Şimdi Ara

Alienware m18x alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz günlerde oyun videoları izlerken Alienware m18x Gtx 880m Sli'lı laptop modeliyle çekilmiş oyunlar gördüm.

Bilgisayar gerçekten çok iyi Fps değerleri harika gerçekten çok ama çok hoşuma gitti. Ben de distiribütörleri arayarak bilgiler aldım.

Bilgisayarın bileşenlerini söyledim ve yapılabilir ama 1 ay sonra gelir dediler yine de olur dedim. Dediğim özellikler de şu.

İşlemci : i7 4930mx veya i7 4900mq

Ekran kartı : Gtx 880m SLİ

Depolama : 64 gb SSD , 750 gb hdd x 750 gb hdd (çift hdd raid 0 modunda). 1.5 tb depolama.

Diğer özellikleri standart zaten TrueLife HD ekran Blu-ray okuyucu ... gibi

Bilgisayarda toplam 3 tane fan var ve kalın bir bilgisayar.

2 tane ekran kartları için 1 tanesi de işlemci için.

Türkiye'de servisi varmış öğrendim :).

Ben bu bilgisayarı temmuzda sipariş vereceğim ve ağustosta elimde olacak.

Sorumlarım :

1- Bilgisayar elime sıfır geldi en fazla 7-8 saat oynadığımı var sayarsam ısınması olur mu ve kapanır mı ?

2- Memnun kalmama gibi bir durumum olur mu ?

3- Kasasında soyulmalar dökülmeler olur mu?

Lütfen görüşleriniz esirgemeyin şimdiden teşekkür ederim :)

• delimisin dünyanın en iyi gaming bilgisayarı var şuan elinde
  • Hahah . Sormam gerekiyordu çünkü 12.000 - 13.000 TL verip bir de ısınıyorsa ben ne yaparım yani :D

İçten cevabın için sağol :)
  • Boşuna almışsın. Bu daha iyi LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Player 1 -- 21 Haziran 2014; 0:59:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hattorihanzou

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-almanci-garaj-arabasi-44.000-km-de-hatasiz-167763823/detay

Alıntıları Göster
    Daha almadım ama ben bilgisayarı alırsam sadece elektrik ve oyun parası verecem.
    Araba alırsam vergi benzin (veya gaz) kazası , lastiği , bakımı derken çok para tutuyor uğraşamam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Havacı41

Daha almadım ama ben bilgisayarı alırsam sadece elektrik ve oyun parası verecem.
    Araba alırsam vergi benzin (veya gaz) kazası , lastiği , bakımı derken çok para tutuyor uğraşamam :)

Alıntıları Göster
    Başka görüşü olan var mı ?
  • Ben asus g750 serisini araştır derim
  • Hilyas96 H kullanıcısına yanıt
    Baktım ama hoşuma gitmedi imkanım varken en iyisini almak istiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havacı41

Baktım ama hoşuma gitmedi imkanım varken en iyisini almak istiyorum :)
    o zaman monster al veya msi

buna ssd takarsın bide alienware le yarışır

http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-tulpar-t7-v22-173-notebook-pmu313517

buna ssd ram vs hiçbirşey takmana gerek yok içinde işletim sistemide var

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt70-2pe-1424tr-dominator-pro-superr2-extreme-notebook-pmu311456

• quote:

Orijinalden alıntı: hattorihanzou

o zaman monster al veya msi

buna ssd takarsın bide alienware le yarışır

http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-tulpar-t7-v22-173-notebook-pmu313517

buna ssd ram vs hiçbirşey takmana gerek yok içinde işletim sistemide var

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt70-2pe-1424tr-dominator-pro-superr2-extreme-notebook-pmu311456

Alıntıları Göster
    yurtdışından alacaksan gümrükte takılır .

• quote:

Orijinalden alıntı: redwolf0

yurtdışından alacaksan gümrükte takılır .

Alıntıları Göster
    Hayırlı günler hayırlı ramazanlar dilerim şu anda bende Alienware m18x kullanıcısıyım monster vs gibi sana öneride bulunları dinleme bile Alienware bilgisayar dünyasının Mercedes'idir. Şimdi bazı gereksiz arkadaşlar yok bunun bu özelliği daha iyi yok kötü vs dicekler onlara burdan sesleniyorum TOFAŞ ŞAHİN'de de 1,6 motor var Mercedes'de de ancak biri Mercedes diğeri Tofaş Şahin bilmem anlatabildim mi onun dışında zaten m18x lerde çift fan bulunmakta bildiğim kadarıyla ben ısınma problemi yaşamıyorum tüm gün bilgisayarın sürekli çalıştığı zamanlar oluyo onda da şüphen olmasın soyulma vs hiç bir sıkıntı olmaz zaten her alienware bilgisayarın Afrikada dahil 1 yıl süreyle herşeyi kapsayan garantisi mevcut yurtdışına yerleşeceğim ve yenisini alacağım için şu anda kendi bilgisayarımı satıyorum ekran kartı biraz eskidi ama onun dışında herhangi bir sıkıntısı yok ilgilenenler irtibata geçebilir tekliflere açığım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-tekrardan-satisdayiz-alienware-m18x-3800tl-acil-satilik-168020596/detay/

• hazanberk H kullanıcısına yanıt
    Bu benim ihtiyacımı karşılamaz yine de teşekkür ederim hazanberk :). Temmuz'un sonuna doğru bir satıcıdan alacağım.

Bilgisayarın kasası hakkında ve güzel benzetmelerinle her şeyi açığa kavuşturdun sağol :)
  • Havacı41 H kullanıcısına yanıt
    Ne demek sizi aydinlatabildiysem ne mutlu bir tavsiyem daha var size imkaniniz varsa bilgisayari yurtdisindan ozellikle Amerikadan almanizi tavsiye ederim gumrukde vs sikinti yasamazsiniz ayrica garanti vs bakimindan daha rahat ve daha ucuz oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazanberk

Ne demek sizi aydinlatabildiysem ne mutlu bir tavsiyem daha var size imkaniniz varsa bilgisayari yurtdisindan ozellikle Amerikadan almanizi tavsiye ederim gumrukde vs sikinti yasamazsiniz ayrica garanti vs bakimindan daha rahat ve daha ucuz oluyorlar.
    gümrükte nasıl sıkıntı yaşamıyoruz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolborq

gümrükte nasıl sıkıntı yaşamıyoruz hocam

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

İşlemcisi i7 4900mq ve gtx 780m sli olan modelini alabileceğim çünkü gtx 880m sli olan model şu an bayağı pahalı geldi bana 2 sene sonra parayı biriktirince gtx 980m çıkarsa eğer 2 tane alır onları taktırır ve devam ederim diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havacı41 -- 6 Temmuz 2014; 20:54:14 >

Evet ama Amerikadan bana getirebilen olsa keşke direk verirdim parayı. İmkan ve tanıdık olmadığı için mecburen Türkiye'den alabilirim.

Dediğim gibi siz bir Alienware kullanıcısı olarak sizden aldığım bilgiler işime çok yaradı. Kasa ve oyun performansı, ısınmaması (3 tane fan var bi zahmet yetsin yani) bunlar benim göz önünde bulundurduğum şeylerdir.

İsterse 15 kg olsun ben bunu kafeye götürüp de oynamayacağım zaten masaüstü alternatifi olarak geçiyorlar.

Altına 18.4 inçlik bir soğutucu almamı önerir misin hazanberk kardeşim :D. Varsa bildiğin 18.4 inçlik bi soğutucu alırken onu da sipariş ettireyim
  • Havacı41 H kullanıcısına yanıt
    Açıkcası akşamları böyle keyif yapmak için bilgisayarı kucağına almayı düşünüyosan soğutucu gerekiyo güzel bir platformlu soğutucu iş görür yanlış anlaşılma olmasın bilgisayar ısınmıyor bacağınız yanmaya başlıyor :D eğer yok ben sadece bilgisayarı masada kullanırım diyosan hiç gerek bile yok ben çok sıcak günlerde sol fan tarafını biraz masada çıkarıp fanı boşa veriyorum 30 derecelik havada full performansda fan bile çalışmıyo ama genede siz bilirsiniz ancak Alienware'larda 1-2 ayda bir içinin açılıp fanları ve çevresini elektrip süpürgesiyle temizlemeyi şiddetle tavsiye ederim çok işe yarıyor. Bu arada etrafta Alienware lara özellikle benim bilgisayarıma çok fazla b*k atanların yanında sizin gibi aşığı olanlarıda görmek çok hoş adamlar kazıkcı diyorlar bana durum o kadar vahim geçen biri 1500tl bile etmez dedi inanırmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazanberk -- 6 Temmuz 2014; 22:00:53 >
  • Kardeş alma nedenin ne ? O paraya gaming alabilirdin + masaüstü + şahin falan 880m SLİ ı napıcan 870 tek başına olsa yetiyor her şeye :)
    Ben yıllarca bilgisayarımın ısınmasından ve elimin altında sıcaklık olmasından bıktım yani. Bir arkadaşımın bilgisayarıyla saatlerce Battlefield 3 ve Gta 4 oynadığımı biliyorum markasını tam bilmiyorum ama 4.500 tl gibi bir fiyata almıştı ve elimin altında hiç ısı hissetmedim bilgisayar dışarıya çok sıcak üflüyordu ama elimin altında ısı yoktu kasası aliminyumdu harikaydı ya kasma derdi yok kapanma derdi yok.

Ama ben şu an kullandığım Dell İnspiron N5110 bilgisayarımla Cs Source'de bile kapanmalar yaşıyorum işlemciyi %80 lere kadar çekiyorum ee bu sefer de oyun kasıyor görüntüyü düşürüyorum derken iyice sıkılıyorum anlayacağın.

İnternetten buldum 19 inç'e kadar destekli fan'ı 35 cfm akımı varmış zaten fanların hava aldığı yerler geniş olduğu için orayı iyi soğutur tam altında geliyor.

1-2 ayda bir içinin açılıp temizlenmesi biraz kısa değil mi sizce de :/. Ben 6 ayda bir yapabilirim ama o da çok zahmetli pek anlamam açılıp temizlenmesinden servise gönderirim onlar temizlerler macunları yenilerler böyle bir yol izleyebilirim.

İşlemci için ayrı bir fan ve ekran kartları için ayrı fanlar var yani toplamda 3 tane fan var bilgisayarın arkasından çıkışlı ve kalın olduğu için fanları da büyük.

İnternetten Crysis 3 gibi ağır bir oyun ultrada , ekran kartları ve işlemciye overclock yapılmış vaziyette sol üstten fps ve ısı değerlerini gördüğümde çok hoşuma gitti. Gpu'lar 76 ve 75 derecelerde kalıyor şu da var ekran kartlarının bir tanesine overclock yapılmış overclock yapılan ekran kartı , overclock yapılmayana göre daha soğuk bu ayrı bir sevindirdi :D. İşlemcisi ise 75 derecelerde kalıyordu.

Bu bence gayet iyi bir sıcaklık değeri altına fan alırsam 5-15 derece arası ineceğine eminim.

Bu arada sizin bilgisayarınız şu anki oyunların çoğunu demiyelim de bir kaçını diyelim oynatır low-medium arası bence çünkü ısınması olmayan bilgisayar uzun ömür vaad eder .

Sizin bilgisayarınız en az 2.500 tl eder. Sizin bir benzetmeniz vardı şahinde de 1.6 motor var mercedes'te de olay aynen bundan ibaret. O zaman millet neden gidip 1.6 motoru olan şahini değil de Mercedes'i alıyor acaba onlara bunu sormak lazım. Bilmeden atıp tutanlar bu gerçekten üzücü ve sinir edici bir durum allah sabır versin. Elbet ki çıkar bilgili bir müşteri ve bilgisayarınızı alır . Sosyal paylaşım sitelerinde Türk oyuncuların kurduğu sayfalar var oralarda bilgisayarınızı tanıtabilirsiniz alacak olan elbet ki çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havacı41 -- 7 Temmuz 2014; 2:38:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.