Şimdi Ara

alfa 147 lpg dönüşüm yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen hafta alfa 2003 147 1.6 aldım. malum benzinde biraz fazla yışı olduğu için atikerin son çıkan lpg sisteminden taktırdım. dönüşümden sonra araç ilk çalışmada motor ısınıncaya kadar zor devirleniyor ve pedala hızlı basınca ise motordan patlama sesleri geliyor. motor ısınıp lpg ye geçtiğinde sorunsuz çalışmaya devam ediyor. uzun süre kullanamadığım için aracın lpg den mi yoksa benzin den mi problem yarattığını anlayamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim
    teşekkür ederim...

• motor kısmında atiker kitte üstü siyah kapakçıklı 2 tane sigorta var...bunları ikisinide sökün ve o şekilde test edin yine aynı sorunu yapıyorsa benzinli hali sorunludur ama normal olursa sorun lpgden kaynaklanıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: freex_mission

slm arkadaşlar.
    geçen hafta alfa 2003 147 1.6 aldım. malum benzinde biraz fazla yışı olduğu için atikerin son çıkan lpg sisteminden taktırdım. dönüşümden sonra araç ilk çalışmada motor ısınıncaya kadar zor devirleniyor ve pedala hızlı basınca ise motordan patlama sesleri geliyor. motor ısınıp lpg ye geçtiğinde sorunsuz çalışmaya devam ediyor. uzun süre kullanamadığım için aracın lpg den mi yoksa benzin den mi problem yarattığını anlayamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim
    teşekkür ederim...

Ankarada dünya kadar atikerci var,
    Başka bir servise giderek kontrol etmesini isteyin :) Belki tecrübe olarak zayıf bir servise denk gelmişsinizdir.
  • sigortaları sökmeme rağmen sorun devam ediyor. sanırım sıkıntı lpg ile ilgili değil. sizce başka neden sorun olabilir. ısınınca problem kalmıyor.
  • Ateşleme sistemini kontrol ettirin, en sağlıklısı anlayan bir motor ustasına göstermek. Motor da sorun yok cevabını aldıktan sonra tekrar servise uğramak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freex_mission

sigortaları sökmeme rağmen sorun devam ediyor. sanırım sıkıntı lpg ile ilgili değil. sizce başka neden sorun olabilir. ısınınca problem kalmıyor.

sorununuz bobinden kaynaklanıyor olabilir iyi bir ustaya gösterin aracınızı ve lpg sisteminin elektriğini nerden almışlar bakın eğer bobnden almışlarsa o yüzden bobin yanmış olabilir...
  • ustam enjektörlerde sorun olabilir diyor sizce olabilir mi? boşa masraf yapmiim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracınıza takılan lpg enjektör nozulları çok büyük veya küçük olursa benzine göre lpg için taban düzeltme değerleride yüksek olacaktır.araç lpg de iken yüksek püskürtme değerleride çalılınca aracın ecusu bu değerlere adapte olur . ama araç benzine geçincede bu değerlerde püskürtmeye devam eder bu yüksek değerdeki püskürtme araç birde yeni çalışınca ve soğuk olunca aracı boğar ve gaz yemede problem oluşur.hatta gaza yüklenince stop etme derecesine gelir.araç gaza geçince düzeliyor ise sorun kesinlikle budur.ateşleme ile alakalı bir sorun olsaydı lpg de daha fazla patlatma ve problem olurdu.
  • sonunda çözdükk arkadaşlar :) sıkıntı gaz ayarlındaymış. güncellemesini düzgün yüklememiş gazın ayarını yüksek vermişler. yakıt zengin gidince araç boğuluyormuş. yeni güncelleme sıkıntıyı giderdi.
  • eyi geçmiş olsun inşallah her ayarda aynı sıkıntıyı yaşamazsın
  • Geçmiş olsun :)
    Sorununuzu çözebilmiş olmanıza sevindim.
  • arkadaşlar sanırım sıkıntılarım bitmicek :) aracın son ayarından sonra tekleme vs problemler bitti :) fakat şimdi de sanki lpg işe yaramıyormuş gibi benzin ibresi oynamaya devam ediyor. her ikisini de kullanıyor araç. hemde hissedilir derecede benzin harcıyor. daha önceleri ilk çalıştırmadaki harcadığı benzin diye düşünmüştüm fakat hafta sonu yaptığım 200 km lik sürüşümde sürekli kullanım esnasında benzin ibresinde düşme gözlemledim ve farkedilmiyecek kadar değil. sizce neden olabilir?
  • Marka temsilcileri size yardım edecektir,
    Allah yardımcınız olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.