda alleji vardı bir çocuk allerji doktoruna götürdüler 1 yıllık tedavi sonrası şimdi düzeldi ad numara vs alayım size atarım pm.istanbulda yalnız doktor.
  • bende de bahar alerjisinden gelme bi geniz akıntısı var.

uzun süre ilaç kullandım. şu aerius tablet lerden yine başka alerji için olan haplardan kullandım. ama hiç biri öyle büyük faydalar etmedi. gittikçe daha kötü oldu.hele şu geniz akıntısının gece uyutmaması kadar iğrenç bir şey yok . en son bir doktora daha gittim. 7 ay faaln oluyo galiba. doktor hanım bu sefer diğerlerinden daha farklı olarak karaciğerle ilgili olduğunu söyledi. fast food tarzı kesinlikle yemeyeceksin artık dedi. ki bende cipsten koladan hamburgerden dönerden şaşmayan bi adamım. gün içinde en az 2 tane fast food tarzı yiyecek ya da içecek tüketirim kesin. ilaç falan da verdi. misal şu an bile önümde duruyor. avamys diye bi nazal sprey. sonra aerius u verdi yine.

neyse işte. eve geldim. ve açık söyleyeyim ben öyle hap seven bi tip değilim. gerçi zorda kaldığımda tabi eşşek gibi içerim ama doğal yöntemlerin hep daha faydalı olduuunu düşünürüm. 1 2 hafta hapları sektirmeden kullandım. fast food u tamamen bıraktım. ne kola ne bişey. ve doktorun da önerisiyle elma yemeye başladım. elma etkiliymiş bu alerjide bu arada. yani şu an bile hiç ilaç kullanmıyorum ama sırf fast food u bıraktığım artık karaciğeri yormadığım için tamamen geçmiş durumda.

fast food tarzı yiyeceklerden uzak durun arkadaşlar

• evet dikkat ettim bu yazıdan sonra bende baya uzun süredir fas food kola asitli içeçekler pizza vs yemiyorum

bu arada annemin yedirdigi keten tohumu zencefil felan ne kadar etkili onu bilmiyorum
  • size yemin ederim ki
    arasıra sabah kahvaltısında yediğim bir kaç poğaça dışında ne cips ne de kola hiç bir abur cubur yemiyorum ama bu alerjiye bir etkisini görmedim.

bir akrabamda bana : sabahları bal ye süt iç dedi. nefesi açıyormuş. bugün itibariyle denedim de bir fark olmadı sanırım ilk gün diye.

onun dışında üzerlik otu tohumu aldım aktardan. akşama onu hazırlayıp buğuseptül gibi kullanacağım bakalım ne olacak.

herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum.
  • bu allerji kişiden kişiye degişiklik gösteriyor mesela bende acıya kaşı da allerji var acı hafifde olsa yedimmi direkt kuru öksürük geliyor sürekli yani enteresan bir şey .

Ben yukarıda anlatılan gibi sabahları sürekli hapşırık akıntı kaşıntı vs ortaokulda tanıştım hapşırık o kadar fazla ve kuvvetli idiki burnum üst kısmı damar şismiş kan toplamıştı yani sonra patladı ama hala izi var

Çapaya gittim o zaman bir sürü igneli test ve bana bir ilaç yazdılar bunu eczaneye yaptır haftada bir vurun diye o şişeyi eczaneye yaptırıp her hafta vurundum ondan sonra baya düzeldim üniversite için izmire gittigimde eser yokdu allerjiden ama arada sırada istanbula gelince kışın direkt nefes darlıgı geliyordu enteresan izmire dönünce düzeliyordu .Yine askerlik için malatya ya aralıkda gitmeme ragmen kar kış hiç hasta olmadım burnum akmadı allerji yokdu sanki.Buraya dönünce yine başladı ama çok sert esen rüzgarda fazla yürürsem veya yagmurlu rutubetli havalarda dışarda olursam mutlaka nefes darlıgı oluyor bende özellikle geceleri fazlaca .

Tabi askerden sonra bir ara 2 hafta felan sürdü nefes darlıgım gece uyuyamıyordum nefes sıkıntısı yüzünden hastaneye gittim gece bir igne yaptılar birde kapsül kırdılar solu bunu dediler fanusta ondan sonra gece ne kadar rahat uyumuştum ilaç felan verdiler tabi arkasından.Bence bu iş için iyi bir allerji uzmanı lazım hepsi gerekli donanım ve bilgi tecrube sahibi degil.

Allerji deri testinden sonra bir ilaç recetesi yazmalı doktor bunu eczaneye yaptır demeli özellikle bahar da bu ilacı her hafta olmalı yoksa vucut bir reaksiyona girdimi ilaç felan hemen kesmiyor birde allerji ilaçları yüksek miktarlı bir etkiye sahip kortizon gibi felan yani aspirin gibi her daim kullanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 2 Nisan 2010; 13:19:56 >

• Ben de kendi hikayemi anlatayım. Ben küçükken hastalık hastasıydım. ( ilkokul çağım özellikle), 2-3 günde bir hastaneye giderdik oralarda yatıp kalkardık hiç unutmam o günleri. Astım ve alerji uzun yıllar sürdü iyileşmesi. Her gün öksürük için bir ilaç çekiyordum içime. Alerji için de yüzüstü yatmıştım ve sırtıma iğneli plakalar koymuşlardı. Ayrıca doktor da 2 koluma 15-20 tane iğne yapmıştı. Yanılmıyorsam Toz, hayvan tüyü, çikolata gibi şeylere alerjim çıkmıştı. Eski giysileri paketliyorduk felan. Evi tertemiz yapıyordu annem, toz bile bırakmıyordu etrafta. Astımı ve alerjiyi ailemin uzun uğraşları sonucunda yendik. Derken yaşım ilerledi üniv çağına geldim. Bu sefer de sinüzit denilen illet başladı. Grip olduğumda aslında sinuzit oluyordum, hayvan gibi bir burun akıntısı iltihaplı, hafif baş ağrısı, gözlerde yanma, boğazda kuruluk ve yanma vs. İlaç kullanmayı sevmem ama maalesef kullanıyorduk.

Size sinüzit ve geniz akıntısı olanlar için tavsiyem,

Yazın bol bol denizde yüzün. Bir yaz hiç unutmam ayvalıkta günde 2-3 defa yüzüyordum. Öyle böyle değil denizde sabit durmam devamli gider gelirim, bi gün böyle nezle gibiyim burnum akıyor devamlı. Ama akan şey aslında su. Yani burunda ve genizde birikmiş iltihap su gibi akıyordu. O sene grip bile olmadım. Canavar gibiydim. Eğer orda biriken ilhitapı atabilirseniz bir şekilde, o sene sıkıntı olmaz. Ama bir daha ki sene kesinlikle geliyor. Ben bi sene tomografi çektirdim. Sinüz MR ı. Geniz eti çıkmadı. Belki de sinuzitin bittiği anda çektirdik o görüntüyü.

Bir de bu sene bende reflü de çıktı. Stresten dolayı mide asidinin yükselmesi, iştah azlığı, mide bulantısı vs. Ama ben genzimdeki akıntının midemi bulandırdığını bile düşünüyorum. Hatta ağzımın kurumasına sebep olan şey de o akıntı.

• Aynı sorunlar bendede var 2 senedirde ben çekiyorum bu illeti.Tavsiyenizi yapıcam inş faydası olur
  • arkadaslar burnum tıkanıyordu hep.Ameliyat oldum kemik ve et vardı aldırdım.Ama hala nefes alamıyorum.Alerji falanmıdır.Ne olabilir.
  • iliadine dayandım ben son 3 gecedir uyanıyorum burun tıkanıklığından naapsamki
  • quote:

Orijinalden alıntı: becozmy

arkadaşlar bu hastalıkla ilgili deneyimi olanlar lütfen bilgilerini paylaşsın ben yaklaşık 6 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum bir çok tedavi yöntemi denememe rağmen banamısın demiyor devamlı olarak burnumu çekme ihtiyacı hissediyorum ,geniz akıntısı ve nefes darlığı oluyor yaşam tarzını inanılmaz etkiliyor şu an
    da tedavi gören veya tedavisini tamamlamış arkadaşlar varsa birbirimize yardımcı olalım benim görmüş olduğum tedavi ve şekilleri
    klasik hastane tedavisi alerji hapları , antibiyotikler, burun spreyleri
    kortizon tedavisi(kesinlikle tavsiye etmiyorum)
    aktar tedavisi
    biorezonans
    psikolog
    bu süre zarfında konulan teşhisler farklı oldu kimisi alerjik nezle kimisi alerjik kökenli sinüzit,kimisi bağırsaklarda mantar kimisi burun eti büyüklüğü dedi en sonunda konulan teşhis alerjik nezle şeklinde tecrübelerinizi bekliyorum selamlar.

kardeş bende 8 yıldır mücadele ediyom bendede geniz akıntısı,geniz eti,orta kulak iltihabı,burun kemik eğriliği,bademcik iltihabı 1 tane daha vardı bunlar var geniz eti olunca ağzından filan nefes alıyon çok kötü bir durum

• Konuya 1 senelik bir hort yapacağım fakat değerli bir konu, kaybolmasın..

Bende deneyimlerimi paylaşayım. Bu illet hastalıkla mücadele edenlerden birisi de benim. Yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum bu sıkıntıyı..şimdiye kadar neden tedavi olmadın diyenler olabilir, oldum tabiiki ama çok işe yaradığını söyleyemem.

Alerji ilaçlarının neredeyse hepsini denemişliğim var. Özellikle Atarax ve muadili ilaçlar acayip uyku yapıyor. Alerjide kurtulalım derken insan kafasını kaldıramıyor. O nedenle onu geçtim. Bunun yerine aerius kullandım fakat bu seferde ilacın tesiri azaldı. Bir ara xyxal kullandım, acayip göz kuruluğu yaptı. Nitekim doktorun dediklerini yaptım. Bana yine aerius ve steroidli bir ilaç verdi (Burun içine sürülen bişeyler) 2 hafta civarı rahat ettim fakat sürekli steroid kullanmak hoşuma gitmedi. Sonra da bıraktım.

Sonuç olarak diyeceğim oki, denenebilecek her türlü ilacı denedim ama hiç birisi kalıcı fayda sağlamıyor. Artık klinikte çalışan bir arkadaşımın öneriisne kulak verip 4 tedavisi 4 sene süren bir yol deneyeceğim. Bu sürekli aşı uygulanan yöntem. Zannediyorum yüzde 80-90 arası başarı sağlanıyormuş.

Bu arada daha önceden arkadaşların belirtmiş olduğu aktardan alınan garip kocakarı ilaçlarını da deneyeceğim. Sonuç olumlu olursa buraya yine görüş yazarım.
    Bu 1 senelik süre içerisinde bu konuyla ilgili bir gelişme yaşayan arkadaşımız varsa bilgilerini paylaşabilirse de sevinirim. Bence Çağın hastalığı Allerji!!

Sağlıkla kalın.

• Aynı sorundan bende müzdaripim bendeki dönem dönem olurdu pek umursamazdım fakat son 7aydır aralıksız çekiyorum ve bunun sebebini araştırmak istedim tesadüfen konuya rastladım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.8ay önce rinoplasti ameliyatı
    oldum.İlk bir ay pek bi sıkıntı yaşamadım ama sonra geniz akıntısı hapşuruk (hapşuruk sonrası soğuk ter atma) bi kaç doktora gittim düzenli olarak antibiyotik kullandım fakat banamısın demiyor o deil geniz akıntısından kurtulmak için böbreklerden olucaz.
    Şuan Nazoster nazal sprey kullanıyorum (günde 4 defa) kullandıktan sonra bir süre kesiyor ama kesin tedavinin bu olmadığını düşünüyorum bu rahatsızlığı yenmiş bi arkadaştan tavsiye almayı umurak tüm çeken arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

Not:7Aylık süreçte ameliyat sonrası sinüslerin hassaslaştığını düşündüm fakat öyle olmadığı aşikar.
  • Arkadaşlar bende bu hastalığı (illetti de denebilir) yaklaşık 10 yıldır çekiyorum. İlk 2 sene çok umursamadım geniz akıntısı ve hapşurma nöbetleri abartılacak kadar ölümcül değildi. Sonra iş değiştirdim aradan kısa bir zaman geçti hapşuruk nöbetleri nezle olunca değişen ses ve elinde mendil ile dolaşan bi tip ayrıca yoğun geniz akıntısı yanında koku alamamaya başladım. 2 sene daha umursadım iş arkadaşlarımdan biri sende alerji olmasın bende çok hapşuruyordum alerjim çıktı doktora gittim ilaç ve iğne tedavisi görüyorum şimdi daha iyiyim dedi, bende benide senin doktoruna götürsene dedim, sağolsun 2006 yılının sonbaharıydı yanlış hatırlamıyorsam doktora gittik doktor beni muayne etti kan testi yaptı alerjin ciğerler inmemiş ilaç tedavisi yeterli senin için dedi 3 tane ilaç yazdı diğerlerini hatırlamıyorun ama ilaçlardan biri Singulair 10 mg ilaçlarını kullan 1 ay sonra kontrole gel dedi bende hafif bi ses düzelmesi ve elinde mendili bırakmıştım sabah ve gece eskisi kadar olmasada hapşuruyordum 1 ay sonra gittim tamam dedi iyi gidiyoruz ilaçlara devam 1 ay sonra muayneye gel dedi benim ses iyice düzeldi burnum açılmış daha rahat nefes alıyordum hapşurmalarımda azalmıştı benim için mucize gerçekleşiyordu doktora tekrar muayneye gittim tedavi sürecin çok güzel gidiyor iğne kullanmamıza hiç gerek kalmadı dedi ilaçlardan sadece Singulair e devam dedi. Onu almaya devam ettim yavaş yavaş koku almayada başladım yediklerinden insan koku aldıkça daha fazla lezzet alıyormuş bunu öğrendim. Doktor 1 ay sonra tekrar çağırdı. Singulair yazdı yolladı önümüzdeki ay tekrar gelirsin diyerek. Hatrı sayılır bir muayne ücreti ödüyordum bende 1 ay sonra gitmedim şirket doktoruna ilacı yazarmısınız dedim sağolsun yazdı kullandım ilaç bittikçe şirket doktorun yazdırıyordum ondan sonra alerji doktorun hiç gitmedim arada ilaçtan sıkılıyor bırakıyordum ama 10-15 gün için eskisi gibi olunca tekrar ilacı kullanıyordum taki geçen aralıkta askere gidine kadar 1-1,5 aylık ilaçlarımı yanımda götürmüştüm ilk başlarda kullandım ama sonra fırsat bulup kullanamadığım günler oldu sorun yaşamadığımı görünce kullanmaktan vazgeçtim Ağrı-Doğubeyazıt gibi kuru ve soğuk havası olan bir memlekette askerlik yaparken alerjiyle alakalı hiç sıkıntı yaşamadım 6 ay sonunda kalan ilaçlarımı yanımda getirdim istanbul sağolsun kullanmak istemediğim ilaçları tekrar kullanmaya zorladı o ilaçlarıda bitirdim almak istemiyordum 10-15 gün sıkıntı yoktu ama daha sonra sıkıntılar tekrar baş gösterdi şuan hava inanılmaz sıcak olmasına rağmen hasta olmuş gibi bir sesin var ve sabah kalkınca akşam yatarken hapşuruk nöbetleri gün içindeki şiddetli ve çok fazla tekrarlayan hapşuruğun yanında geniz akıntısı devam ediyor elinde sürekli mendil dolaşıyorum dayanabilirsem bayram sonunda çapaya gideceğim. Neden Singulaire devam etmek istemediğime gelince ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum...

Allah hepimize şifa versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende son 2 yıldır bu illetle uğraşıyorum ilaç milaç hikaye, bi moka yaramıyo, sadece bu yıl belki 200-300 lira ilaç parası harcadım ana aynen devam, bıktım gerçekten çok bela bi rahatsızlık...
  • son 3 yıldır bu sorunu yaşıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı ve hiçbiri teşhis koyamadı. İçmediğim anti-biyotik(aids hastalarına verilen örnek) ve öksürük ilacı kalmadı. Geçen sene İstanbul'a gidince, daha çok kötü oldum. Geniz akıntısı çok şiddetli öksürük yapıyor, alerjik astım ve alerjik rinitle tadından yenmiyor. Birde burun eti yaptı her gece çok sesli horluyorum. Burnumdan nefes alamıyorum ve bir hareketimde nefesim gidiyor.

Kortizol 10gün kullandım(40mg)
    Astım ilacı kullandım(kullanmaktan utanıp bıraktım)
    Burun spreyinide bir kaç hafta kullandım.

Piyasanın en iyi alerji ilacını kullandım(15mg) ve geniz akıntımı, alerjik rinitimi, alerjik astımımı, gözlerimdeki yaşarmayı ve burun etimdeki büyümeyi durdurdu. Tabi yaklaşık 4-5 aydır içiyorum

Bu sene eylül gibi tedavi olmaya başlayacam. Belirli birkaç yolu varmış. Doktor ilaç %0 olasılıkla tedavi eder dedi ama bu iğne tedavisi %60 tedavi eder dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabricando fit faber -- 29 Temmuz 2012; 2:40:49 >

• 3 doktora gittim, mevsimsel alerjik rinit, farenjit,sinüzit, bronsit... Şaka gibi, üst solunum yolu enfeksiyonundan kan tahlilimde ASO 300+ çıktı, buda kalp ve böbreğin haşat olması demektir, 6 ay deposilin 1.2 iğne kullandım, bu aralar biraz burun tıkanıklığı ve sürekli geniz akıntısı var, yaşam kalitesi sıfır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle Xyzal kullanan oldu mu? Amatörce olucak ama Xyzal , onceair ve Nazoster üçlüsü işe yaradı gibi bende . Tabi daha bir paket kullandım
  • bende 7 yıldır bu hastalık var .Gitmediğim doktor kalmadı.Ama benimki biraz farklı .

Her sabah kalktığımda boğazdan büyük balgam gelmesi ;

Gün içerisinde en az 4 yada 5 kere hapşırma ve buna bağlı olarak akıntı .

Varmı buna benzer bir sorunu arkadaşlar ?

Gerçekten çok kötü birşeyç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.