Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
6
Favori
20.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akşam 10 seasına yer ayırttım yarını bekleyemeyeceğim
  • Arkadaşlar önceki Alien filmlerini izlemeyen biri izleyebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt
    Sadece Prometheus'u izlemek yeterli.
  • Prometheus benzeri gibi geldi ilk yarı ama araya doğru toparladı.İlk 20 dk civarı biraz sıkıcı bu yüzden.

Edit:Ters köşeler çok barizdi, ilk filmden daha karanlık olmuş.Beğendim genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furlaka -- 12 Mayıs 2017; 0:12:44 >
  • Ilk yari baya iyiydi.Ilk baslari bir seyler anlattigi icin sozel geciyor ama sonra iyi aciliyor film.Bir de lutfen artik amerikan kliselerinden kurtulalim ya.Pls kana basip kayipta daga tasa ates edenler olmasin.

Film hakkında ağır spoiler

İlk 3 filmi izleyeli baya oldu zar zor hatırlıyorum ama bu film gerçekten iyiydi.Bana göre bir Alien filmi silahlardan mermi yağdığı bir film değil,Alienin stalker takıldığı ve arkada ağır bir konunun aktığı Alien filmi olmalı.Prometheusu beğenmiştim bu filmde Prometheusun devamını iyi getirmiş.Yukarda amerikan klişesinden bahsetmiştim lütfen bitsin diye.Ama hakkını vermeliyim film jumpscarelere farklı bir bakış açısı getirmiş.Normalde sağdan soldan korkunçlu karılar üstünüze atlar ama bunda zaten film o atmosferiyle o hissi veriyor.Alien hırıltısıyla geliyor yani geriliyorsunuz baya baya.Kısacası filmin atmosferide,konu anlatışıda gayet yerinde benim istediğim gibi.Filmde çözemediğim 2 yer var. 1.si filmin sonlarına doğru kargo aracıyla aşşağıya inerken normal yakıt işe yaramaz deyip içine biraz gemi yakıtı katıyolardı böyle bir muhabbet geçiyordu.Alien kargo aracına çıktığında ve adam onu yakacam dediğinde motor alevleri Aliene bir şey yapmıyodu.Bu sıcaklık en az 1500 derece olması lazım Alien bu kadar dayanıklı mı ? 2.si ise Alienin ezildiği sahnede Alienin sıvısının bir kısmı Danielse geliyor ve asidik hiçbir özelliğini görmüyoruz.Halbuki o sıvının sivilce büyüklüğünde delmesi lazımdı kolunu ve yüzünü.Birde şundan bahsedeceğim filmden spoilersız bahsederken sonunda twist var demeyin.Hiçbir film için.Çünkü ben bir yerden duydum sonunda twist varmış diye sonda aklımdan 1 sn çıkmadı twist varmış diye.Ben David mal mal ekrana bakarken anladım Walterı öldürdüğünü tabi sonrasında hiçbir heycanı kalmadı doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 12 Mayıs 2017; 1:18:51 >

• Ben de tam bunu izliyodum.

Aliena yakışacak kadar var tam yerli yerinde ne çok ne az ne de alakasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 12 Mayıs 2017; 1:59:25 >
  • Filmi 4dx olarak izledim. Puanım 7/10

Sonuyla ilgili

Sondaki twistle alakalı, tecrübeli bir izleyici olarak David-Walter dövüşü bittikten hemen sonra gemiye binen kişinin David olduğunu anladım ki hiçbir spoiler yemeden gitmiştim. Dövüşün sonunda David'in bıçağı alışını gösterip bunu belli etmeselermiş çok daha etkileyici bir twist olabilirmiş. David karakteri çok sağlam bir villain oldu, bakalım 3.filmde kim hakkından gelecek.

4dx ile ilgili de kısa bir yorum yapayım, koltuğun titremesi, hareketleri ve rüzgar efektleri epey başarılı. Duman ve ışık efekti de yapılıyor ancak koku olayını beğenmedim. Sürekli aynı koku vardı, patlama sahnelerinde duman kokusu vs beklediğimden hayal kırıklığı yaşadım o konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayerX -- 12 Mayıs 2017; 19:15:57 >

• bende birazdan izlicem bitince yorumlarimi paylasirim.

• Ah Messy yapma kardeş hevesim iyice kaçtı şimdi. Biraz sora bende orijinal dilde izleyecem bekliyorum başlasın diye

:X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 12 Mayıs 2017; 19:25:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Teselli olur mu bilmem ama GotG2'den iyiydi

GotG2 hangi film bu
  • Alien Covenant İzlenimleri (Spoiler'sız & SPOILER'lı)
  • Valla ilk yarıyı bitirdim gotg2 önde şu anda

Hayatıma bu kadar ağır tempo görmedim bunu yerine caz müzik dinlerim daha iyi. Müzikler fena değil ama 1979 yapımı ilk filmin kilerini kullanmışlar. Efsanenin yani

• Filmden yeni çıktım bir söz vardı;Cennette kul etmektense , cehennemde hükümdar olmayı tercih etmez mıydın ? Bu söz benim düşünceme göre Zerdüştlük​ iması taşıyor ayrıca film genel anlamda tatmin edici değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Filmi 4dx olarak izledim. Puanım 7/10

Sonuyla ilgili

Sondaki twistle alakalı, tecrübeli bir izleyici olarak David-Walter dövüşü bittikten hemen sonra gemiye binen kişinin David olduğunu anladım ki hiçbir spoiler yemeden gitmiştim. Dövüşün sonunda David'in bıçağı alışını gösterip bunu belli etmeselermiş çok daha etkileyici bir twist olabilirmiş. David karakteri çok sağlam bir villain oldu, bakalım 3.filmde kim hakkından gelecek.

4dx ile ilgili de kısa bir yorum yapayım, koltuğun titremesi, hareketleri ve rüzgar efektleri epey başarılı. Duman ve ışık efekti de yapılıyor ancak koku olayını beğenmedim. Sürekli aynı koku vardı, patlama sahnelerinde duman kokusu vs beklediğimden hayal kırıklığı yaşadım o konuda.

Bu 4dx salonları nerelerde var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu filmi sadece bir Alien filmi olarak düşünürsem söyleyebileceğim ancak vasatı yakayabildiği. Olması gereken haliyle, Prometheus'un devam filmi olarak ise kocaman bir hüsran; beş yıllık bekleyiş sonrası hayal kırıklığı. Belli ki Ridley Scott, Prometheus'ta filme yönetilen eleştiriler sonrası alın size yaratık, alın size aksiyon diyerek izleyicinin üstüne bu filmi atmayı ve geri kalanları yüzeysel olarak geçmeyi tercih etmiş. Filmi izlerken aradaki beş yıllık süreçte bazı hayranların neyin nasıl olacağı konusunda teoriler üretirken kendilerini boş yere yorduklarını fark ettim, belli ki hikaye yazarları bile bu konuları hayranlar kadar önemsemiyor. Önemsemiyor ki kırk yıldır bildiğimiz Alien kalıplarını 2017'nin teknolojik imkanlarıyla yeniden yoğurarak, araya biraz Neomorph atarak ve Prometheus'un devamı değilmiş gibi gözükmesin diye de o filmle olabilecek en az ve yüzeysel hikaye bağlantılarını yaparak devam filmi diye ortaya Covenant'ı çıkarmayı uygun görmüşler. Xenomorph'u bile gördüğüne sevinemiyor insan, izleyiciyi yakalamaktan o denli uzak.

Film iki saat ama ilk 25-30 dakikası bugüne kadar ezberlediğimiz Alien açılış senaryosuyla heba ediliyor. Her şey sadece bir sebepten ötürü mühendislerin gezegenine inmeye sebep yaratmak için ama ilk yarı bu süreç ve olmasa da olur bir Neomorph aksiyonuyla çöpe atılıyor. Yani şu film bu mürettebat hali hazırda o gezegene inmiş olarak açılsa da olurdu, o kadar dakika boyunca zaman ayırdığınız şeyleri de açılışta Star Wars filmlerinin akan yazıları gibi bir paragrafta anlatır ve zamandan kazanırdınız. Onun yerine ise daha önce bildiğimiz gemi klişelerini bir daha izliyoruz. İlk yarıda şuydu buydu derken o yavaş tempoda harcanan zaman nedeniyle de film gaza basmak zorunda kalıyor devamında, sahneler arası ciddi bir geçiş ve tempo ayarsızlığı ortaya çıkıyor.

Mühendislerle ilgili Prometheus'un ortaya koyduğu hiçbir soru cevaplanmıyor. Hatta filmin bir yerinde gezegende ne kadar mühendis varsa aynı meydana toplanıp geminin gelişini izlerken elim bir biçimde soykırıma uğramaları dışında mühendisin m'si bile yok. Hadi onu geçtim, bu film mühendislere değil de yaratığa odaklanıyor diyelim; yaratıkla ilgili sorular bile cevaplanmıyor ki. David, Shaw'a tam olarak ne yaptı? David, o yumurtaları ve facehugger'ı nasıl üretti? Shaw'un bu süreçte ne gibi bir rolü var, insanı üreme organlarını sporların mutasyonuyla yumurta üretebilecek bir hale mi büründürdü? David, Protomorph'u oluşturacak DNA sarmalını nasıl ve ne gibi bir çalışma sonrası buldu, neyle neyi birleştirdi de Protomorph'u buldu? Protomorph'un DNA'sında Neomorph'un bir rolü var mı? Black goo insandan Neomorph çıkartıyorsa, Prometheus'ta Holloway ve Fifield'dan niye çıkmadı? Yoksa Neomorph için goo'nun ilk önce bir spor yayabilen bir şeye mi dönüşmesi gerekiyor? Bu filmdeki gezegen mühendislerin evi olan gezegen miydi, yoksa yayıldıkları diğer sistemlerden sadece biri mi? David'i karşılayan mühendislerle insanı yaratanlar aynı değil, aşağıdakiler gemiyle gelen ve muhtemelen tanrıları olarak gördükleri mühendislerin geldiğini mi düşünerek tezahürat yapıyorlardı?

Prometheus'un yarattığı soruları cevaplamadığı gibi ortaya cevaplamadığı bambaşka soruları da koyuyor bu film.

Zorlama bir şekilde Prometheus ile bağlantı sağlamak için birkaç dakika Shaw muhabbeti, mühendislerin yok edildiği tek bir sahne, gemilerini burda da görmemiz ve buğday göndermesi dışında hiçbir şey yok. Prometheus ile alakası var demezsiniz yani, o derece. Prometheus sonrası Covenant'ta on yıl zıplamak ve Shaw'dan kurtulmak Alien franchise'ının ikinci Newt ile Hicks vakası olmuş; çok daha fazlası olabilecekken çok daha azı olmayı tercih etmek ve kaçan büyük potansiyel.

Edit: Alışkanlıktan Xenomorph deyip durmuşum, bu filmde gördüğümüz henüz Xenomorph değil, Protomorph olarak geçiyor. Tabii bundan da filmde asla bahsedilmiyor ama (Filmde kaptandan bildiğimiz büyük halinin birebir ufaklığı şeklinde çıkmasıyla Xeno değil diye ilk andan kıllandırıyor gerçi) bu ikinci fragman sonrası bir yazıyla keşfedilmişti, onu okuduğumu unutmuşum. Neden Xeno değil diyecek ve merak eden olursa;http://www.alien-covenant.com/news/alien-covenant---the-protomorph-not-xenomorph Buradan Protomorph'da Neomorph'un da payı olduğu sonucunu çıkarabiliriz çünkü aynı onun gibi bir hayvan edasında hareket ediyor,
    Xeno gibi biyomekanik değil.

Prometheus'u da eleştirdim ve hala kusurları olduğunu düşünüyorum ama işleniş açısından sıkıntıları olsa da hikaye açısından bilimkurgularda sık görülmeyen mevzulara parmak basıyor, ilgi çekiyordu en azından. En önemlisi devam filmlerine de önemli bir şans veriyor, hikaye açısından önlerini açıyordu. Covenant sonrası o filmin de kıymetini anlıyor ve özür diliyorum, Covenant bana Prometheus'un puanını en az bir tık yükselttirir.

Aslında gönül ister ki bu çuvallamayı affettirmek için daha önce Ridley Scott'ın ağzından kaçırdığı şeyi yapıp Covenant'a prequel olacak Awakening filmini çeksinler ve Prometheus ile Covenant arasındaki süreçte yaşananları anlatsınlar. Ancak bunu yaparlarsa Covenant affedilebilir bir film haline bürünür çünkü. Ama o Awakening filmi gerçekleşmeyecek, sadece Ridley Scott'ın dil sürçmesi olarak kalacaksa vay haline. Covenant'a prequel değil de devam filmi çekerlerse bu filmin bıraktığı nokta en ufak bir merak unsuru uyandırmıyor zira, bundan sonra ne olacağı fazlasıyla malum. Umuyorum Awakening, Scott'ın bir dil sürçmesinden ibaret değildir ve sağlam bir yazar ekibiyle Prometheus ile Covenant arasını doldururlar.

Scott'ın da bu aralar ne dediğine hiç güvenilmiyor gerçi, her gün kalkıp başka şey diyor ama geçenlerde prequel filmlerinin dört tane olabileceğini söyledi; umuyorum ki bundan sonra gelecek olan film, Awakening olur ve o boşluğu doldurur, sonrasındaki filmde de ilk Alien filminin öncesine bağlarlar hikayeyi. (Gerçi Prometheus ve iki yarısı iki ayrı film gibi duran Covenant sonrası Scott'ın da bundan sonra izleyiciyi tam anlamıyla tatmin edebilecek bir Alien filmi yapabileceğine dair umutlarım hızla azalıyor ya, neyse.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 12 Mayıs 2017; 22:36:18 >

• Filmi bitirdim. Baya karma olmuş prometheusun konusunu direk aliene bağlamak yanlış bence. İkinci yarının sonlara doğru aksiyonun dozu iyiydi ama dediğim gibi hikayenin konusu doğru yönde değildi.

Hikayenin devamında fassbender dünyaya büyük bela getirecek anlaşılan

Adil olmak zorundayım notum 6.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 12 Mayıs 2017; 22:31:22 >
  • Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    Ridley Scott/Doğum tarihi

30 Kasım 1937 (79 yaşında ), South Shields, Birleşik Krallık

Şu adamcağızı yormayın bu kadar yav. 80 yaşına gelmiş yazık valla

• IMAX'te izledim. Bende çok beklediğimi bulduğumu söyleyemem. Bol gore, kanlı filan dendi ama öyle hiç o kadar söylendiği kadar değildi bana göre. Ek olarak filmin 30 dakikasını kessen sırıtmaz. Öyle gereksiz sahneler vardı. Geminin mürettabatıylada pek bağ kuramadım. İnsanı yönleri ağır bassın diye sanrım hepsi epey duygusal takılmışlar. Prometheus ayarında birşey olmuş gerilim var ama hikaye/kurgu çok iyi değil. Genel olarak tutarsızlıklar mevcut filmde. Birşeyler eksik geldi puanı 6.5 - 7 arası diyebilirim.

Abi bide söylemeden edemiycem, burdan afrikaya gidince bile 10 tane aşı olup gidiyorsun. Adamlar bambaşka bir gezegene iniyorlar, çamurun pisliğin içinde yürüyorlar üzerlerinde hiçbir koruma yok, dımdızlak yürüyorlar pisliğin içinde. Böyle saçmalık olur mu yav. Prometheus'taki salak mürettebat geleneği aynen devam ediyor bundada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydralisk -- 12 Mayıs 2017; 22:49:26 >

• Çoğu kişi olumsuz yorum yapmış ama ben çok beğendim. Alien havası yakalanarak Prometheus hikayesiyle güzel işlendi diye düşünüyorum.
  • Valla 75 yaşında kendi kendine kalkıştı o bu Alien'ın öncesini anlatacağım, kökenine ineceğim işlerine; sanmıyorum ki o vakte kadar birileri özellikle bu mevzu üzerine üçleme, belki dörtleme bekliyor olsun. 1979'dan sonra bir daha seriye dokunmayan adam 30 yıl sonra tekrar Alien'a sarıldı. Öncelikli dileğim madem bir kere kalkıştı bu işe, bitirebilmesi; ikinci olarak ise bittiği zaman bir bütün olarak baktığımızda çuvallamamış olması ama gidişat şu an için aksi yönde maalesef.

---

Bu arada
    "That's the spirit!"
    repliğiyle yapılan Blade Runner göndermesi de kaçmasın gözlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 13 Mayıs 2017; 0:0:13 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.