Bölüm denemelerinde 20-25 soru arası ancak işaretleyebiliyorum. Deneme sonrası dönüp çözmeye çalıştığımda 7-8 soru daha fazla çözebiliyorum. Geometri için çalışmaya devam ama geri kalan kısım için ne yapmak lazım? Her gün deneme + analiz şeklinde mi gitsem denemelerde zorlandığım konulardan yeni nesil soru mu çözsem kararsız kaldım. @umutdarici @GrazieRagazzi @Oldschool00 @Ray Allen 20 @osmancakar123 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steepstone -- 31 Mart 2021; 18:7:51 > |
TYT Matematik Süre Sıkıntısı
-
-
Olay sadece tyt matematik değil diğer branşlardan özellikle türkçeden olabildiğince süre arttırıp tyt matematiğe aktarmaya çalış bunun içinde kronometre açıp bol bol deneme çöz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
20 25 in hepsi dogru cikiyorsa devam edin denemeye ama yanlis sayisi fazlaysa temelde sikinti vardir onlari duzeltmen lazim hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi işaretlediklerinizin çoğunluğu doğru çıkıyorsa aynen devam edin (ki bende böyle yükselttim) ama eğer yanlış fazla ise ya konu tam değildir yada pratik eksikliği vardır. İlk 12 sorudan fire veriyorsanız, Acil'in ilk 12 soru denemesini tavsiye ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru çıkıyor hocam 20 doğru geliyor genelde minimum. Denemeye devam o zaman.
-
Elimde vardı geçen seneden çözmeyecektim aslında o denemeyi ama sizin konunuzu gördükten sonra çözeyim dedim, umarım ben de verim alırım
-
hocam tavsiyem bilgi sarmal gibi bir denemeyi(zor veya kolay olmasın öğretici olsun)
her gün çözerek hatta modunuzun iyi olduğu günler 2 tane çözerek 2 haftada sure tutarak bitirmeniz. yapamadıklarınızın çözümlerini izleyin o şekilde baya geliştirirsiniz. arkada konu listesi de vardı galiba. mesela birkaç deneme peş peşe aynı konu yanlış yaptınız veya videosunu anlamadınız yanlışınızın açın soru çözümü dinleyin laptü mat veya sml olabilir belki matematiğin fatihi de.
sonrasında da ara vermeyip yeni denemelerle ilerleyin
-
Teşekkür ederim hocam
-
70 hocam
-
Hocam 70 dakikada 20-25 arası işaretliyorsan turlama konusunda sorun olabilir.
Geometri mi daha zayıf matematik mi?Bunun cevabını verdikten sonra misal veriyorum geo olsun.Zayif olan yer her zaman daha çok vakit yer o sebepten ötürü geometriyi önce düşünmeyin.Matematikte gözünüze hoş gelen soruları ve iyi olduğunuz bir alan varsa
Prob
Temel kavram
Tyt ayt ortak konular
O kısımdan başlayabilirsiniz ilk ardından zayıf olduğunuz alana doğru bir sıralama yapın derim.
Benim uygulayıp cidden uçuran bazı şeyler oldu:
İlki işlem hatası dahi yaptığınızı düşünüyorsanız soruya dönüp tekrar bakmayın ve tüm her şeyi silmeyin.Cünku soruya tekrar dönüp soruyu 2. Kere de bakınca denklemde emin olsanız bile hatayı görememe sansı var
İsaretlediginiz kadar doğru geliyorsa dikkat hatası yoktur ama özellikle temel kavramda birbirinden farklı,sıfırdan farklı gibi problemlerde ise mesela denklem x üzerine donduyse ve soru x+10 istiyorsa soru içinde olanların altını çizip denklemin üstüne gelen bir şeyi yana not edebilirsiniz x+10=? Gibi
Son temel prensip de mutlaka ama mutlaka en zorlandığınız konu dahi olsa tüm soruları görmek olmalı
Geometriye kalınca iş zaten burada süreyi çok sağlam yonettiginiz için iyi bir şeyler çıkacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence gidip de temel kavramdan deneme çözeceğin vakitte tyt mat denemesi atmak daha faydalı.
Doktorumuz nick'li arkadaşın dediği gibi geliştirici olan
Sarmal-Endemik-Ozellikle 345 alıp bence her gün çözmek gerekiyor çünkü soru tipi görmekte eksiklikler olmuş olabilir ben Şubat ayında günde 2-2-2 çözdüm neredeyse ve cidden Şubat öncesi ve Şubat sonrasi diye ayrıldı.Soruların çözümüne hemen bakmadan biraz da uğraşırsanız 1 aya çok daha farklı konuma gelirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağ olun hocam çok detaylı yazmışsınız, en zayıf olduğum alan problemler. Problem türlerine çalıştım daha önce ama halen istediğim hızda çözemiyorum, denkleme dökmem uzun sürüyor. Temel Kavramlar, Ortak Konular, Üçgenler ve Analitik sorularını (basit olanları ayt düzeyinde bilmiyorum) daha hızlı çözüyorum.
Şu soruda isteneni yazmayı uygulamaya çalışcam hocam oradan çok soru kaçıyor. Geçen denemede kaçmıştı yine böyle bir soru deli oldum
Ben de soru tipi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum üstüne düşünce çözüyorum çoğunu zamana karşı olunca zorlanıyorum, deneme formatına alışmak lazım aslında haklısınız. Turlama yerine inat ediyorum bir soruda orada süre uçuyor zaten. Günde 1 denemeyle Sarmal 345 Endemik şeklinde gidicem bakalım ayt konularına çalışmaktan vakit bulamıyorum ama güne denemeyle başlıycaz artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X