Şimdi Ara

Alfa Romeo da olan kör talih guillette ta da var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alfanın marjinal bir tasarımı var. Bu ülkede 40 yaş üstü insanların %95ine beğendiremezsin o arabayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloGTI

quote:

Orijinalden alıntı: omer89

quote:

Amblemi değişmiş fiat = alfa

Auto show'da binme fırsatı buldum içine, bindiğim gibi de geri indim. Arabanın dışı ne denli güzelse içi de o derece kötü. Ne şekil var ne kalite.

Ama giu'lar cidden oldukca iyi. 1.4 170 ps motoru sadece 1.18le kapışamıyor onun dışında c segmentinde 1.6 altında 2. Sırada performansta.

Ama işte iç tasarım ve malzeme...

Güldürme beni.İçine binmişte,bindiği gibi geri inmiş

Küfür edecem de ceza yemek istemiyorum. Ötede oyna çocuk

Boyle bir zihniyetle maksadı "bilgi paylaşımı" olan bir platformda sözde "bilgi paylaşımı" yapmak?? İroniye bak..

• Bunu yazan da PoloGTI nikli bu arada, malzeme kalitesinden nasıl bahsediyor anlamadım. Ben de Polo'ya bindiğim gibi iniyorum
    Zaten üsluba bak.. Hayırdır, karşıt görüş gelince ne bu şiddet bu celal?

Ayrıca iç tasarımı herkes beğenmeyebilir ama o ayrı bir konudur, malzemeler belli bir kalitede.
    Binildiği gibi inilecek boyutta değil. Abartıyor...

Fotoğraf bulun, tek tek her tarafını yazayım.
    Emin olun bazı yerlerdeki malzemeler sınıfındaki diğer rakiplerinde yoktur.

Bu arada Giulietta ve Mito'lar sanıyorum Alfa'nın Türkiye'de en çok sattığı modeller bugüne kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 4 Nisan 2013; 13:50:22 >
  • 4 aylık bir Giulietta kullanıcısıyım. Objektif olarak yorumlamam gerekirse iç tasarım herkese hitap etmeyebilir. Daha iyi yapılabilirdi ama bana göre kesinlikle kötü değil. Yeni A veya yeni A1 den bana göre daha iyi tasarım olarak mesela. Ama daha iyi yapılabilirdi. Malzeme kaltiesine gelince kesinlikle kötü değil. Binmedim ama Giu'nun malzeme kalitesine kötü diyen biri herhalde S-Klasse kullanıcısıdır. Ben dizel kullanıcısıyım. Ekonomik bir motor. Piyasadaki iyi performanslı dizellerden biri bence. Yol tutuş konusunda süper bir araba olduğunu söyliyebilirim. Güvenlik konusunda da çok çok iyi bir araç. Dış tasarım göreceli ama bana göre oldukça güzel. Pek çok diğer marka arka tasarım konusunda Giu'yu taklit ediyor bana göre. I30 ve yeni Auris gibi mesela. Sadede gelice olursam bence güzel bir araba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omer89

quote:

Amblemi değişmiş fiat = alfa

Auto show'da binme fırsatı buldum içine, bindiğim gibi de geri indim. Arabanın dışı ne denli güzelse içi de o derece kötü. Ne şekil var ne kalite.

Ama giu'lar cidden oldukca iyi. 1.4 170 ps motoru sadece 1.18le kapışamıyor onun dışında c segmentinde 1.6 altında 2. Sırada performansta.

Ama işte iç tasarım ve malzeme...

Güldürme beni.İçine binmişte,bindiği gibi geri inmiş

Küfür edecem de ceza yemek istemiyorum. Ötede oyna çocuk

sensin tamam küçük enişte

• 6-7 aydır Giulietta kullanıyorum, şuan satmak mecburiyetindeyim. Bundan önce 4 araba değiştirdim. Megane extreme 2008 - doblo 2010 - Volvo v40 2004 - son olarak da civic hb 2012 - giulietta 170hp manuel kullandım. Alfadan tek sıkıntım sadece manuel olmasıdır eğer otomatik şanzıman olsa ve ekonomik olarak sıkıntı da olmasam bir ömür kullanırdım heralde.
    tamam muhteşem konforda değil ama böyle bir performansta üst düzey bir konfor bekliyorsanız bence BMW veya mercedese yönelmelisiniz. Kimse kusura bakmasın ama iç mekan ve konfor konusunda golf bir tık üst kademedeyse eğer, dış tasarımı, hatları ve gösterişi bakımından Golf 3-5 tık Giuliettadan aşağıda kalır. Focus-Golf-jetta-megane bunlar aile arabasıdır. Satın alan kişi sportif bir görüntü yaratmak için bir miktarda para harcamak zorundadır. (modifiye vb.) Ama alfa motor sesiyle olsun görünüşüyle olsun zaten yeterince sportiftir.

Yukarıda yazdıklarım kendi fikirlerimdir. Mantıklı veya mantıksız olmasını kimseyle tartışacak değilim. Ama konu hakkında her zaman tartışabilirim.

Saygılarımla.

• 90larda ve daha öncesinde ülkemizde çok fazla seçenek yokken, zamanla piyasaya alman araçları getirildi. ve tabi tofaş ve reno da geldi. bizim millet alıştığı şeyden kolay vaz geçemediği için ve araştırma gereği duymadan komşum almış ben de alayım dediği için ilk önce japon araçlarına tepki oldu. adeta reno toros corolladan daha kaliteli sanıldı bile denilebilir. Sonrasında aynı kaderi kore araçları yaşadı. bu böyle devam ediyor.

alfa, lancia, volvo gibi markalar aslında güzel ve üst sınıf araçlar üretiyor. ancak nedense burada yaygın bir servis ağı oluşturmadılar. bu nedenle de tutulmadılar. sıkıntı bence bundan kaynaklanıyor. ikinci elin olmayış nedeni her zaman o servisteki sıkıntıdır. hala pejo araç alınır mı denildiği zaman çabuk bozuluyor, parçası bulunmuyor deniliyor. bunun gerçeklik payı sorgulanmıyor bile.

bir de işi bilen kesim de gereksiz pahalı fiyatları görüp insanlara tavsiye edemeyince tıkanıp kalıyor piyasa. gavurun 100 liralık aracına 300 lira verirken ikinci eli olmayan aracın satılmamasına ne yazık ki kimse de bir şey diyemiyor.

• arkası aurisi hatırlatıyor..ayrıca param olsa almayı düşüneceğim araçlardandır. . .
  • tasarım olarak bende çok beğenmiyorum. Ancak geçen 170 liğini biraz sürdüm. Fena bi hızlanması var ve yol tutuşu çok iyi. Otomatik viteside harika. İç malzeme gayet kaliteli. Rüzgar sesi değil ancak yol sesi alıyor araç. Tüketimide o motora göre oldukça makul
  • Bana göre tasarımı Astra J'nin gerisinde, malzeme kalitesi ve yalıtımı ise Golf'ün gerisinde, Alman tankları varken neden alayım da paramı meçhule savurayım.
  • Bir golf degilmis

Amblemi degistirilmis Fiat zaten olay bu.

1.18i ile 1.4 tb kiyaslamislar. 1.75 tb 235HP buyrun kiyaslayin

Ic mekan kalitesizmis, birdaha gidin Alfa-Lancia bayisine ve o DNA tusunu bi ileri geri yapin.

Eger Honda boyle bi araba yapabilseydi Fiyati baz olarak 100 binden baslardi.

Fazla lafa gerek yok siz kotu bilin daha iyi arkadasinda dedigi gibi Corsa-Fiesta fiyatina Mitoya binebiliyoruz.

Alfa-Lancia cok ozel markalardir hele Lancia fiatin fantezi urunudur zaten. Birakinda ogrenmesin millet boyle daha guzel..

• quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Bir golf degilmis

Amblemi degistirilmis Fiat zaten olay bu.

1.18i ile 1.4 tb kiyaslamislar. 1.75 tb 235HP buyrun kiyaslayin

Ic mekan kalitesizmis, birdaha gidin Alfa-Lancia bayisine ve o DNA tusunu bi ileri geri yapin.

Eger Honda boyle bi araba yapabilseydi Fiyati baz olarak 100 binden baslardi.

Fazla lafa gerek yok siz kotu bilin daha iyi arkadasinda dedigi gibi Corsa-Fiesta fiyatina Mitoya binebiliyoruz.

Alfa-Lancia cok ozel markalardir hele Lancia fiatin fantezi urunudur zaten. Birakinda ogrenmesin millet boyle daha guzel..

nede güzel yazmışsınız parmaklarınıza sağlık

• Bazı arkadaşlar premium olduğuna inanmayıp golf ile kıyaslamışlar, araç mükemmel değil ama sonuçta araca kullanıcıları sevdiği için premium demiyor, öyle olduğu için diyor

Alıntı

Alfa Romeo Giulietta
    2010 yılında Giorgetti Giugiaro tarafından tasarlanan premium HB model ;
    1.4 TB 120 HP
    1.4 TB MultiAir 170 HP
    1.6 JTD 105 HP
    1.750 TB 235 HP
    motor seçeneklerine sahip.

Viki
  • Alfa Romeo daha özel bir araç. Euro ile satıyorlar aracı.

Fakat 2. el piyasasının olduğunu sanmıyorum. Birde araç sert. Spor araba tabi o kadar olacak.
  • Bidaha şu foruma bişey anlatmıcam, şu hale bak

Ya bilmediğiniz konuda niye ahkam kesiyosunuz ne kadar bilgiye algıya kapalı insanlarsınız.

Golf değilmişte neymiş.Yazık vallahi, gidin 1.5 65HP Symbol alın o sizin işinizi görür.
  • Arabayi cep telefonu gibi dusunen arkadaslar var ne yazikki... Sürekli ikinci el hesaplaması yapılıyor. Bence aracın dış görünüşü ve araca binip kullanınca bana verdiği haz ile paralelliği önemli benim için, her şey para mı? Evet para, Yanlız sen giu ya karat vermissin karakterin bunu lense etmiş zatn. Burak keyfine bak. Zaten neden alman arabasinin ikinci eli iyi millet bir yil kullanip sıkılıyor. Çünki soguk,klasik, ayni, turev yada integral,o yuzden daha almadan ikinci el hesabı yapılıyor. Biraz keyfinize bakın, haz alin, farkı hissedin, farkli olmayi... Kaç kisi yoldan geçen bir WW GOLF 7 ye bakıyor merak içerisindeyim. (Kesinlikle karsilastirma degil, wwci arkadas lar icin yazdim). Bu tasarım gösterişli elvette sadece giu icin degil 156,147,159 bu arabalar hala geçerli tasarıma sahip... yazacak cok sey var ama simdilik yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttyahoss -- 16 Kasım 2013; 18:36:47 >
  • Özel ve tarz araçlar . Bence farklı görünmek isteyenler için ideal araçlar. Ben beğeniyorum ALFA ları 159 almak isterdim ama 2. el kaygısı her zaman olacağı için memur kafası ile sadece almak isterim .
  • Daha aracı almadan 2. elde nasıl satarım kaygısı yaşayan günümüz Türkiye'si vatandaşı, varsın almasın bu arabayı boşver Araba hemen satılmak için alınmaz, böyle bir kaygısı olan adam gitsin parasını altına yatırsın bence..
    Bizim insanımız bu işi öğrenemedi, öğrenemeyecek. Neden bağ, bahçe, ev, telefon, o, bu , şu alınırken sıkışınca hemen satarım düşüncesi olmaz insanımızda..
  • Sık sık görüyorum belki ileride ikinci el bir tane alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Bidaha şu foruma bişey anlatmıcam, şu hale bak

Ya bilmediğiniz konuda niye ahkam kesiyosunuz ne kadar bilgiye algıya kapalı insanlarsınız.

Golf değilmişte neymiş.Yazık vallahi, gidin 1.5 65HP Symbol alın o sizin işinizi görür.

1.5 65 Hp Symbol'ü 8 ay kullandım gayette işimi gördü ama, Symbol'ü her fırsatta aşağılamak neden?

Evet bende katılıyorum bu forumda bir dönem Golf ve Jetta resmen Allah muamelesi gördü, ama Symbol'cülerin suçu ne...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.