Şimdi Ara

Alfa Romeo 156 Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Öncelikle böyle bir konu açtığım için özür dilerim tonla konu var böyle zaten onlara yazabilirdim ama cidden yardıma ihtiyacım var kafam karmakarışık. Öyle çok otomobil meraklısı bir insan değilim, değildim. Taki geçen yaz o kıpkırmızı alfa 156 yı görene kadar.(156 olduğunu sonradan öğrendim.) Sırf bu arabayı almak için bu sene okulumu dondurdum ve çalışıyorum. Yaz sonlarına doğru 14 bin civarı para biriktirmiş olucam. Ama yakınımdaki hemen herkes kötülüyor bu arabayı bana. Yok kronik arızalıymış, yok çok sorun çıkartırmış, parçaları pahalıymış,Lpg olsa bile çok yakarmış. Üniversitede olduğum içim durum buysa çok fazla masrafın altından kalkamam ama cidden istiyorum bu arabayı:S Tecrübelerinizle bana yol gösterirseniz sevinirim bu araba aslında nedir ne değildir. Bir de aslında hiç istemiyorum ama bu araba olmaz diyorsanız birkaç araba söylerseniz göz atabilirim. Teşekkürler yardımlarınız için.

• Up
  • aynen dedikleri gibi, hiç bulaşma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bberko

aynen dedikleri gibi, hiç bulaşma derim

Teşekkürler yorum için. Bu araca sahip veya daha önce kullanmış tavsiye verebilecek birileri yokmu arkadaşlar :( kredi çekip hemen alıp daha sonra krediyi ödemeyi düşünüyorum şu an yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahçelininmatematikhocası

aynen dedikleri gibi, hiç bulaşma derim
    Dostum eğer gerçekten çok istiyorsan hayalinse al hayalini gerçekleştir bundan yıllar sonra arkana dönüp bakmazsın en azından.. Eğer masraflarının çok altından kalkamayacak olursan elbet elinden çıkartabilirsin. Benim düşüncem bu bu kadar hayal derecesinde olsam ben alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EagleEyes37

Dostum eğer gerçekten çok istiyorsan hayalinse al hayalini gerçekleştir bundan yıllar sonra arkana dönüp bakmazsın en azından.. Eğer masraflarının çok altından kalkamayacak olursan elbet elinden çıkartabilirsin. Benim düşüncem bu bu kadar hayal derecesinde olsam ben alırdım.

Alıntıları Göster
    Dediğin paraya 156 alırsan çok uğraşırsın çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_RS

kaça temiz bulabilirim 2000 model veya üstü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALFA ROMEO MOTOR ÖMRÜ --YARDIM
    17 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo GT Çok Mu Yakar?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC918CAF3

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Bahsettiğiniz aracı 1 yıla yakın kullandık ailece.

(2001 Model Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark)

Aracı 16.500'e aldık bize toplam 5.000 TL masraf çıkardı sonrasında aracı 17.000'ye zar zor sattık (içindeki dvd player ile 17 yoksa 16.750)

Bu aracın kronik sorunları vardır.

En bilineni varyatör sorunu.Varyatör denen parça motora ilave güç vermekte ve sürekli bozulan bir parçadır.Bu parça bozulduğunda aracınız dizel gibi gürültülü çalışmaya başlar ve sıfırı ile değiştirseniz dahi 1 ay sonra yine bozulur.Tam çalışmadığı için performans düşmesinede sebebiyet verir.

Öncelikle Varyatör değişiminde 300 ile 500 arasında bir ücreti gözden çıkarın.

Diğer bir sorunuda viraj demir lastiklerinden ses gelmesi.(Buda kronik bir sorundur)

Araç ile kasislerden geçerken bu lastikler gacur gucur sesler çıkarır.Bu parçaları yenileseniz dahi bir süre sonra yine aynısı oluyor.Adı üzerinde kronik sorun.

Bunların dışında aracın parçaları pahalıdır.Ucuz diyene sakın aldanmayınız bir ön arma 80 liraya satılıyor.

Bizim aracın silindir kapağı çürümüştü değiştirirken 3.500 lira sadece kapağa fiyat çıkardılar(işçilik hariç).Neyseki zor bela başka yerde hurda bir aracın çıkma kapağıyla değişimi 2.000 liraya yaptırdık (işçilik dahil)

Bu araca binecekseniz Alfa Romeo servisi olan bir kankanız,dostunuz veya akrabanız olmalı ki geliş fiyatından muamele yapsın size.Aksi takdirde markadan kısa süre içerisinde soğuyacaksınız.

ÖZET : Alfa Romeo markasından uzak durunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrolhead -- 10 Şubat 2013; 23:25:32 >

• Araba almak için okulu dondurdun? Peki acelen ne? Bence bir anlık heves ileride pişman olursun bende zamanında bis almak için çok uğraşmıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Araba almak için okulu dondurdun? Peki acelen ne? Bence bir anlık heves ileride pişman olursun bende zamanında bis almak için çok uğraşmıştım
    Yanlız tipi can yakar haberin olsun

Sattığım araçtan bir kare :

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfist77

quote:

16-20 arasında dolaşıyor düzgünlerinin fiyatları.

1-Varyatör sorunu doğru var ancak yeni tip varyatör kullanıp motor ısınmadan 3000 dd geçmesseniz sıkıntı çıkmaz.Varyatör değişimi sırasında trigerinde değişimini öneriyorlar.

2-Ön takımları çok çok nazik alfa'm varken 6 ayda bir ön takımları elden geçiriyordum.

3-Alırken dikkat edin trim seslerine sağından solundan ses geliyormu diye.

4-Benim 156nın ara sıra kapı kilitleri bozuluyordu ne işti çözememiştim.

5.Debimetre'de kronik sorunudur 140 tl'ye debimetrenin sıfır fiyatı

6.Eğer 2.0 düşünürsen hele hele Selesspeed şanzuman düşünüyorsan robot sorunu mevcut.Alacaksan manuel al.

1.6sı bile performans adına tatmin edicidir güzeldir 3000dd sonrası ses çok tahrik eder adamı.Alacaksan 2.0 t.s al 16 t.s ile fabrika verilerine göre 1-2 lt fazla yakıyor 2.0.Yol tutuşu harikadır.Benim ilk italyan arabam 156 idi sonrasıda bir çok 156 geldi geçti elimden yeri ayrıdır bende.Gerçi şuan 5 silindir 20v marea kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC918CAF3

quote:

quote:

1-Varyatör sorunu doğru var ancak yeni tip varyatör kullanıp motor ısınmadan 3000 dd geçmesseniz sıkıntı çıkmaz.Varyatör değişimi sırasında trigerinde değişimini öneriyorlar.

2-Ön takımları çok çok nazik alfa'm varken 6 ayda bir ön takımları elden geçiriyordum.

6.Eğer 2.0 düşünürsen hele hele Selesspeed şanzuman düşünüyorsan robot sorunu mevcut.Alacaksan manuel al.

1.6sı bile performans adına tatmin edicidir güzeldir 3000dd sonrası ses çok tahrik eder adamı.Alacaksan 2.0 t.s al 16 t.s ile fabrika verilerine göre 1-2 lt fazla yakıyor 2.0.Yol tutuşu harikadır.Benim ilk italyan arabam 156 idi sonrasıda bir çok 156 geldi geçti elimden yeri ayrıdır bende.Gerçi şuan 5 silindir 20v marea kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. Büyük ihtimalle alıcam ya inşallah dediğiniz gibi büyük sorunlar çıkarmaz kapının önünde yatıcak yoksa

• quote:

14bine alfa 156.
    masrafının altından kalkamam.
    okulu dondurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

14bine alfa 156.
    okulu dondurdum.

16-17 ye kadar çıkartıcam bütçeyi yeterki alıyım şunu seneyede part time çalışcaz artık napalım. Çok güzel ya uff
  • quote:

quote:

quote:

14bine alfa 156.
    okulu dondurdum.

16-17 ye kadar çıkartıcam bütçeyi yeterki alıyım şunu seneyede part time çalışcaz artık napalım. Çok güzel ya uff

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-pinar-otomotiv-den-2002-alfa-156-emsalsiz-lpg-li-114622553/detay Böyle birşey olmazmı sizce sorunlumudur :S

• quote:

seneye part time çalışmak için araba almak mı?
    156 hemde 10 yaşında.
    dostum senin aklından zorun var galiba.
  • quote:

quote:

seneye part time çalışmak için araba almak mı?
    156 hemde 10 yaşında.
    dostum senin aklından zorun var galiba.

yanlış anlaşılma var sanırım 156 yı alınca borç ödemek için seneye part time çalışcam

• quote:

Merhaba. Öncelikle böyle bir konu açtığım için özür dilerim tonla konu var böyle zaten onlara yazabilirdim ama cidden yardıma ihtiyacım var kafam karmakarışık. Öyle çok otomobil meraklısı bir insan değilim, değildim. Taki geçen yaz o kıpkırmızı alfa 156 yı görene kadar.(156 olduğunu sonradan öğrendim.) Sırf bu arabayı almak için bu sene okulumu dondurdum ve çalışıyorum. Yaz sonlarına doğru 14 bin civarı para biriktirmiş olucam. Ama yakınımdaki hemen herkes kötülüyor bu arabayı bana. Yok kronik arızalıymış, yok çok sorun çıkartırmış, parçaları pahalıymış,Lpg olsa bile çok yakarmış. Üniversitede olduğum içim durum buysa çok fazla masrafın altından kalkamam ama cidden istiyorum bu arabayı:S Tecrübelerinizle bana yol gösterirseniz sevinirim bu araba aslında nedir ne değildir. Bir de aslında hiç istemiyorum ama bu araba olmaz diyorsanız birkaç araba söylerseniz göz atabilirim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Gerçekten istiyorsan al , kimseyi dinleme. başak bir araba alsan dahi aklın onda kalacak.alfaları bende çok severim , ama bu zamana kadar sahip olma şansım olmadı. Buraya konu açmayla yanlış yapmışsın. Birazdan woswoscular gelir , golf der tsi der giderler. Ama kimseyi dinleme kendi istediğin arabayı al. Bende subaru aldığımda bütün sülale auuuuuv yaptı, yok honda niye almadın , yok jetta alaydın ,opel alaydın. Polemiğe bile girmedim. Eğer niye aldın filan diyen olursa da para benim zevk benim size ne ? de veya parası cebinizden mi çıktı de , cevap bile veremezler susarlar.

• quote:

quote:

quote:

Hocam marea fiatın en beğendiğim arabasıdır , zamanında çok kullandım ama , 5 silindir hiç deneme fırsatım olmadı bi tur verseniz ?

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-pinar-otomotiv-den-2002-alfa-156-emsalsiz-lpg-li-114622553/detay Böyle birşey olmazmı sizce sorunlumudur :S

Km'si ve fiyatı yüksek.

Ayrıca içi epey yıpranmış gibi.

Eğer gerçekten bu aracı alacaksanız şu maddeleri göz ardı etmeyin :

2.0 motor almayın 1.6 16V twin spark alın ( Alacağınız araç kesinlikle Twin Spark olsun )

Twin Spark'larda her silindirde iki buji olur ve yakıt kaliteli bir şekilde yanar, buda daha az tüketim ve daha az emisyon demektir.

İmkanınız el veriyorsa az bineceğim diyorsanız benzinli olarak kullanın ( bu araçlarda lpg uyum problemi var ) LPG'li 156'larda devir düşmesi, tekleme ve yokuşlarda zorlanma gibi problemler meydana geliyor.Eğer illede lpg'li kullanacağım diyorsanız sırasıyla 1 depo benzinde 1 depo lpg'de kullanın.Motoru benzinsiz bırakmayın.

120-130 bin km üzerinde almamanızı öneriyorum ( eğer gerçekten alacaksanız )

Selespeed şanzumanlardan uzak durun manuel bakın

2001 model ve üzerini alın

Tramer sorgusu yaptırın

Ve en önemlisi aldığınız aracı ÖZEL SERVİS'e değil mutlaka ve mutlaka YETKİLİ servise gösterip alın.

Türkiyede Alfa Romeo servisi az olduğu için özel servisler genelde sorunlu araçları bile sorunsuz olarak görürler.Çünkü daha sonra o aracın oraya geleceğinden %100 emindirler, çünkü kullanıcının gideceği başka servis yoktur.(En çok küçük şehirlerde yaşanan hadise)

Ben aracı aldığımda özel servise götürdüm gösterdim adamların dediği şu : Abi piyasadaki en temiz 156'lardan birisi bu

2 hafta sonra araç conta yaktı Contayı değiştirirken silindir kapağının çürüdüğü farkedildi (!)

Adama diyorum ki hani bu araç temizdi ? Hani incelemiştiniz ? Hani onay vermiştiniz ? Cevap : abi gözümüzden kaçmış, farkedememişiz (!)

Sonra bana çıkarttılar 5.000 TL masraf.Aracı yaptırdım ve anında sattım.

Her işin bir acemiliği oluyor malesef bizim acemiliğimizde böyle oldu.

Siz anladığım kadarıyla kısıtlı bir bütçe ile almayı düşünüyorsunuz, bu sebepten ötürü dediklerimi kesinlikle kulak ardı etmeyin ve bu aracı alırken birdaha düşünün yada çok temizini bulup alın.

16.750'ye sattığım aracın içi :

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.