Şimdi Ara

alfa 156 silecek motoru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle selamlar. bayramda fethiyeden artvine dönerken yolda silecek motorum arıza yaptı. internette o kadar araştırdım ama ne silecek motorunun markasını nede fiyatını bulamadım. servislere sorduğum zaman fiyat olarak 450 tl gibi bir fiyat söylediler. çıkmasını da 250 den aşağı bulamadım. bu konuda fikirleri paylaşmak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Genellikle bu tarz parcalar marea brava gibi araclarinki uyumlu oluyor, fiat grubu parcacilara resmini gosterin bulurlar
  • Alfa kullanıp, Bu arabanın ayrıcalığını yaşıyorsanız eğer, araya sıkışan miktarları da biraz gözardı edeceksiniz. Ben en fazla 500 tutar diye servise girip 1200 Lira ile çıktığımı biliyorum. Ama sokakta dolaşırken insanlar aracınıza dönüp hayranlıkla baktığında veya o muhteşem hırıltıyı dinleyerek gazladığınızda, o ayrıcalığı, konforu, yol tutuşu, hissedip arabanıza evladınızmış gibi bağlandığınızda zaten masraftan kaçmayacaksınız. Ya da Tofaş veya Renault ile dolaşacaksınız, yedek parçayı bakkaldan ucuza temin ederek 4 tekerlekli, masrafsız bir ulaşım aracı kullanacaksınız... Tabi yanlış anlamayın, demek istediğim, her şeyin bir bedeli var, Alfa' ya binmenin de var malesef. BEn de bir Alfa kullanıcısı olarak aynı masrafları omuzlanıyorum ister istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 19 Eylül 2011; 1:58:34 >
  • ceyarr yanlis anlama ozel bir arac ama alfa egzotik veya luks bir arac degil maserati muamelesi yapmamak lazim,
    fiyat farkını bilmem de alfa parcacisi istanbul disi pek yok gibi, olsa da silecek motorunu tofas tan isteyecekler gelecek veya gidip alican vs uzun is. dedigim gibi uyumlu modelden aninda bulup taktirmak varken sansinizi deneyebilirsiniz, bir de soyle bir durum var marea nin polen filtresi orijinalinden daha iyi sıkı oturuyor kutuya, ikisini de denedim =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rj2k -- 19 Eylül 2011; 2:17:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayjay

ceyarr yanlis anlama ozel bir arac ama alfa egzotik veya luks bir arac degil maserati muamelesi yapmamak lazim,
    fiyat farkını bilmem de alfa parcacisi istanbul disi pek yok gibi, olsa da silecek motorunu tofas tan isteyecekler gelecek veya gidip alican vs uzun is. dedigim gibi uyumlu modelden aninda bulup taktirmak varken sansinizi deneyebilirsiniz, bir de soyle bir durum var marea nin polen filtresi orijinalinden daha iyi sıkı oturuyor kutuya, ikisini de denedim =)

Tabi alternatifleri değerlendirmek lazım, ben herhangi bir sorunda özel alfa servisime gidiyorum ve ustam ne derse onu yaptırıyorum, zaten uyacak bir parça varsa o bana tavsiye eder.. Parçası ucuz olsun diye düşünseydim 2004 156 alana kadar 2011 dacia logan veya fiat palio alır onlara binerdim aynı fiyata.. parçası da bedavadan biraz daha pahalı olurdu , maserati muamelesi tabi yapmıyorum ama parça fiyatları kendi sınıfındaki araçlardan ne pahalı ne de ucuz.. Örneğin D segmentindeki diğer marka muadil araçlar audi A4 veya WV passat. Bu araçların silecek motoru fiyatlarını bir sorun bakalım. sizler için bir silecek motorunun ederi eğer 100-150 Lira ise zaten bu fiyata palio' nun veya Punto' nun silecek motorunu bile alabilir misiniz bilemiyorum. Ayrıca 2004 model A4' e mi, yoksa Passat'a mı yoksa 156' ya mı binmek isterdiniz? Ayrıca Maseratiyi egzotik bir araç olarak görüyorsanız eğer, bunu dizaynıyla mı kıstaslıyorsunuz yoksa sınıfıyla mı? Benim mk2 kasa 156 aracım Giugiaro dizayn bir araçtır. Giugiaro, aynı zamanda Maserati' nin de efsane olan 3200GT ve Quattroporte modellerinin de tasarımcısıdır. Bir aracı eğer dizaynına göre egzotik olarak nitelendiriyorsaniz, 156 gerçekten çok sıradışı ve egzotik bir dizayna sahiptir. Tabi sınıf olarak maserati' den düşük ve daha alt segmentte daha az gelirli kişilerin sahip olabileceği bir araç ve yedek parça (fiyat ve bulunabilirlik) açısından da kendi sınıfındaki araçlardan farksız. Tabi Alfa' lar nazlı araçlardır ve bakım isterler, kendi sınıfındaki diğer araçları daha az bir bakımla kullanabilirsiniz. Zira, ben 156 veya 147' yi tipini beğenerek alan, yağını suyunu 10 binde bir değiştirerek direk kullanmak isteyip de arabanın yağ eksiltmesini ciddi sorun ve maliyet olarak görüp, ufak tefek problemler yüzünden de servisten çıkamıyorum şeklinde düşüncelere kapılarak arabasını kısa süre kullanıp satan çok kişi gördüm. Alfa sizi uğraştırır, Ancak benim için, servise gidip ustalarımla laflayıp bir çay içip Alfa hakkında sohbet etmek bile bir zevk diyebilirim.. Bu durum bir tek benim için değil, Tüm Alfistiler için böyledir. Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 19 Eylül 2011; 21:11:01 >

• Bugün ustama bir uğradım hem biraz lafladım, bu silecek motoru konusunu da merak ettim, sordum. 450 TL gibi bir fiyatı yok. O fiyatı ancak yetkili servis vermiş olabilir. Ustam silecek motorunun max 300 TL tutacağını söyledi işçiliği ile birlikte, ancak değiştirmek değil de, öncelikle tamir etme yoluna gideceğini, olmuyorsa mecburen değişeceğini, çıkmasının da 250 TL den daha aşağıya bulunabileceğini söyledi. Ayrıca fiat' ın bazı modellerinin parçalarının Alfalara uyduğunu doğrulayarak marea veya başka bir model Fiat'ın silecek motorunun uyabileceğini, ancak fiyat olarak değişmeyeceğini, Tofaş' ın bu parçayı Alfa veya Marea için farklı fiyatlardan satmayacağını söyledi.
  • valla ben bu motoru artvinde buldum. burada bir magnet marelli bayisine gittim (ki bu marka fiat grubuna elektrik aksamı veriyormuş araştırmalarıma göre). usta silecek motoruna baktı ve bu motorun kendisinde olduğunu söyledi. çok uygun bir fiyata ürünü satın aldım. (yetkili servisin verdiği fiyatın yaklaşık 7 de 2 si gibi) bu arada ben 450 tl olan fiyatı yetkili servisten almıştım. diğer 250 tl lik çıkma fiyatını ise internetten araştırdığım özel servislerden almıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.