Şimdi Ara

Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmi malum ortamlara düştüğü gibi izleme şansı bulup 4 gün banlı olduğum için şimdi yorumlama şansı yakaladım. Açıkçası çok fazla yazılacak bir şey yok. Klasik Alien yapımının günümüzdeki genç oyuncularla yeni yüzlerle çekilmiş hali. Genç oyuncular sırıtmasa da yine de oyunculuk ve karakter bakımından pek çekici gelmiyor ama neyse ki bu filmlerde aradığımı birincil özellik değil. Eski topraklardan Ian Holm'u CGI olarak da olsa görmek güzeldi.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Aga şu uzaylının doğup evrim geçirip -hadi evrimi salla- doğup bu kadar hızlı büyümesi aşırı saçma değil mi ya? El kadar bebek doğduğu gibi boy atıp yetişkin insanın boyunu bile geçti. Bu ne hızdır yeğenim. Tamam eski filmlerinde de uzaylı hızlı gelişiyordu da bu kadar şipşak olmuyordu. Olayın kurguyla da ilgisi yok bu arada, olayların zaman dilimi belli her şey zaten çok kısa bir zaman içinde gerçekleşiyor. Hani kurguyla zaman akışı geçirilip aradan günler geçti filan gibi bir olay yok. Her şey anında oluyor. Böyle bir organizma yok be arkadaş.

Şu yerçekimi olayı da tuhaftı.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Öğrenimimi fizik üstüne yapmadım ama benim bildiğim uzayda yerçekimi merkez-kaç kuvveti denilen varsayımsal ama gerçekte olmayan bir kuvvetle sağlanıyor. Bu da santrifüj denilen yapıyla gerçekleştiriliyor. Bir nevi gemi içinde dönüyorsunuz ve sizin bu kütlenizle gemi içindeki savrulmasınız sahte bir yerçekimi yaratıyor. Ama sonuç olarak bunun için o şeyin içinde dönüyor olmanız, momentum kazanmış olmanız gerekir. Hatta bazı uzat temalı filmlerde bunu görürüz, koca gemide bir şey dairesel olarak yavaşça hareket eder. Öyle tuşa bastım yerçekimi, tuşa bastım yerçekimi yok diye bir şey olamaz. Tamam bilim-kurgu filan da benim bildiğim böyle bir şey yok. Hadi bilim-kurgu böyle bir makine vs var ayağı çekelim ama bana inanılmaz yüzeysel geliyor. Bilim-kurgunun lezzeti ayrıntılarda ve gerçekçilikte gizlidir.

Bir de uzay temalı bilim-kurgu filmlerinde yıl 2024 olsa bile şu devasa yapıların perspektiflerini bir türlü tuturamıyorlar, bu yüzden de o gerçekçi uzay hissini veremiyorlar bir türlü, sadece Alien değil her uzay temalı film böyle. Mesela o Satürn çakması gezegen. Arkadaşlar gezegenlerin ne kadar büyük yapılar olduğunu insanoğlu olarak hatta herhangi bir canlı için bu küresel dev kütlelerin ne kadar büyük ne kadar uçsuz bucaksız olduğunun farkıdayız, değil mi? Bir de bu malum gezegeni belki de kaç yüz bin km öteden çevreleyen ve kendini belirgin edecek kadar büyük geniş bir halka sarıp sarmalamış. Arkadaş o halka üzerindeyken o derece büyük bir halkanın ucunu bucağını değil enini bile göremezsin sonsuz çöl gibi devasa bir şey görmen lazım senin o cücük kadar geminle. O şeyin kıvrıldığını bile göremezsin gezegenin boyutunu ve halkanın boyutunu ve bulunduğun konumu göze alırsak. Onu öyle halka olarak bir yol gibi görebiliyorsan o gezegen diye gösterdiğin şey de cücük (abartı söz sanatı) kadar bir kaya parçası olmalı. Biz üstünde yaşadığımız gezegeni boyutundan dolayı bile düz gibi algılıyoruz, hesabı siz yapın. O halka olmamış. Bir diğer gerçekliği baltalayan durumsa yine halkanın sanki bir toz bulutu gibi gösterilmesi. Buz taneleri toz şeker gibi maşallah, al avucunua götür. Arkadaş madem Satürn halkası çakması yapıyorsun aç bak bakalım halkaların yapısı nasıl boyutu nasıl içerdiği irili ufaklı buz parçalarının boyutları ne kadardan ne kadara değişiyor. Yani orada dümdüz karlı otoyol değil irili ufaklı (el kadar, gemi kadar, bina kadar vs) sayısız kaya-buz parçaları göstermen gerekirdi. Yani şöyle.

Alien: Romulus (16 Ağustos 2024)

Alın size Satürn'ün halkası. Al bak o yoğunluğa yakından bakınca toz bulutu mu görünüyormuş? Yavaşça virajlanan otoyol gibi mi görünüyormuş? Muhtemelen CGI yaparken eldeki bilgisayarlarla bu kadar devasa bir şeyi grafiksel olarak veremiyorlar, perspektifte böyle insanın algısını aşan şeylerde batırıyorlar ya da CGI yapan adamların astronomi bilgisi cidden zayıf veya her iki neden de mevcut. Tamam filmde geçen gezegen Satürn kadar büyük olmasın hadi Ay kadar küçük olsun yine pek bir şey fark etmez. Görseli büyük oranda değiştirmez. Neyse.

Yine de bana müthiş, şaheser bir yapım olduğunu da söyleyemem. 7/10 tam olarak hak ettiği not bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Ekim 2024; 18:3:5 >

• Balon romulus'u yamuk yumuk cam çekimi izlemiştim orijinal full hd ile çıktığı zaman tekrar izlemeye karar verdim

Hem hikaye hem oyuncu seçimi benim için çok büyük bir hayal kırıklığı

5 tane 2000'li bebe ile film çekmişler. Filmde beğendiğim tek şey Hain android Ash'i tekrar görmek oldu

Başrolde 1.55cm boyundaki küçük kızın evet yanlış okumadınız 1.55cm boyundaki küçük kızın teğmen Ripley, Elizabeth Shaw ayaklarında takılmaya çalışmasına mı takılsaydım

Zenci Android Andy'nin küçük Emrah gibi film boyunca ezik büzük surat ifadesiyle rol yapmaya çalışmasına mı takılsaydım. Sen robotsun robot, David gibi birazcık robotik hareketler yapacaksın küçük Emrah gibi ezik ezik bakmayacaksın kaşını dudağını eğip bükmeyeceksin

Bir paragraf daha yazardım ama değmez,Ailen serisinin müdavimi olarak bu filmi beğenmedim

Balon Romulus hayal kırıklığı

3 metre boyundaki Ailen'leri keklik gibi avlayan 1.55lik yeni Ripley'imiz. MAŞALLAH

Android dediğin böyle olacak. ara ara birazcık robotik hareketler yapacak. donuk bakışlar bazen abartmadan mimiksiz konuşmalar yapacaksın bazen de normal bir insan gibi davranacaksın ki tamamen bir robot olduğun anlaşılmayacak

• Seyirciye yeşil perde önünde animasyon izletmedikleri için bir kezdaha tebrikler

Üretken Yazılımcı youtube
    Bu gördüğünüz şey bilgisayar efekti değil tamamen gerçek bir insan. Alien Romulus filminde ilk kez oyunculuk deneyimi yaşayan Robert Bobrowski aslında.. 👉🏻 Ben Üretken Yazılımcı. 🎬 Her gün 1 Yeni Video ile karşınızdayım. Özenle hazırlanmış, çarpıcı ve baştan sona her saniyesi Yüksek Kaliteli içerikler için en doğru yerdesiniz. İzlediğiniz için teşekkürler! 👉🏻 Size Özel Ayrıcalıklardan Yararlanmak için Üretken Yazılımcı Kanalına Katılabilirsiniz 🌟👇🏻 🎫 https://www.youtube.com/channel/UCw1LK3jeKBH5E7EGw606Xrw/join 🔻 Beni takip etmek ve ücretsiz desteklemek isterseniz aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. 💭 Aynı zamanda videolarım hoşunuza gidiyor ve hem bana destek olmak hem de bu tarz çarpıcı içeriklerin devamını görmek istiyorsanız abone olmayı, beğenmeyi, yorum yapmayı unutmayın. Seviliyorsunuz ♥️ ▶️ ÜCRETSİZ ABONE OL 👇🏻 https://youtube.com/@uretkenyazilimci?si=yvfGVpDXr_XJxFnZ 🔴 INSTAGRAM 👇🏻 https://instagram.com/uretkenyazilimci?igshid=NzZlODBkYWE4Ng== 🔥 TİKTOK 👇🏻 https://www.tiktok.com/@uretkenyazilimci?_t=8hKlyyZIhqX&_r=1 Alien Romulus , Robert Bobroczkyi , Xenomorph , Sinema , Film Detayı #alienromulus #alien #shorts #sinema #filmönerileri #filmönerisi
    https://www.youtube.com/shorts/VtCMLG6jayA
  • evohan kullanıcısına yanıt

Yalnız eleman da pek normal görünmüyor. Harbi uzaylı, Alien.  

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Aynen mühendislerin bakımsızı gibi

Bu arada gezegen halkası ile ilgil yazınızı okudum ama filmde gösterilen kurgusal bir gezegen sanırım senaryoya göre düzenlemişler, bunun halkasıda bu şekilde olurmu fizikçilere bir danışmak lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 20 Ekim 2024; 12:50:11 >

Kesinlikle kurgusal. Ama kurgusal da olsa gerçeğe yakın yapmanız beklenir. Bu gezegenlerin halkalarının yapısı bir sır değil. Google'e açıp baksa yazar kardeş görecek zaten. O halkaların nasıl oluştuğunu, ilgili teorileri okusa zaten gerçekle pek alakası olmayan o halka tasarımını yapmazdı. Ha uzaylılar geldi o gezegeni inşa etti etrafına da böyle halka öfeledi gibi bir düşünce varsa arkada bilemem ama Alien filmi böyle bir film değil, böyle bir evren değil bildiğim kadarıyla. Über süper gezegen bile inşa edecek kadar ileri teknolojili uzaylılar görmedik. Zaten gezegen inşaası filan çok aşırı ütopik bir şey, bize çok uzak. İnsanlara saldırıp içine giren asit kanlı uzaylı daha yakın.

Neyse ama hepsinden önemlisi yüksek bütçeli tüm uzay temalı filmlerde bahsettiğim perspektif sorunu var ve bunun kurgusal bir evren olmakla hiç ilgisi yok. Büyüklük-küçüklük kısmını dolayısıyla buna paralel olarak görseli tutturamıyorlar. Gezegeni uzaktan küresel görüp ama üstündeyken nasıl ki gezegeni küresel olarak görmüyorsan, uzaktan bakıldığında net bir şekilde gezegeni saran şeyi halka olarak görüp dibindeyken o halka görüntüsünün görememen lazım. Geminin boyutu belli, insanın boyutu belli. İnsanla kıyaslama yapıp geminin boyutunu algılayabiliyorsun. Eh gezegeni de gördün, yüzeyini biliyorsun. Üstüne ayak basabildiğin (yani gaz devi olmayan), belli bir kütleçekimi (yerçekimi) olan küresel bir yapının da büyüklüğü aşağı yukarı bellidir. (İnsanların hallerine, hareketlerine bakılırsa yerçekimi Dünya'dakiyle hemen hemen aynı kabul edilebilir. Bu kurgusal gezegenin boyutunu kabaca Dünya'nınkine eş görebiliriz. Biraz daha büyük ya da biraz daha küçük olsa da önemsiz, boyutu bir insan için inanılmaz derece büyük sonuçta.) Gezegenin etrafını saran halkanın boyutunu da gezegene bakarak çıkarabilirsin. Gezegen üstündeki insan ve geminin boyutu neyse halka üstündeki geminin ve insanın boyutu o olmalıydı ama burası tutmuyor, tutarsız. Onu da şuradan anlıyorsun halkanın üstündeyken net bir şekilde halkayı görüyorsun tıpkı geniş bir yol gibi. Eğer halkayı üstündeyken bu kadar net görebiliyorsan ve bu şey gezegeni sarıp sarmalayacak kadar büyükse gezegeden uzaklaştıkça bu halkayı görememen lazım ve halkanın belli bir mesafeden sonra gözden kaybolması lazım atıyorum 100 km sonrasında hadi 200-300 km olsun görememen lazım ip gibi yok olup gitmesi lazım. Ama halkanın kıvrılıp gezegeni sardığını görüyorsun sanki 100 km sonra sağa kıvrılıyor gibi. 200-300 km gibi mesafeler uzayda mesafe filan değildir bu arada, komik rakamlardır. Dünya'nın çevresi bile 40.000 km hadi baktığımız yarısını ele alalım 20.000 km bu halkalar bu kurgusal gezegenden nereden baksan binlerce km uzaktan bu gezegeni sarıyor. Dünya'yı referans alıp halkaların gezegene uzaklığı konusunda biraz Satürn'den kopya çekip yine de göz kararı uzaklık değerlerini Dünya'ya göre alırsak kurgusal gezegenin halkalarının çevresi için kaba taslak bir hesap yapabiliriz, çok kaba taslak olur ama halkanın ne kadar büyük olduğunu algılarımıza daha iyi oturturuz. Dünya'nın ekvator kısmından itibaren yarıçapı 6.378 km imiş. Bir bu kadar yarıçap da halka için ekleyelim düz hesap yapalım 12.000 km olsun. Pi'yi 3 alalım 🙂 hesap kolay olsun. 2x12.000.3=72.000 km ortalama uzunluğunda bir kurgusal gezegenin kurgusal halkası. Hadi biz gezegene o anda bakarken yarısını görüyoruz 36 bin Km'sini görüyoruz. Hadi bunu da gezegenin doğusuna batısına bakıyoruz diye 2'ye bölelim 18.000 km. Filmde geminin temas ettiği halkanın genişliği 300 metre var mıydı? Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) Yoktu bile. 300 metre genişliğinde, 72.000 km'lik dairesel hayali bir yolun üstünde olduğunuzu düşünün 18.000 km sonrasında gezegenin etrafını sardığını net bir şekilde görebileceğinizi düşünüyor musunuz? Onu boşverin sadece birkaç bin km sonra bile çıplak gözle görebileceğinize inanıyor musunuz? Kaldı ki gezegenin büyüklüğüne bakılırsa o halkaların genişliği de binlerce km uzanıyor atıyorum 10.000 km, 20.000 km. Böyle bir halkanın üzerindeyken de onun genişliğini fark edemezsin, göreceğin şey uçsuz bucaksız bir düzlük (düzlük derken lafın gelişi, düz olan bir şey yok aslında) olur. Öyle çok geniş bir karlı yol gibi bir şey göremezsin yani. Zaten buz tozu olarak hiç göremezsin öyle doğal bir şeyi. Entropi diye bir şey var, hiç gerçekçi değil. Satürn'ün halkaları ekvatorundan itibaren 6.630 ile 120.700 km kadar uzanıyormuş halkalarının genişliğini aşağı yukarı hesap edebilirsiniz. Tamam bu bir gaz devi ve kurgusal olan gezegenden çok daha büyük ama yine de halka genişliği binlerce km'yi bulacaktır.

Özetle halkanın büyüklüğüyle gezegenin büyüklüğü birbirini tutmuyor. Üzerinde yaşanılabilen kolonisi olan gezegeni referans almak zorundayız o zaman insan, gemi ve gezegenin büyüklükleri algılarımızda bir yere oturuyor zaten. Gemi büyüklüğü uzaya çıktığında değişmeyeceğine göre gezen halkla ve gemiyi bir araya getiren cgi ekibi halkayı tutturamamış.

Bunlar hiç şaşmaz. Ne zaman ki uzayda devasa cisimler (gezegen, uydu vs) olduğunda bunların yanına insan ve insan boyutuna referanslı gemiler girse bu adamlar cgi yaparken perspektifte sıçıyorlar. Aklıma şimdilik başka örnekler gelmiyor ama başka filmlerde birçok kez karşılaştığımı hatırlıyorum.

Bir de bu filmde değil ama birçok uzay temalı filmlerde gerçeklikten uzak bir şekilde uzayın çok yoğun bir şekilde cisim çöplüğü olarak gösterildiğini görürüz. İşte sıra sıra dizilmiş, çıplak gözle görülecek kadar birbirine yakın koca koca gezegenler, her yerde bolca bulunan sabit gibi duran kayalar, astroidler vs ama böyle de duruyor he yoğun bir şekilde olduğu yerde. Evren bu kadar yoğun, bu kadar iç içe geçmiş cisimlerle dolu değil yahu. Eğer öyle olsaydı uzayda hareket edemezdik, gezegen ve uyduların yüzeylerinde çarpışmalardan dolayı oluşan kraterler olmazdı, uzay dediğin şey alabildiğine boşluktur. Ve hiç de öyle kayalar astroidler olduğu yerde mal gibi durmaz. Bir şey parçalanmışsa patlamışsa çarpışmışsa o şey ve parçaları muhteşem hızlarda yollarına devam eder taaa ki başka bir şeye çarpıp durana kadar. Uzayda, evrende bir şey momentum kazandı mı bir şey onu durduruna kendi kütleçekimine katana kadar durmaz yoluna devam eder, bir şeyin kütle çekimine kapılsa bile uydusu yörüngesi olup yine yoluna devam eder, mal gibi öyle kalmaz. Bir şey parçalar halindeyse patlamıştır ve o parçalar patlama anındanki yönlerinde momentum kazanırlar ve bu momentumu korurlar. Ancak ulvi bir gücün gelip o parçalanmış kayaları astroidleri bir yere toplamış olması lazım ama böyle bir şey de filmlerde anlatılmıyor. Zaten filmin içindeki kahraman ya da düşmanlardan kim niye böyle bir şey yapsın?

Uzay temalı ve görselliğe önem veren filmlerde CGI ekibinin en azından bazı astronomi konularında okumalar yapıp gerekli doğru algıya sahip olmaları lazım. Yoksa ortadaki şey bilim-kurgudan çok fantaziye kayan sürreal bir şeye dönüşüyor. Tamam konuyla hiç ilgisi ve bilgisi olmayan adamı kandırır, amatör eğlendirir, kişinin uzayla ilgili olmayan bakış açısına biraz sürreal bir hava verir ama bilen, ilgisi olan adamı yeterince kandıramaz, oradaki o uzay atmosferi havasına sokamaz. Sonuçta sıkı sinema izleyicileri, bilim-kurgu sevenleri neticede bu sinema evrenlerine girmek bunlar içinde kaybolmak istiyor ama o gerçekçiliği hissedemediğiniz anda da bu iş olmuyor ve ağzında o yavan, o çiğ tat kalıyor. Bir olmamışlık kalıyor. Halbuki o perspektifi doğru bir şekilde görsem o halkanın devasa uçsuz bucaksızlığını, uzaktan bakıldığında bir şerit gibi olan şeyin dibine girince irili ufaklı büyükçe buz ve kaya parçalarından oluştuğunu, bu görsel farkın da mesafelerin ve boyutların ne kadar inanılmaz seviyelerde olduğunu görsem film bana bunları hissettirse daha çok tüylerim diken diken olurdu. Ama gördüğüm şey bilgisizlikle yoğurulmuş sığ fikirlerin ortaya çıkardığı basit bir CGI'dan fazlası değil. Böyle detaylar gerçekten önemli, filmin kalitesine etki ediyor, çünkü sallapati yapılırsa göze batıyor. Güzel yapılırsa saygıyı hak ediyor, takdir topluyor.

• 'Alien: Romulus' dünya çapında 350 milyon dolar kazanarak 2024'ün en yüksek hasılat yapan korku filmi oldu.

• Aslında Alien serisi korku değil, bilim kurgu gerilim türünde filmlerdir. Alien Romulus'da oyuncu seçimi ergen tiplerden oluşmuş, android tamamen duygusuz yüz ifadesine sahip olmalı. Ezik görünümlü bir karakter seçmişler, üstdeki yoruma katılıyorum, imdb puanı olarak 6'dan yukarısı fazladır bu film için.

Bence Sigourney Weaver'lı ilk Alien filmi ve Aliens zirvedir diğerlerine göre, gerilimi sonuna kadar hissettirir. Zaten dikkat edilirse 80-90'lı yıllardaki kült yapımların, devam olarak yeniye uyarlanması eskiler kadar başarılı olamamıştır, bunun bir sürü örneği mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Ekim 2024; 17:11:47 >
    Çok detaylı ve bilgili yazmışsınız elinize sağlık, işin ehline danışıp çekilmesi çok daha gerçekci yapabilir filmleri ama işte burda odaklandıkları konuda önemli mesela Gravity filmi konusu ve detayları itibari ile çok gerçekci bir uzay filmi olarak kaldı aklımda Alien lar ise bilimkurgu gerilim serisi derim herzaman uzay filmi olarak görmüyorum açıkcası

• 4-5 tane ergeni koymuşlar. Atmosfer çok iyiydi ama kurgu çok saçmaydı.

Birkere Alienların o kadar hızlı gelişip insanın içinden çıkması ve bianda yetişkin hale falan gelmesi çok saçmaydı. İzle geç bir film olmuş. İlk filmi izlesem daha çok zevk alırdım.

Teşekkürler hocam inan o yazıyı yazıp bitirmem 1.5 saati mi filan aldı elde öyle telefonla yazdım, uykusuz kafayla. Hocam elbette ki Alien filminin odağı uzay fiziği değil ama sonuçta kurgu da olsa bu evrenin fizik kurallarını içinde yaşadığımız evren olarak kabul ediyoruz. Çünkü insan var uzay var, senaryoya göre de zaten aynı evrende ama uydurma da olsa başka bir gezegen ya da gezegenlerde geçiyor. 3 boyut değişmedi, fizik değişmedi. O yüzden böyle önemsiz gibi görünen ayrıntılar çok önemlidir. Gerçeğe ne kadar yakınsa film sizi kendi evrenine o kadar çok çeker. Bunlar ayrıca görsel efekt kalitesidir. Dediğim gibi bunu insan boyutu referanslı olup da gezegen gibi dev uzay cisimleri içeren film sahnelerinde şu perspektifi tutturan filme rastlamadım. Kıyaslama olmayan sahneler içerenlerde zaten sorun yok, çünkü sahnede kıyas yapılacak referans cisim yok. Yani uzay filmi izlemiyoruz Alien izliyoruz ama sonuçta Recep İvedik de izlemiyoruz ki filmin geçtiği evreni ciddiye almayalım? Alien ciddi bir film haliyle evreninden de insanlar ciddiye bekliyor, bazı şeyler bazen kabul edilemez.

Bu arada eskiden bilmem bilir misin şöyle 90'larda filan karadelik fenomenine bakarak gerçeklikle alakası olmayan film sahneleri görürdük. Karadeliği gerçekten bir şeyleri vakumlayıp emen karanlık bir girdap gösterirlerdi. O ne la bir yere açılan geçit veya portal gibi bir şey mi acaba derdik. Çoğul konuşmayayım şimdi birkaç yerde görmüştüm belki filmler ucuz yapımlardı bilmiyorum. Ama biliyoruz ki karadelik böyle bir şey değil. Ve şu ana kadar en gerçekçi karadelik sahnesini gördüğümüz en iyi ve biricik film Interstellar (2014) filmiydi. Hatta buradaki karadelik dev bir karadelik küçük olanlardan değil. Ve bu film bir fizikçiye danışıllarak çekildi ve bu fizikçi daha sonra filmdeki bilim kısmını tek tek doğrulayan bir kitap bile yazmış. Kalite ayrıntılarda gizlidir.

Bu arada konuyla az çok ilgili bir video da atayım. Tabii benim bahsettiğim şeylere değil başka şeylere değiniyor.

Alien: Romulus (16 Ağustos 2024)Filmografyoutube
    Bilimsel olarak sağlam temellere inşa edilen, bu manada en gerçekçi bilim kurgu filmlerini sizler için listrledik dilerim "En Gerçekçi Bilim Kurgu Filmleri" videosu hoşunuza gider. ZenMarket kampanyalarına göz atmak ve Filmograf takipçilerine özel 700 zen puan kazanmak için: https://shorturl.at/bHKU3 Metin Yazarı: Ali YAŞAR Seslendirmen: Burçin DİRENCİ Kurgu: Alp Ünlü Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7 #işbirliği #reklam
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=tLKmSiqUZ48

• Filmi beğenmedim, her yerinden olmamışlık akıyor. Ama gişede başarılı olmuş sanırım. Üzücü
  • Güzel filmdi 10 8.
  • 'Alien: Romulus'un devam filmi için çalışmalar başladı. (The Hollywood Reporter)

• Film gayet başarılı alien hayranları da beğendi devam filminin çıkacak olmasına da sevindim.

• Görsellik 10 numara. Tasarımlara bayıldım. Fazla uzun hikayesi için bu süre. Ben genel olarak beğendim. Alien Isolation'u da çok beğenmiştim. Çok esinlenilmiş ve iyi yapmışlar. Devamının gelmesine sevindim. Keşke Covenant'ın da devamı gelse. O tarzıda beğenmiştim.

Puanım 10/7.8

Hocam roman yazmışsın be, nereden aklına geldi bu kadar cümle, içinde mi biriktirdin hepsini?
  • Metal Head kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum yazdıkça yazasım geldi. Yazarken düşündüm, düşünürken yazdım. Yaz yaz bitmedi. Ve bütün o yazıları mobilden yazdım bu arada PC filan değil. Sen hesap et. Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Kasım 2024; 21:48:51 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.