Şimdi Ara

Alerjik rinit, sinüzit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
2
Favori
11.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar boğazda kokulu akıntı, burun tıkanması, bahar aylarında burun akıntısı vb sikayetler yaşamış ve tedavi olmuş olan biri varsa lütfen yazsın.

Edit:
    Merhabalar sorunumu çözdüm hem de tamamen. Dr Deniz Şimşek - Birim bu kitabı okuyun ve kitabı iyice okuyup anladıktan sonra hala çözemezseniz, kafanıza takılan noktalar olursa bana mesaj atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 11 Şubat 2021; 22:16:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hastaligim yuzunden eger 24 saat nane sakizi kullanmassam kimseyle iletisime gecemiyorum cunku 10 metreye kadar etkili agiz kokum var. naneden midem bulanıyor artık. geceleri 3 4 defa uyanıyorum nefes alamadigim icin. 3 dakikadan fazla konussam dilim damagim kuruyor oksuruyorum. bahar aylarında disari cikarsam gripten 3 4 kat etkili sorunlar yasiyorum. astım olmak üzereyim.

ve merak etme dayanıyorum. insanlarla sorunlarımı paylaşmak ağlamak demek değil. belki burda birisi cikip ben sunu yapiyorum cok etkili oldu diyecek. bos konusma
  • Kbb'ye gidip alerji testi yaptır.

Papatya çayı iç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Kbb'ye gidip alerji testi yaptır.

Papatya çayı iç.
    hocam alerjik rinit teşhisi konuldu zaten. adam bana ömür boyu ilaç kullancaksan diyor. rinoclenil diye bir ilaç. ama uzun kullanmda böbrek yetmezliği falan yapıyormuş. daha mantıklı bir şekilde tedavi olan yok mudur? aylardır doktorların lanet ilaçlarini kullanip duruyorum. hicbir boka yaramadi

• Babamda da alerji var ve özellikle bahar zamanı çok kötü oluyor. Kalıcı bir tedavisi yok gibi. O da sürekli sprey sıkıyor burnuna ama elbette ömür boyu ilaç kullanmak çok zararlı. Bir burun spreyi kabına azıcık tuz ve su koyup burun deliklerine sıkılınca sinüsleri boşaltıyormuş. Bir araştır derim. Bitkisel çaylara falan bakmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Babamda da alerji var ve özellikle bahar zamanı çok kötü oluyor. Kalıcı bir tedavisi yok gibi. O da sürekli sprey sıkıyor burnuna ama elbette ömür boyu ilaç kullanmak çok zararlı. Bir burun spreyi kabına azıcık tuz ve su koyup burun deliklerine sıkılınca sinüsleri boşaltıyormuş. Bir araştır derim. Bitkisel çaylara falan bakmak gerek.
    hocam toplumun 5te 1 inde varmış ve hani aniden ortaya cikiyor. herkeste hangi yas oldugu fark etmeksizin ortaya cikiyormus.

tuz yontemini ben de duydum ama zararli midir, akintiyi, tikanikligi giderir mi?

• 19 yaşındayım.Küçükluğümde hep bir burnum değişmeli olarak tıkalıydı. 13-14 yaşımda bahar aylarında burun akıntısı, göz kaşıntısı, kızarıklığı şikayetleri başladı. Geçen sene ekim kasım aylarında boğazda kokulu bir akıntı başladı ve hiç geçmedi. Hastaneye ilk gittiğimde rinoclenil yazıldı. 25 gün falan kullandım bi fayda etmeyince bırakıp tekrar doktora gittim. Klamoks ve illiadin yazıldı. Klamoks boğazdan gelen kokuyu biraz azalttı sanki. 10 gün kullandıktan sonra tekrae gittim sudafed yazıldı ve rinoclenilin ömür boyu kullanılması gerektiği söylendi. Şu an onu kullanmam gerekiyor ama geçeceğini hiç sanmıyorum şikayetlerimin. Lütfen yardımcı olur musunuz?

• soğuk aylar ve mevsim değişimlerinde değişmez ritüellerim olur kendileri. her nefes alışında hissedilen diş etlerinde oluşan akıl almaz kaşıntı ve çekilme hissi... gözlerden yaş akar acıdan.

Alerjik rinit, sinüzit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amtihistaminik kullan rahatlarsın

Örnek olarak Desloratadin içeren antihistaminikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Amtihistaminik kullan rahatlarsın

Örnek olarak Desloratadin içeren antihistaminikler
    hocam piyasadaki tüm ilaçlar geçici etkiye sahipler ve etkisi güzelse bağımlılık yapabiliyorlar ama sonuç olarak bu ilaçların yan etkileri zarar veriyor vücuda.

• Tabi ki öyle. Alerjinin tedavisi semptomatik zaten. O anki etkiyi geçirmek için yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Tabi ki öyle. Alerjinin tedavisi semptomatik zaten. O anki etkiyi geçirmek için yani.
    Abi çok saçma bu alerji ilaçları. ben şimdi rinoclenil kullansam alerjim geçse, osteoporoz, ülser böbrek yetmezliği olacam ilerde. Onlar geçsin diye ilaç kullansam başka bi hastalık çıkacak. kısır döngü.

• Yillardir cekiyorum bu derdi. Sirf bu yuzden sehirdeki tum kbb doktorlarina gittim. Kimisi sinuzit dedi kimisi burun egriligi. Bana da rinoclenil vermişlerdi geçen sene kullandım bitirdim ama ilk başlarda etkisi biraz oluyordu sonra hemen geçiyordu tekrar eski hale devam. Bir yerden sonra hiç etki etmemeye başladı. Başka bir doktor başka bir sprey vermişti hemen açıyordu yatana kadar da açık kalıyordu fakat çok burun akıntısı yapıyordu. Onuda bıraktım çünkü bir yerden sonra ise yaramayacagini biliyordum. Suan tikaniklarla kafayi yesemde idare etmeye calisiyorum. Eğrilik için ilerde büyük ihtimal ameliyat olacağım umarım kurtulurum istisnasız yılın belli bir donemi kesinlikle boyle geciyor ozellikle kis sonbahar yaz civari. Burnun surekli tikandigi icin sanki surekli gripmissin gibi oluyor yani grip olsamda hissetmiyorum bunu yillardir. Işın daha da kötü tarafı sürekli akinca birkaç kere sumkurdukten sonra burnum Hassas olduğu için hemen kanıyor sonra 2 3 gün arada durduk yere kanıyor. Bu yüzden düzgün temizleyemiyorum da. Gerçekten dayanması o kadar zor ki. Yaşamayan bilemez.

Hocam aklıma gelmişken sakin duştan sonra filan saç kurutma makinesi kullanma daha kötü yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 15 Aralık 2018; 0:15:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Yillardir cekiyorum bu derdi. Sirf bu yuzden sehirdeki tum kbb doktorlarina gittim. Kimisi sinuzit dedi kimisi burun egriligi. Bana da rinoclenil vermişlerdi geçen sene kullandım bitirdim ama ilk başlarda etkisi biraz oluyordu sonra hemen geçiyordu tekrar eski hale devam. Bir yerden sonra hiç etki etmemeye başladı. Başka bir doktor başka bir sprey vermişti hemen açıyordu yatana kadar da açık kalıyordu fakat çok burun akıntısı yapıyordu. Onuda bıraktım çünkü bir yerden sonra ise yaramayacagini biliyordum. Suan tikaniklarla kafayi yesemde idare etmeye calisiyorum. Eğrilik için ilerde büyük ihtimal ameliyat olacağım umarım kurtulurum istisnasız yılın belli bir donemi kesinlikle boyle geciyor ozellikle kis sonbahar yaz civari. Burnun surekli tikandigi icin sanki surekli gripmissin gibi oluyor yani grip olsamda hissetmiyorum bunu yillardir. Işın daha da kötü tarafı sürekli akinca birkaç kere sumkurdukten sonra burnum Hassas olduğu için hemen kanıyor sonra 2 3 gün arada durduk yere kanıyor. Bu yüzden düzgün temizleyemiyorum da. Gerçekten dayanması o kadar zor ki. Yaşamayan bilemez.

Hocam aklıma gelmişken sakin duştan sonra filan saç kurutma makinesi kullanma daha kötü yapıyor.
    hocam kullanmıyorum yapmıyorum bir şey. lanet hastalık beni buldu. doktorlar da her seferinde sanki cozumu cok basitmis gibi sozumu kesip he sen sinuzitsin diyip fsrkli farkli ilaclar yazıp yolluyor. vucumda da kasıntı basladı benim son zamanlarda. bahar aylarında burnumu kesip atasım geliyor. :( sinusleri bosaltmayi deneyecegim belki akıntı gider. bahardaki alerji icin de artık surekli farkli iklime sahip ulkelere gitmekten baska care kalmadi ki bu da imkansiz su an. hayat zor be.

• Bende de var. Bir süre ilaç kullandım en sonunda ameliyat oldum. Sağolsun ameliyat sonrası 3 ayda tekrarladı. Kabullendim artık havasız yaşıyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Bende de var. Bir süre ilaç kullandım en sonunda ameliyat oldum. Sağolsun ameliyat sonrası 3 ayda tekrarladı. Kabullendim artık havasız yaşıyorum :))
    boşuna olmuşsun hocam tedavisi yok. bu arada an itibariyle nefes verirken bogazimdan cikan ıslık sesini dikkate alarak arastirdim ve astım olmama az kalmış. alerjik sinuzit astima sebebiyet veriyor. dikkatli olun. yarın 3 5 kurus paramla ozele gidecegim. bakalim ne olacak.

• Dayansana lan.ne hastaliklar var adam burnum akiyo diye agliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

Dayansana lan.ne hastaliklar var adam burnum akiyo diye agliyor.
    Hastaligim yuzunden eger 24 saat nane sakizi kullanmassam kimseyle iletisime gecemiyorum cunku 10 metreye kadar etkili agiz kokum var. naneden midem bulanıyor artık. geceleri 3 4 defa uyanıyorum nefes alamadigim icin. 3 dakikadan fazla konussam dilim damagim kuruyor oksuruyorum. bahar aylarında disari cikarsam gripten 3 4 kat etkili sorunlar yasiyorum. astım olmak üzereyim.

ve merak etme dayanıyorum. insanlarla sorunlarımı paylaşmak ağlamak demek değil. belki burda birisi cikip ben sunu yapiyorum cok etkili oldu diyecek. bos konusma

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

boşuna olmuşsun hocam tedavisi yok. bu arada an itibariyle nefes verirken bogazimdan cikan ıslık sesini dikkate alarak arastirdim ve astım olmama az kalmış. alerjik sinuzit astima sebebiyet veriyor. dikkatli olun. yarın 3 5 kurus paramla ozele gidecegim. bakalim ne olacak.

Alıntıları Göster
    Boşuna olmadım eskisine göre %25 daha rahatım. Tabi ilk ameliyat sonraki ay gibi olsa süperdi, ama buna da şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Boşuna olmadım eskisine göre %25 daha rahatım. Tabi ilk ameliyat sonraki ay gibi olsa süperdi, ama buna da şükür

Alıntıları Göster
    bu%25 kalici mi peki hocam. yoksa etkisi giderek azalacak mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

bu%25 kalici mi peki hocam. yoksa etkisi giderek azalacak mi

Alıntıları Göster
    Bilemiyorum görücez. 3 ayda o %90 rahatlık gitti, ama 1 yıldır %25 sabit bende
    Tabi ilerlemesin diye sigaralı ortamlarda durmuyorum, evi tozlandırmadan düzenli süpürüyorum. Bu ikisi beni çok etkiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 15 Aralık 2018; 2:12:36 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.