Şimdi Ara

Alfalarımız Ne Kadar Yakıyor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aytacfx

2.0 JTs

Sehir disi : 1litre = 14km (80km sabit)
    Otoban : 1 litre = 12km (120 sabit)
    Sehir ici : 1 litre = 8km (0 - 50 karisik)

Ben genelde sehiri ici + disi oluyor.. = 1litre ile 10 km yol gidiyorum..

Slm Aytaç. Hollanda'da da mpg tarzı bir tüketim anlayışı var sanırım. Burada genellikle litre başına tüketim/100km anlayışı var.

Senin ortalaman 10lt/100km. Bence güzel bi ortalama. Ben Spider 2.0 TS'la 11-12 civarındayım şuan. Ama açık hava filtresi ve spor son susturucunun etkisi var bunda biraz

• Burada yaktığını iddia edenler yalan söylüyor tabi. Tek gerçek scudettodur. O otoritedir, karışmayın ona ne derse doğrudur. Hunisini getirin hemen. Komik çocuk seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwalter

Burada yaktığını iddia edenler yalan söylüyor tabi. Tek gerçek scudettodur. O otoritedir, karışmayın ona ne derse doğrudur. Hunisini getirin hemen. Komik çocuk seni.

Arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama hitap şeklin yetişkin insanlar gibi değil. Ciddiye alınmak istiyorsan en azından bunu değiştirmeni öneririm.
  • Sen bizi ciddiye alma, çünkü biz seni hiç ciddiye almıyoruz. Sen spider'ınla spider man'cilik oynamaya devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

Orijinalden alıntı: aytacfx

2.0 JTs

Sehir disi : 1litre = 14km (80km sabit)
    Otoban : 1 litre = 12km (120 sabit)
    Sehir ici : 1 litre = 8km (0 - 50 karisik)

Ben genelde sehiri ici + disi oluyor.. = 1litre ile 10 km yol gidiyorum..

Slm Aytaç. Hollanda'da da mpg tarzı bir tüketim anlayışı var sanırım. Burada genellikle litre başına tüketim/100km anlayışı var.

Senin ortalaman 10lt/100km. Bence güzel bi ortalama. Ben Spider 2.0 TS'la 11-12 civarındayım şuan. Ama açık hava filtresi ve spor son susturucunun etkisi var bunda biraz

Evet, 100km olarak kullananda cok var..

hava filtresi demiyelimde daha cok bayirlar diyelim.. Hollanda dumduz bi ulke.. Turkiyede ister istemez bayir yukari cikmalarda fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwalter

Sen bizi ciddiye alma, çünkü biz seni hiç ciddiye almıyoruz. Sen spider'ınla spider man'cilik oynamaya devam et.

Biz dediğin de sen ve fake üyeliklerin heralde
  • Alfa Romeo Mito 1.4 Turbo 155hp (3000km de)
    Haftada 1 kez otoban onun dışında şehir içi.
    Otoban (120-160km/s hızla): ortalama 7,6lt/100km
    Şehir içi : ortalama 8,3lt/100km

Genel :7,8-8.0lt/100km

Önceki aracım Alfa Romeo 159 1.9JTS 160hp
    Şehir içi :11-12lt/100km
    Şehir dışı :9,5-10lt/100km

Genel ortalama(dikkatli kullnımda) 11lt/100km
  • Giulietta 1.4 170hp

Aracım şu sıralar 8.500km civarında.
    Şehiriçi tüketimi ara sıra trafiğe girme ve aralarda 1-2-3 şeklinde yardırmalar eşliğinde, 8-9lt / 100km civarlarında.
    İlk zamanlar 9-10lt falandı ama sanırım rodaj vs. etkisi olsa gerek.

Son uzun yol tecrübemde, klima açık 110-120 arası hızlar, sollamalarda tam gaz şeklinde kullanımla İstanbul-İzmir arasında 6.2 veya 6.4 gibi bir değer yakalamıştım, İzmir otobanında yardırınca 6.8 oldu bu değer ve Datça'ya kadar da bir daha düşmedi
  • Resim biraz kötü ama idare eder.3200 km Ankara sehiriçi ortalamam.

Alfalarımız Ne Kadar Yakıyor?
  • 3 günde 2200 km yol yaptım,bunun bir kısmı şehir dışı bir kısmı da şehir içi idi.850 tl'lik benzin harcadım.

155 bg'lik 2.0 lt manuel 156 aracımla,Ankara - Bolu yolunda 240 km gördüm,genelde 5. viteste 200 km hız ile rölantide gittim,basınca hali ile çok yakıt gitti.Hızın ve uzun yolda pekçok kendini bilmeze verdiğim(özellikle kendini birşey sanan passatçılara) ayarın hazzı ile gitsin lan dedim benzin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 28 Ağustos 2011; 23:36:01 >
  • Bunun hesabı öyle yol bilgisayarına bakılarak, fotoğrafını çekip koyarak yapılmaz... 100 km de kaç litre yaktığınızı kendiniz hesaplamalısınız. Örneğin ben 2004 1.6 T.Spark 156 aracımla 100TL benzin aldığımda eğer performanslı kullanıyorsam 200-220 Km arası yol yapıyorum. Ekonomik olarak kullanmaya çabaladığımda ise 270-280 km kadar yol yaptım. Yani 100 TL litresi 4.33 TL den 23 küsür litre benzin yapıyor. Demek ki 50 TL lik alsam 100 küsür km yapıcam bu da performanslı kullanımda 100 km de 11.5-12 lt civarı yapar. Ne kadar kasarsanız kasın min 10 lt yakarsınız şehiriçinde, hatta bu veriler şehiriçi şehirdışı karışık ortalamadır. Sırf şehirlerarası yolda sabit 90km 2000-2500 devir arası hızı sabitleyip giderseniz de min 7.5-8 LT yapar. Tabi arabanın boş olduğunu hesap edersek. arabada şoför hariç 3 kişi varsa ve bagajda da 20-30 kg eşya varsa yine çok fark eder.
    Madem yol bilgisayarı resmi koydunuz, o halde ben de koyayım.. verilere bakın... Gördüğünüz gibi 156 bu kadar yaksa zaten çok ekonomik bir araba olurdu.. Hiç aklınız alıyor mu ? ikinci resimde ise "Range" çeyrek depoyla 430 km gözüküyor.. Bu da sizin yol bilgisayarı hesabınıza göre yarım depoyla 860 km yapar, depoyu fullediğinizde ise 1720 km yol yapabileceğiniz anlamına geliyor ki, böyle bir araba dünya üzerinde yok :) Tabi bu verileri ekranda görmek için de ayrı bir kasmak gerekiyor. Mesela sırf ben bu ekran görüntülerini yakalayabilmek için sahil yolunda boş saatlerde hızı 55 km ye sabitledim hız sabitleyicisi ile klima da kapalı Lütfen o yüzden biraz gerçekçi olalım arkadaşlar

EDIT: Arkadaşlar 2. resmi ekleyemedim bir türlü sitede hata var sanırım resmi almıyor bir türlü.. o resimde de bahsettiğim gibi depo çeyrekte ve yol bilgisayarında range 430 km olarak görünüyor yine resim ekleyebilirsem ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 29 Ağustos 2011; 20:35:28 >

• Su an 2 aydır yurt dısındayım gelmeden önce litresi 4.20 civarlarından benzin alıyordum ve 100 tl ye 310-330 km arasında her sefernde ısık yanıyor.O resimdeki benim 3200 km tamamen Ankara sehir içi ortalamam kimseyi yanılttıgım yok.Üç aşşa beş yukarı yol bilgisayarı veriside gercegi yansıtıyor.Eskiden corsa gsi ım vardı onla ekonomik sürüşte alfa dan daha az yakıyordum alfaya okadar az yaktıramadım. Corsa dizelim vardı fix 1 depo 970-1020 arası ışık yanardı. Günde git gel 60 km yolum var. Ayagıma cok güvenirim. 9 litre yakmam için basmam gerekir. Kimseye yalan yanlış bilgi vermiyorum.Siz çok basıyorsanız,sehriniz cok dur kalklı istanbulsa yada aracınızda sıkıntı varsa bilemem.

edit: Hocam simdi gördüm İstanbulmuş sehriniz.İnanmamanız ozaman haliyle normal Bizim tsi bile 9.5 gördü istanbulda Alfayı dusunemyorum direk 11 12 takılır
    Ankaranın trafigi cok yok sadece sabahları var onada giremesem ortalamayı dahada dusururum. Düşünün cogu zaman 80 CC acık rahatca gidebiliyorum öyle bir trafik var işte ankarada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vet147 -- 29 Ağustos 2011; 20:48:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Su an 2 aydır yurt dısındayım gelmeden önce litresi 4.20 civarlarından benzin alıyordum ve 100 tl ye 310-330 km arasında her sefernde ısık yanıyor.O resimdeki benim 3200 km tamamen Ankara sehir içi ortalamam kimseyi yanılttıgım yok.Üç aşşa beş yukarı yol bilgisayarı veriside gercegi yansıtıyor.Eskiden corsa gsi ım vardı onla ekonomik sürüşte alfa dan daha az yakıyordum alfaya okadar az yaktıramadım. Corsa dizelim vardı fix 1 depo 970-1020 arası ışık yanardı. Günde git gel 60 km yolum var. Ayagıma cok güvenirim. 9 litre yakmam için basmam gerekir. Kimseye yalan yanlış bilgi vermiyorum.Siz çok basıyorsanız,sehriniz cok dur kalklı istanbulsa yada aracınızda sıkıntı varsa bilemem.Yalancı muamelesi yapmanıza gerek yok.

yanlış anlamayın, yalancı muamelesi yapmıyorum, hesabınızda yanlışlık var diyorum. Arabamda da hiçbir problem yok, 100 bin bakım yeni yapıldı bujilerinden (orijinal ngk) trigerine, V kayışından motor yağı ve arabanın tüm filitrelerine kadar sıfırlandı. Buyurun benim koyduğum fotoya bakın o zaman ben sizden daha az yakıyorum :)) ama yol bilgisayarı böyle gösteriyor yani hakikat bu değil, onu anlatmaya çalışıyorum size. Hem benim hesabım sadece şehiriçi istanbul keşmekeşi dur-kalk şeklinde değil. çevreyolu (yol boşken gidiş de dahil) yapılan bir hesap. Ayrıca Alfistiden de pek çok arkadaşım var. 156 veya 147 fark etmez aynı yakar. Bu arabaları kullanan kişilere bu verilerden bahsettiğinizde hepsi size kesin bu hesaplamada bir yanlışlık olduğunu söyleyecektir zaten. Aracın fabrika verilerine bile bakarsanız sıfır araçta şehiriçi kullanım 11-11.5 Lt falandır.

Edit: buyurun öbür fotoyu da ekleyebildim. 1.6 T.spark bir Alfa Romeo' nun çeyrek depoyla 430 km yol yapabileceğine inanabiliyor musunuz acaba ? Buna bakarak yol bilgisayarı verisinin 3 aşağı 5 yukarı gerçeği yansıttığını söylediğinizde, aracın bir depoyla 1700 km yol yapabildiğini söylemek istiyorsunuzdur. Hadi 200 km daha düşün, 3 aşağı 5 yukarı dedinizya... 1500 km olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 29 Ağustos 2011; 20:52:59 >

• Mesajımı editledim özür dilerim yanlış anlaşılma olmuş.Hocam ben gunde en kötü 35km CC 80 km/h kullanabiliyorum oyuzden yakıtım daha 8 lere cıkmadı.Ankara oturanlar bilir okulum dışkapıda hergün ümitköye gidiyorum cevre yolu CC oh tüketim ne güzel.30 liraya genellikle 90-100 km rahatca gidebiliyorum.Buda 4.20den hesaplarsak 7.2 gibi bir deger ediyor tabi bazen 30 tl ye80 gittigimde oluyor fakat ortalama tğketimim genellikle böyle.Alfistiturkeye bende uyeyim mini buluşmaya gitmiştim çok şaşırmamışlardı güzergahımı söyleyince. Çok trafige girmemeye çalışıyorum ve özellikle yazarken belirtiyorum sakin kullanırım trafik olmaz diye.

• Hocam haklısınız yol bilgisayarı anlık gösterir ama ben aracı alalı 3200km oldu 3200kmdir ortalamayı hic sıfırlamadım 7.2 gösteriyor zaten benzin fişlerim saklı duzenli carpar bölerim bigün 7.3 cıkar bigün 7.1 cıkar bigün 7.4 cıkar ama 3200 km ortalamasını tuttugum için fislerde yol bilgisayarı verisini gösteriyor.Madem bukadar yanlış göstercek adamlar niye koysun.Hem Alfistiturkeye de sordugumda anlık tüketime cok güvenme ama ortalama tüketim degeri gercege yakın cıkar diye bir sürü kullanıcıdan birinci agızdan duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Mesajımı editledim özür dilerim yanlış anlaşılma olmuş.Hocam ben gunde en kötü 35km CC 80 km/h kullanabiliyorum oyuzden yakıtım daha 8 lere cıkmadı.Ankara oturanlar bilir okulum dışkapıda hergün ümitköye gidiyorum cevre yolu CC oh tüketim ne güzel.30 liraya genellikle 90-100 km rahatca gidebiliyorum.Buda 4.20den hesaplarsak 7.2 gibi bir deger ediyor tabi bazen 30 tl ye80 gittigimde oluyor fakat ortalama tğketimim genellikle böyle.Alfistiturkeye bende uyeyim mini buluşmaya gitmiştim çok şaşırmamışlardı güzergahımı söyleyince. Çok trafige girmemeye çalışıyorum ve özellikle yazarken belirtiyorum sakin kullanırım trafik olmaz diye.

Yol bilgisayarında yazana da güvenmeyin yani, fotoları ekledim gördüğünüz gibi gerçekten çok uzak.. devirsiz gidip gazlamadığınızda yol bilgisayarı yanılıyor muhtemelen ki böyle saçma veriler gösteriyor

• Evet haklısınız yol bilgisayarında Menzil kısmı anlık olarak duzenlendigi için yanıltır.Cok bilirim 2dk içinde 70km düşüp 5dk sonra 100km arttıgını o anlık surus karakterine göre değişiyor.Ama ben toplam yolun ortalamasına bakarım hep ve benim yol bilgisayarının gösterdigi ortalama tüketim aldıgım benznle yaptıgım km bölünce uyusuyor.Yani ben 30km benzinle en az 80 km rahat gidebiliyorum.Tabi 4.20den alınca.Simdi kac oldu yav benzinin litresi
  • http://www.youtube.com/watch?v=7v2WBJkuuPE

Bilgisayarı karıstırırken buldum aracı ilk aldıgımda cekmiştim videonun baslarında yol hafif yokus assagı sonra düzeliyor yoluda cekmiştim görülsün diye arac 67km/h CC sabit gidince 5 civarı yakıyor dusunun gunde 30km böyle gittiginizi e 3200 km lik ortalamam 7.2 olmasında noolsun :)
  • Olay tamamen sizin "Ankara şehiriçi ortalamam" demenizden kaynaklanıyor. "şehir içi" lafı dur-kalk trafik, otobana girmeden, trafik ışıkları olan bir yerde kullandığınız zaman söylenir. İstanbulda bazı yerlerde (caddebostan, göztepe, kadıköy, boğaz köprüsü, iş çıkış saatleri e5, tem bağlantıları vs, kısacası bir çok yerde) 1 km'yi yarım saatte gittiğimiz oluyor. Bu durumda birisinin çıkıp "şehir içinde 7 litre yaktım" deyince kimse bu şartlarda inanmıyor tabii ki.

Otobanda 90km hızla gidiyorsanız buna şehir içi kullanımında denmez, "otobanda 90km hızla giderken" denir

Yoksa ayağına hakim olmayı herkes biliyordur bence, sonuçta benzinin bedava olduğu bir ülkede yaşamıyoruz. Tabi ki 156 1.6yla araç boşken ve bakımlı bir halde bu şartlar altında 7,5 civarı bir tüketim beklenir, 8lerdeyseniz zaten bir yanlışlık var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Olay tamamen sizin "Ankara şehiriçi ortalamam" demenizden kaynaklanıyor. "şehir içi" lafı dur-kalk trafik, otobana girmeden, trafik ışıkları olan bir yerde kullandığınız zaman söylenir. İstanbulda bazı yerlerde (caddebostan, göztepe, kadıköy, boğaz köprüsü, iş çıkış saatleri e5, tem bağlantıları vs, kısacası bir çok yerde) 1 km'yi yarım saatte gittiğimiz oluyor. Bu durumda birisinin çıkıp "şehir içinde 7 litre yaktım" deyince kimse bu şartlarda inanmıyor tabii ki.

Otobanda 90km hızla gidiyorsanız buna şehir içi kullanımında denmez, "otobanda 90km hızla giderken" denir

Yoksa ayağına hakim olmayı herkes biliyordur bence, sonuçta benzinin bedava olduğu bir ülkede yaşamıyoruz. Tabi ki 156 1.6yla araç boşken ve bakımlı bir halde bu şartlar altında 7,5 civarı bir tüketim beklenir, 8lerdeyseniz zaten bir yanlışlık var demektir.

Evet hocam haklısınız.Benim guzergahım boyle oldugu için yanlış anlaşılma oldu.Özür dilerim 35km bu sekilde gidiyorum 20-25 km sehir içindeym ordada 3-2-3 vites takılıyorum öyle cok asırı dur kalk yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.