Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
6
Favori
20.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tombombadil_07

quote:

Orijinalden alıntı: Helen Mirren

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

İzlemeyenler için Prometheus'ta Engineer'ın konuştuğu sahne. Bir tek Blu-Ray versiyonunda bulunuyor.

Benim anlamadığım olay Prometheus neden insanlara kotü davranıyor onu serbest bırakan insanlar ve ayrıca insanlara yardım hic etmiyorlar onuda gectim yardım eden bir predetor vardı onuda filmde kullanmıyorlar bana kalırsa son filmde predetor hepsinin kuyusunu kazıyacak cünkü Prometheus bir medeniyetti ve bir anda kendilerini uyuttular aslında bunun nedeni anlasılırsa olay acıklığa kavusur bu varlıklar neden kendini uyuttu ?

Weyland David'i öyle bir anlattı ki O da öylemiymiş gibisine halletti. Engineer ırkı da öyle hayırsever değil. Dünya'ya ulaşsa yaşamı yok edecek. Filmdeki ilk uyku modulüne giren sanırım. Diğerleri de işler ters gidince module giremeden mefta oldular. Diğer filmlerde açıklamaları şart oldu. Hem Predator ırkı bundan sonra seri de olur mu belli değil? İyilik ve kötülük göreceli bir kavram.

Fakat predetorun ilk filmlerinde eğer dikkat ettiyseniz alieni tek yenemeyeceğini anlayınca insanlardan yardım almak zorunda kalmıstı simdide bence boyle olması gerekecek cünkü alien ırkı ve Prometheus medeniyeti gercekten zeki ve yardım almadan bas edeceklerini sanmıyorum fakat ben filmde predetor gormek istiyorum beni de gectim bir cok insanın kafasında bu var

• Ben açıkçası beğenmedim filmi. Filmi sinemada izlememin en büyük sebebi Prometheus'un ardında bıraktığı soruları cevaplandırıp cevaplandırmadığı idi. Fakat çoğu soru cevaplanmamış yada üstün körü geçilmiş,hatta daha da fazla soru oluşturmuş izleyenlerin kafasında. Covenant resmen '' Prometheus ile insanları meraklandırdık bu filmde bişey göstermeyelim herşeyi 3. Filmde açıklarız'' mantığı ile yapılmış ne yazıkki

Bu arada filmin adını Covenant değil Alien: David'in Yükselişi falan koysalarmış keşke. Tüm hikaye hiç istemediğim yönde David üzerinde şekillenecek belliki. Keşke Shaw ın hikayesini üzerinden devam edilseydi

10/6

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim predetörler alien ile aynı evrende değil. O çekilen filmler de 2 farklı hikayeyi birleştirmeydi yani predetorler alien evrenine ait yaratıklar değil. Onu bu sefer ekleyeceklerini sanmıyorum çünkü seriyi baştan başlattılar. Herşeyi aynı yapacaklarsa hikayeyi baştan yazmanın mantığı ne

• filmi bugün izledim gayet güzeldi

filmi izleyecek olan varsa önce mutlak prometheus'u izleyin sonra bu filmi izlerken kafanızda soru işareti bırakacak yerleri minimize etmiş olursunuz

ilk film de david'den baya şüphelenmiştim 2. filmde şaşırtmadı
  • Sinemada izlemeye değer mi, ne dersiniz? Bu hafta da gitme imkanım yok. Eğer değmezse nete düşmesini bekleyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Paran çoksa git

• Beyler mühendisler hakkında 1-2 bir şey öğreniyor muyuz yahu bu hafta gideceğim ben de merak ediyorum çok filmi.
  • arkadaşlar küçük bir ilçede yaşıyorum ve sinema yok. 1 ay sonra izmire gitcem. gider gitmez bu filmi izlicem. 17 haziran gibi izlerim. sizce 17 haziranda bu film vizyondan kalkar mı yoksa devam eder mi? valla çok korkuyorum kalkacak diye cevap lütfen.
  • Black Mesa kullanıcısına yanıt
    Sinemada gişe sayıları az olursa erken kalkar duruma göre yani

• quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

anladım sağolasın
  • Gereksiz aksiyon yerine keşke sorular cevaplansaymış fakat film cevaplar üreteceğine ortaya daha fazla soru çıkarıyor.
    Shaw'un hikayesine hiç değinmemeleri bende hayalkırıklığı yarattı. 10 senede David'in yapmadığı kalmamış. Soykırım olayı sırf "aha bak bu David çok sağlam villain " denmesi için yapılmış resmen.

Aslında hikaye çok güzel yerlere çekilebilir, potansiyeli var. Fakat bunun yerine boş aksiyon ile filmi harcamış Ridley Scott. Bu arada James Franco'nun kadroda olduğunu bilmiyordum, filmde görünce şaşırdım. Daha büyük bir rolü olmasını beklerdim.
  • Başlangıç filmi için oldukça iyiydi. Cevaplanması gereken çok soru vardı. 2. Alien filminde bunlara cevap bulacağımızı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Mesa

quote:

anladım sağolasın

Dostum 1 ay durmuyor genelde filmler şansına küs ki çıkalı da oldu 4-5 gün civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

quote:

anladım sağolasın

Dostum 1 ay durmuyor genelde filmler şansına küs ki çıkalı da oldu 4-5 gün civarı.

ya güzel ve beklenen bir film ya. belki durur dedim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

quote:

anladım sağolasın

ya güzel ve beklenen bir film ya. belki durur dedim.

Ben de senin gibi çok film erteledim illa giderim diye de 2-3 haftada kalkan bayağı ünlü filmler bile oldu 1 ay sonra eminim bu film olmaz sinemalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seradonin

Başlangıç filmi için oldukça iyiydi. Cevaplanması gereken çok soru vardı. 2. Alien filminde bunlara cevap bulacağımızı düşünüyorum.

Bu zaten 2. film değil mi?

• Filme bugun gittim bir alien fanatiği olarak az çok yorumlayayım

Bu filmde öğrendik ki ultimate xenomorphu David yaratmış.. Sanıyorum Elizabeth in dna sını ve vucudunu da kullanmış.. Yaratılmak ona çok koyduğundan ve yaratıcılarının (insanların) güçsüz oldugunu düşünüp kendi mükemmel organizmayı yaratmaya çalışmış.Devreleri mi yandı artık ne oldu ise insanlıgın yayılmasını istemiyor.Biraz iş skynet e kaymış sanki.. Ben burayı çok saçma buldum birkere bu android tamamen insanlara hizmet için yaratıldı.Tamam 1. filmde ASH de kötü davrandı insanlara ama onun bir sebebi vardı waylend şirketi onun yazılımın içine şöyle bir kural koydu " Askeri düzeyde silah olabilecek herhangi bir canlı formunu zarar vermeden dünyaya bize getireceksin şartları ne olursa olsun" çünkü Waylan Yutani şirketi askeri silah yapıyordu.... o yüzden 1. filmde ASH mürettabatın yaratıga zarar vermesini önlemeye çalıştı.. Mürettebatı o yüzden öldürmeye kalktı... Keza Alien 2 de bu görevi BURK üstlendi.. Hadi böyle birşey olsa anlarım ama DAVİD bunu yapmıyor bunun yerine canlı hayatını yok edicek bir türü yaratıp salıyor.. Ve insanlık yaşamayı haketmiyor gibi bir cümle kuruyor burası bana inanılmaz saçma geldi.. Ne olursa olsun sen bir robotsun ve yazılımsın.. Şartsız şurtsuz uyman lazım insanların isteklerine... Ha neden uymadıgını teknik olarak ne sorunu oldugunu bize anlatsalar filmde hadi bi nebze tamam dersin ne bilm kısa devre geçirse falan.. Ama oda yok birden bire kötü olan bir robot var...

Filme gelirsek CGI lar cidden kötüydü.. Hele o ilk transport aracında adamın sırtından doğdugunda çok felaket yapay idi.. Animatronic'in gözünü yiyim neden birazını olsun animatronic ve puppet yapmazlar anlamış değilim.. Ancak o ilk sahne cidden gerici bir sahne idi.. Gore düzeyi çok başarılıydı.. Filmde çok saçma sapan hatalar vardı hata demeyelimde anlamsız senaryo yani düşün binlerce insan ve embriyoluk gemi yola çıkmış , Origae-6 diye bir gezegen seçilmiş 10 küsür yıl üstünde çalışılmış , yüzlerce simülasyon yapılmış yaşam başlatmak için vs , tam oraya giderken " AAAA ŞURDA HAVA DENİZ OLAN Bİ GEZEGEN VARMIŞ HADİ BURAYA GİDELİM" demeleri saçmalığın daniskası olmuş komik yani çocuk olsa güler napıyorsunuz lan siz der... Keza engineer'ların dünyasına gidip o virüsü öyle bırakmak kolay mı lan ? Adamlar bizden fersah fersah gelişmiş teknoloji olarak , ulan turkiyeye bile sınırdan izinsiz uçakla girsen armut gibi düşürürler seni sen koca uzay gemisi ile adamların 3 metre tepesine gidip kafalarına bırakıyorsun silahı yok artık yuhh yani...

Keşke bütün film uzay gemisinin içinde geçse idi.. İlk film gibi.. Karanlık klostrofobik ortamda.. Sonra diğer filmde gezegende geçerdi orda da Colonial Marines koyar direk savaş yapardın... M41A Pulse Rifle duymak istedim ben aga... Hareket sensörü görmek istedim bibip bibip diye... Biz alien fanları bunu istiyoruz abi saçma sapan felsefe yapan androidler değil.. Benim için kötü bir film idi Covenant.. Ha 10 tane olsa üst üste izlerim ama KÖTÜ bir filmdi... En güzel yanı bence filmin müzikleri idi.. Oda Aliens filminin muziklerini kullanmışlar o yüzden güzeldi

Birde bu lanet olası film Neill Blomkamp ın yapmaya başladığı ALİEN filmini durdurttu.. Ben Neill Blomkamp ın çok daha başarılı bir Alien filmi yapacagına inanıyorum... Ridley Scott artık Alien yapmayı bırak lütfen... Yapamıyorsun aga .. veya James Cameron denesin biraz.. Onuda geçtim alien alien diye ölüp biten hayatının filmi olan Neill Blomkamp diye bir adam var.. Adam yalvarıyor yapayım diye.. Bırak o yapsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 17 Mayıs 2017; 2:18:39 >

• Neill Blomkamp reyiz bir Alien filmi yapsa bomba olur şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Benim bildiğim predetörler alien ile aynı evrende değil. O çekilen filmler de 2 farklı hikayeyi birleştirmeydi yani predetorler alien evrenine ait yaratıklar değil. Onu bu sefer ekleyeceklerini sanmıyorum çünkü seriyi baştan başlattılar. Herşeyi aynı yapacaklarsa hikayeyi baştan yazmanın mantığı ne

E tamam bende oyle diyorum predetorlerle alienler farklı evrendeler fakat aralarında süren yıllarca bir savas hali var ayrıca Prometheus medeniyeti de alienler yüzünden kendini uyku haline gecirdiler demek istediğim konu su bu ikisi arasında nasıl oldu da bir savas basladı buna inilmeli ve predetorler bir anda yok oldu bunun sebebi ne kafada cok soru isareti var bu filmdede hic birine yanıt bulamadık bekle yine simdi 3-4 sene ki film cıksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seradonin

Başlangıç filmi için oldukça iyiydi. Cevaplanması gereken çok soru vardı. 2. Alien filminde bunlara cevap bulacağımızı düşünüyorum.

Bu zaten 2 filmi baslangıc filmi değil

Baslangıc filmi Prometheus
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.