Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
217.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bi tek yuvarlak göstergelerine uyuz oluyorum..
  • O yuvarlak göstergeler arabaya ayrı bir hava katıyor

oyuncak bir dijital arabayla değilde gerçek bir makina ile gezdiğini hatırlatıyor sana....
  • Yaz ve işlerim nedeni ile foruma çok sık giremediğim için güncellemeler biraz gecikti...Özürlerimi kabul edin...

Twinspark, 1c9e0m7, Sportivo aramıza hoş geldiniz. Kayıtlarınız bugün yapıldı.

1c9e0m7 umarım aracını en kısa zamanda alırsın bizler de bunun kutlamasını yaparız. Honda'nın sorunsuzluğundan sonra ALfa hakkında trapezoidin yorumlşarına katılmaktan başka bir şey gelmiyor elimden. Alfa nazlı bir güzeldir. İnsanı suça teşvik eder. Pedalı daha fazla gaz ile dolmak ister, sesi kışkırtır. İsteklerini karşıladığın sürece de masrafları ile seni cezalandırır. Alfa seni kullanmak ister, huylarını değiştirmek, hızlı, daha yüksek devirli kullanılmak ister. Ancak alfa seni değil sen alfa'yı kullanırsan masrafların da o denli yüksek olmaz. Çukurların üzerinden uçmayıp yavaşlayıp geçersen ön takım ile uğraşmak zorunda kalmazsın örneğin. Ancak yelkenlerine doldurduğun rüzgarla çukur da olsa içinden yavaşlamak pek geçmez....

Yakışının nasıl olduğu konusunda kendi değerlerimi verebilirim. Köprü trafiğine girmediğim sürece İstanbul içinde 8.6 L/ 100 km ortalamam var. Ancak 10.6 ile dolaşan arkadaşlarım da var.

Twinspark, muhtemelen benzin deposunda pislik var. Sorun devam eder ise servis ile görüşmeni öneririm. Benzin pompası alfalarda sıklıkla arızalanan bir parça olmasına karşın 156'da yaygın bir sorun değildir. Bu sorunun bana yıllar önceki Alfa 33 1.5'imdeki benzin deposunun özürlü olması sonucu sürekli paslanmasını anımsattı.

Onuraydin, Alfa 145 kasası itibarı ile çok sevdiğim araçlardan biridir. Buna karşın 146'yı o denli beğenmem. Boxer motora gelirsek yüksek performanslı bir motor olmasına karşın eski jenerasyon motorlardan olması nedeniyle günümüzdekilerine oranla yakış değerlerinin daha kötü olduğunu söyleyebilirim. Ancak bir dönem aracın boxer motor olması övünülerek anlatılan bir özellikti.

Sportivo sana da en kısa zamanda gönlündeki alfaya kavuşmanı diliyoruz.

Yeni arkadaşlar imza konusunda ilk mesajdaki düzenlemeden yararlanabilirler. ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Twinspark

Merhaba Ben Acemi bir alfacıyım

Bu Benim İlk tecrübem.

2001 Model 1,6 T.S. alfam var.

Bazen motor tekliyor. İlk uzamada ara sıra araç kesiklik yapıyor.

Basa basa gidersen biraz rahatlıyo va açılıyo... bunu arasıra yapıyor.

İlk kalkışşlarda tır tır tır kesiklik yapıyor.

yardımcı olursanız sevinirim.

twinspark aramıza hoşgeldın..

aynı sorun bendede oluyodu...motor sadece sabahları öksürüyodu (devir gidip gelıyodu) + birden gaza yuklendıgınde arabada kesiklik oluyodu (3500 devir ustu) ...bence hemen serviste Lambda sensörüyle debimetreyi kontrol ettir...böyle dewam edersen rölantide motorun kedi gibi mırıldadıgını da duyarsın..devir ileri geri yapar 1-2.000 devir arası..bu yuzden hemen gostermende yarar var...nedeni kötü yakıta karsı aşırı hassas olması..

kaiserhose sanada öncelikle geçmıs olsun .. alfada ben termostat sorunu yasamıstım .. araba sureklı 90-130 arasında gezıyodu..bazen kırmızı ısık yandıgı dahi oluyodu..tabı motorun en buyuk dusmanı surtunme ve sıcak...yanı en cok dıkkat edecegın şey yag durumu ve sıcaklık gostergesi..termostat sıklıkla bozulabılıyor ancak sende sorun sanırım sensor bozuklugu...bu arada normal 89 da sureklı sabit kalması lazım aklında olsun..

• Arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşekkürler....

Yarın ilk işim bostancıya servise gitmek....

Görüşmek üzere
  • Arkadaşlar merhaba…

Yaklaşık 10 gün aradan sonra tekrar sizlerle buluşmak çok güzel…
    Bu 10 günlük arada Alfam la baya bir ilgilendim sizleride bu konuda bilgilendirmek isterim…

Aracım 94.000 km olunca istanbulda ikamet ediyorum ama hazır tatile İzmir gitmişken tanıdık servisimde (DEVKO) aracımın 100.000 bakımını yaptırayım istedim… 100 binde de sadece yağı değiştirecem nasipse…

1-) Triger Kayışı (Sadece kağış 85 ytl + işçilikle 100 ytl ye değişiyor)
    2-) Trigere bağlı 5 adet Rulman (Rulman deyip geçmeyin çok pahalılar 80 ytl olan rulman var)
    3-) Şarj kayışı (ucuz 40 ytl civarı)
    4-) Yağ + Yağ Filtresi + Polen Filtresi + bujilerimin değişimi + Tüm yağların kontrolü
    5-) Sağ ve Sol Salıncaklar + Rot kolları, başları + Rotiller (135 ytl 1 takımı) + Aks körüklerinin yağlanması ve akislerin kontrolü
    6-) Vites bakalitleri (Vitesim sürekli boşta gibiydi viteste olmasına rağmen) 15 ytl
    7-) Klima gazı + Klima yağı (yağ çok önemli gaz bitmiş olabilir ama yağıda değişmesi lazım 1 saat sürüyor bu iş)
    8-) Sağ kapım cam açıkken kapanınca cam krikosuna çarpıp ses yapıyordu sağolsun 10 dakikada hallettiler
    9-) Tüm sensörlerimi kontrol ettiler ABS + Airbag + Lamdha… (kısaca araç bilgisayara bağlanarak kontrolden geçti)
    10-) Disklerim ve balatalarım lastikler sökülerek kontrol edildi.
    11-) Motor temizliği (özel spreylerle) + Komple iç dış çok iyi bir şekilde yıkandı özellikle 17” telli jantlarım kışın leş gibi olmuştu araları simsiyahtı (şimdi pırıl pırıl ;) )
    12-) Daha aklıma gelmeyen heryerine baktılar kapılar filan yağlandı…

Tüm bunlar için 950 ytl para ödedim…

Hazır Aracın muayenesi (Vizesi) de bitmişti borcu yokturunuda alıp onuda yaptırdım…
    2 yıl çok rahatım yani. Allah kaza bela vermesin…

Bu arada lpg ile yaptığım yolculuğumda 10 km de 1 lt lpg tükettiğimi test ettim… Karma bir test. Şehir içi şehir dışı çoğuda klimalı. Klima hiç kapanmadı desem yeridir.

Aracım 98 model 2,0 156 exe bu arada hatırlamayanlara tekrar hatırlatayım.
    (www.hekimoglu.efsanesi.com )

Hepinize tekrar iyi günler arkadaşlar… Sorularınız olursa MSN den yardımcı olurum arkadaşlar..
    Yeni Alfa sı olan arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum, Hepimize kazasız günler ;)

• fazla bir problem çıkmaz işallah ...
    quote:

Orjinalden alıntı: Twinspark

Arkadaşlar ilgi ve alakanıza teşekkürler....

Yarın ilk işim bostancıya servise gitmek....

Görüşmek üzere
  • arkadaşlar bn 2001 fabia alıoduk.ama bu 145leri beğendim ve ucuzda.sizcenapıyım.bu 145 in yedek parçası pahalı mı.. yakıt nasıl....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hekimoglu

Arkadaşlar merhaba…

Yaklaşık 10 gün aradan sonra tekrar sizlerle buluşmak çok güzel…
    Bu 10 günlük arada Alfam la baya bir ilgilendim sizleride bu konuda bilgilendirmek isterim…

Aracım 94.000 km olunca istanbulda ikamet ediyorum ama hazır tatile İzmir gitmişken tanıdık servisimde (DEVKO) aracımın 100.000 bakımını yaptırayım istedim… 100 binde de sadece yağı değiştirecem nasipse…

1-) Triger Kayışı (Sadece kağış 85 ytl + işçilikle 100 ytl ye değişiyor)
    2-) Trigere bağlı 5 adet Rulman (Rulman deyip geçmeyin çok pahalılar 80 ytl olan rulman var)
    3-) Şarj kayışı (ucuz 40 ytl civarı)
    4-) Yağ + Yağ Filtresi + Polen Filtresi + bujilerimin değişimi + Tüm yağların kontrolü
    5-) Sağ ve Sol Salıncaklar + Rot kolları, başları + Rotiller (135 ytl 1 takımı) + Aks körüklerinin yağlanması ve akislerin kontrolü
    6-) Vites bakalitleri (Vitesim sürekli boşta gibiydi viteste olmasına rağmen) 15 ytl
    7-) Klima gazı + Klima yağı (yağ çok önemli gaz bitmiş olabilir ama yağıda değişmesi lazım 1 saat sürüyor bu iş)
    8-) Sağ kapım cam açıkken kapanınca cam krikosuna çarpıp ses yapıyordu sağolsun 10 dakikada hallettiler
    9-) Tüm sensörlerimi kontrol ettiler ABS + Airbag + Lamdha… (kısaca araç bilgisayara bağlanarak kontrolden geçti)
    10-) Disklerim ve balatalarım lastikler sökülerek kontrol edildi.
    11-) Motor temizliği (özel spreylerle) + Komple iç dış çok iyi bir şekilde yıkandı özellikle 17” telli jantlarım kışın leş gibi olmuştu araları simsiyahtı (şimdi pırıl pırıl ;) )
    12-) Daha aklıma gelmeyen heryerine baktılar kapılar filan yağlandı…

Tüm bunlar için 950 ytl para ödedim…

Hazır Aracın muayenesi (Vizesi) de bitmişti borcu yokturunuda alıp onuda yaptırdım…
    2 yıl çok rahatım yani. Allah kaza bela vermesin…

Bu arada lpg ile yaptığım yolculuğumda 10 km de 1 lt lpg tükettiğimi test ettim… Karma bir test. Şehir içi şehir dışı çoğuda klimalı. Klima hiç kapanmadı desem yeridir.

Aracım 98 model 2,0 156 exe bu arada hatırlamayanlara tekrar hatırlatayım.
    (www.hekimoglu.efsanesi.com )

Hepinize tekrar iyi günler arkadaşlar… Sorularınız olursa MSN den yardımcı olurum arkadaşlar..
    Yeni Alfa sı olan arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum, Hepimize kazasız günler ;)

devko mu...ne kdr tanıdık?

• bir zamanlar 164 v6 tb sahibiydim.. hala tadı damağımda ihtiyaçtan yok pahasına satmak zorunda kalmıştım.. inanılmaz bir otomobil..
    ahh ahh
  • Devko; bana 3 yıldır servisim olduğu için ve başka servislere çok mecbur kalmadıkça götürmediğim için, çoğu zaman kıyak geçiyor. Sağolsun Metin abimiz elinden geleni yapıyor. İstanbulda servise sokmam gereken aracı, sadece Metin abimiz baksın diye izmire götürdüm, o da bana kıyağını geçiyor
  • arkadaşlar bende bi fiat kullanıcısı olarak yanınızdayım ama hayyallerimde hep bi alfa romeo kullanmak wwar zaten karizması isminde saklı

çok harika arabal üretiyo ilerde allah izin werirse kesin almak istiyorum hatta sıfır olması için elimden geleni yapacam

hiç kullanmadım ama seri aralar diye duydum
  • hoşgeldin aramıza miraz.miraz
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaonair

hoşgeldin aramıza miraz.miraz

çok tşk ark demek kabul edildim
    yaw bu alfa adamı ne mutlu ediyo
  • benim alfa 147 nin çekişi son zamanlarda baya düşmüştü megerse katalizatör tıkanmış içi erimiş öbür tarafıda kırılmış araba eksoz gazını atmakta çok zorlanıyormuş zaten ses yapıyordu onun için eksozcuya gitmiştim ve benim katalizatörü iptal ettiler aracım öyle rahatladıki sanki benim nefes borumu açtılar daha önce megane beni geçti falan diye yazmıştım meger bu yüzdenmiş şimdi araba roket oldu az öncede bi toyota corollayı öyle bir geçtimki alfa bu dedim işte siz siz olun arabanız 80000 km ye gelmisse katalizatörü degiştirin yada benim gibi iptal ettirin.
  • Arkadaşlar bu listeye beni de eklerseniz sevineceğim. Her ne kadar şu anda ford ve vw üzerinde hayatımızı sürdürsekte, bir gün mutlaka alfa olacak!!! Bir gün mutlaka!!!!

focuss >>>> gelecekte alfa sahibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy32tr

benim alfa 147 nin çekişi son zamanlarda baya düşmüştü megerse katalizatör tıkanmış içi erimiş öbür tarafıda kırılmış araba eksoz gazını atmakta çok zorlanıyormuş zaten ses yapıyordu onun için eksozcuya gitmiştim ve benim katalizatörü iptal ettiler aracım öyle rahatladıki sanki benim nefes borumu açtılar daha önce megane beni geçti falan diye yazmıştım meger bu yüzdenmiş şimdi araba roket oldu az öncede bi toyota corollayı öyle bir geçtimki alfa bu dedim işte siz siz olun arabanız 80000 km ye gelmisse katalizatörü degiştirin yada benim gibi iptal ettirin.

haaa hocam o senmiydin yaaa hani megane seni geçmişti de sende üzülmüştün

iyi yaw walla şimdi artık tam yarışcı oldun sen

ama yinede yawaş kullan hocam allah korusun

• quote:

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

quote:

benim alfa 147 nin çekişi son zamanlarda baya düşmüştü megerse katalizatör tıkanmış içi erimiş öbür tarafıda kırılmış araba eksoz gazını atmakta çok zorlanıyormuş zaten ses yapıyordu onun için eksozcuya gitmiştim ve benim katalizatörü iptal ettiler aracım öyle rahatladıki sanki benim nefes borumu açtılar daha önce megane beni geçti falan diye yazmıştım meger bu yüzdenmiş şimdi araba roket oldu az öncede bi toyota corollayı öyle bir geçtimki alfa bu dedim işte siz siz olun arabanız 80000 km ye gelmisse katalizatörü degiştirin yada benim gibi iptal ettirin.

dedim işte siz siz olun arabanız 80000 km ye gelmisse katalizatörü degiştirin yada benim gibi iptal ettirin.

hocam bu nedir ne işe yarar

• katalizatör eksoz gazlarını filitre ediyormuş zararlı gazları minimum düzeye indiriyormuş bunu yaparkende eksoz 1000 derece ısınıyormuş içinde seramikler falan varmış benim o katalizatörün içi zamanla erimiş bi deligi tıkamış öbür delikde içindeki filitre kırılmış agzını tıkamış araba ondan gitmiyormuş şimdi ama füze oldu yakında uzaya çıkarım.
    quote:

quote:

quote:

dedim işte siz siz olun arabanız 80000 km ye gelmisse katalizatörü degiştirin yada benim gibi iptal ettirin.

hocam bu nedir ne işe yarar

• cemy onu iptal ettirmemen hata yani egzoz yaptırmıs olsaydın bunu bılırdın ama sanırım daha nasip olmamıs katalitik konventor iptali + kapalı kutu hava filtresi + performans tipi egzoz 125 hp yaparsın alfanı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.