Şimdi Ara

Alfalarımız Ne Kadar Yakıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, başlıktada belirttiğim gibi 100 kilometrede ne kadar yaktığımızı litre hesabıyla paylaşalım. Benzin ve mazot fiyatları sürekli değiştiğinden kuruş olarak belirtmemekte yarar var.

• 2.0ts 2002 model 156'nın deposunu 240 liraya fulledim.Uzun yolda,geçen 1000 km yol yaptım; 300 kuruş gibi bir rakam yakıyor.Şehir içini bilemiyeceğim.Ancak içeriğe göre çok yakmıyor bence.

Kardeşimin Mercedes E 200'e benzin alıyoruz,ibre kımıldamıyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

2.0ts 2002 model 156'nın deposunu 240 liraya fulledim.Uzun yolda,geçen 1000 km yol yaptım; 300 kuruş gibi bir rakam yakıyor.Şehir içini bilemiyeceğim.Ancak içeriğe göre çok yakmıyor bence.

Çok güzel rakam, 7litrenin altında heralde :). Yalnız benim depo 240tan fazla alıyor, bu işte bi terslik olmasın

• quote:

2.0ts 2002 model 156'nın deposunu 240 liraya fulledim.Uzun yolda,geçen 1000 km yol yaptım; 300 kuruş gibi bir rakam yakıyor.Şehir içini bilemiyeceğim.Ancak içeriğe göre çok yakmıyor bence.

çok sakin kullanıyorsunuz galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

quote:

çok sakin kullanıyorsunuz galiba

Alıntıları Göster
    Vites değişimleri, o arada verilen gaz,pedala dokunuş.. Bu gibi şeylere dikkat edince çok süratli ve zorlamadan kullanırsak uzun 1 depoyla 800 900 yapmak mümkün bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can156_35 -- 12 Ağustos 2011; 18:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can156_35

Vites değişimleri, o arada verilen gaz,pedala dokunuş.. Bu gibi şeylere dikkat edince çok süratli ve zorlamadan kullanırsak uzun 1 depoyla 800 900 yapmak mümkün bence.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sanırım yanlış anlama oldu 1 depo ile 1000 km yapmadım,sadece uzun yolda km başına 30 kuruş yakıyor demek istedim.
    Topamda 1000 km'de 300 - 350 tl civarı bir mebla çıktı.

• quote:

Arkadaşlar sanırım yanlış anlama oldu 1 depo ile 1000 km yapmadım,sadece uzun yolda km başına 30 kuruş yakıyor demek istedim.
    Topamda 1000 km'de 300 - 350 tl civarı bir mebla çıktı.

Alıntıları Göster
    Yine karışık bi hesap oldu, heralde bizim memleketin insanının genlerinde var.Herkes kuruş hesabı yapıyor , litreyi kim takar .

• quote:

Orijinalden alıntı: can156_35

Yine karışık bi hesap oldu, heralde bizim memleketin insanının genlerinde var.Herkes kuruş hesabı yapıyor , litreyi kim takar .

Alıntıları Göster
    Aynı başlık alfistiturkey'de de mevcut. Orada yüzlerce alfistinin yazdıklarını okursanız genel bir kanıya varırsınız. Hatta link de verelim:

http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=7916&FORUM_ID=4&CAT_ID=3&Forum_Title=Genel&Topic_Title=Ne+kadar+yak%FDyorsunuz%3F

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Aynı başlık alfistiturkey'de de mevcut. Orada yüzlerce alfistinin yazdıklarını okursanız genel bir kanıya varırsınız. Hatta link de verelim:

http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=7916&FORUM_ID=4&CAT_ID=3&Forum_Title=Genel&Topic_Title=Ne+kadar+yak%FDyorsunuz%3F

Alıntıları Göster
    Sen oradan devam edebilirsin.

• quote:

100km'de 7,5 litre yapıyor. Şehir içinde 10-10,5 civarı oluyor İstanbulda. Sizin oturduğunuz Tokat'ta gittiğiniz mesafeler daha kısa olacaktır fakat dur-kalka fazla girmediğiniz için biraz gezerek eve gittiğinizi varsayarsak ortalama en düşük 9-10 civarı olacaktır.

1.6 TS 156 için fabrika verilerinin 11,4 litre olduğunu unutmamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    adminler pek ilgilenmiyor, o yüzden üyelik süreci çok sıkıntılı.
  • Aracım 2006 model 147 1,6 ts dist. 37 bin km de.Gunde 60 km yol yapıyorum aracım benzinli sehrim ankara 7,2 litre ortalamam var.Litre olarak yakıstan cok memnunum fakat hem ayda 2000km yapmam hemde benzin fiyatlarından dolayı lpg ciddi ciddi dusunuyorum.Fakat cok korkuyorum aracımı bozarım diye.Lutfen bana yardım edin artık dayanacak gucum kalmadı =(
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Aracım 2006 model 147 1,6 ts dist. 37 bin km de.Gunde 60 km yol yapıyorum aracım benzinli sehrim ankara 7,2 litre ortalamam var.Litre olarak yakıstan cok memnunum fakat hem ayda 2000km yapmam hemde benzin fiyatlarından dolayı lpg ciddi ciddi dusunuyorum.Fakat cok korkuyorum aracımı bozarım diye.Lutfen bana yardım edin artık dayanacak gucum kalmadı =(

yakıt değeriniz çok iyi.merak etmeyin twinspark motorlar lpg ile uyumludur.iyi bir ustaya güzel bir montajla takılırsa sorun olmaz.lpg takıldıktan sonra ortalama yakıt değeri biraz yükselir yaklaşık 8-9 lt arası yakar ancak lpg litre fiyatıyla benzinden çok daha ekonomik olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

Bu mesaj silindi.
    Selespeed 2,0 2001 model almak üzereyim arkadaşlar. Bunun yakıt değerleri nasıldır bilgisi olan var mı? Özellikle şehir içi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Selespeed 2,0 2001 model almak üzereyim arkadaşlar. Bunun yakıt değerleri nasıldır bilgisi olan var mı? Özellikle şehir içi

yaklaşık 10-12 lt arası yakar hocam,hayırlı olsun şimdiden.selespeed mi alıyorsunuz yoksa manuel mi alıyosunuz ? bende yakınlaştım bu aralar satın almaya baya az kaldı inşallah
  • quote:

quote:

yaklaşık 10-12 lt arası yakar hocam,hayırlı olsun şimdiden.selespeed mi alıyorsunuz yoksa manuel mi alıyosunuz ? bende yakınlaştım bu aralar satın almaya baya az kaldı inşallah

Alıntıları Göster
    Selespeed alıcam. Buldum bir tane. Anlaşırsak alıcam büyük ihtimalle.

• quote:

ne kadara alıyorsunuz
  • quote:

quote:

ne kadara alıyorsunuz

Alıntıları Göster
    18000 olacak herhalde
  • quote:

18000 olacak herhalde

Alıntıları Göster
    1.6 ts ile çok çok güzel değer bence.10lt altında ben kendi 156mla 10lt altına inemezdim.Ki 156mı sıfır km almıştım.Ben dediğiniz değeri şu anda 2011 320d ile yakalayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwalter

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    2.0 JTs

Sehir disi : 1litre = 14km (80km sabit)
    Otoban : 1 litre = 12km (120 sabit)
    Sehir ici : 1 litre = 8km (0 - 50 karisik)

Ben genelde sehiri ici + disi oluyor.. = 1litre ile 10 km yol gidiyorum..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.