Şimdi Ara

Alevilik ve Türkler. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Solcu takılıp aleviyim diyenler var ya onlar işte ne kültürden haberleri var ne başka bir şeyden reklamdan başka bir şey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz
    Solcu takılıp aleviyim diyenler var ya onlar işte ne kültürden haberleri var ne başka bir şeyden reklamdan başka bir şey değil.

başka örnekler de gördüm, mesela ateist olup aleviyim diyenler var çevremde...

"ateist sünni, ateist müslüman, ateist şii, ateist hristiyan, ateist katolik, ateist protestan" olmaz; çünkü ateist bunların hepsini (bütün dini nitelemeleri, kimlikleri) reddedendir...ateist alevi olmaz diyorum ama bu tuhaf çelişkiyi anlamak istemiyor...

sanırım yeni nesil alevilerden bazıları "ben aleviyim, biz aleviyiz" derken, "soy, kabile, aşiret, aile" anlamında kullanıyor olmalı ki bu iki kavramı (alevi-ateist) yanyana getirebiliyor...
  • Onlar bir ırkmış gibi davranıyor ama kesinlikle öyle bir şey değil hocam. Ben bu tasavvufun içinde büyüdüm onları reddediyorum.
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    Forumdaşım,

Bu tartışmanın sonu yok. Gelin ben sizi şamanizmle tanıştırayım.
  • yönetim yine darbe yapmış...
    yada sansür mü diyelim...
  • Sınırsız yemedi, kendi uzaklaşmak istedi forumdan. Geri gelse keşke, seveni epey fazladır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Sınırsız yemedi, kendi uzaklaşmak istedi forumdan. Geri gelse keşke, seveni epey fazladır?

Kendisi uzaklastiysa geri gelebilir o zaman

Bilgisinden, uslubundan; ve bunlari yazislarina aktarmasindan seveni vardir elbette Ama sevmeyende bir o kadar vardir

Forum elbetteki faydali bir yer. Fakat herkes için değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Bir insan hem Kürt hem Alevi olamaz.

Ya Alevi değildir ya da Kürt. Ya kendini Kürt sanan bir Türk'tür, ya da Alevi değildir. Zira Kürtler Alevi değil, Şafii'dir. Ayrıca sadece bir Kürt değil; bir Arap, bir Acem de Alevi olamaz. Alevilik Türkler'e özgü bir mezheptir. Şamanizm ve İslamiyet'in harmanlaması ile ortaya çıkmıştır. Kürtler, Araplar ve Acemler tarihin hiçbir döneminde Tengrici ve Şamanist olmamışlardır. Bu neden Alevi olmaları söz konusu bile olamaz.

Tarihin dönemi imiş pardon Kürtlerin tarihi mi varda dönemi olsun

Günümüzde bir çok Kürt aleviliği seçiyor ona ne diyceksin Kürtler alevi olmazlarmış ne alaka dini inanç seçmek yada mezhep belirlemek ırkla mı oluyo dünya üzerinde bundan daha boş bir yorum görmedim bide 10 artı almış

• quote:

Orijinalden alıntı: maşık

quote:

Ya Alevi değildir ya da Kürt. Ya kendini Kürt sanan bir Türk'tür, ya da Alevi değildir. Zira Kürtler Alevi değil, Şafii'dir. Ayrıca sadece bir Kürt değil; bir Arap, bir Acem de Alevi olamaz. Alevilik Türkler'e özgü bir mezheptir. Şamanizm ve İslamiyet'in harmanlaması ile ortaya çıkmıştır. Kürtler, Araplar ve Acemler tarihin hiçbir döneminde Tengrici ve Şamanist olmamışlardır. Bu neden Alevi olmaları söz konusu bile olamaz.

Günümüzde bir çok Kürt aleviliği seçiyor ona ne diyceksin Kürtler alevi olmazlarmış ne alaka dini inanç seçmek yada mezhep belirlemek ırkla mı oluyo dünya üzerinde bundan daha boş bir yorum görmedim bide 10 artı almış

Evet mezhep belirlemek ırk ile oluyor.

Sen Musevi ol, bir de üstüne Yahudi olmaya çalış. Bak bakalım nasıl tepkiyle karşılaşacaksın.

Kürtler nasıl Alevilik'i seçiyor anlamadım. Biz Alevi olacağız deyip Şafiilik'ten vazgeçip Alevi mi oluyorlar?

Yorum boş değil de, sen anlamayınca biraz boş gibi gelmiş. Şaman ritüellerinin tamamı Alevilik içinde de vardır. Anadolu'da herhangi bir Alevi köyü ile Asya'daki herhangi bir Tengrici köyün arasında gram fark bulamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk tipi gazalici gnostist sünniliğe sanıldığından daha çok benzer.İkisinin de çıkış noktası şamanizmdir şark ve neoplatonizme bulanmış yunan(latin) mistisizmidir

Bu önermeye ve tarihsel gerçeklere dayanarak araplarla Türklerin aynı dinden olmadığını söyleyebilirim.Din paragidmasının ritüellere yansımasıdır.İslam literatürüyle söyleyecek olursak şamil ve kamildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 30 Mart 2016; 16:27:44 >
  • quote:

quote:

quote:

Evet mezhep belirlemek ırk ile oluyor.

Sen Musevi ol, bir de üstüne Yahudi olmaya çalış. Bak bakalım nasıl tepkiyle karşılaşacaksın.

Kürtler nasıl Alevilik'i seçiyor anlamadım. Biz Alevi olacağız deyip Şafiilik'ten vazgeçip Alevi mi oluyorlar?

Yorum boş değil de, sen anlamayınca biraz boş gibi gelmiş. Şaman ritüellerinin tamamı Alevilik içinde de vardır. Anadolu'da herhangi bir Alevi köyü ile Asya'daki herhangi bir Tengrici köyün arasında gram fark bulamazsın.

Mezhep ırkla ilintilidir çünkü mezhep belirlenirken haleflik değil seleflik esastır.Rol modelin civar çevreden belirlenir bu geleneksel metodolojiye,paradigmaya zerk olunmuştur

Şeyhine uymayanın şeyhi şeytan olur örneğinden de anlayabileceğimiz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 30 Mart 2016; 16:24:56 >

• Tarihçi kullanıcısına yanıt
    Musevilik ile Yahudilik birisi ırk öteki dindir mezhep falan değildir Yahudi ırkının ne kadar fanatik ne kadar taraflı oludğunu bilmiyen yoktur ben musevi olmak istedğimde yada museviliğe inandığımda yahudi olmuyorum hiçbir yahudide benim museviliği seçip seçmeyişime karışamaz.

Mezhep yada dinini doğuştan kodla gönderildiğini falan mı zannediyorsun sen gez bakalım çankırıda sivasta kürt köyleri hangi mezphepte

Alevilik ile Şaminizm içinde fark yok demiş Esas şamanlar çinlilerdir senin mantıkla uygurlar falan hep çinli alevilerde çinli Şamanizmin doğuşunu iyi araştır boş yapma burda Şaminizmi çinliler çıkartmıştır
  • quote:

Musevilik ile Yahudilik birisi ırk öteki dindir mezhep falan değildir Yahudi ırkının ne kadar fanatik ne kadar taraflı oludğunu bilmiyen yoktur ben musevi olmak istedğimde yada museviliğe inandığımda yahudi olmuyorum hiçbir yahudide benim museviliği seçip seçmeyişime karışamaz.

Mezhep yada dinini doğuştan kodla gönderildiğini falan mı zannediyorsun sen gez bakalım çankırıda sivasta kürt köyleri hangi mezphepte

Alevilik ile Şaminizm içinde fark yok demiş Esas şamanlar çinlilerdir senin mantıkla uygurlar falan hep çinli alevilerde çinli Şamanizmin doğuşunu iyi araştır boş yapma burda Şaminizmi çinliler çıkartmıştır

Vöh.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısaca insanlar bölmeyi ve bölünmeyi seven yaratıklardır diyebiliriz
    tek kaynakta ve tek birlikte buluşalım desen kaçmak için her şeyi yapar
    işin sırrı yaşadığın yerde ne hakimse insanların çoğu onu kabulleniyor
    bazen zorla ,bazen de zorla kabul ettirildiği bir gerçek (yani seçme şansın çok az)
    bir ülke düşünün daha doğduğunda nüfus cüzdanına senin dinin yazılıyor ?
    başka ülkeleri bilmem ama bu ülkede dini de ,mezhebi de ülke ve aile belirliyor
    hatta çok önceleri nüfus cüzdanlarında hanefi olduğun bile yazardı
    işin acı tarafı hemen her grup mutlaka kendi kitabına muhalif bir şeyler bulup ,çeşitli adlarda sana getirip dayatır (en iyisi ,en doğrusu bu diye)
  • Alevi Bektaşi kültürü islamiyet ve Türklük kültürünü günümüze kadar taşıyan kendine has özellikle türk kültürünü barındıran bir oluşumdur.

Tarihe baktığınızda anadoluya hem türklük hemde islamiyetin yayılmasında çok büyük mücadele vermistir.

Aleviler ibadet olarak secde etmeyi on görür. Neden namaz kılmıyorlar deniliyor. Perşembeyi cumaya bağlayan akşamında cem ibadetinde secde ederek ibadetlerini yapıyorlar. Tabi bunun yanında farklı ritüel türk kültürüne yakın kendine has ibadet şekilleri var. Detaya girmiyorum bir çok video da var.

Şimdi sorulacak tartışılacak çok şey vardır elbetde. Sana gore namaz kılıp secde etmektir, aleviye gore secde edip semah dönmektir. Benim için önemli olan Allah'a secde etmektir ve onun yolunda devam etmektir.

Cem evleri aslında peygamber efendimizin ibadet ettiği mescidden hiç bir farkı yoktur. Mescit günümüz camileri gibi değil içerisinde ibadet yeri dışında as evi, kütüphane, lojman vs. Gibi yerlerin olduğu bir ibadet merkezidir. Cem evlerinde bunların hepsi vardır. Karacaahmet dergahini gezip gördüm.

Siyasî olarak genelde sol marksist olarak nitelendirilir. Kısmen de olsa ülkücü türkçü çevreler de vardır.

Daha çok sol ve marjinal gruplarda olmalarının nedeni bence hem ülkenin baş belası feto yapılanmasının yaptığı faili meçhul cinayetler gazi mahallesi olaylari sivasda otel yakılması vs. Gibi nedenler dolayı devlete bakış acıları güvensizlik nedeni ile olmuştur. Ayrıca toplumdaki bakış acısıda etkili olmuştur. Sürekli kötüleme ötekileştirme malesef olmuştur.

Bundan şu sonuç çıkmasın kesinlikle aleviler sol marjinal gruplarda üye, kesinlikle yanlış bu gruplarda sünni safi 100 kişi varsa 1 tane alevi olunca hemen malesef önümüze sunuluyor. Ornek ramazanda aleviler neden oruç tutmuyor deniliyor oteklestiriliyor halbu ki tutmayan bir çok sünni vatandaş var. Sorunu böyle çözemeyiz.

Her kesimin teröristi de olur vatan sevdalisida. Bunu suçu bucu diye içinden seçip sadace bir kesime yönelik yaparsak yanlış olur..

Ulkemizde hani siyahiler (zenciler) için genel bir şey vardır. Bu adamlar gibisi yok saat satıp ekmek yiyorlar ama vatan ihanet etmiyorlar gibi. Aynı şekilde aleviler içinde geçerli bence onca katliam faili meçhul cinayetler yakılmalar vs karşın hiç bir zaman aleviler devlete karşı gelmemiştir.

Münferit karşı çıkanlar elbette olmuştur. Fakat zaten amaç ülkede kaos yaratmak ayrıştırmak ülkeyi geri götürmek.

Siz fetö terör örgütünü sadace 15 temmuzla mi biliyorsunuz. Bu alçaklar cumhuriyet kurulduğundan beri önce kürt kardeşlerimizden başladı sonra aleviler şimdi ise hepimize topyekun saldırıyorlar. Amaçları kürtleri dağa cikarmakdi amaçları aleviler üzerinden mezhep savaşı çıkarmaktı acın gözünüzü feto dün ki olay değil.

Kim ki bir kürde neden kürtçe konuşuyorsun derse,

Kim ki bir aleviye yemegi yenmez derse,

Kim ki bir sunniye bas örtüsü neden takıyorsun derse;

Vatan için millet için geleceğimiz için suratına TÜKÜRÜN !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.