Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
6
Favori
20.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sinemada izlemeye değmez
  • Sitesinden aldım.

''4DX teknolojisini Cinemaximum Marmara Forum, Cinemaximum Panora ve Cinemaximum Emaar Square Mall sinemalarımızda deneyimleyebilirsiniz.''
  • Filmden yeni geldim. Büyük bir beklentim vardı fakat fragmanlardan sonra bu beklentimi düşürmeye kadar vermiştim ve bu şekilde gittim sinemaya.

Ve filmi çok beğendim. Fragmanlardan Prometheus'un devamı hissi olmadığı için üzülmüştüm fakat korkmanıza gerek yok bu bir devam filmi.
    Gerçi devam filmi olarak Shaw'u görsek daha iyi olurdu ama neyse.

Özellikle ilk yarısı gerçekten harikaydı. Gereksiz uzatılmış sahneler yok. Hatta pat diye bitiyor film. Sıkılmadan izlettiriyor.

8/10
  • Gidecektim yarın aklım karıştı yav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmedim koskoca alien filminde 1 tane alien görmek büyük hayal kırıklığı oldu ve bazı sahnelerde özellikle alien sahneleri çok hızlı geçti.

İlk 2 alien filmini şimdi açıp yeniden izlesem daha büyük zevk alırım ki üçüncü izleyişim olucak bu filmleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2017; 0:20:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Ridley Scott'ın bu kadar kötü bir film çekmesine anlam veremiyorum. Bu adam ilk Alien'ın, Blade Runner'ın, Kingdom of Heaven'ın ve Gladiator'un yönetmeni yahu. Stüdyo baskısı olabilir mi? Belki kendisi daha kanlı bir film çekmek istedi ama stüdyo gişeyi düşünerek buna izin vermedi gibi mesela.

Artık yönetmenlerin geçmişine bakıp kanmamak lazım hepsi çağa ayak uydurdu yarım yamalak çıkan oyunlar ve sonradan satılan dlc leri gibi aslında eski filmlere baktığımızda 30 dk da olup ilerlemeye devam edecek olayları 2 saate yayıp yarım yamalak bırakmışlar gerisi diğer filme.

• Mühendisler hakkında cevap bulmak isteyenler filmden beklediğini alamayacak.
    Ridley scott cevaplaması gereken çoğu meseleyi üstün körü geçmeyi tercih etmiş.
    Aslında filmi çekme nedenini baltalamış. hata etmiş.
    Final ise üçüncü film için gran merak uyandırmadı içimde.
    Benim gibi alien filmi olsun her türlü izlerim kafasındaysanız gidin izleyin.
    İthaki filmin official romanını basıyor. belki bazı cevaplar oradan bulunabilir.

David'in üzerine siyah sıvı yağdırdığı canlılar mühendisler değildi galiba.
    Görünce ulan böyle sersefil mühendis mi olur dedim
    Sonlara doğru işin iki android arasında dönmesi benim hiç hoşuma gitmedi.
    Ridley scott çok güzel işleyebileceği yerde david'in üzerine oynamayı seçmiş.
    Üçüncü filmde david koloni üzerinde melez ırk filan deneyecek herhalde.
    Droid'den tanrı mı yaratacak ne yapacak bu adam off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oroborus -- 13 Mayıs 2017; 5:4:7 >

• Dede 80 yaşında diyorum sen hala sızlanıyorsun O yaştan sonra beyin gereken oksijeni sağlayamadığı için pratik zeka da kabiliyetini yitirmiş oluyor.

Umarım 100 yaşına kadar yaşarsın ve anlarsın ne demek istediğimi

Kal şağlıcakla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedeye film hakkında soruyorlar → Hastasımıyız ← :D → Hastamıyız ←

Cevap: Bu kadar karamsar olmayın evladım efsaneyi ben yaratmıştım unuttunuz galiba : D

Soran: Adam haklı beyler güven eksikliği yaşamıyor en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 13 Mayıs 2017; 11:07:33 >
  • Dün akşam izledim. Beklediğimden iyi çıktı. Çok fazla sahne göstereceklerini düşündüğüm için yalnızca 1 fragman izlemiştim. İyi yapmışım galiba. Bir Alien filminden bekleyebileceğiniz herşeyi vermiş film. Bazı klişeler ve hızlı geçilen yerler olsa da gayet iyidi.

Özellikle açılış sahnesini çok beğendim. Michael Fassbender'ın performansı beklediğim gibi çok iyiydi. Sinemada izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

8.5/10
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Fena değil zaman öldürdük işte

Mühendislerin soykırıma ugrama olayını bir tek ben mi abuk buldum.Böyle biyoteknolojik virüs oluşturabilen bir medeniyetin insanlardan daha gelişmiş olması gerekir halbuki yaşadıkları yapılara bakınca nerdeyse insanlara denk bir görüntü veriyor.Merkez hub larındaki diğer mühendisler tehlikenin farkında değil miydi bunun için önlem almaları gerekmez miydi,yani mühendislere ilgili daha çok detay beklerdim.David'in düşman olma motivasyonunu ayrıca zayıf buldum

• FlashGordon F kullanıcısına yanıt

Prometheus'da, Shaw'ın gezegene gitmek için kullandığı geminin tek gemi olmadığı söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam. Kaldı ki seninde dediğin gibi. Bu kadar gelişmiş bir medeniyetin tek gezegende yaşayacağını düşünmüyorsun herhalde? Ölenler de mühendis olmayabilir tartışması var hatta. Kendilerine benzer yarattıkları canlılar olabilir diye söylenti dolaşıyor. Yani burasının basit bir koloni gezegeni olabileceği söyleniyor.

• Kolon gezegen olabilir ama eğer öyleyse senaristin bunu biraz daha belli etmesi lazımdı tamam populasyon azdı ama yaşam koşulları canlilar için çok elverişliydi, diğer taraftan kolon bile olsa neden bu kadar savunmasizlar? olenler bence muhendislerin ırkından dı eğer tohum olsalar onları tapınma biçiminde karşılarlardi halbuki kendilerinden biri gibi karşıladılar.Tabii yorumlarım öznel benim tahmin ettiğim gibi olmayabilir ancak David muhendisleride karşısına almış oldu bundan sonra serinin devamı gelirse mühendisleri daha çok görmek isterim zaten oylede olması lazım bundan sonra bence müh allienlari altetsin diye predatorlari oluşturdu

• Bende ankamal ımax deyim bakalım nasılmış )))

• Rotten Tomatoes, şu an 75

• Bugün izledim bende. Alien vs. için değil de uzun zamandır Prometheus devam filmini heyecanla bekliyordum. Şahsen ben beğendim ama daha iyi olabilirdi. Prometheus'u izleyeli çok oldu ama bu bir tık altta kalmış diyebilirim. Tamam villain David sağlam olmuş ama cevaplanmayan sorular ve mühendisler daha detaylı işlenseydi bomba olurdu. Klasik Alien oluyor bu türlü. Açılış sahnesi çok sağlamdı ben baya beğendim ama filmde o sorulara cevap arandığını göremiyoruz.

Son sahnede ki ters köşe belli etti kendini bana. Zaten David'in koluna bakan kolun eridiğini değil kesildiğini görebilirdi.

O değil de James Franco var dediler bu kadar mıydı abi yav dedim. Reyizi resmen harcamışlar.

Devam filminde işin aksiyon kısmına değil de kurgu ve felsefi kısmına yönelirse bu iş olur.

• İzlemeyenler için Prometheus'ta Engineer'ın konuştuğu sahne. Bir tek Blu-Ray versiyonunda bulunuyor.

• 21.40 seansina giderek filmi izlemis bulunmaktayim. Her ne kadar bazi sahneler gereksiz ve bazi diyaloglar gereginden fazla uzun ve sıkıcı olsa da alien filmlerinin kendine has atmosferi ile film kendini izletmeyi basariyor.

Benim puanim 10/7

• Soranlar oluyor.

Bu filmi izlemek için Prometheus filmini izlemeniz gerekmekte. Fakat zaman dilimi olarak ilk Alien dörtlemesinden önce geçtiği için o filmleri izlemeniz şart değil. Tabi ki daha iyi olur fakat şart değil. Ama Prometheus şart.
  • Filmi izlerken sıkıldığım çok yer oldu. Film mühendislerin yaşadığı o yere varmaları ile başlayıp ona göre şekillense daha güzel olurdu. Alien'nın öncesine ait olaylar için çekilen seride David'in genetik araştırmalar yapması zorlama olmuş. Prometheus'u izlerken zevk almıştım. Alien evrenine farklı bir açıdan yaklaşmışlardı. Zaten daha önceki dört Alien filmi ile o yaratıklardan yeteri kadar bahsedilmişti. Predator filmlerini de Alien'e bağladıkları zaman o yumurtaların uzun zamandır var oldukları da belli. Predator'ün günümüzde geçtiğini varsayarsak, bu serinin ilk Alien serisi ile Predator aradaki boşluğu doldurması gerekirdi. Bundan sonraki film için fazla ümitlenmemek lazım ama bundan sonra Mühendisleri daha fazla işin içine katmaları gerek. Aksi takdirde Predator ile bağlanması gereksiz bir hal alır.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.