Şimdi Ara

ALFA ROMEO 156 Hayran/Kullanıcılar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
11.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de folyo yaptırmayın, sonradan çıkartılmak istendiğinde alttaki boyaya zarar veriyorlarmış. Garantisini de kimse veremiyor zarar vermeyeceklerine dair. Yani veriyorlar da, "bişey olursa gel, garantisi benim abi" diye veriyolar Yapanlardan duyduğumuz bu şekilde en azından. Bence folyoya o kadar para vereceğinize boyatsanız daha iyi. Boyama aşamasında da fotoraflarsınız aracı, kimse de neden boyattın, aman taklalıdır bu falan diyemez (satarken). Allah sattırmasın tabii de...

Bir de folyoda taş izleri düzeltilemiyor heralde. Veya sürttünüz diyelim bişeye, oranın tamiri nasıl oluyor? Herhalde komple o parçanın folyosunu değiştiriyorlardır. Bence çok gereksiz bi işlem. Anca arabanın üstüne reklam alma falan gibi durumlarda mantıklı bence.

Tabi bu işte çok iyi olup da söküldüğünde hiç bir zarar vermeyen yerler varsa (ki söküldüğünde zarar gelmemesi fiziken imkansız) ve fiyatı da boyaya yakın değilse..

• Şimdi alper beyin arabasında boya yok avantajına.Folyo çıktığında izi kalacak ama onların değişik bir maddesi oluyor onla silince çıkıyor.Local boya veya altında macunlanmış tamirat olduğunda boya kalkıyor.Ata arkadaşımızın mail adresi var yada forumda mat kırmızı spider diye aratın yada alfanın kutlamalarındada ata'nın spideri vardı.Oradaki görüntülere ulaşabilirseniz ordanda resimlerini görebilirsiniz.Gelelim 156 gta konusuna aslında şeytan dürtüyor beni 10 gün sonra yurt dışındayım nasipse orda gta'lar 7500-9000 euro civarı orda gtalardan alıp kullansam gelirkende büyük ihtimal getiremeyiz gümrük vs.Gta var aslında alper bey bi tane 147 gta milano alfada bilginize.

Bu arada bahs'ı geçen ata arkadaşımızın mat spider'ı.Kendisiyle konuşursanız detaylı bilgi verebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_40405774/tm.htm

• O aracı sahibinden.com'da bayadır görüyorum. 100. yıl fotolarında da vardı.

Ama o folyo araç üstünde tutunsun diye bi kimyasal sürüyolar elbet. O da boyaya mutlaka zarar vericektir. Ama çıkartıldıktan sonra meguiars gibi bir yerde koruma yaptırılırsa bilmiyorum eski haline gelir mi.. Çünkü aşınan cilanın tekrar aynı pürüzsüzlüğe gelebilmesi için önce kil, sonra baya bi çok kat pasta gerekir. O da tabii ki istenmeyen bi durum. Dediğim gibi en iyisi boyamak.

GTA konusunda da, evet sahibinden.com'da 147 vardı kırmızı. Çok güzel bi araç. Keşke autodelta 3.7 falan görsek buralarda Ama kesin apaçi eline düşer, biz göremeden pert olur çıkar. Bu bahsi geçen GTA'ya hiç apaçi eli değmemiş gibi gözüküyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

O aracı sahibinden.com'da bayadır görüyorum. 100. yıl fotolarında da vardı.

Ama o folyo araç üstünde tutunsun diye bi kimyasal sürüyolar elbet. O da boyaya mutlaka zarar vericektir. Ama çıkartıldıktan sonra meguiars gibi bir yerde koruma yaptırılırsa bilmiyorum eski haline gelir mi.. Çünkü aşınan cilanın tekrar aynı pürüzsüzlüğe gelebilmesi için önce kil, sonra baya bi çok kat pasta gerekir. O da tabii ki istenmeyen bi durum. Dediğim gibi en iyisi boyamak.

GTA konusunda da, evet sahibinden.com'da 147 vardı kırmızı. Çok güzel bi araç. Keşke autodelta 3.7 falan görsek buralarda Ama kesin apaçi eline düşer, biz göremeden pert olur çıkar. Bu bahsi geçen GTA'ya hiç apaçi eli değmemiş gibi gözüküyordu

Milano alfadaki gta çok güzel.Nasıl getirdiler acaba merak ediyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: barabum

isteyen istediğini söylesin ancak kendi yorumlarımı eklemek istedim
    2 yıldır 155 hp lik 156 sahibiyim
    ara sıra beni delirtmesinin dışında tam anlamıyla performans aracı
    nissan primera 2.0 tekna
    vectra 2.0 cd
    passat 1.8 t
    mondeo
    vs vs
    hepsine bindim rahat güzel araçlar ...
    ama şehir içi şehir dışı farketmedi, alfaya alıştıktan sonra bağımlılık yarattı
    aracım tabiri caizse nazlı bir gençkız gibi huyu.
    istediği zaman yapamayacağı birşey yok kendi sınıfında.
    ama nazı çok çünkü anlayanı yok. Yaygınlaştıkça biz alfa sahipleri rahat edicez. Kendi sınıfında fiyat olarak en makul araçlar.
    Ancak yedek parça alırken iyi araştırmanız gerekiyor.
    Örnek vermek gerekirse geçenlerde Grank devir sensörü hatası aldım examiner da. Servis 350 , Bosch 210 isedi . İnternetten daha önce alışveriş yaptığım firma aynı parçayı 50.54 liradan verdi.

Alfa kullanmak size ayrıcalık sağlar ama bu ayrıcalığında bir bedeli mutlaka ki olur

(Biraz geç bir cevap olsa da )

• Kendi topiğinizi biraz geç farketmişsiniz
  • Alfa Romeo 147 GTA da eminim ki çok iyi bir otomobildir fakat selespeed 147 kullandım ve benim 156 Selespeed in konfor bakımından olsun yoltutuş ve oturaklılık olarak olsun bariz bir şekilde çok çok daha ileri olduğunu test ederek gördüm ki bu GTA modellerinde daha da bariz bir şekilde olacağını mantık olarak düşünmekteyim ve şuanda da bir 156 selespeed kullanıcısı olarak 147 yide kötü bulmadım fakat 156 ile aralarında oldukça fazla fark var...

MRT_RS o mat kırmızı kaplatan Ata beyle yakın bir zamanda irtibata geçip görüşmek isterim açıkçası tam olarak nerede yaptırdı , yapılış esnasında nelerle karşılaşıldı getirisi götürüsü ( boya ile kaplama arasındaki fark gibi ) konularda konuşmak gerekli çünkü dönüşü pek olmayacak bir şey 2 gün sonra sıkılıp yada beğenmeyip söktürmekte söz konusu

Bu arada Gemici 2 arkadaşım var onlar yurt dışına çıkıyorlar sürekli bende onlara sormuştum ki bir tanesi sürekli italya ya gidip geliyor ferrari ve lambo modelleri getiriyorlar her hafta neredeyse o yüzden zamanında ona söylemiştim getirtebilir miyiz diye olur demişti onların firmadaki gümrük işleri müdürü gelir fakat 3 yaşını geçmemiş olacak yada 30 yaşını aşmış olması gerekiyor diye söylemişti...
    Benim aklıma daha farklı şeyler geliyor fakat biraz sakıncalı işler olabilir :) burada kazalı bir 156 GTA ( 3.0 motor ) standart bulup onu satın alıp (hurda olmayacak ama motoru falan olamayabilir koltuğu dahi olmasa daha iyi ) sonra yurt dışında bir 156 GTA alıp (3.7 motor hatta supercharger taktırıp tüm modifikasyonları orjinali bozulmadan ) onun tüm parçalarını kazalı olanda kullansak sonra da şase ve motor numarasını değiştirsek ruhsat üzerindeki tüm kayıtları resmiyete sokarak tekrardan değiştirip kayıt ettirsek nasıl olur.

Dolandırıcılığa girmez herhalde :) diye düşünmekteyim

Çünkü burada ki fiyatlarla oradaki fiyatlar arasında oldukça fark var hem otomobili ilk olarak satın aldığınızda olsun hem parçaları alıp montaj ettirme konusunda olsun modifiye bazlı olarak konuşuyorum ( örneğin bir fren sistemi orada 1000 dolar olup ülkemize girişi 3000 $ + nakliye ) olursa motor body kit iç dizayn ve daha bir çok seçeneğin maliyeti ne kadar farklı olur düşünmek dahi istemiyorum

• Alper bey ata arkadaşımızla mail adresi var bende isterseniz pm atabilirim.Yada siz direk ata arkadaşımıza pm atabilirsiniz.
  • Burada kazalı bir GTA bulmanız ve bunu ucuza getirmeniz çok zor. GTA değil de 2.5 falan neden demiyorunuz? Sonuçta dışarıdan autodelta getirtmeyi düşünüyorsanız (galiba parça olarak kullanmak için diyorsunuz dışarıdan geleni) ondan 2.5'a da takabilirsiniz parçaları.

Parça aktarmak olabilir de, o motor numarası sildirme falan bana sakat işler gibi geldi. Muayenede sorun olur gibime geliyo, bilmem yanılıyo muyum..
  • Çok sevinirim PM atarsanız MRT_RS :)

2.5 ile motor blok yuvaları , şase bağlantı yerleri falan uyarsa 3.7 ile neden olmasın şanzıman yuvasının yer sorunu falanda var uymayabilir onun için demiştim eğer uyuyorsa sorun olmaz tabii ki de ve hatta süpper olur...
    motor numarası sorun olmaz çünkü onu ruhsat a işletilebiliniyor
    motorda sorun çıktığında nasıl sandık motor alındığında motor numarası ruhsattan değiştiriliyorsa onu değiştirmek sorun olmaz
    Fakat 2.5 yerine 3.0 veya 3.7 yazdırmak işte bu sorun olabilir :( onun için kazalı bir GTA bulmak gerekiyor diye düşünüyorum
    Çünkü 3.0 yazan ruhsata 3.7 koysanda aynı aracın modifiye olmuş hali hatta yazrımasan bile kimse birşey diyemez silindir hacminin değişikliğini nasıl tanımlayacaklar ki komple sökülmesi lazım motor blokunun ama 2.5 ile 3.7 arasında devasa bi fark var ve aynı seri üretim araç olmamalarından da sorun doğabilir ruhsata işlenirken çünkü motor seri numarası kayıtlarda 3.0 (3.7 dahi olsa 3.0 olarak geçiyor ruhsatta çünkü bu işlem blok üzerindeki modifiyeden sonra 3.7 oluyor yani orjinalinde 3.0 motoru ) olarak geçecek ve 2.5 ten farklı bir motor diye sorun çıkarsa diye düşünüyorum

• Alper bey pm attım bir bakarsanız sevinirim.

Bu arada 2.5 v6 makineyi size tavsiye ediyorum.2.0 v6 turbo makinenin atmosferik versiyonu.2.5 v6nın geliştirilmiş versiyonları 3.2-3.0 alfa motorları.3.7 ise 3.2 üzerine autodelta tarafından modifiye yapılmış hali.O yüzden temiz 2.5 v6 24v makine ülkemiz şartlarında bulunabilir.İngilizlerin 156 forumduydu yanlış hatırlamıyor isem 2.5 v6ya 3.2 gta motorunu 2.5in parçalarını kullanarak yapıyorlardı bir şeyler.Tavsiyem hiç bulaşmayın alın 2.5 v6yı keyifle sürün.Baktınız olmuyor parça getirirsiniz autodeltadan ekzantiriktir,yazılım,cold air intake gibi ufak şeylerle 230hp yakalanabilir.Baktınız buda kesmedi autodeltadan supercharged kitiyle sağlam bir şey olabilir.1.6 156 için supercharged kiti 10 bin paunddu sanırım.
  • O ingilizlerin sitesinden link verirseniz faydalı olur Alper bey için. Onun da tam aradığı şey sanırım.
  • Bayağı geçmiş zaman oldu araştırıyorum hemen
  • Hemen buldum resimli gösteriyorlar belki faydası bulunur

scudetto hocam bizim istediğimiz kaliperlerede adamlar yapmış ilerki sayfalarda gösteriyorlar.

http://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=26334&PN=0&TPN=1

Umarım faydası dokunur.Biraz uzun 71. sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC918CAF3 -- 28 Aralık 2010; 13:19:52 >
  • İlk olarak teşekkür ederim PM den attığın mesajını aldım çok yakın bir zamanda iletişime geçicem Ata Beyle kaplama olayının tüm ayrıntılarını öğrenmek lazım bu zamana kadar orjinal kalmış bir Alfayı bozmak gibi bir niyetim yok olamazda zaten iyice bir öğrenelim nasıldır nedir ?

ewet arkadaşlar çok teşekkür ederim tamda aradığım şey uydu işte :) scudetto arkadaşında dediği gibi 2,5 motor bir Alfa Romeo alıp motoru yürürü falan bitik yurt dışındanda sağlam diri bir tane GTA 3,7 supercharger lı yürürü geliştirilmiş ama orjinalliğinden birşey kaybetmemiş bir otomobille toparlanabilir gerçektende...
    Paylaşım için çok teşekkürler MRT_RS :)
    şimdi oturup araştıralım ve okuyalım bakalım 71 sayfa ingilizce dökümanları :) artık 1 günümü alır herhalde :)
    ama gerçekten güzel ve görselliği bol bir anlatım
    Tekrar teşekkürler
  • Rica ederim alper bey ne demek her zaman elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.Sonuçta alfistiyiz hepimiz.Benim eklediğim 3.7lik autodelta değilde 3.2 gta motorlusu.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45434801/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45434801

Arkadaşlar bu bölüme alfa ile ilgili biraz bana destek sağlarmısınız?İç mekanı vasatmış alfanında o yüzden.
  • Ya bırak kötülesinler, daha iyi Sonra gelip içine oturunca göZleri düşüyor

Almak istemeyene de alfa aldırmak doğru değil bence, zaten istiyosa kendi kendine bahaneler uydurur, gider alfa alır benim gibi Uğraşma bence hiç.
  • Ya alfisti dostum ben anlamadığım kullanmadığım araç hakkında katiyen yorum yapmıyorum.Ama kalkıpta alfa şöyle alfa böyle denildimi olmuyor.Sonuçta arkadaşın bütçesi belli o paralara alınacak en iyi araç bence alfadır o yüzden alfayı tavsiye ettim.Bu arada alper bey ve scudetto hocam destekleriniz için teşekkürler.Scudetto hocam msn felan varmı sende tanışalım.
  • Kesinlikle katılıyorum almak istemeyen almasın arkadaşlar
    Yok çok yakıyor
    Yok parçası pahalı
    Yok şurasından ses geliyor
    arkadaşım Alfa Romeo gibi bir otomobil alıpta görüyorum dan dun kullanan arkadaşlar var altlarındaki otomobili şahinlerle karıştırıyorlar sonrada sanayide görüyorum aynı kişileri ; abi bu niçin böyle oldu , nasıl ön takım bu , bu kadar çabuk conta yakar mı? nasıl bi motor bu ... gibi konuşmalara şahit oluyorum ve üzülüyorum
    Bu bizim otomobillerimizin kötü reklamına sebep oluyor

O yüzden Alfa Romeo yu diğer arabalardan ayıramayan arkadaşlara otomobil terimiyle hiçbir şekilde arası olmayan otomobilleri sadece birer araba , bir yerden bir yere gitmeye yarayan birer eşya olarak tanımlayan kişilere pek ön ayak olmamakta fayda var kesinlikle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.