Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE SINAVI HAZIRLIK TYT-AYT SÜRE VARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise 10. sınıfım ve 0 sayısal bilgim var düzenli çalışmaya yeni yeni başladım 11. ve 12. sınıfları açıktan okuyacağım sınava daha iyi çalışmak için sorum şu 0 sayısal bilgim var ve 2 yıl 5 ay sonra sınava gireceğim bütün konuları yetiştirebilirmiyim vaktim varmı hedefim sayısal 50K bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ?

• Geç kalmışsın benim kardeşim 102 tyt 70 ayt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni tayfa ğümbür ğümbür

Çeka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmez knk

• konu troll değil ciddi ise şunu söyleyebilirim ki iki yılda doğru çalışma ile ham puanda ilk 100'e bile girebilirsiniz. yetiştirebilir miyim diye sormanıza gerek yok. ayt'yi zaten derste öğreneceksiniz iki yılda. neyi yetiştirememekten korkuyorsun ki, hocaların müfredatın gerisinde mi kalacak? yaz tatilinde tyt'yi sosyal hariç bitirmeye bakın. çoğu kişi tyt'yi erteler. sınava iki sene varken çalışan pek kişi görmedim ben daha önce. sonra okul açılınca tyt ayt üst üste biniyor, ağlıyorlar son sene boş boş. sayısal temeliniz olsa yaz tatilinde ortalama bir ayt netine sahip olabileceğinizi de söylerdim. tabi büyük ihtimalle gezip tozacaksınız, bu yaz tatiliniz diğer öğrencilerinki gibi çöpe gidecek. size kalmış bundan sonrası.

• açıktan okumaya gerek yok. bir kere liseye gidiyorsunuz. bir daha bu günlere dönemeyeceksiniz. önünüzde iki buçuk sene varken saçma sapan şeyler düşünmeyin.

• senin için çok erken ama 11. sınıfta tyt çalışmaya başlayabilirsin 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • açık lise işini çok iyi düşün, forumda açığa geçip sonrasında pişman olmayan kişi görmedim şu ana kadar, haberin olsun.

• yetişmez seninle aynı durumda @çeka1 vardı mezun şuan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • meslek lisesi okuyorum hiç ders işlenmiyor hatta meslek bile işlemiyorlar o yüzden açığa geçeceğim hedefim Kocaeli Üniversitesi bilgisayar mühendisliği

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    nasıl görmedin yav ben de pişman olan görmedim

• ala alaa, benim konuştuklarım hep pişmandı açıkçası :P bu nası tesadüf öyleyse  

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    ben de açık lise mezunuyum ve forumda da herkese önerdim, benim için çok iyi bir karardı ki genelde de öyle oluyor. iyi bir lisede 10. sınıfta geçilmesini önermem fakat meslek lisesi gerçekten zaman kaybı, bunu benden daha iyi bilirsin . tabii ne yaptığını bilmek gerekiyor. konu sahibine tavsiyem açık liseye geçmesi fakat temeli olmadığı için nereden başlayacağını belirlemek zor. yani açık liseye geçip dersleri bırakmayacaksan ve kendine güveniyorsan geç

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Bu kadarını ben de beklemiyordum

Yeryüzündeki tüm dengeler değişecek gibi duruyor

• Ben mezun değilim

• yani keslinlikle meslek lisesinde günde 10 saat olan ders planları var, 1-2 gün boyuncada değil haftada 3 gün falan. eğer arkadaş meslek programındaysa staj problemi olacak tabii. ben üsttteki kadar iddaalı konuşmayayım o zaman, ama gerçekten konuştuklarım pişmandı, iyice düşünmek gerek. belki anadolu lisesinden geçmek için çok düşünmek gerek ama meslek lisesinden açık'a geçmek için sağlam gerekçeler oluyor tabii.

11de geçmenin en büyük problemi ise uzun süreee evde kalmak, evde kalmak çok yıpratıyor insanı bence. tabii herkes için geçerli olmayabilir.

Şunu da ekleyeyim, boş zamanın olması yks'ye hazırlanmak için müthiş başarı için şans manasına gelmiyor, eğer öyle olsaydı mezunlar 20'bini işgal ederdi. ilk 5bine giren mezun sayısı bile 300den falan azdı yanlış hatırlamıyorsam. yökatlasa bakabilirsiniz, istediğiniz üni-bölüme bakın, yeni liseden mezunlar ezici çoğunlukla yerleşmiş olacaktır.

papazefendinin "yani açık liseye geçip dersleri bırakmayacaksan ve kendine güveniyorsan geç" cümlesi gerçekten burada kritik, bunu sağlayabileceksen, "meslek lisesi"nden geçmek tabii ki çok mantıklı.

• 10-11. Sınıf açık liseye geçmek için erken özellikle online eğitimli bir sistem içinde uzun süre geçirdiğiniz için psikolojik olarak da çok mantıklı olmayacaktır .

Bu adresli liselere geçerken çok puan sorunu yok sanırım,meslek lisesinden adresle alan anadolu lisesine geçebiliyorsan bu dönem geç, 12. Sınıfta açığa geçersin, eğer öyle bir hakkın yoksa erkenden mecbur aöl ama iradenin kuvvetli olması lazım ders calismayi öğrenemezsen asıl sorun o zaman patlar.
    Teorikte her şey mümkün ama pratikte uygulaması tamamen kişinin iradesi.

• 3 sene 5 ay

• İyi bir lisedeysen açığa falan geçme şimdiden. Geçeceksen de bu sene iyi bir dershaneye yazıl insan iki sene 7/24 evde olmak zor. Önümüzdeki sene iyi bir dershaneye gir zaten okula gitmeyeceğinden boş vaktin çok bu bol vakitte ders çalışmayı öğrenip bir düzen oturtman gerekecek. Sınavda iyi yapamayanların çoğu gerizekalı olduğunan değil ders çalışmayı bilmediğinden kazanamıyor ve meslek lisesindeysen büyük ihtimalle ders çalışmayı bilmiyorsun pesetmeden zorlayıp ders çalışmaya alışman lazım.

• çalışmayı kendim de çok istiyorum ama okuldan vakit hiç olmuyor keşke okulda geçirdiğim 10 saat de bir şey öğrensem ama öğretmiyorlar özel bir meslek lisesine gidiyorum ve öğretmenlerimizin hepsi genç 20-28 yaş arası bu güzel kafa dengi oluyor ama hiç ders işlenmiyor öğretmen bile ders işlemek istemiyor yani okulda 10 saat boşa gideceğine en kötü günde 4 saat çalışsam okulda geçirdiğim 10 saate bedel olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.