Şimdi Ara

Reflü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba bugün reflü konusunda biraz bilgi vermek istiyorum, muhtemelen yeni tanısı konmuş insanlar bunu araştıracaktır, öncelikle korkacak bişey yok reflü öldürücü değildir, herkese geçmiş olsun deyip konuya giriyorum.

Başlangıç Bölüm 1;

Sağlıksız beslenme sonucu aniden ortaya çıkan illettir, genelde ilk uykuda yakalar göğsünüzün balon gibi şiştiğini hissedip uyanırsınız ve o korkuyla kendinizi hastaneye atmanıza neden olur. Gel gör ki bi ton testin sonucu temiz çıkar ve şaşırırsınız. Olum madem bişey yok neden oluyor deyip sizi psikiyatri yönlendirirler, orda da 2 3 ay alırsınız ilaçları kullanırsınız ama bakmışsınız hala göğsünüzün ağrısı geçmiyor, en son aklınıza mide gelir gider mide testleri yaparsınız, pat sorunun reflüden kaynaklı olduğunu anlayıp o anlık bi kriz geçirirsiniz. Bunlar benim yaşadıklarım ama sizde yaşayabilirsiniz insanlara yararım olur umarım :)

Bölüm 2:

Hastalık aşamalı ilerler, genç insanlarda sürekli göğüse vurur. Göğüs sıkışması, göğüste yanma, kaşıntı, baskı, doluluk, kalp bölgesine sıvı geliyormuş hissi. Kanser olduğunuzu ya da astım olduğunuzu düşünmenize neden olur, reflü kanser de astım da yapmaz korku dolu makale sözlere inanmayın, reflünün astıma çevirme olasılığı %0.1 70 yaş üzerinde astıma ve kansere çevirebiliyor onun da ihtimali çok düşük.

Bölüm 3, yok mu bunun tedavisi;

Reflünün tedavisi şuan için ameliyattır, ameliyat ücreti hastaneye göre değişebilir, Devlet hastanelerinde 2022 itibariyle ücret 6 bin TL (Sigortalı) 10 bin TL (Sigortasız) ameliyattan korkuyorsanız ya da maddi durumunuz kötüyse sizi bir kaç ay idare edecek ilaçlar verilir ama ilaçlar kökten sorunu çözmez.

Yediklerinize dikkat edin fazla tuzlu ve şekerli gıdalardan kaçının, asitik içeren içecekler meyvelerden uzak durun reflüyü tetikler, reflü tetiklenirse göğsünüz sıkışır ve yanmaya başlar bazı insanlarda ağrının bölgesi değişebilir aynı anda 4 5 yeriniz de ağrıyabilir sadece 1 yeriniz de.

Bölüm 4 Psikoloji ve nefes darlığı;

Reflü bazı kişilerde psikolojik nefes darlığı ve bazı kişilerde de mide gazı birikmesi sonucu hava yolları tıkanabilir, o an panik yapmamanız lazım panik ağrıyı şiddetlendirir. Reflü cidden psikoloji bozan bir hastalıktır kafayı yememek için her gün düzenli spor yapıp, kefir içmenizi tavsiye ediyorum. Günde 30dk ya da 1 saat koşun yorulduğunuz da hemen su içmeyin yorulmanız hafiflediği zaman suyunuzu için.

Bölüm 5 final;

Hastalığın seyri kişiye göre tamamen değişir kimisinde 1 ay kadar sürer kimisinde yıllarca net bişey söyleyemem bunun için ama yediklerinize dikkat ederseniz semptomlar geçicektir yavaş yavaş ve eski sağlığınız yerine gelicektir. Sürekli ilaç kullanmayın ilaçlar faydasız şeylerdir bazı hastalıklarda, reflünün tedavisi hayatınızı değiştirerek başlar herkese geçmiş olsun tekrardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cipralex mide bulantısı
    15 yıl önce açıldı
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Sinüzit :(
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.