Alfa Romeo İtalya'da orta-üst grubun aracıdır. Fiat ile aynı platformları paylaşmazlar. Volkswagen / Audi gibi düşünebilirsiniz. Bu nedenle Alfa'nın 156 /166 serilerinden aldığı güvenle üst segmente daha bir oturma çabasını görüyoruz. Aksi takdirde 156'yı büyütüp 159 yapmazdı. A3'ün segmentinde de şimdilik 147'yi bıraktı. 147'yi kaldırsa da 148 ya da 149u yapar, 145-147 aksında yürümeyi sürdürür diye düşünüyorum.
Büyük resim eklemek için içinde büyük resim barındıran siteleri tercih ediyorum Anlıyacağın resmi yüklemek değil resmin adresini iki image yazısı arasına yerleştiriyorum. Biraz ucuzculuk oldu ama pardon :)
walla çok eskilerden 60 ve 70 lerde alfa romeo denildimi sadece spor 2 kısılık ve cabrio arabalar akla gelırmıs demekki yine ona dogru bi gidiş var sanırım B ve C segmentine 149 gibi tek bir arac yapabılırler ve diger ust segmentlere yoggunlasabılırler ama turkıye için yatırımı bıraktılar sanırım motorlar çeşitleri ztn dogru durust gelmıyor modeller desen cok pahalı kaldı turkıye pazarına bakalım nolcak..
benım Hard diskte modifiye alfa resımleri varda onları nsl koyabılırım ondan sordum ..eskıden yukluyoduk dosya kısmından ama kapamıslar sanırım
pazar günü alfa romeo türkiye sitesinden brera ile ilgili broşür talebinde bulundumhani belki gelir diye. 3 gün sonra kargoyla geldi. zarfta gönderici kısmında tofaş yazıyordu (?) anlamadım ama zarfı açıp katalogları görünce çok sevindim... aslında bu kadar kısa sürede gönderileceğini beklemiyordum valla ne diyeyim en azından katalogundaki resimlerinin duvarımı süslüyor olması bile çok güzel...
+156
arkadaslar iice bıraktınız bizim klubu kapatsakmı ne
Problemsiz bir araç olduğu için tartışabileceğimiz bir problemimiz de yok. Bu nedenle herkes başka forumlarda dolaşıyor.
Makif resim nsl koyabılırım eskiden msj yazılan yerin altında "dosya" diye bi bolum vardı o sanırım kapanmıs resım koymak ıstıyorum ama nsl bılmıyorum yardımcı olursan sevınırım..
kulüp kapanmaz kapanamaz kulübe yeni üye olmama rağmen sadece ben kalsam bile yine de burada olacağım bunu da herkese söylüyorum...
ayrıca 149 ve de 169 modelleri içinde pekala konuşulup fikirler paylaşılabilinir...
166 hakkında kimse bir şey söylemedi.Fiyatı uçuk olmasa muhteşem araba o da.
arkadaşlar bu 145 1.6 Boxer nasıl yani benzin vs......
Yıl 1998. Alfa Romeo durdu durdu bombayı patlattı. 156 piyasaya çıktı biz de hayranı olduk.
O zamandan beri nickim bu 156 modeline hayranlığımdan ileri gelir.
Yıl 2001. Donanımhaber'e üye oldum. O zamanlar Otomobil forumu falan yoktu ama nicki yine 156'dan esinlenerek seçmiştim.
Henüz bir Alfa almamış olmasam da bu nickin hatrına bu klübün bi üyesi olurum sanırım.
arkadaşlar şu 145 nasıldır bir söleyin hele bakın bir üye daha gelioooo
bende üye olmak istiyorum... alfa 156 TS 1,6 2001 model bir araç buldum sahibinden com da alıp almama arasında gidip geliyorum 1 haftadır. Honda civic kulanıyodum sorunsuz bi şeklde yıllardır. Tereddütlerim var ilk defa alfa sahibi olucam inşallah. Ama şu bir gerçek Alfa ya aşık olmamak mümkün değil
Arkadaşlar Benim arabanın varyatöründen ilk çalıştırınca 1-3 saniye ses geliyor bu alet bozulmayamı başlıyor ve bir zararı var mı bu bozulmanın. ve bu arabalarda tofaşlarda olduğu gibi termostat musluğu varmı? Benim arabada uzun yol giderken içinde yanıyorum klimada fazla soğutmuyor bunların sebepleri nelerdir? Bir de 156 1,6 TS motor Km de ne kadar yakıyor tam hesaplayan var mı? Herkezin alfa hastası olması dileği ile Yollarınız açık olsun
quote:
Orjinalden alıntı: hofk
Arkadaşlar Benim arabanın varyatöründen ilk çalıştırınca 1-3 saniye ses geliyor bu alet bozulmayamı başlıyor ve bir zararı var mı bu bozulmanın. ve bu arabalarda tofaşlarda olduğu gibi termostat musluğu varmı? Benim arabada uzun yol giderken içinde yanıyorum klimada fazla soğutmuyor bunların sebepleri nelerdir? Bir de 156 1,6 TS motor Km de ne kadar yakıyor tam hesaplayan var mı? Herkezin alfa hastası olması dileği ile Yollarınız açık olsun
hofk, varyatörün bozulmus arkadasım..hele o ses guzelim alfanın motor sesinin içine eder ama kullanım esnasında bi sıkıntı yaratmaz, acıkcası bozuk bı sekılde kullanabılırsın...tamiri yapılıyor..ama edildikten sonra bi sure ses aynen dewam edıyor aklında olsun..
klima konusunda bi baktırsan iyi olur? belkı eskı kullanıcı uzun sure kullanmamıs bu yuzden gazı bitmiştir? klimaların bakımı sıklıkla yapılmazsa verimli calısmaz..
quote:
Orjinalden alıntı: 1c9e0m7
bende üye olmak istiyorum... alfa 156 TS 1,6 2001 model bir araç buldum sahibinden com da alıp almama arasında gidip geliyorum 1 haftadır. Honda civic kulanıyodum sorunsuz bi şeklde yıllardır. Tereddütlerim var ilk defa alfa sahibi olucam inşallah. Ama şu bir gerçek Alfa ya aşık olmamak mümkün değil
honda gibi sorunsuz bi araçtan sonra alfa
dostum umarım hıcbır sorun yasamazsın ama sana rahat soyleyebılırım eger sorunsuzlukta honda beyazsa, alfa siyah ddemıyım ama çok çok koyu gridir
ama cook guzel bı noktaya degınmıssın..aşık olmamak eldemi?
genede hayırlı olmasını dılerım, aramıza hosgeldın..
Arkadaşlar hatırlıyorsunuz arabamı mayıs 2006 da almıştım. O zamandan bu zamana siteye arabayla ilgili izlenimlerimi yazmaya çalışıyordum. Hatırlamayanlar için hatırlatayım. 2006 model alfa 147 1.6 120 hp distinctive arabam var. Arabaya bu ay içerisinde alışmaya çalışıyordum. Epey de zevk alarak kullanıyordum. Yakıtı da Opetten aldım hiç sektirmeden. Biliyorsunuz Mersin acayip sıcak bir memleket. Havası olsun suyu olsun insanı sıkar. Bunaltır. Kendinizi bir serinlik uğruna nerelerde bulursunuz. :) İşte ben de böyle bir liman arayışı sırasında kendimi haftasonu silifke anamur tarafına vurmuştum. (Konuyu dağıtmayayım) Tam döndükten 2 gün sonra işten çıkmışım köprü üzerinden eve gidiyorum. Araba bana ;
" MOTOR COOLANT WATER TEMPRATURE İS MAX. TEMPRATURE !"
DEYİVERDİ. Bir baktım motor sıcaklığına 130Cderece Tabi ödüm koptu. nasıl ter döktüm anlatamam. Hemen kenara çektim kapattım her şeyi. Klima da çelışıyordu. Ama arabayı zorlamamıştım. Fiat servis arabası geldi dediler ki su azalmış ama olamaz böyle bir olay. Servise çektik. Ustalar uğraştılar. Bana yapılan açıklama gevşeme sonucu sensör sıcaklığı yanlış ölçmüş. Yoksa o kadar çabuk soğumazdı motor. Hmen akabinda 90 oldu çünkü. Sıkıştırdık dediler. Bir daha olursa değişir dediler. Takip edin dediler. Para da almadılar sağolsunlar. Ama bir korku yerleşti içime ne diyeyim yorumlarınızı bekliyorum......Olur mu bu sık sık? herkese iyi günler..........
Merhaba Ben Acemi bir alfacıyım
Bu Benim İlk tecrübem.
2001 Model 1,6 T.S. alfam var.
Bazen motor tekliyor. İlk uzamada ara sıra araç kesiklik yapıyor.
Basa basa gidersen biraz rahatlıyo va açılıyo... bunu arasıra yapıyor.
İlk kalkışşlarda tır tır tır kesiklik yapıyor.
yardımcı olursanız sevinirim.
Gözüm benzinini opetten al o benzin kirliliğinde olur. hoş geldin aramıza...
quote:
Orjinalden alıntı: Twinspark
Merhaba Ben Acemi bir alfacıyım
Bu Benim İlk tecrübem.
2001 Model 1,6 T.S. alfam var.
Bazen motor tekliyor. İlk uzamada ara sıra araç kesiklik yapıyor.
Basa basa gidersen biraz rahatlıyo va açılıyo... bunu arasıra yapıyor.
İlk kalkışşlarda tır tır tır kesiklik yapıyor.
yardımcı olursanız sevinirim.
Enson Opetten Almıştım. :)
Acaba depoda pislikmi var. yoksa yakıt pompasında bir sorunmu?