Şimdi Ara

Algoritma ve Programcılığa Giriş ! (Programcılar Lütfen Yardım ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çevremdeki arkadaşlarım hemen hemen hepsi programcı bende programcılığa giriş yapmak istiyorum fakat her kafadan bir ses çıkıyor kimi arkadaşım Pascal v.b v.b şeylerden başlamamı söylüyor ? Algoritmayı bilirsen C++ bile öğrenirsin diyolar.Bende bugün algoritmaya biraz göz attım ve işin içinde lanet olası matematik çıktı ondalık sayılar felan filan vede benim matematiğim sıfır temelimde zayıf.

Programcı arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

Algoritmayı becerebilirmiyim?

Hangi dilden başlamak daha iyi olur ?

Ve önerebileceğiniz başka tavsiyelerinizide bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunuyorum..

• quote:

Algoritma, matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler (adımlar) kümesidir.

Buradaki amaç; yarın öbürgün uygulama geliştirirken yapman gerekenleri adım adım kafanda tasarlayıp, yaptığın şeyin bilincinde olarak yapmanı sağlamaktır. Algoritma kitaplarında, eğitimlerinde(programlamaya giriş) gösterilen sorular ise beyin jimnastiğinden başka birşey değildir. Örneğin: 52 sayısını birler ve onlar basamağına kafandan rahatça ayırabilirsin ancak bunu bilgisayara ayırtmak için 2 matematiksel işlem yapman gerekir. Algoritma da bu işlemleri bilme/düşünebilme olayıdır.. Yani ileri matematik bilgisi falan gerektirmez... Olsa iyi olur tabii ki ancak senin karşına programcılıkta ileri matematik gelmiyecek gelse bile en fazla formül gelir bunu da zaten bilgisayara hesaplatabilirsin :) Gerekli olan ise ileri matematik bilgisinden ziyade temel matematik bilgisi ve mantık/düşünebilmedir.. Programlama diline gelince yapmak istediklerini göz önünde bulundurarak karar vermelisin buna... Benim önerim C# ve ya Java'dır eğer iş olarak bunu yapmak istiyorsan... C öğrenerek işe başlarsan daha iyi ama C'yi öğrenmek bu işe yeni girişen birisi için zor ve akıl karıştırıcı olabilir... Çünkü C makinaya yakın düşük-orta seviyeli bir programlama dilidir...

• Teşekkürler bende Pascal'a başlamıştım C ile ilgili download yapabileceğim bir adres varmı ?
  • C ile ilgili derken? e-book mu? Compiler mı? Aradığınız tam olarak nedir ?
  • Her ikiside olabilir ?
  • compiler olarak dev c++ kullanabilirsin betasını ben beğenmedim indireceksen bu linkten v.4 indir :http://ftp1.sourceforge.net/dev-cpp/devcpp4.zip
    daha yaygın olarak okullarda falan da kullanılan visual c++ standard edition'ı da kurabilirsin, hangisini istersen artık.
    kitap olarak başlangıç için en iyisi deitel c how to program alabilirsin, içinde biraz c++ da anlatıyor ama c++ öğreneceğim diyorsan deitel c++ how to program almalısın. c kitabının türkçe çevirisi de var.

daha yeni programcılığa başlıyorsun, "algoritmayı becermek" için ilk olarak c ya da c++ gibi temel bir dilin syntax’ını öğrenip basit problemlere çözüm olan programlar yazmalısın önce. örneğin basit bir hesap makinesi problemi diyelim, hesap makinesi kullanıcıdan değerler ve işlemi alır ve sonucu verir. bu yazdığım “kullanıcıdan değer ve işlemi al, hesapla, sonucu yazdır” bile küçük bir algoritmadır. böyle böyle kendi kendine algoritma geliştirmeyi öğreneceksin. tamamen senin becerinle alakalı bir durum. bir insanda programcı kafası ya vardır ya da yoktur, zorlamaya gelmez daha komplike algoritmalar yazabilmek için tabiki de teori bilmek lazım, her üniversitede “veri yapıları”, “data structures”, “introduction to algorithms” , “algoritmalara giriş” gibi isimlerde dersler vardır, bunların notlarına bakarsan algoritma yazmada kullanılan yapıları, teorileri öğrenebilirsin.

umarım yardımcı olabilmişimdir. bu arada, ne okuyorsun? lise? üniversite? vs?

Edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarkia -- 24 Ekim 2009; 14:59:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.