Şimdi Ara

marea 2.0 hlx 98 çözülemeyen fren arızası lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar olay biraz uzun kusura bakmayın ama çok canım yandı.

bende marea 2.0 hlx var 98 model bundan 5 ay önce aniden fren yapmak zorunda kaldım araç durdu ama sonra fren boşaldı
    tamire götürdüm fren merkezi dediler değiştirdim.ama fren pedalım en dipte zorla tutuyordu o ilk sertliği yoktu.neyse tuttsunda önemli değil dedim.
    bundan 1 ay önce kadar yine ani bir fren yaptım ve abs hemen devreye girdi ve araba resmen kaya kaya gitti ve kaza yaptım.bunun üstüne tamirciye geri götürdüm oda lastiklerin sertleşmiş o yüzden araç erken hatta hemen abs'ye giriyor dedi.geçen haftada durduk yere fren komple boşaldı.başka tamirciye gittim oda fren merkezini değiştirdi ama sorun aynı pedal en dipte ve araç hemen absye giriyor ve buda ani frende durmamaya sebep oluyor.benim aklıma westınghouse denen parçanın arızalı olması geliyor ve westınghouse hakkında hiç sağlıklı bilgi bulamadım bilenler varsa çok rica ederim bu sorunum hakkımda beni yönlendirsin

not.balatalar,tüm fren hortumları ,2kez merkez değişti hiç kaçak yok ve ayrıca aracı alalı 8 ay oldu 8 ayda toplam 100 km yol yapmışımdır sizce bu kadar kısa sürede
    lastikleri bitirmiş olabilirmiyim hiç inandırıcı gelmiyor. kime gitsem merkezi değiştiriyor olmuyor başka yapcak birşey yok diyorlar nasıl olmaz lütfen yardım edin bu frenin başka arızası nasıl olmaz .

• bende de hlx var 2001 model, westinghouse körüklerine baktırın, eğer onda birşey çıkmaz ise, westinghouse adlı parçaya baksınlar, genelde tamir takımları mevcuttur eğer bulunmaz ise ve sorun westinghouse da ise parça fiyatı orjinali 800 tl civarında birşey tam emin olmamakla birlikte. Abs arızası ise bende de var lastiklerim yeni olmasına rağmen frene bastığım anda hemen devreye giriyor, onunda iki yolu var, birincisi abs sensörlerini teker başına temizleyin, sonuç alamaz iseniz, abs beyninin iç lehimlerini herhangi bir elektrikçide yeniletin, abs beyni fren hidrolik kutusunun hemen altındadır press kapaklı siyah kutu.
  • sağol kardeşim tavsiyelerin için hemen dediğin konuları inceleteceğim teşekkürler...
  • seninkine benzer sorunla bende yaşadım uzun süre uğraştım beimki 1,6 abs li her gittiğim tamirci farklı bişey diyor hepsi farkli yer değiştirmeye çalışıyor ama sen onları boş ver gercekten bilen var ama çoğu boş yolunacak tavuk arıyor kısaca bilgi vermeye çalışıyım hiç bir yerde kaçak yok pedal dibekadar iniyorsa ilk ihtimal sistemin hava yapmış olması ama hiç yağ eksilmemişkn ve herhagibir işlem yapılmamışken fren dibe kadar iniyorsa arıza fren ana merkezinde servisler komple değiştirmeye çalışır komple değişime gerek yok sadece merkez değişebilir .dikkat edilecek konu merkezi değiştirirken abslimi değilmi ona dikkat etmek lazım. değişim yapıldıktan sonra birçok kişi hava alma işlemini normal eski sistem bas pompala şeklinde yapıyor bu araçlartda hava bu şekilde alınamıyor maalesef abs sitemi olduğu için hava alma işlemi serviste gerekli elktronik sisteme bağlanarak yapılması gerekiyor bu işlem yapılmassa hava alma işlemi çok uzun sürüyor ve defalarca yapmak gerekiyor.buda yapıldıktan sonra arka fren yani el fren ayarının yapılması gerekiyor buda el fren telini kısaltmayla kesinlikle olmaz tekerler sökülerek içten ayarlaması gerekiyor iç kısım ayarlandıktan sonra el fren teliylede oynamışsa oda 4-5 diş çekince tutacak şekilde ayarlanacak daha az değil çok olabilir.tüm bunlar yapıldı bi süre kullanım sonunda hala normale dönmemişse buraya DİKKAT ön balataların çok kalitesizdir hemen orjinal kaliteli bi balatayla değişim yap yada yaptır bu önemsiz gibi geliyor ama çok önemli ilk bakılacken ve en basit sorunken en sona bırakılarak boşa masraf ta yapılabiliyor bazı durumlarda bu araçlar biraz akıllı olduğundan parçalardaki sorun biçok yeri etkileyebiliyor bunları yaptıktan sonra frenleri eski, durumuna dönecektir emin ol kolaygelsin .

• haaa unutmadan abs sistemiyle kesinlekle oynatma onda sorun yok .
  • ekek kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşıyorum ABS li 1.6 marea fren direkli hava yapıyor balatalar fren boruları arka fren merkezleri değişti fakat sorun düzel miyor ana fren merkezi değişirse duzelirmi her gösterdiğim usta farklı bir şey söylüyor limitör ABS fren merkezi hepsini denememiz lazım diyorlar acaba yazan arkadaş sorunu nasıl çözdü yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vardar61 V kullanıcısına yanıt
    Hiçbir yerden yağ kaçağı yoksa sorun büyük ihtimal ana merkezdedir. Yenisiyle değiştirmen sorunu çözer dikkat etmen gereken konuysa aldığın yedek parçanın orjinal olması abs ve abs olmayan araçlarınki farklı oluyor yedek parçacılar olur diye veriyor ama randıman almıyor tempra tipo hepsi birbirine benziyor. Birde abs li araçlarda hava alma işlemi biraz zor oluyor onlara dikkat edersen sorun çözülür .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 aylık uğraşma sonucu sorun nihayet çözüldü abs pompası arızasi merak etmeyin tamiri yapılıyor ve çok basit kimsenin başına gelmemesi dileğiyle ama bir gün biri aynı sorunu yaşarsa en azından bizim gibi uğraşmaz ve bir suru sıkıntı yaşamaz bir arabada fren çok önemli kazasız günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.