Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
6
Favori
20.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bobsantino

quote:

Orijinalden alıntı: Seradonin

Başlangıç filmi için oldukça iyiydi. Cevaplanması gereken çok soru vardı. 2. Alien filminde bunlara cevap bulacağımızı düşünüyorum.

Bu zaten 2. film değil mi?

Bu filmin devamı olarak demek istemiştim hocam. Bildiğiniz gibi ilk filmde Alien ile ilgili bir şey yoktu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

quote:

Başlangıç filmi için oldukça iyiydi. Cevaplanması gereken çok soru vardı. 2. Alien filminde bunlara cevap bulacağımızı düşünüyorum.

Bu zaten 2. film değil mi?

Bu filmin devamı olarak demek istemiştim hocam. Bildiğiniz gibi ilk filmde Alien ile ilgili bir şey yoktu.

Sonunda alien Prometheus'un icinden cıkıyordu bu kısmı kacırmıs olmalısınız

• Filmin ilk yarısı fena değildi bir heyecan unsuru vardı ama ikinci yarıda psikolojisi bozulmuş bir davidi izlemekten inanın yoruldum..Prometheus halkını neden yok ettiklerini az çok biliyoruz malum ırk dünya arayışındalar ve bizi yok etmek istiyorlar..Shaw olayı zaten çok yüzeysel geçilmiş hele ki david'in walter'ı devredışı bıraktığı bölüm ayrı bir komikti ben en son dişlerini gördüm beterböcek sahnesi gibi bir şeydi..Filmde alien adı altında farklı bir ırk daha vardı beyaz benizli:) david'in daha sevemeden öldürüldüğü yaratık..İşin en cins yanında abi sen bir robotsun senin duygun mu olur sen görev adamısın sürekli de bas bas bağırıyor walter ancak filmde ilk başında çay sahnesinden biraz küstahtı david o yüzden burdan çağrışım yapabiliriz.Açıkcası bundan sonra pek bir esprisi kalmadı izlemenin shaw'un gizem dolu yolculuğundan david'in saçma sapan ergenlik tavırlarını izledik..Hayır ridley amca konuyu niye dağıtıyorsun yine başa sardı konu ya yine gizemi bulamadık yine bir uzay gemisi yine alien abimiz burundan kulaktan giriyor yine aynı tantana zaten alien hep bundan ibaret ama shaw'un amacı farklı onu öğrenmeye gidiyor yaradılışı sonra da david droidimiz ırkı yok ediyor..işin garip yanı da o kadar insandan bir kişi de kurtulamadı..

• filmin sonunda after credits var mıydı direk çıktım ama ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu adamlar bilim adamı değil mi ? yıllarca eğitim almıyorlar mı? orague 6 yı bulmak için 10 yıl çalıştık diyorlar ve karşılarına başka bi gezegen çıktı diye hemen ona gidiyorlar. bahaneleri de uyku odasına girmek istememeleri.
    bak bak bak. yav sen zaten bunun eğitimini aldın, tüm hayatını buna adadın, o gemide 2000 kişi var ve onların kaderi 10 kişinin uyku odasına girmek istememesinden dolayı değişecek. yok ya. dünyanın en saçma senaryosu olabilir. hadi tamam indin gezegene. 1 haftadır tanıdığın gezegene kasksız gitmek ne demek ya.canlı cansız ne var biliyor musun sen o gezegende. o virüsün bulaşması için bir bahane gerekiyordu eyvallah ta çok saçma olmuş. bu adamlar güya bilim adamı ama hepsini toplasak 1 tane adam etmiyor. hepsi birbirinden mal.

izlediğim her alien filminde illa yumurtaya yukarıdan bakacaksın ve facehugger lar kafana atlayacak. bu klişe olmazsa olmaz zaten. ayrıca alienın ilk filminde facehugger yumurtayı bıraktıktan sonra adam bayağı uzun bir süre daha yaşamıştı. bunda adam uyanır uyanmaz chest burster fırladı.

film yine bir çok soruya cevap olmadı. shaw nasıl öldü neden öldü. david o virüsü nasıl elde etti. neden engineerlara saldı o virüsü, david neden programının dışına çıkıyor. çok fazla soru var. hepsinin üzerinden hafifçe geçmişler hiç birine doğru düzgün cevap verilmedi. ilk filmi shaw ın üzerinden bitiriyorsun merakta bırakıyorsun 2. filme hop shaw öldü davidden devam. olmaz abicim olmaz bu ne ya çocuk oyuncağı mı ?

aksiyon sahneleri güzeldi tamam eyvallah fakat senaryo ve hikayenin işleyişi yönünden sınıfta kaldı. riddley scott gelmişin 80 yaşına, döneminde meşurdun abicim sen bırak artık başkalarına. olmuyor yapamıyorsun. çağa ayak uyduramıyorsun.

sinemada izlemeye gerek yok fakat bolca alien ve aksiyon sahnesi olduğu için sana puanım 7/10 kanka

• Bir Alien manyağı olarak filmi 2 kere izledim, çok beğendim. Garipsediğim tarafları oldu; en başta, eski filmlerde, yaratıkların insan vücudunda oluşması ve büyümesi uzun süren bir süreçti. Bu filmde çok hızlı oluşuyorlar ve büyüyorlardı. Üstelik bu film, eski filmlerin öncesini anlatıyor.
    Soykırıma uğrayanlar sanırım mühendislerin bir alt türü ya da onların yarattığı farklı bir ırk; zaten farkettiyseniz boyları normal insan boyundaydı.
    Scott üstad dediğini yapacak sanırım; 3. film Prometheus ve Covenant arasını anlatacak.
    Bu arada bana göre en iyi Alien filmleri tek yaratık olan filmlerdir; Alien ve Alien 3'ü o yüzden çok severim (Alien 3 değeri bilinmeyen bir filmdir bence).
    Aliens filmi, bildiğin aksiyon ve savaş filmi tadında.. 4.yü zaten saymıyorum.
    Predator predator diyenler var; Unutun onu. O filmler ticari amaçla yapılmış b.ktan filmlerdir. Scott'ın o filmlerle işi olmaz!

• Şu uzaylı filmlerinin neden sonu hep aynı tarz bitiyor? Filmde farklı bir şey yoktu beğenmedim
  • yaw 1 hafta oynayıp kalktı mı hemen? nerde izleyeceğiz şimdi:(
  • Beklentimin cok altindaydi. Ozellikle gereginden fazla gereksiz diyalog vardi. Cok daha iyisi olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım 3. De senaryoyu iyi toparlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binlerce insanı embriyoyu bir avuç gerizekalıya emanet etmişler. Mürettabatın salaklıklarının haddi hesabı yok.
    David in hikayesine odaklanılmış belli ki buradan yürüyecekler. Engineer lar ilgili bir şey öğrenemedik
    Bol bol iğrenç alien doğuş sahneleri vardı en güzel kısımları onlardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 2 farklı mühendis türü olabilir mi ? Bir teori videosu izliyordum da filmde gördüğümüz o gezegen daha çok alt sınıfların yaşadığı gezegen olabilir diyordu adam ve fark ettiyseniz prologue da da olduğu için spoiler içine almıyorum ne savunma sistemleri var ne bir şey sadece 1 tane geminin yanaştığı o alet neyse o var ve filmde gördüklerimiz prometheustakilere hiç benzemiyor yapı olarak belki kendi iç savaşları vardı ve o gördüğümüz gezegen onların asıl gezegeni değildi belki o iç savaş yüzünden alt sınıf orada yaşıyordu bilemeyiz tabi.
  • 3-4 film daha var. ridley şu işleri yoluna koyacaktır. sürekli blommkamp ismini geçirmeninde bi anlamı yok. bu gidişle çok uzun zaman sonra çekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

Beyler 2 farklı mühendis türü olabilir mi ? Bir teori videosu izliyordum da filmde gördüğümüz o gezegen daha çok alt sınıfların yaşadığı gezegen olabilir diyordu adam ve fark ettiyseniz prologue da da olduğu için spoiler içine almıyorum ne savunma sistemleri var ne bir şey sadece 1 tane geminin yanaştığı o alet neyse o var ve filmde gördüklerimiz prometheustakilere hiç benzemiyor yapı olarak belki kendi iç savaşları vardı ve o gördüğümüz gezegen onların asıl gezegeni değildi belki o iç savaş yüzünden alt sınıf orada yaşıyordu bilemeyiz tabi.

Prometheus'un ilk filminde bir yapı bulup kesifciler iceri giriyordu ilk once buranın bir üs olduğunu soylemislerdi daha sonra bunun bir silah ve en sonunda da bir uzay mekiği kanaatine vardılar yani demem su ki dediğiniz sekilde olması mantıklı cünkü insanlarda henüz girdikleri yerleri bilmiyor kafada zaten bu filmle cok soru isareti kaldı bundan sonra gelecek devam filmlerinde sorulara yanıt bulacağımıza eminim

Onu da gectim Prometheus ilk filminde kesifciler mekiğin icine girmisti ve onlar hayalimsi bir sey gormüslerdi Prometheuslar kacıyordu ve bunlar neyden kacıyordu veya neden kactıkları hakkında da henüz bir bilgiye ulasılmadı 1 filmde soru isareti dolu 2 filmde keza oyle bakalım hangi filmlerde sorulara yanıt bulacağız merakla bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Helen Mirren

quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

Beyler 2 farklı mühendis türü olabilir mi ? Bir teori videosu izliyordum da filmde gördüğümüz o gezegen daha çok alt sınıfların yaşadığı gezegen olabilir diyordu adam ve fark ettiyseniz prologue da da olduğu için spoiler içine almıyorum ne savunma sistemleri var ne bir şey sadece 1 tane geminin yanaştığı o alet neyse o var ve filmde gördüklerimiz prometheustakilere hiç benzemiyor yapı olarak belki kendi iç savaşları vardı ve o gördüğümüz gezegen onların asıl gezegeni değildi belki o iç savaş yüzünden alt sınıf orada yaşıyordu bilemeyiz tabi.

Prometheus'un ilk filminde bir yapı bulup kesifciler iceri giriyordu ilk once buranın bir üs olduğunu soylemislerdi daha sonra bunun bir silah ve en sonunda da bir uzay mekiği kanaatine vardılar yani demem su ki dediğiniz sekilde olması mantıklı cünkü insanlarda henüz girdikleri yerleri bilmiyor kafada zaten bu filmle cok soru isareti kaldı bundan sonra gelecek devam filmlerinde sorulara yanıt bulacağımıza eminim

Onu da gectim Prometheus ilk filminde kesifciler mekiğin icine girmisti ve onlar hayalimsi bir sey gormüslerdi Prometheuslar kacıyordu ve bunlar neyden kacıyordu veya neden kactıkları hakkında da henüz bir bilgiye ulasılmadı 1 filmde soru isareti dolu 2 filmde keza oyle bakalım hangi filmlerde sorulara yanıt bulacağız merakla bekliyorum

Bildirim gelmemiş kusura bakma. Haklısın daha çok cevaplanmamış soru var ama ben bu filmi beğendim sadece gereksiz diyalog çoktu ondan şikayetçiyim ve filmdeki mühendislerin prometheustaki yani gemideki mühendislerden farklı görünmesi en büyük delil bence dediğim şey doğru gibi geliyor ama sanırım çok uzun süre bekleyeceğiz bir diğer film için. Tek merakım bu mühendislerin iç savaşını gösterecekler mi acaba.

• dün izledim bende filmi bir Alien delisi olarak anca fırsat buldum

arkadaşların dediği gibi alien dan çok robotların kavgasını gösteriyor film

şu üreme kısmını anlamadım ben diğer serilerin hepsinde yumurtadan yüzüne fırlardı yavru ve içinde kuluçkaya yatardı
    bu filmde adamlar yumurta gibi birşeye basıyor ve viral virüsler havalanarak adamın içine girip kuluçkaya yatıyorlar sperm gibi orası biraz garibime gitti daha önce yoktu böyle birşey

ve her zaman tahmin ettiğim şeyde oldu filmin son sahnesinde yine açık kapı bırakıldı bir kez daha anlaşılıyor ki Alienleri öldürmek imkansızdır

• quote:

Orijinalden alıntı: efe.77

dün izledim bende filmi bir Alien delisi olarak anca fırsat buldum

şu üreme kısmını anlamadım ben diğer serilerin hepsinde yumurtadan yüzüne fırlardı yavru ve içinde kuluçkaya yatardı
    bu filmde adamlar yumurta gibi birşeye basıyor ve viral virüsler havalanarak adamın içine girip kuluçkaya yatıyorlar sperm gibi orası biraz garibime gitti daha önce yoktu böyle birşey

ve her zaman tahmin ettiğim şeyde oldu filmin son sahnesinde yine açık kapı bırakıldı bir kez daha anlaşılıyor ki Alienleri öldürmek imkansızdır

Neomorph olarak adlandırılan yeni bir tür onlar, bu filmde gördüğümüz ve henüz bildiğimiz Xenomorph haline gelip mükemmel organizma haline dönüşmemiş Protomorph'un DNA'sında da mevcutlar. Sizin bahsettiğiniz ve bugüne kadar izlediğimiz Xenomorph'un doğum süreciydi; Neomorph'lar ise siyah sıvının spor yayabilen bir organizma üzerinden insan vücuduna girip onu mutasyona uğratması yoluyla iki ayak üzerinde durup hızlı hareket edebilecek bir biçimde doğuyor ve aynı Xenomorph gibi çok hızlı büyüyüp ayağa kalkarak son hallerini alıyorlar. Bugüne kadar izlediğimiz Alien filmlerindeki yaratığın, Big Chap'in atasının bu Neomorph olduğunu da düşünebiliriz bir anlamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 21 Mayıs 2017; 11:39:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

dün izledim bende filmi bir Alien delisi olarak anca fırsat buldum

Dikkat ettiyseniz ilk filmde Prometheus'ta Fifield ve Millburn gemide tek kaldıkları zaman bir yere girdiler siyah bir sıvının icinden bu varlık cıkıp ikisinide öldürmüştü

• eyvallah hocam ama işte ilk filmi ben yarısını izlemiştim bitirememiştim ordan boşluklar kalmış bende

şimdi nete yazınca daha iyi anladım xenomorph denen şey bildiğimiz Alien fakat birşey daha dikkati mi çekti

Davıd filmde bitane Alien ile karşı karşıya gelmişti hatta sonra gurubun komutanı gelip ateş açmıştı

ordaki alien beyaz bir görüntü içindeydi yani diğer alien lar gibi koyu gri değildi onun bir özelliği mi var ?
  • quote:

eyvallah hocam ama işte ilk filmi ben yarısını izlemiştim bitirememiştim ordan boşluklar kalmış bende

şimdi nete yazınca daha iyi anladım xenomorph denen şey bildiğimiz Alien fakat birşey daha dikkati mi çekti

Davıd filmde bitane Alien ile karşı karşıya gelmişti hatta sonra gurubun komutanı gelip ateş açmıştı

ordaki alien beyaz bir görüntü içindeydi yani diğer alien lar gibi koyu gri değildi onun bir özelliği mi var ?

detaylı bilgi mevcut

http://www.bilimkurgukulubu.com/genel/inceleme/xenomorphlarin-bilimsel-analizi/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.