Şimdi Ara

Alfa Romeo 147 ile ilgili bilgi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bir kac sorum olacak forumda isyedigim cevaplari alamadim makyajli kasa 147 1.6 distinctive ile ilgili bazi sorularim olacak cevaplarsaniz sevinirim 156 ile 147 arasinda kaldim 156 ile ilgili cevaplarimi aldim ama 147 dede kafama takilanlar var cevaplarsaniz sevinirim
    -Makyajli kasa 147 lerin suspansiyonlari cok mu sert uzun yolda sorun cikarir mi cukurlari emebilir mi tirtikli yolda rahatsiz eder mi
    -Makyajli kasa 147 icine cok ses alir mi okudugum kadariyla sessiz bir araba ama ses aliyor diyende var motor sesi yol sesi alir mi ic mekandaki parcalar ses yapiyor mu makyajli kasada
    Yardim ederseniz sevinirim

• galiba kimse kullanmıyor forumda bu aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocermert

galiba kimse kullanmıyor forumda bu aracı

alfa 156 var bende. ama 147 de ondan çok farklı bi otomobil değil. süspansiyon sert ve her çukur ve kasisi net bi şekilde sonuna kadar duyarsın. motor sesi de alır içeri yol sesi de. motor sesi hastaları bunu önemsemez ama ben bi corollanın sessizliğini tercih ederim. bu kadar ses vereceğini tahmin etmemiştim içeri. onun için aldım. genelde sürmesi zevkli otomobildir ama bozuk yol performansı berbattır. bozuk yollarda ön takımı bi corollanın onda biri kadar dayanmaz. köye, balığa, mantara, yaylaya gitme arabası değil. kaymak gibi asvaltta binecen yoksa gerçekten keyif alamazsın.
  • Sizinki mk1 ise oyle seylerin olmasi noal ama mk2 ise vardir bir sikintisi cunku ben 156 kullananlardan duymadim oyle bir sey alt takim sikintili tamam ama 156 ic mekan sessiz diyorlar tikirti yok diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle araç seçimin çok güzel diyorum bir alfacı olarak :)
    2007 model 147 Blackline kullanıcısıyım.147 156'ya göre biraz serttir 147 hb bir araç ve daha çok spor görünüm ve sportif bir sürüş amaçlı, 156 sedan bir araç olması nedeniyle 147 ye göre daha rahattır.
    Bende senin gibi iki araç arasında kaldım ve tercihim 147 oldum. Progression-Distinctive-Blackline gibi modelleri var donanımları değişmekte bu seçim tamamem araçtan senin ne beklediğinle alakalı.Ben blackline'dan yana tercihimi kullandım.:) Sormak istediğin şeyler olursa pm at yardımcı olurum.
  • quote:

Sizinki mk1 ise oyle seylerin olmasi noal ama mk2 ise vardir bir sikintisi cunku ben 156 kullananlardan duymadim oyle bir sey alt takim sikintili tamam ama 156 ic mekan sessiz diyorlar tikirti yok diyorlar

yo benim araba 2006 model alfa romeo 156 1.6 distincive. ilk elden orijinal, hatasız boya değişen yok, içi dışı pırıl pırıl. ama ses var. yok desem doğruyu söylemiş olmam. özellikle bozuk yolda süspansiyon sistemi hiç konfor vermiyor. ön takım zaten malum. çok bozuk yollarda torpido falan çok ses yapıyor. motor sesi de bi benzinli corolla ya da focus la kıyaslarsak oldukça fazla içeri alıyor. ama katlanılabilir bi yoğunlukta.
    alfa 147 biraz daha 156 ya göre az konfor verebilir. bi kere hb bi otomobil sedan kadar sessiz olamaz. 156 D segment bir araç. ona rağmen ses biraz fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Birtifa®

Öncelikle araç seçimin çok güzel diyorum bir alfacı olarak :)
    2007 model 147 Blackline kullanıcısıyım.147 156'ya göre biraz serttir 147 hb bir araç ve daha çok spor görünüm ve sportif bir sürüş amaçlı, 156 sedan bir araç olması nedeniyle 147 ye göre daha rahattır.
    Bende senin gibi iki araç arasında kaldım ve tercihim 147 oldum. Progression-Distinctive-Blackline gibi modelleri var donanımları değişmekte bu seçim tamamem araçtan senin ne beklediğinle alakalı.Ben blackline'dan yana tercihimi kullandım.:) Sormak istediğin şeyler olursa pm at yardımcı olurum.

Neden 156 dururken 147 yi sectiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: codalton

quote:

Sizinki mk1 ise oyle seylerin olmasi noal ama mk2 ise vardir bir sikintisi cunku ben 156 kullananlardan duymadim oyle bir sey alt takim sikintili tamam ama 156 ic mekan sessiz diyorlar tikirti yok diyorlar

yo benim araba 2006 model alfa romeo 156 1.6 distincive. ilk elden orijinal, hatasız boya değişen yok, içi dışı pırıl pırıl. ama ses var. yok desem doğruyu söylemiş olmam. özellikle bozuk yolda süspansiyon sistemi hiç konfor vermiyor. ön takım zaten malum. çok bozuk yollarda torpido falan çok ses yapıyor. motor sesi de bi benzinli corolla ya da focus la kıyaslarsak oldukça fazla içeri alıyor. ama katlanılabilir bi yoğunlukta.
    alfa 147 biraz daha 156 ya göre az konfor verebilir. bi kere hb bi otomobil sedan kadar sessiz olamaz. 156 D segment bir araç. ona rağmen ses biraz fazla.

Bu durum canimi sikti biraz ama bir 156 kullanana sordugumda ses olmadigini soylemisti aracinda peki bu sesler giderilebiliyor mu

• Ses izolasyonu yaptirarak bu sesleri azaltabiliyormuyuz peki

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79082310&p=1
    Burada bana sessiz bir arac oldugu soylenmisti

• 2004 mk1 147 sahibiydim, 64 bin km kullandım ve sattım, ara sıra makyajı kasa da kullandım. Makyajli kasalarda hem 15 hem 16 hem de 17 jant var, ölçü yükseldikçe konfor azalıyor. Ancak genel itibarıyla arac sert, yağmurda ya da yüklüyken yumuşak oluyor. Rüzgar sesi 120den itibaren hissediliyor, yeni golf focus gibi sessiz bir arac degil. Motor sesini de duyarsınız. Yukarıda yazdıklarım konfor meraklıları icin tabiki olumsuz ancak sportif karakter dıyorsanız cok hoşunuza gidecektir. Ben sesine, viraj alışına bayılıyordum. Başka soru varsa cevaplayabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

2004 mk1 147 sahibiydim, 64 bin km kullandım ve sattım, ara sıra makyajı kasa da kullandım. Makyajli kasalarda hem 15 hem 16 hem de 17 jant var, ölçü yükseldikçe konfor azalıyor. Ancak genel itibarıyla arac sert, yağmurda ya da yüklüyken yumuşak oluyor. Rüzgar sesi 120den itibaren hissediliyor, yeni golf focus gibi sessiz bir arac degil. Motor sesini de duyarsınız. Yukarıda yazdıklarım konfor meraklıları icin tabiki olumsuz ancak sportif karakter dıyorsanız cok hoşunuza gidecektir. Ben sesine, viraj alışına bayılıyordum. Başka soru varsa cevaplayabilirim..

arkadaşım golf'ü anladımda focus sessiz derken ya focusa binmedin yada şaka yapıyorsun.Neyse bu işler göreceli tercih meselesi.

• Profilim açık, boyle aşağılayıcı üslupta konuşmadan önce bir zahmet acip inceleseydin hangi araca sahibim diye...

• quote:

Profilim açık, boyle aşağılayıcı üslupta konuşmadan önce bir zahmet acip inceleseydin hangi araca sahibim diye...

Seni aşağıladığım falan yok sadece yorumumu dile getirdim.Yeni eski kasa farketmez bütün focuslar hatta neredeyse bütün fordlar yol sesini olduğu gibi içeri alırlar bariz bir şekilde alfanın yalıtımıyla onu kıyaslaman garip geldi.İki aracıda kullandım ve uzun yolda yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birtifa®

quote:

Profilim açık, boyle aşağılayıcı üslupta konuşmadan önce bir zahmet acip inceleseydin hangi araca sahibim diye...

Seni aşağıladığım falan yok sadece yorumumu dile getirdim.Yeni eski kasa farketmez bütün focuslar hatta neredeyse bütün fordlar yol sesini olduğu gibi içeri alırlar bariz bir şekilde alfanın yalıtımıyla onu kıyaslaman garip geldi.İki aracıda kullandım ve uzun yolda yaptım.

Focus 1 -2-2,5 kasalar icin dediğine katılıyorum, ancak Focus 3'te durum farklı. Kendi aracım Titanium tdci, 147 ile arasında yalıtım olarak bariz fark var. Alfa'yi su forumda en cok seven ve cahilce yapılan yorumlara karsi savunan 2-3 kişiden biriyim ancak bu hayranligim kesinlikle gerceklerin önüne geçemez.

• quote:

2004 mk1 147 sahibiydim, 64 bin km kullandım ve sattım, ara sıra makyajı kasa da kullandım. Makyajli kasalarda hem 15 hem 16 hem de 17 jant var, ölçü yükseldikçe konfor azalıyor. Ancak genel itibarıyla arac sert, yağmurda ya da yüklüyken yumuşak oluyor. Rüzgar sesi 120den itibaren hissediliyor, yeni golf focus gibi sessiz bir arac degil. Motor sesini de duyarsınız. Yukarıda yazdıklarım konfor meraklıları icin tabiki olumsuz ancak sportif karakter dıyorsanız cok hoşunuza gidecektir. Ben sesine, viraj alışına bayılıyordum. Başka soru varsa cevaplayabilirim..

sessiz araç seven biri için 147 şehir içi ve şehir dışında can sıkar mı ve bu trim sesler motor sesi yol sesi azaltılabilir mi ve nasıl
  • Ziebart veya benzeri bir yerde değişik uygulamalar var, özellikle alt izolasyon yaptirabilirsin. Burada asıl önemli olan sizin sessizlik eşiğinizdir. Belki size 147 cok sessiz gelecek, belki de tam tersi. En iyisi bir deneme sürüsüne çıkmanızdir. İç trim sesleri yani tikirti olayı da kişiye gore değişir, açıkcası ben bu konuda hassasim ve 147 cok iyi sayılmaz bu konuda. Bir de suspansiyon/alt takimlardan soguk havalarda "gicirti" sesi gelir, ama 500 m gittikten sonra kesilir. Son olarak varyator dediğimiz bir parça var, ozellikle km.si yüksek 147'lerde, sabah ilk çalıştırma da 1 sn "girrrr" der, sonra kesilir. Ancak bunun herhangi bir olumsuz yönü (1sn.lik ses hariç) yoktur. Kötü yönlerini yazdım, çünkü genel olarak sıkıntıları bunlar. Benim icin cok mühim sıkıntı değillerdi. İyi yönlerini eve gidince yazarım, ben hala aşığım bi arabaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 27 Ağustos 2013; 20:05:28 >
  • çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama 147 den açıkçası soğudum çünkü ses çok var galiba alacağım zaman ilkönce 147 sonra 156 deneyeceğim büyük ihtimalle 156 olacak ama hangisi hoşuma giderse onu alacağım Allah'ın izniyle herkese çok teşekkür ederim...
  • Sevgili kardeşim, eğer yaşın genç ise yani misal 40 yaş altıysan 147 binmeni tavsiye ederim, çünkü nasıl olsa 40 yaşından sonra 147 sana yakışmayacak, o zaman 156'ya geçersin.
    İçeri ne kadar ses alıyor inanın hiç bilmiyorum, çünkü arabayı çalıştırınca ilk yaptığım müziği açmak, biraz da yüksek ses sevdiğim için ne kadar ses alıyor bilmiyorum. Fakat şu soğuk havalarda ön taraftan gelen gıcırtılar ilk başta rahatsız ediyor sonra kesiliyor, bunu nasıl çözeriz?
  • Yasim genc ama ben sessiz araba seviyorum ama 147 nin ibreleri cok guzel o beni kararsiz birakiyor ve sorununuza gelince duydugum kadariyla yaglaninca geciyormus bir servise goturup yaptirirsaniz gecebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocermert -- 6 Ekim 2013; 17:22:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.