Şimdi Ara

Alfa Romeo Stelvio: İtalyan üretici ilk SUV modelini tanıttı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence çok güzel olmuş, kendine has tasarıma sahip

• Tam erkek arabası.
  • Harika görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın tasarımı olağanüstü güzel. Bunu da beğenmeyen Şahin'e binsin.

• Alfanın bu yeni "köşeliymiş de yuvarlaklaştırılmış" tasarım dilini hiç sevmiyorum. Eskiden net köşeli hatlarıyla ne kadar özgün tasarımlara sahipti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

Orijinalden alıntı: mithrilumut

quote:

quote:

quote:

Ülkemize 1.6 dizeli gelecek mi

1.2'de olur malum ülkemizde 1.0 motor dahi var

3008in 1.2 motorlusu var buna da olur neden olmasın

Yalnız hocam arabanında görüntüsü güzel onuda ezmeyelim

Guilettanın yükseltilmişi hocam.

Hem 3008in tasarımı da en az bunun kadar güzel.

Giu nun yukseltilmişi olması için aynı alt yapıyı paylaşıyor olması gerekir.

Ben tasarım anlamında dedim.

• Alfa Romeo Stelvio: İtalyan üretici ilk SUV modelini tanıttı
    Nurburgring tur zamanı 7.59.00 Yani Cayenne turbo S'den bile hızlı. En hızlı SUV ünvanını aldı bile.

• Bmw böbreği , Mercedes kalkanı alfa V si , en belirgin görselliğe sahip marka logosu gibi olmuş tasarımlar , Alga 159 dan sonra bir türlü V görünüşünden daha agresif bir tasarım çıkaramadı.
  • Referans aldıkları model belliki Mazda CX-5

Tıpkı Spider ve Giulietta'da olduğu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Porsche Macan alacak adam gidip Dacia Duster ve Renault Kadjar rakibi olan bu Crossover'ı almaz zaten.

Umarım 1.4 170ps motorla birlikte 69900TL civarından ülkemizde satılır.

Ve beyin olay yerini terk eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

aracın fiyatı çok ciddi rakamlar olacak.rakibini de mercedes ve porche olarak belirlemiş madem. bu nedenle bence araca iki açıdan bakmak lazım.

ülkemiz açısından: mercedes veya porche suv'si alabilecek adam gidip bu aracı almaz bizim ülkemizde. isterse 0-100 ü 3 saniye olsun, isterse %90 derece zemine tırmanabilsin, bizim insanımız aldığı aracı satabilecek mi önce ona bakar. Türkiyede bu aracın satış adedi 4-5 ya olur ya olmaz. onu da parasının miktarını kendisi bile bilmeyen, kolay para kazanan, bazı kesimden adamlar alır. onların gözünde bile alfa premium olmadığı için gidip porche almak daha sık görülür.

yurt dışında baktığınızda, yine rakip olarak gördüğü markaların fiyatları ile kıyaslarsak, bu araca verilecek para ile harbi arazi araçları alınabilir. hele ki mercedesin alt yapısı düşünülürse, karda kışta sizi yolda bırakmayacak mercedes araçlar varken, arazi başarısı şüpheli olan, hatta narin olarak görülen bir araca o parayı çoğu insan vermek istemeyecektir.

Bu aracı gulia ile kıyaslamak çok doğru değil bence. bu tarz araçlara bu paraları veren insanların beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı şüpheli bence. kaldı ki yakın zamanda araç alan birisi olarak söyleyeyim; julyetta ile 1 serisi neredeyse aynı paraya satılıyor. birisi 110 bin diğeri 115 bin. arada o kadar bariz bir kalite farkı var ki resmen koşarak gittik 1 serisi almaya.

hocam an itibarı ile ;

giulietta tct 170 hp : 94100 tl

bmw 116i otomatik benzinli pure : 105800 tl , m paket 122500.

yani bmw en az 11700 daha pahalı giulietta'dan.

giulietta'nın 110 bin olduğu bilgisine nerden ulaştınız merak ediyorum

ben de 116 ve giuletta arasında bir süre gidip gelmeme rağmen tasarım ve performans nedeniyle giulietta aldım ve hiç pişman değilim. arkadaşımın 116'sıyla gezerken kimse dönüp bakmıyor ancak giulietta'yı 2.5 ayda en az 6-7 kişi sormuştur.

güvenlik olarak desek euro ncap sonuçları zaten ortada. performansta da teknik veriler zaten yeterli bir bilgi veriyor.

116'nın bana göre tek farkı iç mekan kalitesi, kaldı ki giulietta'nınki de 2015-2016 modellerde baya toparlandı.

sürüş zevki başabaş.

gene olsa gene giulietta alırım. alfa romeo bu işi biliyor gerçekten.

stelvio da tasarım harikası bir araç olmuş. yukarda arkadaşların bahsettiği gibi türkiye'de birkaç tane ancak satılır vergilerden ve 2.el piyasasından dolayı ama dünya geneli piyasaya göre parasının hakkını veren bir araç olacağından eminim.

• WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Bayiden aldığım dizel otomatik araç fiyatları üzerinden yaptım fiyat karşılaştırmasını. Fiyat farkı 10 bin de olsa yine de bmw tercih etmek mantıklı geldi bana. Onun dışındaki kısımları değerlendirirsek;

Giulietta'nın iç mekan kalitesi ve özellikle el freni bana sıkıntılı geldi. O verdiğim parayı hak edecek bir araç hissi uyandırmadı bende. Tabiki zevkler tartışılmaz.

Alfa ile gezerken insanların daha çok ilgi göstermesi tamamen farklı bir araç olmasından kaynaklanıyor. Bu konuda haklısınız. Ama o ilgi gösteren adamlara sorsanız gidip alfa almıyorlar ne yazık ki. Bu durum da biraz alfayı alfa yapan şey aslında. O farkı olma hissi.

Sürüş zevki de yine bence göreceli bir konu. 1 serisi arkadan itişli ama alfa bildiğim kadarıyla önden çekişli.

Teknik kısımlara çok girmiyorum. Hangisi daha sağlamdır, hangisi daha sorunsuzdur o konu muallakta bence. Sonuçta bunlar teknolojik aletler. En sorunsuz dediğiniz markanın bile kusurlu araçları çıkabiliyor.

Stelvio ile kıyaslarsak, giulietta kesinlikle bizim piyasaya çok daha fazla hitap eden bir araç. Ne yazık ki fiyatlar o kadar saçma ki, insanlar tercihlerini çoğu zaman kalplerine göre değil mantıklarına göre yapıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Renault, peugeot dan bahsedilmiyor. Bahsi geçen araç Premium AlfaRomeo dolayısıyla gerçek premium aracın 1.4 1,6 gelmesini beklememek gerek.

• 2017 tahmini satış rakamı (Türkiye'de): 0

Yazıyla, SIFIR.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gesi bağları

Nurburgring pistinde Porche Macan Turbo S modelini geçip en hızlı Suv olmayı başardığını da yazınıza eklemelisiniz.

Birincisi macan turbo s diye bir model yok ikincisi oyle bir ring suresi de yok. Ucuncusu alfanin gececegini iddia ettigi model cayenne turbo s ve tam 2350 kg bos agirliga sahip gercek bir suv.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

quote:

quote:

Renault, peugeot dan bahsedilmiyor. Bahsi geçen araç Premium AlfaRomeo dolayısıyla gerçek premium aracın 1.4 1,6 gelmesini beklememek gerek.

Alfa premium mu Bence tartışılır ama Teknik anlamda 1.2 motoru o araca koyabilirsiniz. Q3e A5e bile 1.4 motor koyuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 19 Kasım 2016; 15:02:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Bayiden aldığım dizel otomatik araç fiyatları üzerinden yaptım fiyat karşılaştırmasını. Fiyat farkı 10 bin de olsa yine de bmw tercih etmek mantıklı geldi bana. Onun dışındaki kısımları değerlendirirsek;

Giulietta'nın iç mekan kalitesi ve özellikle el freni bana sıkıntılı geldi. O verdiğim parayı hak edecek bir araç hissi uyandırmadı bende. Tabiki zevkler tartışılmaz.

Alfa ile gezerken insanların daha çok ilgi göstermesi tamamen farklı bir araç olmasından kaynaklanıyor. Bu konuda haklısınız. Ama o ilgi gösteren adamlara sorsanız gidip alfa almıyorlar ne yazık ki. Bu durum da biraz alfayı alfa yapan şey aslında. O farkı olma hissi.

Sürüş zevki de yine bence göreceli bir konu. 1 serisi arkadan itişli ama alfa bildiğim kadarıyla önden çekişli.

Teknik kısımlara çok girmiyorum. Hangisi daha sağlamdır, hangisi daha sorunsuzdur o konu muallakta bence. Sonuçta bunlar teknolojik aletler. En sorunsuz dediğiniz markanın bile kusurlu araçları çıkabiliyor.

Stelvio ile kıyaslarsak, giulietta kesinlikle bizim piyasaya çok daha fazla hitap eden bir araç. Ne yazık ki fiyatlar o kadar saçma ki, insanlar tercihlerini çoğu zaman kalplerine göre değil mantıklarına göre yapıyorlar.

hocam web sitelerinde alfa dizel otomatik 99.900, bmw dizel otomatik en boş paketi 119.100

bayi fiyatı 110 bin demişsiniz, alfanın da bayi fiyatını sormak lazım elbette. ama yine en az 10-15 bin farkediyordur.

tabi ki 10-15 bin farkla bmw tercih etmek de kötü bir fikir değil. güzel araç ona lafım yok. ama bence farklı olma hissi önemli bir kavram. şahsi görüşüm

bmw'nin tasarımı biraz yavan geliyor , gerçi son kasada toparladılar azıcık ama yine de yeterince iyi gelmiyor. içi daha dar giu'ya göre.

sürüş zevki konusunda ben alfanın daha iyi olduğuun düşünüyorum. benimki spor paket gerçi süspansiyonları , direksiyon sertliği falan mükemmel. D moduna alınca zaten aracı tutamıyorsunuz canavara dönüşüyor. 116 arkadan çekişli evet. onun da sürüşü çok zevkli kesinlikle.

bmw ve alfa premium markalar ama ne 116 ne de giu premium hissiyatında değil.hep derler ya bmw 5.20 den başlar diye. ben de ona katılıyorum. o yüzden 116 ile giu kafa kafaya yarışır , tasarımdan dolayı da giu burun farkıyla alır diyorum

alfa'nın tutulmamasının sebebi ikinci el piyasasından dolayı oluşan bir algı. oysa takip ettiğim 116 ve giu ilanlarından giu'lar bazen çok daha çabuk satılıyordu. temiz bir aracın markası ne olursa olsun kısa sürede alıcısı çıkar, makul fiyattan ilan açıldığı sürece.

dediğiniz gibi hocam stelvio türkiye piyasasını aşacaktır. en boşu bile 300 den aşağı satılmaz bence. azıcık derli toplu hali 450 minimum. haliyle marka algısından dolayı da pek satılmayacaktır. ama yine de gönlümde yer edindi şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 19 Kasım 2016; 15:55:52 >

• WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Bayilerin bana çıkarttıkları paketlerin fiyatlarıydı onlar. Alfa 105 bin mi ne fiyat verdi. Sözde en dolusuymuş sanırım. Öbür yandan 1 serisinin joy paketine 115 bin fiyat aldım. Bmw bana daha dolu geldi nedense.

Gerçek bmw gerçek mercedes tartışması biraz komik geliyor bana. hele şu cla gerçek mercedes değil diyenler falan var ya hani. Adamlar c serisi fiyatına cla satıyor ama neymiş c gerçek mercedes ama cla değil. veya 3 serisinin biraz dolu hali 5 serisinin boş halinden pahalı ama 3 serisi gerçek bmw değil 5 serisi gerçek bmw öyle mi? iyiymiş.

Alfanın sıkıntısı bence kendisini tam olarak anlatamaması. Adamlar fiat bünyesindeler. İsteseler gayet de güzel, arkadaş siz bize servisi yok parçası yok diyorsunuz ama zaten fiat servislerinde tamir ediliyor araçlar. Alın servis alın parça deseler bu algı belki yıkılacak ama, koskoca ferrari biz fiat bünyesindeyiz servis imkanlarımıza güvenebilirsiniz yanlız değilsiniz, aracı sattık bitti diye bir şey yok derken, alfa kalkıp ben premium markayım başka marka altında görülmem diyerek kendi pazarını küçültüyor.

• Giulietta(ilk aracım) sahibi biri olarak , stelvio 200 bin tl den türkiyeye gelirse 2. aracım kesinlikle odur. :) Tabi çok daha üstü fiyatta da gelebilir . Alfa almak isteyen arkadaşlar kötü yorumlara aldanıp almamazlık yapmayın .. Gerçi alfa isteyen biri kesin alır .. Aldıktan sonrada başka bir markayı gözü görmez .. Bu durumu da yaşamayan anlayamaz :D nasıl bu hale geldim anlayamadım ..
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Valla bu konuda katiliyorum porsche alacak adam gidipte alfa almaz. Bizim fiat yapmıyor mu bunj

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.