|
Alerjik rinit, sinüzit (4. sayfa)

-
-
Vasomotor rhinitis islam. -
Bende alerjik rinittten muzdaribim ve artık yaşım 46 oldu. İki defa burun ameliyatı oldum. Her burun ameliyatından sonra çok rahat nefes alıyorsunuz ama sonrasında tekrar konkalar şişiyor ve eski halinize geri dönüyorsunuz. Dolayısıyla artık kemik eğriliği ve deviasyon gibi nedenlerle artık burum ameliyatı olmayı düşünmüyorum. Diğer taraftan neye alerjim olduğunu da testlerle tespit edemediler. Yani benimkisi 4 mevsimlik. Verdikleri alerji ilacını da sürekli kullanmak istemedim. Uyku yapıyor ve sürekli kullanmak gerekiyor. Bir dönem Nazzacort burun damlası kullandım. Bana çok fayadalı geldi. Ama onu da uzun yıllar kullandıktan sonra bıraktım. Bu sıralar konkaları küçültme ameliyatı düşünüyorum. Aslında denemek istediğim aşı tedavisi ama nereye yaptıracağım o konuda hiçbir bilgim yok. Benzer aşamalardan geçip sorununa çözüm bulanlar varsa payşalırsanız çok sevinirim. -
Bende her sene farklı etki gösteriyor, geçen sene burun akıntısıydı ondan önceki göz çapaklanması. En kötü olduğu yıllar hepsinin aynı anda olduğu zamanlar oluyor ama her sene biraz daha hafifliyor gibi. Hiç ilaç kullanmadım, baharları ağaçlardan ve güneşten kaçınmaya çalışırım. Yaza doğru biter. En şiddetli semptomları seneler önce, gece yatarken her yerimin aniden şişmesiyle ve nefes darlığıyla geçirmiştim. Daha sonra aynı şiddette tekrarlamadı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Havuz bir çok hastalığa sebep olan bir yer aklında olsun. Sen bile burun ve geniz akıntısıyla o suda yüzüyormuşsun yani düşün. Denize girersen senin için daha sağlıklı olur, tuz bakımından.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B
hocam şu dediğim tuzlu su yontemini demin uyguladim. ayni havuzdaymisim gibi hissetim. havuzdayken de surekli burnumda ve bogazimda akinti olurdu. sanirim ise yariyor. burnumun daha acin oldugunu hissediyorum. 2 3 sefer sonra iyice temizlenecegi soylendi. sonra duzenli her dus aldigimda uygularim.
mutlaka deneyin. biraz caniniz aciyabilir ama durmayin dayayin siringayi burnunuza kapatin elinizle dibine dibine verin suyu :D
Alıntıları Göster
-
Aşı denilen şey tedavi değil, 6 ayda bir yaptırmak gerekiyor yaptırmadan önce gene 1 ay ilaç içeceksiniz ve geçen sene 700₺ gibi bir fiyatı vardı, sgk bir kısmını karşılıyor ama önce ödeyip sonra alabiliyorsunuz
2 farklı alerji profuna gittim rinitten dolayı ikisininde söylediği tedavisi olmadığı sadece ilaç kullanarak engellenebileceği -
4 yıl aşı oldum. Sonra burun kemikleri yamuldu. Ameliyat gerekiyor. Burun etlerini yaktırdım ama sağ burunda fazla yaktılar. Eğer fazla yakarlarsa geri dönüşü yok. Sanki ağızdan nefes alıyormuş gibi boğaz kuruluğu yapıyor. Çünkü aldığımız havayı burun etleri nemlendiriyor. Yani burun etini değil, kemikleri incelterek nefes almanızı sağlayacak doktor bulun. Ne yazık ki bazı doktorlar tavsiye edilse de yanlış tedavi uyguluyorlar. Her doktorun söylediğine güvenmeyin. Çözüm burun etlerini yaktırmak değil, burun içindeki kemikleri inceltmek.quote:
Orijinalden alıntı: alaattin
Bende alerjik rinittten muzdaribim ve artık yaşım 46 oldu. İki defa burun ameliyatı oldum. Her burun ameliyatından sonra çok rahat nefes alıyorsunuz ama sonrasında tekrar konkalar şişiyor ve eski halinize geri dönüyorsunuz. Dolayısıyla artık kemik eğriliği ve deviasyon gibi nedenlerle artık burum ameliyatı olmayı düşünmüyorum. Diğer taraftan neye alerjim olduğunu da testlerle tespit edemediler. Yani benimkisi 4 mevsimlik. Verdikleri alerji ilacını da sürekli kullanmak istemedim. Uyku yapıyor ve sürekli kullanmak gerekiyor. Bir dönem Nazzacort burun damlası kullandım. Bana çok fayadalı geldi. Ama onu da uzun yıllar kullandıktan sonra bıraktım. Bu sıralar konkaları küçültme ameliyatı düşünüyorum. Aslında denemek istediğim aşı tedavisi ama nereye yaptıracağım o konuda hiçbir bilgim yok. Benzer aşamalardan geçip sorununa çözüm bulanlar varsa payşalırsanız çok sevinirim.
Burun etlerinin küçülmesi için çörekotu yutuyorum. Çörekotuyla beraber zerdeçal tozuda işe yarıyor. Tavsiye ederim. Yıllardır deniyorum ve işe yarıyor. Hem burun akıntısı duruyor hem de iki burundan da nefes alabiliyorum.
Gece yatarken buruna bundan takıyorum. Takmazsam geceleri burun tıkanıyor ve uykudan uyanıyorum.urun.n11.com
Clipair Horlama Ve Burun Tıkanıklığında M Boy - n11.comhttps://urun.n11.com/horlama-onleyici/clipair-horlama-ve-burun-tikanikliginda-m-boy-P84239685
Deniz havası iyi geliyor. Denize sıfır bir yerde birkaç gün kalınca burun etleri küçülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 15 Şubat 2020; 19:48:48 >
-
Hocam ne kadar yutuyorsunuz ölçüsü var mı? Çiğnemiyoruz değil mi? Acaba çörekotu yağı işe yarar mı?quote:
Orijinalden alıntı: ÖzgünK
4 yıl aşı oldum. Sonra burun kemikleri yamuldu. Ameliyat gerekiyor. Burun etlerini yaktırdım ama sağ burunda fazla yaktılar. Eğer fazla yakarlarsa geri dönüşü yok. Sanki ağızdan nefes alıyormuş gibi boğaz kuruluğu yapıyor. Çünkü aldığımız havayı burun etleri nemlendiriyor. Yani burun etini değil, kemikleri incelterek nefes almanızı sağlayacak doktor bulun. Ne yazık ki bazı doktorlar tavsiye edilse de yanlış tedavi uyguluyorlar. Her doktorun söylediğine güvenmeyin. Çözüm burun etlerini yaktırmak değil, burun içindeki kemikleri inceltmek.
Burun etlerinin küçülmesi için çörekotu yutuyorum. Çörekotuyla beraber zerdeçal tozuda işe yarıyor. Tavsiye ederim. Yıllardır deniyorum ve işe yarıyor. Hem burun akıntısı duruyor hem de iki burundan da nefes alabiliyorum.
Gece yatarken buruna bundan takıyorum. Takmazsam geceleri burun tıkanıyor ve uykudan uyanıyorum.
https://urun.n11.com/horlama-onleyici/clipair-horlama-ve-burun-tikanikliginda-m-boy-P84239685
Deniz havası iyi geliyor. Denize sıfır bir yerde birkaç gün kalınca burun etleri küçülüyor.
Alıntıları Göster
-
Arkadaslar bu illetten kurtulmanin tek yolu saglikli beslenmek. Sigara kullaniyorsaniz birakin. Bütün paketli ürünleri, margarin gibi zararli yağlari tüketmeyi birakin. Dogal yollar haricinde (meyve gibi) hic bir sekilde seker tuketmeyin. Ayran salgam cay kahve disinda hic birsey icmeyin(midesi kotu olan cay kahvede icmesin) Fazla kilonuz varsa kurtulun yapabildiginiz kadar spor yapin en azindan gunde 1 2 saat temiz bir ortamda yuruyun. Ben bu sekilde duzeldim. Bunlarin yaninda bir sure bagisiklik sisteminizi baskilayan ilaclar kullanmaniz lazim tabiki. Ben yaklasik 1 2 yil kesintisiz fixdual kullandim. Astimda cikti astim spreyleride kullandim hava makinesiyle ilaclarda kullandim. Suan cok daha iyiyim eskiden 4 mevsim semptomlar varken suan sadece ilk baharda 1 2 ay goz yasarmasi geniz kasintisi gibi sikayetlerim oluyor. Bunlarin disinda sindirim sisteminizdeki en ufak sorun bile bu rahatsizliklarinizi tetikler. Reflu mide ulseri gastrit gibi sikayetleriniz varsa onlarin tedaviside duzelmenize yardimci olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@Exocoetidae
Üstteki yazımda fotoğraftaki gibi, 1 tatlı kaşığı alıp suyla yutuyorum.
Çörekotu yağı hapı var. Ancak marketten çörekotu almak daha ucuza geliyor. Yağ olarak satılanları denemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 16 Şubat 2020; 18:53:33 > -
Merhaba,
Bende de burun akıntısı, hapşırma, gözde sulanma ve gece burnumdan nefes alamama gibi problemler yaşadım. Şu an bazı zamanlar haricinde genelde iyiyim. Defalarca farklı doktorlara gitmeme rağmen verilen burun spreyleri ile bir süre iyi oluyordum ama sonra tekrar başlıyordu. Daha sonra kültür fizik dediğimiz türden hareketler yaptığımda o gün iyi olduğumu farkettim. Ben de yavaş koşu ve hızlı yürüyüşlere başladım, her koşuya gidişimde bahsettiğim kültür fizik hareketi olan, elleri yukarı kaldırarak nefes al ve aşağı indirirken nefes vererek 25 tekrar yaptım (yoga nefes al ver tekniği veya okulda spor hareketlerinde yapılan bir hareket herkesin bildiği) bu hareketi sakın yapmamazlık etmeyin çok etkili, ilk başlarda her koşu bana 2 gün iyi olma fırsatı verdi, devam ettikçe 3 veya 4 gün iyi oldum. Koşu ve yürüyüş artık olmazsa olmazım ve nefes için yaptığım kültür fizik hareketlerim hem koşu içinde hem de sabah ritüelim oldu. Bu arada yurtdışında yaşayan bir tanıdığımın da aynı sorunu olduğunu ve burun spreyini bizim doktorların verdiği 1 hafta günde 3 kez devamlı kullan sonra bırak şeklinde değil, sorun olduğunda kullan bitince bırak şeklinde verdiğini öğrendim. En son gittiğim aile hekiminin verdiği avamys burun spreyi iyi geldiği için, sorun olduğunda akşam yatmadan önce burnumu su ile iyice temizleyip kuru ve kullanılmamış bir havluyla kuruladıktan sonra, bir süre bekleyip burundan nefes aldığımda spreyi kullandım. Spreyi kullandığımda ilk gün 3 kez ikinci gün 2 kez üçüncü ve dördüncü gün 1 kez kullanarak bıraktım. şu an yılda bir iki defa tekrarlıyor ancak spreyi sadece ilk gün kullanıyorum ve yeterli oluyor. Asıl önemli olan kültür fizik hareketleri ile yavaş koşu ve hızlı yürüme. Herkesin koşu yapması kolay bir şey değil ama nabzın yükselmesi ve nefes alış verişin sıklaşması gerekli hem de sağlıklı devamlı koşmak zorunda değilsiniz, koşabildiğiniz kadar koşun sonra hızlı yürüyün ama bırakmayın yarım saat ayırmanız yeterli.
-
Varmı arkadaşlar bu hastalığı olup iyileşen
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben iyileştim hocam çözümü bağırsaklardan geçiyor. buğdayı, süt ürünlerini, kurubaklagilleri, patatesi, yemeyi kestim 5 gün sonra tamamen kayboldu. takviye olarak da kurkumin kullanabilirsin. kitap olarak da deniz şimşeğin birim kitabını öneririm. zeytin yağı iç, tahin iç, ceviz fındık ye, salata ye, yumurta ye, et ye, meyve ye, karabuğday ye, az olacak şekilde pirinç ye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 10 Ağustos 2020; 19:37:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burun eti büyümesi ( konka ) miydi hocam sizinki. Değişken olarak tıkanma yapıyor bende
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam ben 2 yıl full tıkalı burunla gezdim. ilaç çok az fayda ediyordu. konka lazer ameliyatı bile oldum 1 ay sonra tekrar şişti. bu işin çözümü bağırsaklardan geçiyor. dediğim kitabı okursan neden bağırsaktan geçtiğini anlayabilirsin.
Şuan ki durumun ne kardeşim -
Hocam merhaba. Şuanki durumunuz nedir acaba? Bende de benzer semptomlar var ve çözüm yollarını araştırıyorum. Siz derdinizi çözebildiniz mi? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz?
Anne kızlık adlarımız internette dolaşıyor.
-
Merhaba hocam. Evet çözdüm hem de tamamen. Dr Deniz Şimşek - Birim bu kitabı okuyun ve kitabı iyice okuyup anladıktan sonra hala çözemezseniz, kafanıza takılan noktalar olursa bana mesaj atabilirsiniz.
arkadaşlar bu derdi çeken varsa ben bahar aylarında çekiyorum en güzel mevsimler bana çile oluyor direk götten diprospan vurduyorsunuz kendinize geliyorsunuz ben yılda bi kere vurdururum ama doktora danışmak lazım kortizonlu iğne
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X