Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005-2006 alfa dinst. 147 temizi ne kadardır acaba ben bi arabaya bakıyorumda fiyatı ne olabilir:
  • bence 22 den aşağı temizi zor bulunur, 1 lira fazla vermek yada dürüst satıcı bulup o 1 lira masrafı görerek kendin yapmak daha makbuldür.. saygılar...
  • arkadaslar bende alfa romeo 147 var aracıma uygun jant lastık satan varsa aramızda fıyat verıp ve resımlerı varsa yollayabılırmı
  • 8 ay aradığıma değmiş.156 keyfi bambaşka bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadirsaid -- 26 Haziran 2012; 12:27:22 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfisti55 -- 2 Haziran 2012; 21:13:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfisti55

Arkadaşlar 2005 model 68000 km de Jamara siyahı Kırmızı deri koltuk ve döşemeli, Sunrooflu sensör paketli (Yağmur park mesafe). xenon sis ve farlı. Kırmızı far yıkamalı. Senede sadece 1 ay kullanabildiğim çok sevdiğim Alfa romeo 156 1,6 ts ile Samsunda küçük bir kaza yaptım.

Sağ çamurluk tampon sağ far hasarlı karşı taraf 8 de 8 suçlu olduğundan kırmızı ışıkta geçtiğinden sigortası hasarı karşılayacaktır. Aracımı bu hafif kazadan sonra daha iyi bir servis ve usta elinden çıkması için Ankaraya getirdim.

Kendimde iş sebebi ile tekrar yurt dışına çıktım. Kardeşim sık sık ankaraya giderek aracımla ilgileniyor. Fakat Kullanılan parçaların orjinalliği hakkında Servise güvenebilirmiyim. Ya da Orjinal parçaları ben temin etsem nereden bulabilirim. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Alfamın bir haftadır kazalı halde durduğunu düşünmekten geceleri uykularım kaçıyor.

Yetkili servise götürdüyseniz tabii ki orjinal parça kullanırlar. Zaten yan sanayi parça bulundurmaları garip olmaz mı?

Bu arada geçmiş olsun, Allah daha büyüklerinden korusun diyelim.. Samsun için çok karşılaşılan bir durum olmayabilir belki ama İstanbul'da kaza yapan insanlar artık üzülmüyor Olağan şeyler bunlar, kafanıza takmayın. Yapılamayacak bir şey de yok anlattığınız kadarıyla.

• sigorta ve ekspertizden kaynaklanan bi sorun sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfisti55 -- 10 Mart 2012; 5:47:37 >
  • İlginç gereçekten.. En azından yan sanayi takıp daha sonra siz farketmemişsiniz.. Ayrıca 156 için üretilen yan sanayi farların çok kötü aydınlattığını çok kere duydum. Biraz bekleyip orjinal taktırın tabii ki. Yeniden geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlCaDrAs

quote:

Orijinalden alıntı: endospor53

arkadaşlar merhaba, birkaç ay önceki tam benim sorunum ile ilgili olan yazıları okudum, kasislerde gıcırtı sesi; trabzon fiat(alfa teknik destek servisi) sesin viraj çubugundan kaynaklandıgını fiyatının 350 oldugunu ve işçilikle 500 e olacagını söylüyor.. viraj demiri lastikleri olmasın diye sorduğumda hayır çubuk sorunlu degısmesı gerek dediler, tehlikesi varmıs boyle kalmasının, bilmeyen adamı keklemesinler hesabı bilen abilerimize sorayım istedim; çubuk sıkıntısı böyle ses yapar mı? benim sorun burçlarda mıdır acaba? bu adamlara guvenebılırmıyım ve bunun maliyeti gercekten bu kadar mı? araç 2006 1.6 ts distinctive 55 binde. valla araca o kadar hastayım ki ilk boşlukta ankaraya gidecem, aracı bu şekilde ankaraya götürebilir miyim?

Birader çok geç gördüm ama aynı sorun bende de vardı; ankarada metin ustaya götürdüm, işçilik dahil 180 liraya değiştirdi benim viraj demirini. Ses kesildi.

cevabınız için teşekkür ederim, trabzonda fiat servisinde bu konudan anlıyan "alfa piri" dedikleri adam her gittiğimde ayrı arıza çıkarıyor araçta, bi gün vites kutusu yeşilleniyor bir gün viraj demiri değişecek diyor(servise gidişimin sebebi trabzonun güzide yollarındaki mazgal çukuruna düşmem ve filtreleri değişmek için götürmemdi). Kısacası aracı anlayan birine herşeyiyle emanet etmek ve kafamı da çok sevdiğim aracımı da rahatlatmak istiyorum.. Metin ustayı ankarada nerde bulabilirim..?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlCaDrAs

quote:

arkadaşlar merhaba, birkaç ay önceki tam benim sorunum ile ilgili olan yazıları okudum, kasislerde gıcırtı sesi; trabzon fiat(alfa teknik destek servisi) sesin viraj çubugundan kaynaklandıgını fiyatının 350 oldugunu ve işçilikle 500 e olacagını söylüyor.. viraj demiri lastikleri olmasın diye sorduğumda hayır çubuk sorunlu degısmesı gerek dediler, tehlikesi varmıs boyle kalmasının, bilmeyen adamı keklemesinler hesabı bilen abilerimize sorayım istedim; çubuk sıkıntısı böyle ses yapar mı? benim sorun burçlarda mıdır acaba? bu adamlara guvenebılırmıyım ve bunun maliyeti gercekten bu kadar mı? araç 2006 1.6 ts distinctive 55 binde. valla araca o kadar hastayım ki ilk boşlukta ankaraya gidecem, aracı bu şekilde ankaraya götürebilir miyim?

Birader çok geç gördüm ama aynı sorun bende de vardı; ankarada metin ustaya götürdüm, işçilik dahil 180 liraya değiştirdi benim viraj demirini. Ses kesildi.

cevabınız için teşekkür ederim, trabzonda fiat servisinde bu konudan anlıyan "alfa piri" dedikleri adam her gittiğimde ayrı arıza çıkarıyor araçta, bi gün vites kutusu yeşilleniyor bir gün viraj demiri değişecek diyor(servise gidişimin sebebi trabzonun güzide yollarındaki mazgal çukuruna düşmem ve filtreleri değişmek için götürmemdi). Kısacası aracı anlayan birine herşeyiyle emanet etmek ve kafamı da çok sevdiğim aracımı da rahatlatmak istiyorum.. Metin ustayı ankarada nerde bulabilirim..?

Alfaline Alfa Romeo Servisi
    Metin Kola
    Adres: Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 2578. Sokak No:15/A Şaşmaz/Ankara
    Tel:0.312 278 75 68 7/24: 0532 496 19 40

• izmirden bi alfa var baktırmak istiyorum, güvenilir sağlam bi ustaya, var mı bildiginiz bi yer???
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfisti_cankaya

izmirden bi alfa var baktırmak istiyorum, güvenilir sağlam bi ustaya, var mı bildiginiz bi yer???

İzmirli arkadaşlar yardım edecektir,benim bildiğim Enriko Aliberti var yetkili servis, oraya gider exper yaptırırdım ben
  • tatmir 07 teşekkür ederim..
  • enriko yetkili servis sanırım, ekspertiz yapılıyor mu? ne kadar ücret talep ediyorlar*? bazı servisler çok abartılı rakamlar istiyorlar,
  • arkdaşlar iyi forumlar... bir 156 almayı düşünüyorum ve linki şudur ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-cok-temiz-az-kullanilmis-76905745/detay/

fakat sahibi ile mesajlaştık ben standart donanımını sorduğumda bana 6 hava yastığı abs çift yönlü dijital klima gibi bir cevap döndü, kafama takılan bu arkadaş distinctive modeli yazmış fakat ne esp den bahsetmiş ne de şaşkınlığım üzere 12 hava yastığı olarak biliyodum 6 tane dedi nası iş çözemedim acaba diğer bir donanım modelimi bu bir de arka ğark sensörüde yok araçta onu da çok basit bişe serviste taktırabilirsin diyo :) yani amenna elbette taktırabilirimde bu 156 ların 2005-2006 donanım listesi elinde olan varsa araştırdım hep teknik bilgilerini buldum ki zaten takip ettiğim bir araç teknik bilgilerini biliyorum az çok lütfen yardımcı olun bir hafta içinde şu an ki aracımı satıp üstünü tamamlayıp bu aracı almayı düşünüyorum, bu arada bu ilanda mesajlaşmalarımızdan bişeyler eklemek istiyorum araç 2007 yılında mersinde suda kalmış çekici ile götürmüşler kasko ile tüm elektrik elektronik aksamları yenilenmiş sahibinin demesi üzere yani bu bana bir sorun çıkarır mı sizce tecrübelerinize dayanarak ? istanbul kartalda oturuyorum her tarafımda fiat servisi birmot ve özel servisler var alfa ile ilgili bi korkum yok servisten yana ama ben hergün işe aracımla gidip geliyorum günde yaklaşık 20 km yapıyorum lpg taktırsam bu araca (prins) sizce yakıt tüketimi litre hesabı ne olur sakin bir kullanıcıyım tabi bu kısrak (makine) beni delirtmesse :)
    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ellerinize sağlık iyi forumlar forumdaşlarım....

• quote:

Orijinalden alıntı: assabiyim

arkdaşlar iyi forumlar... bir 156 almayı düşünüyorum ve linki şudur ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-cok-temiz-az-kullanilmis-76905745/detay/

fakat sahibi ile mesajlaştık ben standart donanımını sorduğumda bana 6 hava yastığı abs çift yönlü dijital klima gibi bir cevap döndü, kafama takılan bu arkadaş distinctive modeli yazmış fakat ne esp den bahsetmiş ne de şaşkınlığım üzere 12 hava yastığı olarak biliyodum 6 tane dedi nası iş çözemedim acaba diğer bir donanım modelimi bu bir de arka ğark sensörüde yok araçta onu da çok basit bişe serviste taktırabilirsin diyo :) yani amenna elbette taktırabilirimde bu 156 ların 2005-2006 donanım listesi elinde olan varsa araştırdım hep teknik bilgilerini buldum ki zaten takip ettiğim bir araç teknik bilgilerini biliyorum az çok lütfen yardımcı olun bir hafta içinde şu an ki aracımı satıp üstünü tamamlayıp bu aracı almayı düşünüyorum, bu arada bu ilanda mesajlaşmalarımızdan bişeyler eklemek istiyorum araç 2007 yılında mersinde suda kalmış çekici ile götürmüşler kasko ile tüm elektrik elektronik aksamları yenilenmiş sahibinin demesi üzere yani bu bana bir sorun çıkarır mı sizce tecrübelerinize dayanarak ? istanbul kartalda oturuyorum her tarafımda fiat servisi birmot ve özel servisler var alfa ile ilgili bi korkum yok servisten yana ama ben hergün işe aracımla gidip geliyorum günde yaklaşık 20 km yapıyorum lpg taktırsam bu araca (prins) sizce yakıt tüketimi litre hesabı ne olur sakin bir kullanıcıyım tabi bu kısrak (makine) beni delirtmesse :)
    cevabınız için şimdiden teşekkür ederim ellerinize sağlık iyi forumlar forumdaşlarım....

Sayın @assabiyim, öncelikle şimdiden kolay gelsin diyorum. Aslında sorularınızın neredeyse tamamının cevabı bu forumda (Alfa Romeo bölümünde) mevcut. Ancak ben yine de dilimin döndüğünce bazı cevaplar vermeye çalışacağım.

Ben de bir Mk2 156 (2004 model) distinctive sahibi olarak öncelikle hava yastığı meselesinden başlayalım. Bu forumda @scudetto nickli arkadaşın bir çok mesajında belirttiğine göre 156'larda standart 12 değil 6 hava yastığı mevcut. Ancak aracın içerisindeki bütün "SRS Airbag" etiketleri sayılınca 12 adet ediyor. Aslında yan perde hava yastıkları öndeki A sütunundan arkadaki C sütununa kadar uzanan bir hava yastığı. Buradaki bütün etiketler sayılırsa toplamda 12 hava yastığı varmış gibi algılanıyor. Bu bakımdan içiniz rahat olsun. Distinctive pakette 6 hava yastığı (12 de diyebilirsiniz ), ABS, ASR, EBD, ESP, Çift yönlü dijital klima, Cruise Control vs. hepsi standarttır.

Park sensörü opsiyoneldir. Standart olarak sunulmuyor. Benim araçta park sensörü yok mesela. Benim için de olmazsa olmaz bir özellik değildi zaten. Herhangi bir yerde bile cüzi bir miktara taktırabilirsiniz.

Suda kalma meselesine birşey diyemem. Ancak kasko kapsamında yaptırılması genel olarak bana güven verir. Çünkü böylece siz hesap kitap yapmazsınız, yetkili servis herşeyi halleder. 2007'den beri sorun çıkartmadıysa sorun yok. Ancak siz yine de aracı almadan önce tabiki bir servise gösterip içinize sindikten sonra alın. Bir de araç gerçekten çok az kullanılmış görünüyor. 6 yılda 31.000 km , neredeyse sıfır araç gibi.

İstanbul'da yaşadığınızı söylemişsiniz. Bu bakımdan Alfa servisi bulma konusunda hiç sıkıntınız olmayacaktır merak etmeyin. Bu forumda ve
    www.alfaturk.com
    Alfaturk | Alfa Romeo tutkunlarının buluştuğu tek adres - Alfa Romeo
    http://www.alfaturk.com
    forumunda birçok arkadaş servis konusunda size yardımcı olacaktır.

LPG meselesi için tek bir doğru yok. Benim araçta Lpg sistemi var ve gayet memnumum (zavoli). Ancak ben aracıma ciddi bir biçimde biniyorum. 6 ayda 15.000 km yaptım. Eğer sizde aracınızı çok kullanacaksanız taktırın. Ancak yılda 5000-6000 kmyi geçmem diyorsanız taktırmayın. Yakıt olarakta benzinde 100 km'de kaç litre yakıyorsa ona 1 lt fazla gaz ekleyin. Yani araç ortalama 11 lt/100 km yakıyorsa LPG de 12 lt/100 km gibi düşünün. Şunu unutmayın "az yakar çok kaçar" diye birşey yok, o bir forum efsanesidir . Aracınızı keyif alacağınız bir şekilde kullanacaksanız (hele ki o Twin Spark motorun kükremesini duyduktan sonra) aracınızdan inemeyeceksiniz ve bol bol yakıt tüketeceksinizdir. En az yakan araba, evin önünde yatan arabadır.

Diğer teknik özellikler ve merak ettiğiniz şeyler için aşağıda verdiğim linkten alfa romeonun birçok modelinin kullanıcı el kitaplarını bulabilirsiniz. 156'nın kitapçığını indirip inceleyebilirsiniz.
    http://kilavuzlar.alfaromeo.com.tr/

Kolay gelsin.

• tamir07 hakikaten çok teşekkür ederim bilgilerin için aradığım cevabı aldım kullanma kılavuzunu çoktan indirdim bakım periyotlarını bile ezberlerdim sayılır :) dediğiniz gibi servise gösterip bi ekspertiz raporu aldıktan sonra sıkıntı yok madem lpg den memnunsunuz bu konuda da artık kafamda bi soru işareti kalmadı sayılır zaten italyan aracı çoğu sistemle çok ii uyuşuyor... verdiğiniz link ve forumları takip ediyorum ama elimden geldiğince yine de sizin cevabınız için tekrar teşekkür ederim çünkü hakikaten güzel bir toparlama olmuş... siz altı ayda 15000 yapmışsınız ben 1 yılda yaklaşık 15.000 yapıyorum... az yakar çok kaçara da hep gülmüşümdür arkadaşlarımla espri konularımızdan bu söz :) kesinlikle katılıyorum yatan araç ifadesine... değerli forumdaşım 3. defa teşekkür etmekten memnun oluyorum teşekkür ederim...
  • arkadaşlar ALFA kullananlar;
    alfaları arastırma ıcındeyım. bu 98 model alfa 156 spark 2.0 motorlu araçlarda 3 tip isim var. bu

2.0 TS 16V
    2.0 TS DISTINCTIVE,
    2.0 TS EXECUTIVE
    farkları ne oluyor anlamadım. bu ısımler neyı ıfade edıyor.??anlamları nedir bilen varmı?
  • Arkadaslar arfabam 156 t spark 2004 bu sabah itibari ile "scheduled service expired" yazmaya başladı sorun nedir bilen varmı km 80 binde
  • Her 10.000kmde bir servis bakım periyodu ayarlanmış demek ki, aracınız "beni servise götür" diye uyarıyor Bir arıza olduğundan değildir, periyodik bakımı hatırlatmak içindir.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.