Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mesut20231573

alfa 156 selespeed f1 şanzuman hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz. kullanımı nasıldır manuel kullanabiliyozmu direksiyondan nasıl vites değiştiriyoz.

kardes otomatıklerın bellı bır zaman sonra robotu bozuluyor ve 5000tl den asagı cıkılamıyor dıye pıyasada buyuk bı laf dolasıyor.
    otomatık sanzumanlarda problemle karsılasmalar her markada mumkundur kımınde az da olsa.
    o yuzden alfada sıfır arac degılseotomatıkten kacınılmalıdır. ancak hepsı bozuktur demıyorum dıkkatınızı cekerım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadiruysal

quote:

alfa 156 selespeed f1 şanzuman hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz. kullanımı nasıldır manuel kullanabiliyozmu direksiyondan nasıl vites değiştiriyoz.

kardes otomatıklerın bellı bır zaman sonra robotu bozuluyor ve 5000tl den asagı cıkılamıyor dıye pıyasada buyuk bı laf dolasıyor.
    otomatık sanzumanlarda problemle karsılasmalar her markada mumkundur kımınde az da olsa.
    o yuzden alfada sıfır arac degılseotomatıkten kacınılmalıdır. ancak hepsı bozuktur demıyorum dıkkatınızı cekerım.

Bir alfa sahibinin böyle söylentilere inanıp bir de millete "öyleymiş, böyleymiş" demesi çok saçma.

Bilmiyorsanız söylentileri yayıp cehalete ortaklık etmeyin. SS robotu komple değişirse bahsettiğiniz rakamlar çıkar ki, hiç bir SS sorununda robotun komple değişmesine gerek yoktur. Bu durum arabanın motorunda ufacık bir sorun çıksa bile komple motorunu değiştirmekle aynı şey gibi. Sorun neyse o değişir, ya da tamir edilir. Zaten otomobilinin yağını suyunu kontrol etmeyen insanlar ve bilmeden uyduran insanlar yüzünden bu laflar yayılıyor böyle.

• quote:

quote:

Bu lafı kim çıkarıyor diye sormayacağım bile...
    Belli zaten 5000 TL vay bee herhalde motor falan da yapılıyordur bu yüzden Alfalara.
    Şanzıman ışığı yandı dur şimdi birde motor masrafı çıkmıştır.
    Arkadaşlar delinin biri kuyuya bir taş atmış 1000 akıllı çıkaramamış o hesap.
    Robot zaten 2500 TL komplesi.
    Ee nasıl 5000 TL oluyor.
    Hem Tuncay da çok güzel bir örnek vermiş.
    Motorda ufak bir sorun çıktığı zaman ne bileyim debimetre bozulduğunda 150 TL lik parça için motoru değiştiriyorsanız tamam 5000 TL masraf çıkarıyor Alfa Selespeedler.
    Siz değiştirin debimetre için motoru Selespeed robotunu da ben kendim hediye edicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperMusa

quote:

quote:

Bu lafı kim çıkarıyor diye sormayacağım bile...
    Belli zaten 5000 TL vay bee herhalde motor falan da yapılıyordur bu yüzden Alfalara.
    Şanzıman ışığı yandı dur şimdi birde motor masrafı çıkmıştır.
    Arkadaşlar delinin biri kuyuya bir taş atmış 1000 akıllı çıkaramamış o hesap.
    Robot zaten 2500 TL komplesi.
    Ee nasıl 5000 TL oluyor.
    Hem Tuncay da çok güzel bir örnek vermiş.
    Motorda ufak bir sorun çıktığı zaman ne bileyim debimetre bozulduğunda 150 TL lik parça için motoru değiştiriyorsanız tamam 5000 TL masraf çıkarıyor Alfa Selespeedler.
    Siz değiştirin debimetre için motoru Selespeed robotunu da ben kendim hediye edicem.

yanlıs anlasılma olmasın ben oyledır demedım dıyolar dedım. galerıcıller bu ısın cını olmus adama aldım dedıgım de sakın otomatık deme tarzı bısey dedı ve robot olayını gırdı.
    zaten dedıgınıze gore robot 2500 tl ıse sanzuman ıscılıgıyle 4000 ı bulur mantıken.
    ama sorun cıkarmıyorsa bınen bınsın dıyecek lafım yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

quote:

Bir alfa sahibinin böyle söylentilere inanıp bir de millete "öyleymiş, böyleymiş" demesi çok saçma.

Bilmiyorsanız söylentileri yayıp cehalete ortaklık etmeyin. SS robotu komple değişirse bahsettiğiniz rakamlar çıkar ki, hiç bir SS sorununda robotun komple değişmesine gerek yoktur. Bu durum arabanın motorunda ufacık bir sorun çıksa bile komple motorunu değiştirmekle aynı şey gibi. Sorun neyse o değişir, ya da tamir edilir. Zaten otomobilinin yağını suyunu kontrol etmeyen insanlar ve bilmeden uyduran insanlar yüzünden bu laflar yayılıyor böyle.

soyledıklerımı detyalı polemık olusmamasına dıkkat ederek yazmama ragmen yıne bazı arkadaslar bunu becermıs.
    duydugum bır bılgı var ve paylasıyorum.
    kul yapısından bahsedıyoruz ve aracı bazı arkadaslar kendılerı yapmıs gıbı ustlerıne alınıyorlar. ben kendımde olan arabanın eksıklıklerını her zaman acıkca soylemısımdır.
    yılda yaklasık 10 araba sattıgımı ve 4 yıldır bu ısı yaptıgımı dusunursek ellemeyın de aracların huyunu suyunu bıraz bılelım almadan once danıstıgımız ustaların kullanıcıların fıkırlerını ınsanlara aktarabılelım.
    forum da zaten bunun ıcın var.
    alfalarda gıcırtı kronık degıl mı
    2002 oncesı volvolarda sanzuman problemlerı yok mu.
    mondeolarda avans vurması motor tıtremesı genelınde yok mu.
    .bmw e 39 dıreksıyon sertlesmesı kronık degıl mı
    .
    .
    . vs vs.

• Söyledikleriniz benim dediklerimle alakasız duruyor. Biz olmayan bir sorunu varmış gibi göstermenizi veya cin fikirli ustaların para çarpma yöntemlerini gerçek şeylermiş gibi anlatmanıza karşı çıkıyoruz.

10 değil 40 yıldır da bu işi yapsanız kul yapısı dediğiniz gibi kul olarak sizin de hatalarınız ve yanlış bilgileriniz olabilir. Ama kulaktan duyma bilgilerle bunu rasyonel bir şeymiş gibi herkese açık bir yerde söylemeniz sadece dedikodu yaratır. Böyle olmayan şeyleri anlata anlata insanların yanlış fikirler edinmesine ve bunu gerçekmiş gibi algılamalarına neden oluyorsunuz. Emin değilseniz yazmamanız daha doğru olur. Bu şekilde polemik de yaşanmaz.
  • Siz milletin laflarına kanıp öyle otomobil alıp özellikle de iş bilmez ustalarla çalışıyorsunuz demek ki.
    Şimdiye dek hiçbir Alfa Romeo ya sahip oldunuz mu bu kadar araba değiştirdiniz de?
    Alıp kullanmadan böyle yok gıcırtılar oluşuyor falan diyebiliyorsunuz.
    Hayır cidden merak ediyorum kaç Alfa Romeo sahibi oldunuz veya kaç kez bindiniz?
    Gıcırtı dediğiniz benim aracımda yok mesela 167 bin km de benim aracım ve hiç bir problemim de yok olmadı da bu güne dek.
    İşte sizin gibi kulaktan dolma laflara inanan insanlar yüzünden bazı markalar bu durumda bu sadece Alfa Romeo değil Mazdalarda da aynı şekilde ki Mazda gerçekten çok güzel ve çokta dayanıklı bir otomobildir mesela.
    Kedi uzanamadığı ciğere mındar bu dermiş o hesap.
    Bir de şöyle bir şey var.
    Milletimiz gider misal sahibinden sitesinden bir Alfa Romeo bakar ve gider en ucuzunu alır sonra dertleri bitmiyoru bunu e arkadaşım git dirisini bakımlısını al ama o pahalı eee ucuz etin yahnisi de bu kadar canım kusura bakma.
    Birde nasıl bir ustayla çalışıyorsunuz da Alfa Romeo Selespeed şanzımanı bu kadar yakından tanıyor merak ettim.
    Bu şanzımanın otomatik olmadığını bilmiyor ve sizde bilmiyorsunuz her halde.
    Bilseniz bu şanzımana 1500 TL işçilik istenmediğini bilirdiniz.
    Bu Selespeed şanzımanlar Manueldir ve bir manuel şanzımanın ne kadar sorun çıkarabileceğini herkes bilir ve ne kadar az bir işçilik ödeneceğini de bilir ama siz bunu bile bilmiyorsunuz ki ben Polemik yaratma gibi bir amaç içinde de değilim ve hiç öyle şeylerle de uğraşmam fakat yanlış bir şey varsa bunun doğrusunu biliyorsam da paylaşmak isterim.
    Kısacası Selespeed deki robot bir manuel şanzıman üzerinde sadece debriyaj görevini yerine hidrolik bir sistemdir.
    Yani öyle çok uç noktada bir olay değildir ki bu sistemi Ferrari ve Maserati tarzı süper spor otomobillerde kullandığına göre çok da fazla laf söylemek pek yerinde olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMusa -- 16 Ekim 2012; 8:48:04 >

• karsıdakının anladıgı kadar anlatabılıyorum her zamankı gıbı.
    gıcırtı aracımda vardı yaglattırdım su an ıcın yok. bu forumdakı arkadasların tavsıyesı ıle oldu.
    kac sayfa gıcırtı olayının yazıldıgına bakınız boyle problemın varlıgı yoklugu hakkında bılgı sahıbı olabılırsınız.

ustama laf atmıssınız kı tanımadıgınız bırıne bu kadar on yargılı olabılıyorsanız fanatıgı oldugunuz bır araca tapsanız gunde 5 vakıt onunde dursanız su dakıka dan snra abes karsılamam emın olun. ben de 156 ımı cok sevıyorum.cok kalıte bı araba. sınıfının gızlı lıderıdır bıle denılebılır. ama sevdıgım ıcın o postu yere calmasını da bılırım. su ana kadr da cıddı bır problemle karsılasmadım cok skr
  • Açıkçası benim 156 ımda gıcırdama yok ve benim ön takım elemanlarım ilk olarak ki oda yatmaktan kaynaklı eski sahibi arkadaşım olduğu için çok iyi biliyorum geçmişini de.
    2008 de değişmiş benim ön takımım ve 4 senedir de hiçbir gıcırdama yok :) Şuan da da 167 binde.
    Ben ustanıza da laf etmedim sadece Selespeed için 1500 TL işçilik alıyorsa oldukça güzel fiyatta bindirme yapıyor demek istedim.
    Hem her ustanın uzman olduğu bir alan vardır.
    Yoksa motor için ayrı şanzıman için ayrı kaportaydı döşemeydi vs. başka başka ustalar olmazdı zaten.
    Emin olun ki sizin anlatmak istediğinizden de fazlasını algılayabilecek bir kapasite de de insanım ama sizde genelleme yapmadan önce biraz daha araştırın.
    Arabayla langır lungur gezen tipler özellikle de Fiat , Renault vb. gibi konforu geri sıralarda gelen araçlardan inip de Alfa Romeo ya binip o aracıda Renault gibi kullanıp sonra gıcırdıyor gibi konuşmak bana abez geliyor.

• uslubunuzu degıstırmenıze sevındım
  • quote:

uslubunuzu degıstırmenıze sevındım

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

uslubunuzu degıstırmenıze sevındım

Tek tabanca kalmışsın buralarda alalım sanada bi hlx takılalım kardeş kardeş
  • Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıdaki linkteki aracı almayı düşünüyorum ama fiyatı falan sizce nasıl ? Alfa romeo 147 2008 model 62.000 KM 1.6 TS Distinctive

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-147-2008-alfa-romeo-147-1-6-ts-distintive-orjinal-62000km-de-102597871/detay

Fiyatı kaça kadar düşürmeliyim ? bu aracın güvenlik donanımı tam olarak nelerdir ayrıntı pek bulamadım ? şimdiden teşekkürler
  • slm begendiğim 156 ss aldım en sonunda ama teyp kodu yok kutup başını söküp takınca gitti kodu aldıgım arkadaşta bilmiyor size danışmak istedim
    Alpine 932 no:60621186. AL0932V1215776. V7121576 seri nolu teybin kodu lazım yardımcı olan olursa cok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

slm begendiğim 156 ss aldım en sonunda ama teyp kodu yok kutup başını söküp takınca gitti kodu aldıgım arkadaşta bilmiyor size danışmak istedim
    Alpine 932 no:60621186. AL0932V1215776. V7121576 seri nolu teybin kodu lazım yardımcı olan olursa cok sevinirim

30 lıraya cozuyorlar dıye bılıyorum.zaamanında merso 190 e de basımıza gelmıstı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıdaki linkteki aracı almayı düşünüyorum ama fiyatı falan sizce nasıl ? Alfa romeo 147 2008 model 62.000 KM 1.6 TS Distinctive

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-147-2008-alfa-romeo-147-1-6-ts-distintive-orjinal-62000km-de-102597871/detay

Fiyatı kaça kadar düşürmeliyim ? bu aracın güvenlik donanımı tam olarak nelerdir ayrıntı pek bulamadım ? şimdiden teşekkürler

25 e dusurebılırsenız bınıcı ıcın ıdeal aracta derı ya da koltuk yok.galerıcı zaten o araca en kabadayı 23 vermıstır emın olun derım. sahsi fıkırlerım. kımı cıkar 30 da verır o ayrı.

• quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

25 e dusurebılırsenız bınıcı ıcın ıdeal aracta derı ya da koltuk yok.galerıcı zaten o araca en kabadayı 23 vermıstır emın olun derım. sahsi fıkırlerım. kımı cıkar 30 da verır o ayrı.

Hocam cevabın için teşekkürler. Peki 147 için donanım özelliklerini seviyelerini görebileceğim bir liste varmı baya aradım ama bu tarz bir katalog bulamadım hani şu paketinde şu özelliği var tarzında.Distinctive full versiyonu sanırım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

slm begendiğim 156 ss aldım en sonunda ama teyp kodu yok kutup başını söküp takınca gitti kodu aldıgım arkadaşta bilmiyor size danışmak istedim

Bir servise sorun, size kod kartı veya kodun kendisini verecekler. Para istemezler.
  • Servise sormadim aldigim arkadas kod yok dedi teyp zaten fabrikasyon ama sonradan takilma servisin ilgilenicegini sanmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Araç gayet güzel, kmsi de uygun, distinctive olması avantaj. Fiyatı da normal. Pazarlık yapmayın diyemeyiz ama kimse bu aracı öyle 23e vermez, 25e de verirse öpüp başınıza koyun O fiyatlara ancak yüksek km'li, düzgün olmayan mk2'leri bulursunuz. Onların da km'leri böyle düşük olmaz.

Güvenlik konusunda , ABS, ASR, VDC (diğer markalardaki ESP), 6 havayastığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 25 Ekim 2012; 1:34:54 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.