Şimdi Ara

Alfa romeo giulietta vs Opel asta j (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Saigo

İkinci elinden kastım satarken geç satmak değil satarken insanlar hatrı sayılır miktarda para kazanıyor. Ben hiç takılmam aldığım fiyata satayım yeterlidir benim için
    Her şeyin fiyatı artıyor onun da artar giulietta bakan adam astrayi ne yapsın gardaşım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük şehirde olsam bu konuyu açmam bile.rizedeyim. Alfa romeo nun servisini geçtim Opel İn bayisi bile yok burada. Konuyu açmamdaki amaç aslında birazda alfa konusundaki betimlemeleri alabilmekti. Çevremde hiç yok çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

araç olarak astranın alfa ile yan yana anılması bile astra'ya iltifattır fakat alfa'nın ikinci eli canlı değil hatta bazı illerde ölseniz satamazsınız ambleminde haç var diye.astranın ise ikinci eli canlı ve belirtildiği gibi makyajlı j kasa hb'lere k kasadan daha fazla ilgi var.son sahibi olurum derseniz alfa daha güzel.
    bu görüşe kesinnikle katılmıyorum aracınız temiz ise ülkenin en ücra köşesinden de alıcı ayağınıza gelir.
    mesela ben GT Q2 arıyorum ankaradayım. hangi şehirde bulursam gidip alacağım ama bulamıyorum malesef
    3 farklı alfa kullandım 147/156/164

şu an GT almak istiyorum :( ama yok olan da satmıyor en son birisini kaçırcam silah zoruyla satın alacam :)
  • Saigo S kullanıcısına yanıt
    pek sıkıntı yaşamazsınız . Guiliettelar safkan alfa romeo değildir . Herhangi bir fiat ustası parçalarını değiştirebilir
    ama bir 147/159/166 türevi araç olsa alfa ustası hariç kimseye elletilmez. ellemeye çalışanı kürekle kovalamak lazım :)
  • joof kullanıcısına yanıt
    alan satmıyor satan satamıyor diyelim canlı değil alfa piyasası.bir de kaporta boya merakı başladı ve alfalar güçlü arabalar olunca fiat panda gibi sürmüyor kimse illa ki vuruğu kırığı oluyor.temiz olanları ise dediğim gibi satmıyorlar al kullan niye satacaksın gezmez yani elden ele bi civic fiesta gibi çünkü makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward Teach

alan satmıyor satan satamıyor diyelim canlı değil alfa piyasası.bir de kaporta boya merakı başladı ve alfalar güçlü arabalar olunca fiat panda gibi sürmüyor kimse illa ki vuruğu kırığı oluyor.temiz olanları ise dediğim gibi satmıyorlar al kullan niye satacaksın gezmez yani elden ele bi civic fiesta gibi çünkü makine.
    hocam siz en başta yanlışa düştünüz . diğer markalar gibi canlı bir piyasası zaten olmaz üretim bandı bellidir bu araçların sadece meraklısı alır ( Guilattayı ayrı tutuyorum o model çok fazla üretildi )

çok el değiştirmez doğru. Türkiye'deki insanların abartmıyorum %80'i alfa romeo markasını guiletta ile tanıdı. oysa ki ne efsane modelleri vardır. gerçek bir alfisti guielattanın yüzüne bile bakmaz çünkü Guiletta gerçek bir ALfa Romeo değildir.

önceki mesajımda dediğim gibi GT JTD Q2 gibi ikonik bir model arıyorum ve az sayıda kişide var olan da satmıyor çünkü değerli araçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 26 Eylül 2019; 1:59:26 >

• Saigo S kullanıcısına yanıt
    6 yılı geçti 1.3 kullanıyorum. Sıfır sıkıntı siz neden bahsediyorsunuz? Yanlış bilgi vermeyelim. Her araç arıza yapabilir. Sizin başınıza geldi diye sorunlu değildir. Hiçbir sorunu da yok yağ gibi gidiyor araç. Kullanmayı bilene..
  • Araba alacaksan Alman dan şaşma diye bir söz vardır bilir misiniz. Burası otomotiv bölümü biliyor olmanız gerek. Opel in yanında Alfa nedin arkadaşlar. Bizim milletimize zaten 100 km ye 5 sn. de çıkan teneke verin en iyi araç o olur. Biri demiş 10 basar biri demiş 1.3 uyumlu değil biri demiş çok yakar. Kullanmadan yorumlar yorumlar.

Konu sahibine; ikisi de C sınıfı araçlar illaki artıları eksileri olacak. Birinde olan özellik diğerinde olmayacak. İki aracın içine binin bakın test sürüşü imkanı varsa en az 1 saat kullanın. Aracın lastiklerine bakın. Sırf lastiklerden bile aracı anlayamayabilirsiniz. Bu araçta sert lastik var süspansiyonlar yanıltabilir diyin. Anladığım kadarıyla alıp hemen satıp başka araç alma gibi bir durumunuz yok. Ve elinizden ihtiyaç halinde çıkaracağınız bir araç olacak. İkinci elde iki araçta gider sıkıntı yaşamazsınız bence.

Ben 2013 te 1.3 HB Astra J aldım. Sport donanım. Burda size araçların artı ve eksilerini yazmak gerekirken insanlar fanatikçe diğer aracı gömmeye çalışıyo gerçekten enteresan. Yardımcı olmak yerine ego kasıyoruz sanırım. Neyse uzatmayalım. Ben Opel gruplarında yer aldığım için Astra hakkında bilgi vermek istedim.

Astra da sorunsuz olan dizel motor ve 1.6 atmosferik motorlardır. Neden derseniz 1.4T olan motor LPG ye uyumlu değildir. Ama ülkemizde LPG taktırıyoruz ve başlıyor sorunlar. En büyük sorun da turbo çatlaması ve sübap erimesidir. He LPG taktırıp sorun yaşamayan da var. Başka da size sorun çıkartacak bir durum yok araçta. Astra da en az sport donanım alabilirseniz güzel olur.

Gelelim eksi yönlerine:

- Cosmo harici donanımlarda mercekli far yok ve gece görüşü sıfır. İnanın önünüzdeki araçların farlarıyla yolu görmeye çalışırsınız. Ben led takarak çözdüm ama 2 sene de uğraş verdim bunun için. Ledler 1 sene yada 1 buçuk sene gidiyor. Onu da gözününe alın. Cosmo da AFL far var bi araştırın. Muadil araçlarda bunun üzerine bir far yok.

- Aracın A sütunları çok kalın. Evet tasarım güzel hoş ancak sola dönüşlerde bi cama doğru bi vitese doğru eğilirsiniz. Öncam geniş görüş açısı sizi darlamaz. Ama o A sütunu yokmu A sütunu :)

- Aracın arkası geniş dışardan ve kapılar bombeli. Park ederken başlarda sorun yaşayabilirsiniz. Önü geçti diyip gaza basarsanız arka çamurlukları sürtersiniz.

Artı yönleri:

- Süspansiyonları yumuşaktır. Tümseklerde çukurlarda sarsmaz.
    - Vites geçişleri sessizdir.
    - Arkada bağımsız süspansiyon ve watts bağlantısı ile sınıfının lideridir yol tutuşunda. Ki yukarda biri daha bahsetmiş. Bu apayrı birşey. Virajlarda diğer araçlar frene basarken siz gaza basarsınız.

Astra daha sağlamdır daha güvenlidir bana göre Alfa Romeo ya göre. Bu araç zaten Alman Tankı diye adlandırılır.

Aracımdan memnunum ve satmayı da düşünmüyorum. Astra ile ilgili merak ettiğiniz birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

İki araçta üzmez güzel araçlardır. Ben tercihimi 2013 te de Opel den yana kullanmıştım. Yıl 2019 yine Opel derdim.

Şuan alacak olsam watts banlantılı 1.6 136 BG Sport Stil Astra J alırdım.

Hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 26 Eylül 2019; 10:0:7 >

• Astra J'ye çok severek bindik ama Alfa dururken Astraya binmek akıl karı değil bence.
  • iç mekan astra 10 basar
  • güzel konu takipteyim
  • Alfaya sanat eseri muamelesi yapılmış ama Guiletta’nın safkan bir Alfa olmayıp Fiat Bravo’nun ikizi olduğunu ve direksiyonuna kadar Linea’yla birçok ortak parça taşıdığını hatırlatırım. Astra en azından Insignia ile ortak parça kullanıyor ve iç dizaynı çok daha estetik. Watts bağlantılı arka süspansiyon geometrisi ile de daha iyi yol tutuş sağlayacağı bir gerçek, bildiğim kadarıyla Guiletta bağımsız bile değil.

• Konu sahibi arkadas, üstteki mesajin büyük bir bölümü tamamen yanlış bilgine .

Alfa Romeo Giulietta tam bağımsız arka süspansiyon var, artı gerçekten sınıfın üst seviyesinde olan şasisi ve çift pinyonlu direksiyonu, d modundaki elektrik destekli diferansiyel kilidi ile yol tutusunda en ustlerde . Arkadaş Leon ile karistirdi galiba. Burda Astra'da baya başarılı bence ama bir Giu değil

Mesajdaki nadir doğru bilgilerin biri Giulietta safkan Alfa değil evet, şu an safkan Alfa yok. Uzun zamandır yok. Giulia motoru da mesela Ferrari'nin bir motoru. Direksiyon simidi, kimi tuşlar, multimedya vs evet doğru Fiat Linea ile ayni. Ama altyapı alakası yok.

Astra'da safkan Opel mi diyeceğim ama acaba safkan Daewoo/Chevrolet mi demeliyim ?

• Ayrıca birisi de araba alırken Almandan şaşma Alfa nedir demiş

Opel ve Alman ??

Kore mi (Daewoo) Chevrolet mi belli değildi. Şimdi Peugeot Citroen oldu.

Opel olayının Çinli Volvo ve Hint Land Rover ile alakası yok bu arada

Alfa romeo giulietta vs Opel asta j

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılan Serdar -- 28 Eylül 2019; 11:55:23 >

• Almandan şaşma
    Hiç güleceğim yoktu,Giulietta'yı da aşağılamazsınız bir Alman'ıın karşısında veya binip sürmediğiniz bir arabayı aşağılamazsınız.1.4 Hafif Şase,Titanyum Jantlı Giulietta'lar 5.30 Tokatlıyor siz gidip Astradan bahsediyorsunuz ne anlatıyorsunuz ya,ikisi zaten farklı araçlar.Yani üretilme amaçları farklı
  • Zor bir karar çünkü iki araçta çok güzel. Astranın iç mekan kalitesi Giu ya göre önde ama geri kalan herşey de bana göre Giu önde.

Dış tasarım ve 170 beygir olması beni benden alıyor.

Şuan makyajlı kasa 1.4 İnsignia var muhtemelen onu satacağım yakın dönemde. Yerine alacağım araç bulursam 170 beygir bulamazsam dizel beyaz bir Giulietta olacak.
  • Giulietta satılmaz ikinci eli kötüdür falan gibi bir algıya sakın kapılmayın ilanı verdiğimin 4. günü (araya hafta sonu girdi) sattım. Niyetiniz araç satmaksa ve adil rakamı yazıyorsanız aracınızı satarsınız bu kadar basit.

Onun dışında müthiş keyifli bir araç. Rakibi de kesinlikle Astra falan değil. Rakibi en çok bilinen 4 premium markanın muadil araçları.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.