Şimdi Ara

Alfa romeo giulietta vs Opel asta j

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum ahalisinden almak istediğim öneri 1.4 turbo motorlu iki araçtan siz olsanız hangisini alırsınız. Alfa 170 bg astra 140 bg Kişisel görüşüm olarak bana göre artı olarak ikisininde tasarımı çok delice ama alfa sanki bir tık daha baskın buna rağmen astranın ikinci eli daha kuvvetli yedek parça olarakda astrada sıkıntı yaşamam gibi alfa romeo hakkında tek bildiğim fiat ın tedarik sağladığı. Sonuç olarak siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

• Alfa romeo beygir farkına rağmen en az 2 litre daha az yakar her türlü. J kasanın ağırlık problemi var, elektronik arızaları başladı mı bitmek bilmez ,ayrıca motor kaputu altındaki içinden sıvı geçen bütün plastik hortumları değiştirmeyi unutmayın j kasa alırsanız. 2 motorda kendini ispatlamış motorlar, 2 araçda da trim sesi problemi var. Alfa alırsanız da ilk sahibinden bulmaya çalışın derim. J kasayı çok iyi tanıyorum, alfa romeoya bi kaç defa bindim uzun o güce rağmen az yakıyor.
    Alfa Romeo Giulietta 170 beygir 250 Nm tork ile Astra'dan daha performanslı bir arac, hem de ağırlık avantajı var. Dynamic moda alinmis bir Giu'nun verdiği zevki bu sınıfta baz motor ile başka bir araç çok zor verir. Yol tutuşu da, direksiyon tepkileri de, frenleri de çok başarılı. Arkada bağımsız süspansiyon, elektrik destekli olarak kilitli diferansiyel . Ayrıca Giulietta Euro NCAP puanı girdiği senenin Kendi sınıfında rekor puaniydi.

Artık üzerinden 10 sene geçti nerdeyse ve tasarım olarak eskimese de (bence) teknoloji olarak geride kaldi. Hele makyajsız kasa da olmayan multimedya/USB/aux/Bluetooth eksikliği can sıkıyor. Astra bu konuda bariz önde makyajsız olana göre. Ek olarak bazı kronik saçmalıkları olabiliyor Giulietta'nin iç kapı kolu kırılması, airbag şişmesi fln.

Astra da güzel araç o da yol tutusunda başarılı, üzmez. İkisi de TSI motora göre çok yakiyor. Bol yokusta kullanılan 1.6 atmosferik gibi mesela yakıtı. 2. Eli daha hareketli olabilir piyasası hızlıdır. Parça ve usta konusunda tabi Astra bir tık önde yine, ama İstanbul'da iseniz Alfa da çok zorlamaz sizi.

Açıkçası içinize sineni alın, gidin bakın inceleyin. İkisininde birbirine göre artı ve eksileri var . Biraz da kalbinizi dinleyin
    quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

"ikisininde tasarımı çok delice"

astra j kasa çıkalı 7-8 sene oldu nesi var delice olan anlamadım
    Astra j 2009 yılında çıktı, 11 yaşına girecek bi araba ama hb kasası hala güncel ve gayet hoş duruyor, göreceli tabi. Bana göre segmentindeki güncel bazı araçlardan daha iyi ve kaslı bi tasarımı var.
  • giulietta boş paket alınacaksa eğer kafadan elenmeli. ha spor paketse eğer astra elenmeli
    yedek parçaya gelirsek tedarik sıkıntısı yaşayacağın en son sıkıntı olur.
    20 yıllık alfaların bile parçalarını bulmak sorun değilken guiletta neden sorun olsun ki
  • astra alırsanız güzel bir arabanız olur. giulietta alırsanız bir sanat eserine sahip olursunuz ,

eğer en az 1 yıl binecekseniz 2. eli kuvvetli diye daha az beğendiğiniz arabayı almayın, piyasanın 2 bin tl altına satınca en satılmaz denen araba bile 1 hafta sürmeden satılıyor, kaldıki giulietta nın 2.eli bayada hızlıdır.
  • Alfa romeo beygir farkına rağmen en az 2 litre daha az yakar her türlü. J kasanın ağırlık problemi var, elektronik arızaları başladı mı bitmek bilmez ,ayrıca motor kaputu altındaki içinden sıvı geçen bütün plastik hortumları değiştirmeyi unutmayın j kasa alırsanız. 2 motorda kendini ispatlamış motorlar, 2 araçda da trim sesi problemi var. Alfa alırsanız da ilk sahibinden bulmaya çalışın derim. J kasayı çok iyi tanıyorum, alfa romeoya bi kaç defa bindim uzun o güce rağmen az yakıyor.
  • "ikisininde tasarımı çok delice"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Eylül 2019; 23:17:57 >
  • İkisine de sahip oldum ( zorla değil) Alfa 10 basar
  • Alfa Romeo Giulietta 170 beygir 250 Nm tork ile Astra'dan daha performanslı bir arac, hem de ağırlık avantajı var. Dynamic moda alinmis bir Giu'nun verdiği zevki bu sınıfta baz motor ile başka bir araç çok zor verir. Yol tutuşu da, direksiyon tepkileri de, frenleri de çok başarılı. Arkada bağımsız süspansiyon, elektrik destekli olarak kilitli diferansiyel . Ayrıca Giulietta Euro NCAP puanı girdiği senenin Kendi sınıfında rekor puaniydi.

Artık üzerinden 10 sene geçti nerdeyse ve tasarım olarak eskimese de (bence) teknoloji olarak geride kaldi. Hele makyajsız kasa da olmayan multimedya/USB/aux/Bluetooth eksikliği can sıkıyor. Astra bu konuda bariz önde makyajsız olana göre. Ek olarak bazı kronik saçmalıkları olabiliyor Giulietta'nin iç kapı kolu kırılması, airbag şişmesi fln.

Astra da güzel araç o da yol tutusunda başarılı, üzmez. İkisi de TSI motora göre çok yakiyor. Bol yokusta kullanılan 1.6 atmosferik gibi mesela yakıtı. 2. Eli daha hareketli olabilir piyasası hızlıdır. Parça ve usta konusunda tabi Astra bir tık önde yine, ama İstanbul'da iseniz Alfa da çok zorlamaz sizi.

Açıkçası içinize sineni alın, gidin bakın inceleyin. İkisininde birbirine göre artı ve eksileri var . Biraz da kalbinizi dinleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

"ikisininde tasarımı çok delice"

Astra j 2009 yılında çıktı, 11 yaşına girecek bi araba ama hb kasası hala güncel ve gayet hoş duruyor, göreceli tabi. Bana göre segmentindeki güncel bazı araçlardan daha iyi ve kaslı bi tasarımı var.
  • k kasa dese anlıcamda j kasa eskide kaldı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Eylül 2019; 23:36:46 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi tasarım göreceli bi durum

Bana göre j kasa hb astra k'dan daha başarılı tasarım olarak

Çoğu astra sever için de böyle aslında
  • Guiletta alinacaksa bir de dedigim gibi mutlaka sport paket olmali. Bos bir guila kumas koltuklu falan dobladan farksiz ic mekan olarak. Doblodan bozma direksiyonu bir turlu degistirmediler yillar gecti halen araca adam gibi bir makyaj yapamadilar. Sifir kesinnikle alinmaz yeni kasa beklenmeden ikinci el alincaksa da mutlaka sport paket olmali
  • Spor paket dediğiniz ekstra olarak 16 bin lira verilen paketmi yoksa sport modelimi var
  • Saigo S kullanıcısına yanıt
    Sport paket dedigim cam tavan, deri koltuk, 4 pistonlu fren kaliperleri ,bose ses sistemi vs

Ayrica model olarak da qv modeli mevcut zaten .bu modelde bu saydigim donanimlar ve fazlasi stock olarak geliyor. 1.7 litre 235 hp lik bir motor qv modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 24 Eylül 2019; 0:56:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

Alfa romeo beygir farkına rağmen en az 2 litre daha az yakar her türlü. J kasanın ağırlık problemi var, elektronik arızaları başladı mı bitmek bilmez ,ayrıca motor kaputu altındaki içinden sıvı geçen bütün plastik hortumları değiştirmeyi unutmayın j kasa alırsanız. 2 motorda kendini ispatlamış motorlar, 2 araçda da trim sesi problemi var. Alfa alırsanız da ilk sahibinden bulmaya çalışın derim. J kasayı çok iyi tanıyorum, alfa romeoya bi kaç defa bindim uzun o güce rağmen az yakıyor.
    iki tane astra j miz vardı tekini sattık.Daha hortum falan değiştirmedik.ayrıca 2 litre az yakmaz.1.4 turbo j sehirici verisi 9-10 litredir.Aksi durumlarda 11 litre.Alfa o beygirle ancak 1 litre daha az yakabilir oda en fazla.

Konu sahibine ; J kasa 2015den önceki üretimlerde +sport paket watts bağlantılı süspansiyonlu alırsanız makyak yol tutuşa sahip bir aracınız olur.Astra ağır ancak şase+fren+süspansiyon sistemi bu ağırlığa göre ayarlı.Bir sıkıntı yaşamazsınız.Opeller uzunda açılır yüksek hızda performans+uzun soluklu virajları soluksuz dönebilirler.

Edit: 2 j den bir tanesinin oksijen sensoru değişti 3 sene kullanıldı.Diğeri 2016da alındı halen faal.Temiz araca denk gelir araca bakarsanız araçda sizi üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musluk Suyuu -- 24 Eylül 2019; 0:54:17 >

• joof kullanıcısına yanıt
    O ne öyle performansın dibine vurmuş o bizi ölüme götürür hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musluk Suyuu

iki tane astra j miz vardı tekini sattık.Daha hortum falan değiştirmedik.ayrıca 2 litre az yakmaz.1.4 turbo j sehirici verisi 9-10 litredir.Aksi durumlarda 11 litre.Alfa o beygirle ancak 1 litre daha az yakabilir oda en fazla.

Konu sahibine ; J kasa 2015den önceki üretimlerde +sport paket watts bağlantılı süspansiyonlu alırsanız makyak yol tutuşa sahip bir aracınız olur.Astra ağır ancak şase+fren+süspansiyon sistemi bu ağırlığa göre ayarlı.Bir sıkıntı yaşamazsınız.Opeller uzunda açılır yüksek hızda performans+uzun soluklu virajları soluksuz dönebilirler.

Edit: 2 j den bir tanesinin oksijen sensoru değişti 3 sene kullanıldı.Diğeri 2016da alındı halen faal.Temiz araca denk gelir araca bakarsanız araçda sizi üzmez.

Alıntıları Göster
    Astrayı biliyorum kendim zaten bu işin içindeydim yıllardır. baktığım model 2012-2013 eski kasalardaki problemleri bu kasada çözdügünü biliyorum 1.3 ün bu araça sorunlu geldiğinide biliyorum corsa 1.3 sattım onda bile sorun yaşadık.beni çeken zaten 1.4 turbo motor ve bu araçlara uygun olması. ve tasarımları.

• Hangisi butceye uyuyorsa onu almakta fayda var
    Yakacaklari yakit uc asagi bes yukari aynidir ; yedek parca fiyatlari da keza oyle arada ucurum farklar olmaz . Performans anlaminda ikisi de üzmez
    Bu noktadan sonra tercih son kullaniciya kalir .

Sizin aractan beklediginiz oncelik nedir buna gore karar verin
  • Ben bunca senedir bu foruma takilirim ikinci eli iyi sözü okuduğum konuda alfa mazda alan adam görmedim,sen de istisna değilsin
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    İkinci elinden kastım satarken geç satmak değil satarken insanlar hatrı sayılır miktarda para kazanıyor. Ben hiç takılmam aldığım fiyata satayım yeterlidir benim için
  • araç olarak astranın alfa ile yan yana anılması bile astra'ya iltifattır fakat alfa'nın ikinci eli canlı değil hatta bazı illerde ölseniz satamazsınız ambleminde haç var diye.astranın ise ikinci eli canlı ve belirtildiği gibi makyajlı j kasa hb'lere k kasadan daha fazla ilgi var.son sahibi olurum derseniz alfa daha güzel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.