Bunlarda şöyle bir evren hatası veya açıklanmayan detay var maalesef, dünya yılına göre bakarsak Alien Prometheus ve Covenant da 2100 lerde falan Alien lar üretilmiş Ama AVP lere bakarsak Predatorlar milattan önce bile dünyaya bildiğimiz Alien ları getirmişler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) (3. sayfa)
-
-
1 gün arayla iki filmi izledim borderlands yerden yere vuruldu alien iyi denildi ama ben buna katılmıyorum, ya borderlands a haksızlık yapılıyor ya alien abartılıyor, bilinçli zihinlerin yapacağı değerlendirmeler değil bunlar
-
Alien Romulus filmi 7,5 imdb puanı görünüyor bu civarda kalır gibi, genel değerlendirmeler zaten ilk 2 Alien filminden sonra en iyi Alien filmi olduğu yönünde
Böyle filmlere kesinlikle destek verilmeli, büyük emek var her sahne ilmek ilmek tasarlanmış sanat harikası maketler mekanlar adamlar bu devirde yeşil perde önünde sahne çekmemiş nerdeyse bravo vallahi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu filme sinemaya giderim. Kaliteli animatronik filmi özlemiştim. İzleyince ayrıca yorumlarım.
Ekleme: Gittiğim salonda görüntü çok kötüydü. Film resmen rezil oldu. Mecbur izledik.
Öncelikle daha önceki eleştirdiğim konuyu atlamamışlar. Mesela Prometheus ve Covanent Alien’ın prequeli ama evrendeki teknoloji günümüzde yok. Alien’da msdos kodlu tüplü ekranlarla işlem yapan bilgisayarlar varken Prometheus ve Covanent’te hologram teknolojisi, süper yapay zeka, dokunmatik ekran falan var. Bunu çözmelerine sevindim. Hatta filmin bi sahnesinde dokunmatik ekran kullanmışlar. Baktım ilk icat yılı 1965. Yani bunu eklesek sorun olmaz demişler. Nostromo’da kullanılmamış bir teknoloji diyilip geçilebilir.
Film birkaç defa evriliyor. İlk başta teketek kapışma olacak diyorsun sonra Aliens’a bağlıyor. Aliens’dan devam diyorsun Ressurection’a bağlıyor. Ve sonu hariç bunları çok kolay atlatıyor. Sonunda terminatör olsa ölürdü dediğimiz olaylar silsilesiyle kurtuluyor falan. Kurtulması spoiler değil artık günümüz dünyasında. Onun için rahatça yazdım. Alienlı sahneler doyurucu gelmedi bana.
Filmdeki sürprizler iyiydi. Prometheus’a gönderme bile var.
Sentetikle duygusal bağlantı meselesi sanırım son dönemlerdeki yeni konu. Netflix filmi Atlas da bu yapay zekaya duygusal bağlanma konusuna örnek. Halbuki insan doğası öyle ortamda babasını tanımaz. Sen kopyalanabilir, zihni aktarılabilir bir sentetiğin peşine düşüyorsun.
Neyse bunlar mantık çerçevesinde bakıldığında ortaya çıkıyor da, bu tür filmde izle geç yapacaksın. Öyle baktın mı atmosfer güzel. Heyecan yerinde. Facehugger chase sahneler denenmemiş değil tabi Aliens’da en iyisi var. Burda sayı arttırılmış.
Onun haricinde izlenir mi izlenir. Sex, çıplaklık, lgbti saçmalığı yok. Eski tarz oldscool bir havası var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 19 Ağustos 2024; 13:6:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Film mükemmel olmuş 2.yarısı çok iyiydi özellikle umarım Fede Alvarez daha çok Alien filmi çeker.
-
Film harikaydı beklediğim gibi pratik efektler ve animatronik kuklalar, yeşil perde olmayan mekanlar muazzam bir atmosfere sokuyor bizi ... Uzayın, kapitalist şirketlerin o kaotik vahşi yapısı, gerçekten kir pas içindeki ortam ve karakterler harika nakledilmiş, yenilikler ve retro ile gerilim dozu harika ayarlanmış, bir Ailen film ancak böyle güzel çekilir ... Detayları da sonra ekleyeceğim çok fazla detay var filmde gerçekten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 18 Ağustos 2024; 12:40:19 > -
Film genel olarak beğenilmiş, Fede Alvarez iyi bir seçim olmuş, yapan yapıyor demekk ki, gişesi iyi olursa devam filmleride gelir, dijital platformlara gelince izlerim artık.
Taze Filmden çıktım alien hayranı olarak film 7.5 alır benden. Bazı süprizleri beğendim, bazı tahminlerimin de çıkması hoşuma gitti. Efektler çok iyidi. Apple tv de 4k izlemek lazım tekrar.
Az spolier olacak, ben bir an covenant a bağlanacak mı dedim syntetic deki chip muhabbetini gördükçe, hafıza aktarımı yapılıp bir yerden walter zihni olur mu dedim olmaması iyi olmuş.
-
Alien serisine hakimim. İmdb 7.5 olunca beklentim yükseldi.filmi izledikten sonra da üzülmedim desem yalan olur
Koskoca Alien Filmini resmen 2000li bebelerle çekmişler. Zenci 30 yaşında diğer 5 oyuncu Z kuşağı
filmde senaryo namına birşey yok. Konuda derinlik yok
Sanırım çoluk çocuk imdb ye yüklenmiş malum Z kuşağı internette güçlü 7.5 puanı basmışlar
zenci android mi olur , zenci dediğin harlemde müzik dinler, banka soyar, cezaevinde sana bıçak çeker. Köfte dudaklı Droid mi olur Kimin aklına gelmiş. Android dediğin Prometheus ve alien covenant taki gibi donuk bakışlı biraz robotik hareketlerle mavi gözlü sarışın David gibi olur
filme dönecek olursak alien 1 1979'un sonrasını anlatıyor alien1deki Bilim subayı şerefsiz android Ash'i tekrar görmek güzel. Bilgisayar efektleri ile canlandırmışlar orası güzeldi.nostalji yaşattı
ana gemide bilgisayarlar, ekranlar tüplü televizyon ekranı, bir sürü dandik led. 1979da o zamanki koşullara göre yapılan tekniklere sadık kalmışlar bu iyi. Filmin bu kısımlarını beğendim
internette ve bu konuda çok gömülen Alien covenant bence daha iyi film.
hele hele imdb 7 puan alabilen ve bence bir baş yapıt olan Prometheus bu filmle karşılaştırılmayacak kadar iyi bir film
Prometheus'ta İnsanın uzaylılar tarafından yaratıldığına dair bir çok gönderme var.filmin sonunda derin uykusundan uyandırılan mühendis(Anunnaki) ile gemi mürettebatı arasındaki diyalog bile Vatikan kızar diye senaryodan çıkartılmış.çünkü hz.İsa'nın anunnakiler tarafından alınıp eğitildikten sonra dünyaya tekrar gönderildiğine dair diyaloglar vardı. Üstünde çok kafa patlatılmış bir senaryo
Romulus'ta ise Zenci android ana gemiyi çalıştırabilsin diye 5 işsiz gençle beraber maceraya atılan bir Alien! Filmi var.senaryoya bak sen
2 saatlik filmde ilk bir saat doğru düzgün aksiyon yok.
Bu filmi de Z kuşağı beğensin imdb'de puan kassınlar casting de hepi topu 5 6 oyuncu var. En yaşlısı android zenci zaten 30 yaşındaymış Merak edip baktım
-
Casta katılıyorum filmin ilk yarısı ölselerde kurtulsak diye bekledim başrol kız güzeldi adını duyunca korktuğum Isabela Merced da iyidi sırıtmamış, geri kalan oğlanlar asyalı kız ölün artık dedirtti.
Eksi olarak çok fazla sayıda gönderme olması biraz özgünlüğü öldürmüş biraz baltalamış. Riske girilmemiş sonrasında düşününce iyi gişe yapsında diğer daha özgün senaryolu filmlere yeşil ışık yakılabilir ümidi geldi. Hayırlısı bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 19 Ağustos 2024; 14:11:0 > -
Filmde senaryo namına birşey yok. Derinlik yok
Gönderme yok, ters köşe yok hiçbir şey yok
Ağır işsiz 2000'li Z kuşağından 5 genç, Alien 1'de uzayda boşa çıkmış kimsesiz ana gemiye ulaşip uzaktaki bir gezenge gitmek istiyor
Çöpten çıkartılıp onarılmış ikinci el Zenci Android'i de yanlarında götürüp ana gemiyi çalıştırır gemideki yapay zekayla iletişime geçer diye yanlarında götürüyorlar
Ayıla bayıla 7/24 övülen filmin konusu bu. Hadi aksiyon olsun diyorsun
Film 2 saat ilk bir saatte Alienler yok.
5 tane 2000'li bebe + Zenci Androidle Ailen filmi çekmişler
Filmin konusunu eleştirenler konu doyumundan yada başka kafayla izlemekten dolayı böyle yapiyor, eski efsane Alien filmlerine bakın özellikle ilk film bir sürü açıklanmayan detayla biter, film konu derinliği hiç yoktur, uzayda sıkışıp kalan ve ölen bir grup insanı anlatır, bir yaratık mideden çıkar ve aniden büyür değşet saçar.... ya 40 sene sonra bu filmde o yaratığın nasıl böyle büyüyebildiği anlatılmış halen konu yok demek abeste iştigaldir, bu tip fimlerde konu aramassın pek zaten, ortam ve gerilim faktörü önemlidir
Filmde gençlerin olmasıda harika bir şeydir ve esaslı bir konuyu açar, bir sürü Alien filmimde şirketin kötülüğünden şusundan bu sundan bahsedilirken tam olarak insanlara ne zararı var gösterilmemişken bu filmde şirketin gençleri aslında köle ettiği, insanlardan daha fazla fayda sağlamak için onlar üzerinde nasıl deneyler yapıldığı gösterilmiştir bundan ala konumu olur bu tarz bir film de tabi aşırı beklentiyle kendini bunaltmayana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Ağustos 2024; 13:27:3 >
-
Başka kafayla film izleyen yok
Yazdıklarımda abartı yok. Dh forum sinema bölümünde her filmin altına yorum yapmam
Ailen serisine hakim olduğum için kusura bakma yorum yapma gereği duydum başka kafayla yorum yapmadım
Ağzı süt kokan Justin Bieber'i benzeyen çoluk çocuk 5 gençle konusuz neredeyse senaryosuz Ailen filmi çekerlerse kusura bakma yorum yapma gereği duyarız
Herkesin sinemadan keyif alma kriteri başkadır
Z kuşağı Ailen romulus
-
Valla anlattıklarımla çocuklarının tiplerinin bir alakası yok, Alien dünyasında çocuk yok mu ? genç yok mu ? Yönetmenler madenlerde köleleştirilen gençlerin hikayesini anlatıyor, orda ailelerini yitirmiş erken yaşta büyümek zorunda kalan gençler bunlar, ağzı süt kokan Justin Biber falan benzetiyorsan dediğim gibi başka kafayla izliyorsunuz, bu gençlerle hangi ergeni sinemaya çekecekler? gençler sevişiyor mu hovardalık mı yapıyor yada eğlencemi yapıyor filmde hayır bildiğin şirketin ve yaratığın caniliği arasında sıkışmış yaşam mücadelesi veriyor, bu bile filmdeki çok güzel bir mesajdır ... Konu olarakta yazdım zaten üstte ilk Alien filmlerinden eksiği olmadığını hatta fazlası olduğunu ... İllada "filmde genç görmek istemiyorum ben" derseniz ona bir şey diyecek halimiz yok ama bu film Z kuşağına hitap için konusuz çekilmiş derseniz bende bunları belirtirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Ağustos 2024; 14:10:10 > -
Esas sen filmi başka kafayla izlemişsin
Alien filmi çoluk çocukla çekilmez
Senaryo sağlam olmalı, izleyiciyi şaşırtmalı
Ağır işsiz 5 genç, ana gemiyi çalıştırır diye zenci androidi yanına alıp terk edilmiş gemiye gitmez. Film 2 saat. Aksiyonun başlması için bir saat bekliyorsun
Ayıla bayıla övdüğünüz film bu. Bana laf salatası yapma. Verecek cevabın yok polemik yaratıyorsun
Senaryoda derinlik olmalı, ben kime laf anlatıyorum. Allah akıl fikir versin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 19 Ağustos 2024; 14:19:39 >
Kardeş yazıyorum ben ama okumadan aynı şeyleri yazıyorsun Alien filminde niye çoluk çocuk olmuyor, Aliens filminde ana karakterlerin biri çocuktu hatta onu korumak üzerine geçiyordu film :) 1979 daki filmin bundan daha derin ne gibi bir konusu var ? Olmadığını sende biliyorsun ama gençlere olan şartlı ön yargın yüzünden böyle yorumlar yapmışsın, yahu filmin yönetmeni Alien İsolotion oynunu bitirmiş ve ona hayranlıktan bildiğin o ortamı kurumuş ilmik ilmik tasarlamışlar bu bile büyük saygı hak ediyor azıcıkta olsa Alien evreni takip ediyorsan hele ama uzatmaya gerek yok ama ben yine de bu filmin konu olarak getirdiği bir iki yeniliğe değineyim kapayım bu konuyu
Hafif SPOİLER olabilir
- Aien ilk filminde uzaya düşen yaratığın akıbetinin öğreniyoruz, Aline ın uzun süre yaşamsız alanlarda kendini koruyabildiğini görüyoruz
- Facehugger lar ilk kez bu kadar uzun süre alıyor ve onların davranış kabiliyetlerini öğreniyoruz
- WY şirketinin büyük amaçlarından birinin sadece Alien ı silah yapmak değil, insanları da yaratığa yakın bir dna ile donatıp daha uzun süre çalışan işçiler haline getirmesi gerektiğini öğreniyoruz
- Yine şirketin zorba bir maden arama şirketi olduğunu insanları köleleştirdiğini görüyoruz
- Mideden çıkan küçük bir yavru yaratığın nasıl çabucak dev bir Alien a dönüşebildiğini ilk kez detaylıca izliyoruz
gerisi zevk almaya kalıyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Ağustos 2024; 14:34:8 >
-
Kardeş sen laftan anlamıyorsun ve cevap verdikçe komik duruma düşüyorsun
Alien 1 dediğin film 1979'da çekilmiş. Yazıyla KIRKBEŞ YILLIK bir film
Sen 2024 model ergen Alien Romulus'la nasıl karşılaştırırsın
Kafaya bak. Ben kime laf anlatıyorum
Sen Troll müsün ? mesajlarımı alıntılama. Yazdıklarıma verecek cevabın yok polemik yapıyorsun
"Mideden çıkan küçük bir yavru yaratığın nasıl çabucak dev bir Alien a dönüşebildiğini ilk kez detaylıca izliyoruz"
İlk Alien filminde bile yavru yaratık hemen canavara dönüşmüştü. 1979 Alien'i bile izlememiş 😄
Mesajlarımı alıntılama. Seni bloklamak zorunda kalmayayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 19 Ağustos 2024; 14:39:11 >
Kardeş sen ne diyorsun asıl o belli değil, 1979 daki filmle kıyaslayan ilk sensin "Alien filmlerinde şu olmaz bu olmaz" demiyor musun, bende o zaman sana anlatıyorum ne oldu ne olmadı diye :) Anlattığımı anlayamıyorsun zaten 1979 daki filmden evet yavru yaratık hemen canavara dönüşmüştü ama nasıl olmuştu bu? yazdım bak orda Romulus ta anlatıyor tabi sen sözde ergenlere kafayı takmaktan filmi izledin mi gerçekten ona da şüpheliyim artık neyse gerçekten çok uzadı ... Sen de ben, alıntılıma bence artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Ağustos 2024; 14:54:22 > -
Dh forum sinema bölümünün trolü sensin anlaşıldı
Sana blok şart oldu.
Z kuşağı film eleştirisi yapan adam Trol falan diye başladı :) neyse sen blokla en iyini yaparsın aynen :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X