Şimdi Ara

FABRİKA ÇIKIŞLI LPG Lİ HONDA CIVIC I TAVSİYE EDER MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
58.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , Geçen gün bir Honda bayisine gittik fabrika çıkışlı lpg li Civic lere baktık, 65.000 TL civarında fiyat verdiler, tavsiye edermisiniz ?
    Tavsiye etmiyorsanız Alternatif olacak başka araç önerirmisiniz ?
    Kriterlerim , 1.Yakıt , 2.Görüntü-Kalite 3. Otomatik Vites 4. Sağlam olsun Çok sorunlu, masraf açacak bir araç olmasın tabiki,
    2.EL önerileride alabilirim .

• 1.Yakıt: PSA grubu
    2.Görüntü: Mazda 3 - Opel Astra
    3.Otomatik Vites:ZF
    4.Sağlam: Mercedes

• İstekleriniz tam tersi sırada gitse 4,3,2,1 diye kesin civic ama yakıt önemliyse dizel düşünün derim.Dizel Civic Hb kasa da var sadece o da pahalı.

Bence turbo benzinli Skoda Octavia 1.2 TSI Optimal DSG bakabilirsiniz.

Sorunsuzluk şartsa Corolla var ama o da az yakmıyor.

Yakıt ne kadar olmalı km de şehiriçi maksimum kaç yakmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

İstekleriniz tam tersi sırada gitse 4,3,2,1 diye kesin civic ama yakıt önemliyse dizel düşünün derim.Dizel Civic Hb kasa da var sadece o da pahalı.

Bence turbo benzinli Skoda Octavia 1.2 TSI Optimal DSG bakabilirsiniz.

Sorunsuzluk şartsa Corolla var ama o da az yakmıyor.

Yakıt ne kadar olmalı km de şehiriçi maksimum kaç yakmalı?
    Yakıt önemliyse, Civic i tercih etmez direkt dizel bir araç alırdım.
  • Fabrika çıkışlı lpg li otomatik HONDA CIVIC alabilirsin. kilometrede 20 ila 25 kuruş araliginda bir yakit tüketimi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabrika cıkıslı civic , dizel araçların birçoğundan az yakar ,800km oldu benim araç , ort yakıt tüketimim 9,6 su an gaz 2.5 tl olsa 25 kurus , benzin hiç azalmadı su ana kadar

o paraya alabileceğin en mantıklı araç bence , ben de baya bi araştırma sonrası 64250 + 1250 deri koltuk + 300 cam filmi ne 2014 civic elegance eco aldm 10 gün önce

rakipler
    golf , leon = dsg olduğundan elenir
    astra , focus otomatik yok
    corolla civic in tipi daha güzel bence ve corolla pahalı
    auris donanım olarak biraz geride civice göre ve tip biraz kötü
    mazda 3 = 2.el sıkıntı
    c4 , 308 , bravo = kalitesiz
    ceed , i30 = ceed i cok beğendim tip olarak ve donanım olarak iyi ama 2. el biraz kötü
    lancia delta , guiletta = 2. elleri sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante_TR -- 16 Haziran 2014; 22:04:15 >
  • Dante_TR D kullanıcısına yanıt
    308 kalitesiz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

308 kalitesiz?

civic e göre , evet kalitesz
  • Dizel leon senin aracin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante_TR

quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

308 kalitesiz?

civic e göre , evet kalitesz

Anlıyorum.
  • 1.Yakıt - LPG'nin uygun fiyatlı olduğu kaliteli bir istasyon bulabilirseniz yakıt konusunda dizellerle kafa kafaya yakıt tüketimi var. Sonuçta dizel az yaksada eurodizelin litresi 4,3; LPG'nin ise 2,4.
    2.Görüntü-Kalite - Objektif konuşacak olursam Civic bu konuda sınıfının gerisinde. B Sınıfıyla ancak yarışan iç mekan kalitesine sahip ve görünüm olarak eski kasasını herkes daha fazla beğeniyor. Amerika'da bu konularla ilgili aşırı eleştri alınca kapsamlı bir makyaj geldi ve makyajlı hali ile beğeni kazandı. Ancak o versiyonlu araçlar 1,8 lt ve CVT şanzımana sahip ve Türkiye'ye getirilmedi.
    3. Otomatik Vites - Teknoloji olarak eski 5 vites ancak genelde kullanıcılara pek problem çıkartmıyor gibi. Şunu da bilin bu arabanın hızlanma vitesleri 1-2-3; tasarruf vitesleri 4-5'tir. 3. viteste 6700 devir civarı 170 yapıyor. Sport modda da 4 vites olarak çalışıyor.
    4. Sağlam olsun - Teknolojik eskiliğe bağlı zamanla sorunları çözülmüş bir sistem kullanıyor Honda. Genel japon araçlarının karakteri böyle ama.

Genel olarak yeni kasa Honda Civic'te karşılaşılan sorunları aktarayım. Bunlar aracı yolda bırakacak gibi durmuyor ama kılda ediyor
    1. LPG sistemi ile VTEC uyum sorunu var. 1500-2000 devir arasında VTEC ON/OFF olduğunda araçta silkeleme yapıyor ve Honda Türkiye bunu normal olarak kabul ediyor. Gaza hafif basa basa giderseniz bu silkelemeyi hissesiyorsunuz cidden.
    2. Camların indirip kaldırdığınızda kapının iç döşemesi hareket ediyor. Bana en başta şaka gibi geldi ama ciddi ciddi hareket ediyor
    3. Yol gürültüsü önceki kasaya göre ciddi oranda azaltılmış, motor seside düşük devirde cidden yok gibi. Ancak kalitesiz bir asfaltta devir çevirtmeye kalkarsanız durum çekilmez oluyor.
    4. Müzik sistemi kaliteside B sınıfıyla ancak yarışır, baslar,tizler çok dengesiz dağılıyor.
    5. Dikkat ederseniz ve benzin seviyesi yarım civarı ise özellikle benzinin lıkır lıkır hareket sesini duyabilirsiniz

Yukarıda söylediklerim dışında günümüzde boş polonun bile 60bin tlyi zorladığı piyasa koşullarında 65binlik fiyata xenon far+koltuk ısıtma+sunroof+geri görüş kamerası+lastik basınç izleme gibi ekstra donanımları ile fiyat/performans olarak sınıfının en mantıklısı gibi duruyor. İç mekandan çaldıkları malzemeleri bu ekstralarla telafiye çalışmışlar gibi biraz

Son olarak şunu da ekleyeyim, Civic ECO modeli ile LPG'li motora 6 yıl garanti veriyor. Diğer markalarda LPG taktırdığınızda motor garantiden çıkıyor, LPG'nin 2 yıllık garantisi var ve sonrasında motorda oluşabilecek sorunlar size kalıyor. Hatta bazı firmalar komple garantiyi iptal edebiliyor (Bildiğim kadarı ile toyota'da komple garanti iptal oluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PriMe -- 16 Haziran 2014; 22:46:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PriMe

1.Yakıt - LPG'nin uygun fiyatlı olduğu kaliteli bir istasyon bulabilirseniz yakıt konusunda dizellerle kafa kafaya yakıt tüketimi var. Sonuçta dizel az yaksada eurodizelin litresi 4,3; LPG'nin ise 2,4.
    2.Görüntü-Kalite - Objektif konuşacak olursam Civic bu konuda sınıfının gerisinde. B Sınıfıyla ancak yarışan iç mekan kalitesine sahip ve görünüm olarak eski kasasını herkes daha fazla beğeniyor. Amerika'da bu konularla ilgili aşırı eleştri alınca kapsamlı bir makyaj geldi ve makyajlı hali ile beğeni kazandı. Ancak o versiyonlu araçlar 1,8 lt ve CVT şanzımana sahip ve Türkiye'ye getirilmedi.
    3. Otomatik Vites - Teknoloji olarak eski 5 vites ancak genelde kullanıcılara pek problem çıkartmıyor gibi. Şunu da bilin bu arabanın hızlanma vitesleri 1-2-3; tasarruf vitesleri 4-5'tir. 3. viteste 6700 devir civarı 170 yapıyor. Sport modda da 4 vites olarak çalışıyor.
    4. Sağlam olsun - Teknolojik eskiliğe bağlı zamanla sorunları çözülmüş bir sistem kullanıyor Honda. Genel japon araçlarının karakteri böyle ama.

Genel olarak yeni kasa Honda Civic'te karşılaşılan sorunları aktarayım. Bunlar aracı yolda bırakacak gibi durmuyor ama kılda ediyor
    1. LPG sistemi ile VTEC uyum sorunu var. 1500-2000 devir arasında VTEC ON/OFF olduğunda araçta silkeleme yapıyor ve Honda Türkiye bunu normal olarak kabul ediyor. Gaza hafif basa basa giderseniz bu silkelemeyi hissesiyorsunuz cidden.
    2. Camların indirip kaldırdığınızda kapının iç döşemesi hareket ediyor. Bana en başta şaka gibi geldi ama ciddi ciddi hareket ediyor
    3. Yol gürültüsü önceki kasaya göre ciddi oranda azaltılmış, motor seside düşük devirde cidden yok gibi. Ancak kalitesiz bir asfaltta devir çevirtmeye kalkarsanız durum çekilmez oluyor.
    4. Müzik sistemi kaliteside B sınıfıyla ancak yarışır, baslar,tizler çok dengesiz dağılıyor.
    5. Dikkat ederseniz ve benzin seviyesi yarım civarı ise özellikle benzinin lıkır lıkır hareket sesini duyabilirsiniz

Yukarıda söylediklerim dışında günümüzde boş polonun bile 60bin tlyi zorladığı piyasa koşullarında 65binlik fiyata xenon far+koltuk ısıtma+sunroof+geri görüş kamerası+lastik basınç izleme gibi ekstra donanımları ile fiyat/performans olarak sınıfının en mantıklısı gibi duruyor. İç mekandan çaldıkları malzemeleri bu ekstralarla telafiye çalışmışlar gibi biraz

Son olarak şunu da ekleyeyim, Civic ECO modeli ile LPG'li motora 6 yıl garanti veriyor. Diğer markalarda LPG taktırdığınızda motor garantiden çıkıyor, LPG'nin 2 yıllık garantisi var ve sonrasında motorda oluşabilecek sorunlar size kalıyor. Hatta bazı firmalar komple garantiyi iptal edebiliyor (Bildiğim kadarı ile toyota'da komple garanti iptal oluyor)
    alınır hocam kafan rahat olsun. LPG ye en uyumlu araçların başında gelir, araç da güzel zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

alınır hocam kafan rahat olsun. LPG ye en uyumlu araçların başında gelir, araç da güzel zaten.

Alıntıları Göster
    Hocam auris toyota da en donanımlı araç.Son kasa premium da koltuk ısıtmasına kadar var.Son kasada hatta advance aurisde tuşla çalıştırma varken corollada advancelerde yok bildiğim kadarıyla. @Dante_TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropy

Hocam auris toyota da en donanımlı araç.Son kasa premium da koltuk ısıtmasına kadar var.Son kasada hatta advance aurisde tuşla çalıştırma varken corollada advancelerde yok bildiğim kadarıyla. @Dante_TR
    Öncelikle yorumlarından dolayı herkese teşekkür ederim .
    Sıfır araçlar gerçekten çıldırmış durumda dediğiniz tüm araçların fiyatlarını aldım hatta açıkçası fluence düşünüyodum (görüntüsü ne kadar kötü olsada otomatik vites olarak edc yi çok övüyorlar?)
    bu aracın bile fiyatının 75bin tl olması inanılmaz gerçekten. Sıfır alacaksam Honda lpg mantıklı yorumlarıda okuyunca fakat işte adı üstünde LPG ,Virüs gibi, Vebalı gibi birşey, öyle muamele görüyor
    yada 2. el e dönücem ama ülkemizde 2.el çok riskli.

• PriMe kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun güzel detaylar için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAZI

Çok sağolun güzel detaylar için .
    Auris ten bahsetmiş bazı arkadaşlar ama otomatik vitesi (CVT )sorunlu diyorlar
  • Sene sonunda 52bin fiyat vermislerdi duz elegansa. Araba guzel ama arka bas mesafesi hosuma gitmesi benim. Alinirmi? Evet

• PriMe kullanıcısına yanıt
    Civic HB aracımızda aynı durum var. İç kapı döşemesi, cam inip kaktıkça hareket ediyor.

Servis yanıtı; Normal...
    Hatta; Aracın özelliği!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Civic HB aracımızda aynı durum var. İç kapı döşemesi, cam inip kaktıkça hareket ediyor.

Servis yanıtı; Normal...
    Hatta; Aracın özelliği!!
    ben aracı alalı 1 yılı biraz geçti ve 26.000 km yol yaptım sormak istediğin soru olursa seve seve yardımcı olurum
    yakıt tüketimi şehiriçi 25 kuruş şehir dışı 20 kuruş civarı ki bence oldukça uygun
    simit tank var araçta ayrıca lpg dolum noktası benzin kapağının altında bu yüzden kimse lpgli olduğunu anlamıyor
    spor araba arıyorum beni koltuğa yapıştırsın demiyorsanız performansı fazlasıyla yeterli
  • otm vitesli 2013 dreami 56ya bırakıyolar, ne dersiniz? bi de şu dream, premium, elegance farklrı nedr??

Tamam öğrendim...Yeni sorum şu LPG kiti kaça patlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C E B R A I L -- 22 Haziran 2014; 13:33:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.