< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) (5. sayfa)
-
-
Film benden rahat 7 ya da 7.5 alır.
Sarı tonlar hemen çekiyor içine zaten. Alien Isolation 2 gibi hissettiğim zamanlarda oldu. Neden devam oyunu gelmiyor diye ayrıca gerildim.
Xenomorph diyince akan sular duruyor, atmosferi yeter.
Devam filmini bekliyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
'ALIEN: ROMULUS' IMAX sinemalarında tüm zamanların en yüksek hasılat yapan korku filmi oldu.
-
15 Ekim'de dijitalde. 3 Aralık'ta da 4K / BluRay olarak gelecek.
-
Sonunda be. Çamur gibi sinemada izledikten sonra bi kaliteli izleyeyim
Bu cast ne böyle, teenager filmi falan mı bu? Çoluk çocukla film çekmişler. İlk Alien filmlerini bilen bilir. Rezillik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alien Romulus benim açımdan büyük hayal kırıklığı
çoluk çocukla Ailen filmi çekmişler. 300 milyon hasılat yapmışlar. imdb puanı iyiymiş. Z kuşağına yönelik hareketler
-
SJW, woke kültür, rezil ötesi Gen Z. Ben kendimi bu döneme ait hissetmiyorum arkadaş, film sektörü, oyun sektörü hepsi yamuldu. Sadelik, normallik, olgunluk, eskiye dair, bize dair hiçbir şey kalmadı. Bozuk bir yeni dünya düzeni. Boomersam boomerım. Boomerlığa kurban olayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 4 Ekim 2024; 13:57:6 >
Boomerlık böyle birşey değil. Boomer değilsin henüz mantığını yitirmemiş insanlardansın.
Harika olmuş sonuna kadar hak ediyorlar, Ailen gibi bir külliyat ada bu yakışır, bazıları kafayı yeni nesil le öyle bozmuş ki gerçek emeğin bile fakına varamıyorlar, filmde 40 sene öncesine referanslar dolu, 80 lerin film teknikleri ile çekmişler, 1979 filmimin devamını çekmişler, halen z kuşağı filmi diye hezeyana düşenler var :) neyse ki sinema seyircisi hakkını vermiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 9 Ekim 2024; 3:12:18 > -
Geldi.
-
Seriye yazık etmişler.Prometheusu da ilk alien remake'i de beğenmiştim.Oynayan bacımız da iyiydi.Keşke onunla 2. filmle devam etselerdi,çok kötü olmuş. Hele o son sahnelerdeki saçmalık nedir ya...
Bence 6 film içinde açık ara en kötüsü...
-
Robotu zenci yapmışlar :D Kadroyuda çoluk çocuk doldurmuşlar. Prometheus tarzı çok iyi idi evreni genişletme fırsatı vermişti. Bu saçma sapan geldi bana.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Ya kardeşim uzayda koloni kuracak seviyeye gelmişsin birşey icat ediyorsun da bunu insan üzerinde denemeden direk kolonie mi salmayı düşündün cidden?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 15 Ekim 2024; 19:36:47 > -
Niye abi zenci robot olamaz mı? Hayır sanki karakterde daha önce yazılmış beyaz bi karakter olsa. 0dan yaratılmış orijinal bi karakter. Filmi izlerken gram aklıma gelmedi " ulan zenci robot yapmışlar" diye. Neden rahatsız oluyorsunuz cidden anlamak güç. Size inat daha fazla zenci karakter koyarlar inşallah filmlere.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Koloniye direkt kullanmak için göndermeyecekti ilacı. Geliştirilmek üzere göndermek istemişti. Ben beğendim filmi, sıkmadan izletti. Oyuncularda iyiydi bence. Başroldeki oyuncuyu ileride daha fazla görürüz.
Bu evreni keşke Prometheus filminden devam ettirselerdi ya. Benim en sevdiğim film oydu seride.
-
Zenci olayında david aşırı iyi olduğu için saçma dediğim kabul insan bir davidi arıyor sonuçta makina bunlar hepsinin görünüşü aynı olabilir araba gibi düşün. Özetle david istediğim için robotun değiştirilmesini sevmedim.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Hamile olana denenmemiş ne olduğu belli olmayan ilacı vurup koloniye göndermeye çalışmadılar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 15 Ekim 2024; 23:46:56 > -
Siyahi, eşcinsel veya z kuşağı abartmaları bazı film ve dizilerde kasıtlı olarak yerleştiriliyor evet ancak büyük bir kesimde kafayı bunla bozdu artık her siyahi eşcinsel veya genç gördüğü filme sallar olmuşlar buda ayrıca kasıtlı hale gelmeye başladı, her şeyin bir ayarı var o ayarı kaçırmamak lazım ...
Alien Romulus şuan için en iyi Alien puanı almış filmlerden 80 lerin film teknikleri ile çekmişler, gerçek tasarım mekanlarda animatronic kuklalar ve pratik efektler le çekimler yapmaları gerçekten büyük emek, saygıyı sonuna kadar hak ediyorlar, yeşil perde önünde film çekip millete animasyonda izletebilirlerdi ama öyle olmamış, belki Prometheus daki gibi evren hakkında çok büyük sorular yanıtlamıyor ama 1979 daki filimin devamı niteliğinde de bir çok soruyu yanıtlayabiliyor onlara ve bazı eleştirilere de değinelim şurada dursun ...
... SPOİLER ...
- Filmde konu yok mu? Filmin konusunu eleştirenler aşırı konu doyumundan ya da başka kafayla izlemekten dolayı böyle konuşuyor olmalı, eski efsane Alien filmlerine bakın özellikle ilk film bir sürü açıklanmayan detayla biter, film konu derinliği hiç yoktur, uzayda sıkışıp kalan ve ölen bir grup insanı anlatır, bir yaratık mideden çıkar ve aniden büyür dehşet saçar... Bu tip filimler de konu aramazsın pek zaten, ortam ve gerilim faktörü önemlidir ama yine de ben yenilik getiren konuları hemen yazayım - Mideden çıkan küçük bir yavru yaratığın nasıl çabucak dev bir Alien a dönüşebildiğini 40 yıl sonra ilk kez detaylıca izliyoruz- Aien ilk filminde uzaya düşen yaratığın akıbetinin öğreniyoruz, Aline ın uzun süre yaşamsız alanlarda kendini koruyabildiğini görüyoruz - Facehuggerlar ilk kez bu kadar uzun süre alıyor ve onların davranış kabiliyetlerini öğreniyoruz - WY şirketinin büyük amaçlarından birinin sadece Alien ı silah yapmak değil, insanları da yaratığa yakın bir DNA ile donatıp daha uzun süre çalışan işçiler haline getirmesi gerektiğini öğreniyoruz - Yine şirketin zorba bir maden arama şirketi olduğunu insanları köleleştirdiğini görüyoruz
- Filmde gençler var ergen filmi mi olmuş? Gençlerin tiplerine bile bakıp ergenler için Alien yapmışlar diyenler gördüm, Alien dünyasında çocuk yok mu? Genç yok mu? Aliens filminde ana konu bir çocuğu kurtarmak değil miydi, Yönetmenler madenlerde köleleştirilen gençlerin hikayesini anlatıyor, orada ailelerini yitirmiş erken yaşta büyümek zorunda kalan, güneş bile görmeyen gençler bunlar, bu gençlerle hangi ergeni sinemaya çekecekler? Gençler sevişiyor mu hovardalık mı yapıyor ya da eğlencemi yapıyor filmde? Hayır, bildiğin şirketin ve yaratığın caniliği arasında sıkışmış yaşam mücadelesi veriyor, bu bile filmdeki çok güzel bir mesajdır... İllaki "filmde genç görmek istemiyorum ben" derseniz ona bir şey diyecek hali yok kimsenin ama bu film Z kuşağına hitap için konusuz çekilmiş bir film asla olmadığı ortada
En önemlisi de yönetmen "Alien İsolotion" oyununu bitirmiş ve ona hayranlıktan bildiğin o ortamı kurumuş ilmik ilmik tasarlamışlar, bu bile büyük saygı hak ediyor azıcıkta olsa Alien evreni takip ediyorsanız hele ... Gerisi izlediğinden zevk almayı bilmeye kalıyor herkese saygılar :)
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 16 Ekim 2024; 0:47:56 >
-
Son 45 dakikasını atlaya atlaya bitirdim. Yani dizi değil bu ama aşırı sıkıcı. Benim gibi en kötü filmi bile izleyen insanı bile bıktırdı. Ya önceki filmlerde de kaç kovala vardı ama burada öyle bir yapmacıklık var ki. Artık diyorsun he tamam ebe sensin. Aksiyon macera sahneleri hiç yok. Ben önceki filmlerde o yumurtalara dokunduklarında heyecanlanırım, gerilimdir. Burada ne efekt ne sahne ne müzik ne oyuncu ne mimik ne gerçeklik hiç bir şey yok. Ayrıca makineler aşırı komik ve yapmacık. Sesleri de öyle. Yani rezil bir film kısaca. 0 puan veririm. Seriye asla yakışmadı.
Alien filminden ne bekliyorsam bir çırpıda veren film olmuştur. Animatronik yaratıklar dahil olmak üzere kullanılan mekanik efektler, protez makyajlar dahil olmak üzere evren atmosferi o kadar gerçekçi ve etkileyici dokuyla tasarlanmış ki hayran kaldım. Set tasarımı, sesler ve ışıklandırmalar gerçekten başarılı. Filmin giriş kısmındaki acelecilik hariç tempo problemi var diyebileceğim noktası yok. Björn dışında irrite edici karakter kendi adıma göremedim ve günümüz filmlerinin problemlerini düşününce bu beni biraz şaşırttı olumlu anlamda.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.The Renaissance adlı bilim gemisinin kapılarında ve duvarında kabartma olarak Romulus ve Remus hikayesini simgeleyen Lupa Capitolina görürüz. Bu milattan öncelere dayanan arkaik tutum zaten başlı başına filmin de köken yapısını beyan eder. Hamile olduğunu söyleyen Kay, bileşiği kendisine enjekte ederken içinde hızla büyüyen insan-xenomorph melezini doğurur. Yani aslında Romulus kendi annesinin karnında Remus ile (onu öldürerek) bir yeniden doğuş gerçekleştirir. Sonrasında ise Kay'den koyu bir sıvı aktığını görüyoruz. Burada da yaratık adeta anne plesenta sömürücü gibi bu sıvıyı tüketir. Duvarda duran bir resimde de (veba ortamı gibi duruyor) bir bebek ölen/ya da ölmüş olan annesinin memesinden süt emiyor. Bu hayatta kalma mücadelesi de tıpkı bu xenomorph insan melezinin bir benzeşimi olarak filmin başında gösteriliyor. Daha büyük imparatorluk (Roma) hayaline ulaşmaya çalışan şirkete de baltayı vuran yetim olduğunu bildiğimiz Rain oluyor. Hem bu köklere dayanan karanlık hikayesi hem de hikayeyi oluşturan dramatik sekanslara baktığımız zaman, eksikleri olan ancak izleyeni kesinlikle tatmin edecek bir Alien filmi diyebilirim.
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Hayır. İğneyi vurursanız iyileşir diye yalan söyledi robot olan iğneyi vurmalarını önerdi. Zaten istediği şey insan üzerinde denenmesiydi. Ardından güvenmedikleri için iğneyi vurmaktan vazgeçtiler. Ama hamile kız kendi kendisine vurdu iğneyi -
10 numara 5 yıldız film olmuş. Bir alien filminden istenebilecek her şeyi fazlasıyla vermiş. 3-5 göze çarpan matık hataları olabilir ama olsun o kadar. Hiç birimiz film eleştirmeni değiliz. Çoğumuz kaçak izliyoruz zaten. Umarım bu kaliteyi bozmazlar ve devam filmleri gelir.
Ayrıca son yıllarda kadroya genç oyuncu koyulduğunda kalite bozuluyordu. Bu film ders niteliğinde olmuş. Kadro gençlerden oluşabilir, "yaşlı kurt" bir oyuncu olmayabilir ama bir oyuncu ancak senaryo kadar iyidir.
Seriyi çok severim. En büyük boyutta indirdim, gece izledim, korktum vallahi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X