Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: endospor53

arkadaşlar merhaba, birkaç ay önceki tam benim sorunum ile ilgili olan yazıları okudum, kasislerde gıcırtı sesi; trabzon fiat(alfa teknik destek servisi) sesin viraj çubugundan kaynaklandıgını fiyatının 350 oldugunu ve işçilikle 500 e olacagını söylüyor.. viraj demiri lastikleri olmasın diye sorduğumda hayır çubuk sorunlu degısmesı gerek dediler, tehlikesi varmıs boyle kalmasının, bilmeyen adamı keklemesinler hesabı bilen abilerimize sorayım istedim; çubuk sıkıntısı böyle ses yapar mı? benim sorun burçlarda mıdır acaba? bu adamlara guvenebılırmıyım ve bunun maliyeti gercekten bu kadar mı? araç 2006 1.6 ts distinctive 55 binde. valla araca o kadar hastayım ki ilk boşlukta ankaraya gidecem, aracı bu şekilde ankaraya götürebilir miyim?

Birader çok geç gördüm ama aynı sorun bende de vardı; ankarada metin ustaya götürdüm, işçilik dahil 180 liraya değiştirdi benim viraj demirini. Ses kesildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

ben klasiklerden camaroya bayılırdım arkadaşımda 67 model var ama daha önce alfanın klasiklerini pek araştırmamıştım şans eseri denk geldim de harikalarmış . . ilerde bir klasik almak istesem kesinlikle alfa olur artık. .

Hep söylüyorum, Alfa Romeo'lar eskidikçe güzelleşir. Şu yukarıdaki spider'lar benim için her hangi bir Ferrari'den farksız.

Öyle klasik modeller var ki, insanın ağzının sularının akmaması mümkün değil.. GTA, 6C, 33 Stradale, Alfetta 159, Spider...

Klasik olmasa da eski modellerin çoğu arkadan itiş, vites kutusu arkada olan, kilitli diferansiyelli, zincir trigerli, bazıları 4 tekerlekten çekişli, ağırlık dağılımı mükemmel olan bazı modeller var, bu özelliklerin bi kısmını taşıyan eski nesil Spider'lar, 75, GTV/Sprint, 155 Q4 gibi efsane modeller var.

Klasiklere baktığımızda da o yıllarda motor hacimlerine göre müthiş beygir güçleri var. Mesela ilk resmini attığım araç 1300cc, 105 hp, 1 ton ağırlığında müthiş zevkli arkadan itişli, çift karbüratörlü bir araç... Sesi falan harika.. Gidişi zaten şimdiki araçlara göre bile performanslı.. Öyle çok detayları var ki, sadece performans da değil, aşık olunacak araçlar gerçekten. En azından otomobil sever ve güzelliğe önem veren herkesin yaşaması gereken şeyler güzellikler bence. Ahşap direksiyonlu, yere gömüldüğünüz klasik bir alfa ile yollarda dolaşmak tarif edilemez bir keyif.

• O araç kiminmiş ya, İstanbul plaka. Nerede bindiniz siz? Tanıdığınızın mı?
  • O araç alfisti bi abimizin. Ben 69 ve 74 model olanlara bindim, 74 olanla biraz gezdik. 69u çalıştırıp sesini dinledim epey, kullanmaya gözüm kesmedi

Fotoğraf salacak sahilde çekildi, alfisti buluşmasından.
  • Arkadaş nasıl efsane bir araçtır, nasıl güzel bir duygudur 40 küsür yaşında bir alfaya türkiye'de sahip olmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlCaDrAs

Arkadaş nasıl efsane bir araçtır, nasıl güzel bir duygudur 40 küsür yaşında bir alfaya türkiye'de sahip olmak.

herhalde eşi yoktur Türkiye de. . olsa da birkaç tane çok ayrıcalıklı bir durum gerçekten . . Allah kaza bela vermesin, nazarımız değmesin. .
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2007-model-ilk-sahibinden-90-000-km-75857927/detay/

içinizden birinin mi bilmiyorum ama şeytan çok, çok fena dürtüyor!!! :)

satışı niye yok yaw bu alfaların :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nitruks

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2007-model-ilk-sahibinden-90-000-km-75857927/detay/

içinizden birinin mi bilmiyorum ama şeytan çok, çok fena dürtüyor!!! :)

satışı niye yok yaw bu alfaların :(

Satışı yok diye bir şey yok, iyisi hemen gidiyor :) İyi olmayanı da gidiyor hatta.

İlandaki araç çok iyi duruyor, km'ye çok takılmıyorsanız gayet iyi. Fiyat konusunu bilemem. Alınıp zevkle binilecek bir araç.

• arkadaşlar merhaba, büyük bir merak ve uzun bir araştırma sonucu alfa 156 aracıma sahip oldum 2 ay önce. araç 2004 model distinctivedir. ve araçta zavoli marka sıralı sistem takılı, şehir içinde km de 30 kuruş ve bazende üzerini yakıyor ( normal kullanım ) bu bana biraz fazla geldi sanki. zavoli servisine gittim bütün testleri yaptırdım herhangi bir sorun olmadığı söylendi. forumda deneyimlerine ve bilgilerine güvenen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler, saolun...
  • Hayırlı olsun.

LPGde sorun olmayabilir belkli ama alfa servisine götürün siz. Orda bilgisayara bağlasınlar, belki termostat, lambda sensörü vs gibi parçalarda sorun olabilir, veya debriyaj baskı balata olabilir, bulunduğunuz ile göre havalar çok soğuk diye olabilir, araca alışmadığınız için olabilir... Bir sürü sebep olabilir, sadece lpg ile ilgili olacak diye bir şey yok. Şu kuruş hesabını da yapmaktan bir türlü kurtulamadı insanlar, Kaç lt yapıyor bu lpg'nin 30 kuruş yakması? Lt bazında söyleyin ona göre diyelim normal veya değil diye.
  • bursada oturuyorum, bu kış biraz ağır geçti evet onunda etkisi vardır tabii. lamda sensörü arızalı değil bilgisayar taktık aracı, zaten o bahsettiğimiz sensöründe benzine etkisi oluyormuş lpg ile alakası yok dedi birmot servisi. depom 35 lt. ve 210 km. geçiyorum bir depo ile şehir içinde...
  • ayrıca, umarım kuruş değilde,lt hesabı yaptığımızda yakıt sorunu çözülür :)
  • 9lt falan yapıyor sanırım. Bence normal.
  • @lover_fucker bende de 2004 model 156 var ve lpg sistemi mevcut. Şehir içi kullanım için bahsettiğiniz rakamlar bence gayet makul.
  • daha önce alfa kullanmadım ve bilgim yok yakıtı konusunda, makul olduğunu bilmek beni rahatlatır, en azından servis servis dolaşmam:) bana fazla gelmesinin sebebi ise, başka diğer forumlarda arkadaşların yazdığı, 22 kuruş, 25 kuruş, şehir dışı 17 kuruş gibi yazılar oldu. yoksa bu donanımdaki ve bu estetikteki bir arabanın 9 yakması çok değil benim için, bana sadece 22 kuruşlara göre çok gelmişti :)
  • 9 litreyse bu havalar için fazla bile iyi. Baya sakin kullanıyorsunuz demektir. 10 litrenin çok üzerine çıkarsa sorun vardır. O kadar düşük rakamlar yazanlar ya anlık yol bilgisayarından gördüklerine göre hesap etmişlerdir, ya da araçlarını satmak için maalesef yalan söylüyorlardır. Ya da çok uzun yol ortalamaları falan olabilir belki. Aksi halde bariz yalan.
  • evet aslında tam olarak yakıt ölçümü yapabilmek için çok fazla zorlamadan kullanmaya çalışıyorum, bende artık havalara bağlıyorum işi, ve ısındıktan sonra nasıl olur diye merak ediyorum açıkçası. yol bilgisayarından değil de, onlar kuruş hesaplaması yapıyorlar herhalde, çünkü yanılmıyorsam yol bilgisayarındaki range, sadece benzini göstermekte. yada yanılıyorsam da bilgilenmek isterim, teşekkür ederim ayrıca arkadaşlar, yardımcı olduğunuz için...
  • 9 litrenin altında bi tüketim beklemek biraz hayalcilik olur, zaten rakam çok güzel. Ben 156 1.6 'yla ortalama 10,5 litre yakıyordum (şehir içi), 2.0 Spider ile 11-12 litre. Tabii bu dediklerim e5te 90 km ile giderkenki tüketim değil, dur kalk, trafik, ışıklar falan gibi durumlar için geçerli. Buradaki çoğu insan açık yolda 90km'ye dayayıp "şehir içinde şu kadar yakıyorum" diyor, bu şekilde bir ölçüm "karma" kullanıma daha uygun. Bu durumda 8,5-9 civarları daha normal kabul edilebilir. Bu şekilde bile daha düşük rakamlar beklemek yanlış. Zaten bu araçlar "uzun yolda" bile minimum 8 litre falan yakıyor.
  • 22 kuruş yakanları bilmem ancak benim araçta aynen sizin söylediginiz gibi yakıyor..depom 35 lt 220-230 en fazla .ama yazın daha çok yapıyor.ankara bu sene öyle soguk olduki bazen bir depo lpg ile 200-210 zor yaptım.serviste lampda sensörü degişti ayarlar sıfırlandı yeni yazılım yüklendi (bunları başka şikayetten dolayı yaptırmıştım) ve yakıtta degişme yok yani normal
  • teşekkürler arkadaşlar çok saolun, kafamdaki soru işaretleri kalktı en azından. çünkü etrafımda alfası olan hiçbir arkadaşım da yok tekim :) ( ama ayrıcalık değil mi :) )
    bu durumu paylaşacak bir sizi buldum. acaba benim aracımda bir sorunmu var diye epey bir sıkıntı yaptım, ve sağa sola koşuşturdum. peki benim aracımın eski sahibi aracı satacağı düşüncesi ile hiçbir ağır bakımını yapmamış, yanii triger vs. bende aracı alalı daha 2 ay oldu, alırken bütün parayı döküldüm o yüzden bende henüz yaptıramadım, gerçi hiçbir sorun yok sadece yaptırmam gerektiği için yaptırıcam. şuraya gelmek istiyorum, acaba bütün bakımları yapılmış olsa ufak bir nebze de olsa fark olmazmı diye düşündüm, e birde önümüz yaz 30 kuruşun yada 9 lt. altına düşer diye ümit ediyorum yakıtlarımız :)
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.