Şimdi Ara

ALES başvuruları başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖSYM, 11 Mayıs tarihinde yapılacak ALES ilkbahar dönemi başvurularının 10-19 Mart tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
    “Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunlu. Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de sınava girmeleri gerekiyor.
    Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmıyor Ancak, bu kurumların doktora programlarına başvurularda üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilebilir.
    Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması veya kamu kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurtdışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak. Bu yolla yurtdışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunlu. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurtdışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmuyor. Üniversitelerdeki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları geçerli olacak.
    Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecek. Adaylar 2014- ALES ilkbahar dönemi kılavuzu ile başvuru formuna ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ise yapılmayacak."

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/25958148.asp

• ben 3.sinifim. muhendislik okuyorum
    sinava girmemde bi engel var mi
    internetten parayi yatırıp başvurumu yapacagim değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hallettim başvuruyu fakat eğitim bilgilerimde hala lise mezunu gözüküyorum. okuduğum üniversite yazmıyor. sorun yaratır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

hallettim başvuruyu fakat eğitim bilgilerimde hala lise mezunu gözüküyorum. okuduğum üniversite yazmıyor. sorun yaratır mı?

Benimde yazmıyor internetten kayıt yaptım, ösym bürosuna gittim ösym dilekçe yazmak gerekiyomus ve öğrenci belgesini göndermek lazımmıs
  • Merhaba arkadaşlar,
    2014 Mayıs Ales'e başvuru yaptım. Ancak bir kaç sorum var. Doğru cevabı kesin bilenler cevaplarsa memnun olurum.

1- Sınıf Öğretmenliği ve Eğitim Yönetimi bölümlerinde yüksek lisans yapmak isteyenlerin hangi puanı esas alınır? Ales EA mı, Ales söz mü, Ales say mı ?

2-EA puanı ve sayısal puanı gerekenler söz-2 deki soruları çözmeyecek mi? Veya çözse bile puanına etki etmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesisfb07

quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

hallettim başvuruyu fakat eğitim bilgilerimde hala lise mezunu gözüküyorum. okuduğum üniversite yazmıyor. sorun yaratır mı?

Benimde yazmıyor internetten kayıt yaptım, ösym bürosuna gittim ösym dilekçe yazmak gerekiyomus ve öğrenci belgesini göndermek lazımmıs

yollamasam nolur ?
    kayıt onaylandı
  • Kayıt işini tamamen internetten yapmak mümkün mü? Para yatırmak için ösym sayfasında ödemeler diye bir bölüm var onu nasıl kullanabiliriz kayıt için dekont gerekmiyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armkadaşlar bende Ales başvuru sunda bulundum bir kaç sorum olucak sözel yapacağım 55 barajını geçmek için kaç net yapmam lazım ve öss sınavı gibi 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu ve sözelden geçmem için sayısal 1 testini çözmem şartmı sadece sözel1 ve sözel 2 testleri yeterlimi

• Eğitim bilgileri güncel çıkmıyor, fakat başvuru tamalandı, sorun olur mu?
  • Ben telefondan aramıştım ösym'yi eğitim bilgileri önemli değil dedi bilmiyorum artık.Zaten çok önemli bir şey olsa mutlaka fotoğrafta olduğu gibi eğitim bilgilerinizi güncelleyin derdi
  • ben aradım çağrı merkezini hayır gerekmiyor başvurunuzu yapın dediler zaten eğer güncelleme zorunlu olsaydı başvuruyu tamamlamaması gerekirdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.