Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde 2005 model 1,6 Dist. 156 ım var. 2005 model binilecek Alfa fiyatları genelde 24-27 aralığında. Expertiz yaptırın ve alın, çok farklı bir otomobil Alfa, keyifle kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DELI FISEK

arkadaslar bende bi alfa 156 sahibiyim. bi konuda maruzatım var fikirlerinize ihtiyacım var.
    benim arabayı bakıma soktuktan sonra (kendi servisinde ) teslim aldıktan 2-3 saat sonra sol salıncaktan bi gıcırtı gelmeye baslamıstı. ben olayı umursamadım arkadasa durumu izzah etmistim gelince bakarız demisti o neyse osmaniyeye geldigimde aracı bi ustaya gotürdüm usta dedi amortisor patlamıs. aha dedim battık gene masraf
    sol taraftan ses geliyor sagda bişey yok ama sagda sol taraf yüzünden amortisorü kitlemiş zaten.

sizce hangi marka amortisor almalıyım. uygun fiyata bulabilcemiz bi oneriniz varmı?

dipnot: bütün arabalar için monroe amortisorler 80-90 milyon iken alfa için 150 milyondan baslıyor nasıl iş bu anlamadım. bu arabayı kullanan soyulmak zorundamı??? yaza dogru satıp motor almayı düşünüyorum artık.

valla diğer tüm arabaların monreo amortisörleri 80-90 lira derken doğan şahin falan mı kastediyorsun. alfa 156 D segment bir araçtır. yani ford mondeo, toyota avensis, honda accord, mazda 6, opel vectra gibi araçlarla aynı sınıftır. bu araçlardan hangisinin monreo amortisörü 80 lira merak ettim. 80 liraya amortisör almak istiyorsan reno 9 ya da tofaş şahine bineceksin. 80 liralık amortisör araca ne kadar konfor sağlar, ne kadar yol tutuşa yardımcı olur düşünmek lazım. ben alfa 156 aracımın tüm parçalarını engin oto. (www.yedekparcabizde.com) dan alıyorum. parça fiyatları kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslandığında son derece makul. istiyorsan verdiğim siteye gir ve amortisör fiyatlarını bi karşılaştır. ya da istediğin yedek parça sitelerinden karşılaştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkylmz

selam arkadaşlar,uzun zamandır alfa 156 bakıyorum 2004 -2006 arası.birkaç gün öncesine kadar hep beyaz aradım ama fiyatları oldukça yüksek.Şuan bir siyah 2005 model 156 buldum.25.500 diyordu biraz pazarlık sonrası 24000 e anlaştık gibi birşey.tremer sorgusunda hasarı yok,aracın triger vs değişmiş.şuan 120 binde ve sunroof var,lpg var.değişen yok 2 küçük parça boyası var.ne diyorsunuz yorumlarınızı alabilirmiyim.birde bagaj üstü spoiler ve kapı altı marşpiyel nereden bulabilirim.bu 2 parça aracı dahada kışgırtıcı yapıyor.benim için çok kıymetli olan yorumlarınızı bekliiyorum...şimdiden teşekkürler

araç dediğin gibiyse o fiyat uygun. ben de geçen yaz 2006 model 99 binde bir 156 aldım. hiç boya yok. otomatikman değişen parça da yok. ilk el gayet düzgün bir araçdı. 25 bine aldım. yani al.

• Şuan bu aracı aynı kasada biraz daha modern bir motor koyup çıkarsa (1.4 170 lik yada 1.8 235 lik Gui motoru mesela) ciddi bir şekilde satış sağlar tekrardan.
    Opel , Astralarda Classic diye nasıl çıkarıyorsa Alfa da çıkarsa süper olurdu.
    Birde TCT şanzıman ve Launch Control ile tadından yenmez :)

ALFA ROMEO Hayranları Buraya

• Maslak 2.kısım 35.sokak alfa romeo Rosso Corsa servishttp://www.rossocorsa.com.tr/
    Alfa romeo dışındaki araçlara da elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyo.
    Kendisi çok tecrübeli sağlam bi ustadır, her bakımdan elinden geleni yapıyo fiyat dahil, çok dürüst bi insan kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar çok memnun kaldım :)
    Gidenler Göksun yolladı derse daha da bi ilgilenir :)
  • Arkadaşlar aracımı değiştirme kararı verdim.
    İnşallah değerini bilebilecek bir arkadaşımıza gider.
    Aracı satma sebebim şuan da istediğim Brerayı ve Spiderı buldum.
    Eğer satış işi hemen gerçekleşirse gidip bakıp alıcam birini.

Sahibinden ilan no :128341455

Türkiyedeki en temiz Selespeedlerden diyebilirim.
    Tüm bakımları Bostancı Sportivoda Yılmaz usta tarafından yapılmıştır. Tüm geçmişi mevcuttur.
    Ne gerekliyse hepsi zamanında onun yönetiminde değiştirilmiştir.
    En son bakımda diskler , balatalar ve fren hortumları değiştirilmiştir.
    Periyodik bakımını 5000 km de bir yapmışımdır.
    Yağ olarak 10 60 kullanılmıştır ve hiçbir yağ eksiltmesi vs. yoktur.
    Triger vs. büyük bakımı 30 bin km önce yapılmıştır.
    Ön takımından yada arka denge kollarından vs. hiçbir şekilde gıcırdama yada ses gelmesi , vurma yoktur.
    Araçta 4 kapı içerisinde ses izolasyonu yapılmıştır.
    Farlar mercekli fardır ve far , sis 8000k xenondur.
    Üzerinde Eibach 5 cm yay mevcuttur.
    Üzerinde 17 inç orjinal 156 Selespeed GTA çok kollu jantları vardır. Ben bu jantlar kadar yakışanı görmedim çok kollu olarak.
    Lastikler sıfır sayılır henüz 6 bin km civarı yol yapılmıştır.
    İstenirse 16 inç orjinal Selespeed jantlarıda mevcuttur. Bunlarında üzerinde Michelin Primary HP 20 bin km deki lastikler mevcuttur.
    Karter koruma alüminyum ve pasanmaz çelik olanı ile değiştirilmiştir.
    Her ay boya koruması Meguiars ürünleri kullanılarak yapılmıştır.
    Evimizin 4. otomobilidir.
    Kmsini uzun yolda yapmıştır.
    Şehir içi yorulmuş araçlarla mukayese etmeyin.
    Üzerinde APP plakalar mevcuttur , ön plaka özel Alfa Romeonun plakalık boyutundadır ve çirt mühürlüdür. Polis ile sorun yaşamazsınız.
    LPG hiç takılmamıştır. Yakıt olarak şehir içinde 10 lt. şehir dışında 6,5 yakmaktadır.
    Günümüzdeki çoğu 1.6 motorlu araçla aynı yakıt tükekimine sahiptir.
    Parçaları bilinenin aksine gerçekten ucuzdur ve çok kolay bulunur. Triger değişimi 450 TL'dir.
    Ön alt salıncak orjinali ile değiştirilmiştir.
    Araç üzerinde hiç yan sanayi bir ürün kullanılmamıştır.
    Zaten otomobilimin fotolarındada diriliği ortadadır.
    Fiyat 16 inç Selespeed jantlar ile olan fiyattır.
    17 inç GTA orjinal jantları için ayrıca konuşulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMusa -- 17 Haziran 2013; 16:25:44 >

• Merhaba arkadaşlar,

piyasada birçok söylenti olmasına ramen alfaalışılınca bağımlılık yapan bir arabadır.

bakım masrafları yerli markalarla kıyaslandığı zamanda çok yakındır. geçenlerde yaşadığım bir sorunu paylaşayım sizinle, motor takozu arızalanmış ve ses yapıyordu, yenisini bulduk ancak takozu tamir eden bir usta çıktı karşıma ve orjinal parçasını tamir etti.yeni parça almama gerek kalmadı, triger bakımlarını, ön takımı da aynı ustaya yaptırdım, parça sıkıntısını hiç yaşamadım. sorun yaşayan olursa diye ustanın bilgilerini de payaşayım arayıp çözüm bulabilirsiniz. Şevket Usta: 0544 932 47 22

saygılar,
  • 2011 - 2012 Giulietta 1.6 JTD nasıl arkadaşlar. alfalar içinde birtek bu model hoşuma gidiyor.

1.6 dizel de 3 model seçeneği mevcut.

1.6 JTD Distinctive
    1.6 JTD Progression Pluse
    1.6 JTD Quadrifoglio

farkları nedir?

siyahı çoğoş
    ha bir de bu 5 vites mi 6 mı? otoyolda çok km yaptığım için 6. vitesi olan bir araçsa tercihlerim arasında bir üst sıraya yükselir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 24 Temmuz 2013; 22:14:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

2011 - 2012 Giulietta 1.6 JTD nasıl arkadaşlar. alfalar içinde birtek bu model hoşuma gidiyor.

1.6 dizel de 3 model seçeneği mevcut.

1.6 JTD Distinctive
    1.6 JTD Progression Pluse
    1.6 JTD Quadrifoglio

farkları nedir?

siyahı çoğoş http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-cavusoglu-otomotivden-giulietta-1.6-jtd-progression-pluse-132290367/detay
    ha bir de bu 5 vites mi 6 mı? otoyolda çok km yaptığım için 6. vitesi olan bir araçsa tercihlerim arasında bir üst sıraya yükselir.

Öncelikle Quadrifoglio diye bir donanım çeşidi yok. Distinctive en dolu versiyonudur ve Progression Pluse'a ek olarak Cruise Control,Park sensörü,krom detaylar vs var. Performansı gayet yeterli seviyededir, 6 ileri vites diye biliyorum.

• Merhaba;
    3 gün önce 3. 156'm ve 2. selespeed'imi alarak Alfa'ya geri döndüm,
    maalesef alfa romeo artık 156 gibi bir araba üretmiyor, umarım en kısa zamanda sportif sedan sınıfında bi model çıkarırlar zira 156 lar artık iyice yaşlandı, 159 da çok güzel ama 156 kadar özenilmemiş (özellikle iç tasarım ve motor seçenekleri, sonradan çıkan 1.8 tbi aracın hakkı ondada otomatik yok ve zaten geç çıktı Türkiye'de 10 tane bile yoktur belki de)...
    şöyle masraf çıkarır böyle arıza çıkarır diyenlere gülüyorum, öyle şeyler söyleniyor ki mühendisler sanki alfa yı sürekli sorun çıkarsın diye tasarlamışlar....ancak her yerde ustasını bulmak zor, ideal olan İstanbul'da bakımlarını yaptırmak,...
    saygılar...
  • Arkadaşlar ben normalde 3.16i bakıyordum ama bir sürü olumsuz yönlerini duydukça sogudum ve 159 ile karşılaştım ve aşık oldum :D

Benim sorum henüz 20 yaşındayım yaşıma göre ağır kaçar mı ? Daha sportif modellere mi bakmalıyım ?
    Aldıktan sonra en fazla 3-4 yıl binip satmayı düşünüyorum. Problem yaşar mıyım piyasası pek yok sanırım.
    Almayı düşündüğüm araç 2007 model 1.9 JTD Distinctive.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmannnnnn

Arkadaşlar ben normalde 3.16i bakıyordum ama bir sürü olumsuz yönlerini duydukça sogudum ve 159 ile karşılaştım ve aşık oldum :D

Benim sorum henüz 20 yaşındayım yaşıma göre ağır kaçar mı ? Daha sportif modellere mi bakmalıyım ?
    Aldıktan sonra en fazla 3-4 yıl binip satmayı düşünüyorum. Problem yaşar mıyım piyasası pek yok sanırım.
    Almayı düşündüğüm araç 2007 model 1.9 JTD Distinctive.

159 çok güzek araç, meraklısıda çok, ancak 2007 model 159 dizeli muhtemelen 150 bin üstü kmlerde bulursunuz, donanım-kaza-değişen durumu ve aldığınız fiyat kullanırken ve satarken problem yaşama durumunu etkiler,
    bence siyah renk, içi krem deri, tercihen elektrikli koltuk ve sunrooflu olandan bulmak, ağır kazası olmaması ve fiyat 40 bini pek geçmeyecek şekilde alınırsa (zorlayıcı bir hedef tabi bu) kullanımdada ilerde satılmak istendiğinde çok sıkıntı olmaz...
    316 BMW görüntüsü ve havasına sahip olsada yolda fiat doblo-ford transit gibi araçlara geçilerek karizmasını sarsan bi araçtır...ama performans kaygısı olmayanlar için tercih edilebilir, 2. eli iyidir bildiğim kadarıyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: enginkocaman
    159 çok güzek araç, meraklısıda çok, ancak 2007 model 159 dizeli muhtemelen 150 bin üstü kmlerde bulursunuz, donanım-kaza-değişen durumu ve aldığınız fiyat kullanırken ve satarken problem yaşama durumunu etkiler,
    bence siyah renk, içi krem deri, tercihen elektrikli koltuk ve sunrooflu olandan bulmak, ağır kazası olmaması ve fiyat 40 bini pek geçmeyecek şekilde alınırsa (zorlayıcı bir hedef tabi bu) kullanımdada ilerde satılmak istendiğinde çok sıkıntı olmaz...
    316 BMW görüntüsü ve havasına sahip olsada yolda fiat doblo-ford transit gibi araçlara geçilerek karizmasını sarsan bi araçtır...ama performans kaygısı olmayanlar için tercih edilebilir, 2. eli iyidir bildiğim kadarıyla...

Kanı kaynayan birisi olarak performans önceliğim hocam. Dediğiniz gibi siyah olması ilk şartım ve dolu olanların piyasını araştırıyorum. Temiz bir araç bulursam satmakta zorluk çekeceğimi düşünmüyorum çünkü zaten fazla kullanmayacağım. Yılda 10 bini geçeceğimi sanmıyorum.

• merhaba arkadaşlar. Aracımı satıp giuletta almayı planlıyorum 1.6 jtdm ama piyasayı Avisin kiralık araçları sarmış durumda (kırmızı avis yazıyor arka plakalıkta). Sinir bozucu ama aramalara devam
  • Selamlar,
    Alfa 147 sahibiyim. Biliyoırum çok zor ama gta body kit bulabileceğim bir yer yada kişi var mı acaba? Bulana bir güzellik yapıcam o derece :)

• alfa var dediniz geldik
  • Benim gibi birçok Fiat grubu ve yalın Alfa hayranları gördüm ama, bazı cahil arkadaşlar konuyu resmen baltalamış. Böyle şeylerde dikkate bile almama ama bazı arkadaşlar Alfanın karşısında japonları savuncaz diye çok saçma yolları tercih etmiş.

Özellikle şuna cevap vermek istiyorum; "Japonlar Kendi Tasarımını Yaratmış" forumda son yıllarda duyduğum en saçma şey bu !

Bir kere japon tasarımı diye oturan bişey hiç olmadı, Toyota olsun özelliklede Honda öyle iğrenç ve saçma tasarımlar yaptıki hepside birbirinden farklıydı hepsinde çizgi değişikliğine başvurdular. Toyota tamam pek bi iddası yok zaten beş para etmez arabalar üretmeye devam ediyolar. Ama Hondayı tartışmak istiyorum. Hondanın açıp 2003 model araçlarından birine bakın, ve peşinden 2013 modellere bakın, 10 yılda ne kadar döneklik yapmışlar anlarsınız. Adamlar 1989 dan beridir bi şeyi savunuyo oda Vtec in Turbodan daha iyi olacağı. Ama bunu kendi elleriyle bozdular Turbo Typer yaptılar. Biz 2.0 16V Tempra direksiyonunda alt devirlerin tadına varırken Typer cılar 5500 den önce gaza basmaya korkardı. ama dur konumuz tasarımdı. En son kasa Civic ile ondan bi önceki civic sanki farklı markaların aracı gibi duruyor. Ve herkesin beğendiği Civic aslında yakından inceleyince o kadar berbat bi tasarıma sahipki. Tasarım olayında bu işin Lideri Fiat Spa dır daha ötesi yok.

Son olarak konuyu SSlerle destekleyelim

Mükemmel Honda Tasarımı
    Üstün Honda Teknolojisi

That's Honda

• ALFA ROMEO 'da benim için efsaneydi.
    Bir kaç yıl önce 2006 model bir 1600cc'lik 156 almıştım. Ama bir yıl sonra aracı sattım resmen kurtulduğuma şükrettim.. Benim için hüsran olmuştu bu olay.
    Servis ve bakım için yer bulmak gerekli, parçaları çok pahalıydı. Peşpeşe çok arıza vermişti.
    Hepsini genellemiyorum ancak beni çok üzdü o araç..
    Affet beni Alfa.
    Alfa Romeo'culara başarılar kazasız sürüşler diliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. Mito Quadlifoglio Verde için yorumlarınızı alabilir miyim? Kronik sıkıntısı var mıdır aracın? Ve renkli dokunmatik ekranlı modelleri Türkiye'ye geldi mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.