Şimdi Ara

Aliexpress Alışveriş Rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
32
Favori
30.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd_yeniweb.php
    elindeki barcod ile deneyebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaki

http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd_yeniweb.php
    elindeki barcod ile deneyebilirsin

Hiç bişe bulamadı site dostum.

• Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek ürün Türkiye'de ürün ancak yerini göremiyorum.
  • Ben de bu siteden alışveriş yapmak istiyorum. daha önce sipariş veren arkadaşlar sonuçları yazmamışlar. gelen ürünlerin kalitesinden memnun musunuz. (ben genelde ayakkabı ve kıyafet almak istiyorum)
    Tek seferde en fazla 5 ürün sipariş verebiliyoruz bu doğru mu?
    Alışveriş tutarı olarak en fazla ne kadarlık alışveriş yapabiliriz ki gümrüğe takılmasın?
  • Merhaba ben gümrük hakkında bir soru soracaktım. Aynı üründen yüksek miktarda söyleyesek, vergisini vs. ödeyip nasıl alabiliriz? Mesela 100 adet elbise söylesek.
  • Resim ile ürün arama nasıl yapılıyor bir türlü çözemedim
  • Takip numaram: SYL13381390SJ Anladığım kadarıyla ürün Türkiye'ye ulaşmış. Türkiye'de nerede acaba? Ptt üzerinden sorgulatamadım.
  • Merhabalar.. Bu siteden alışveriş yaparken kargo şirketleri hakkında dikkat etmemiz gereken bir durum var mı? Mesala hangi kargo şirketlerinden uzak durmamız gerekir ?
  • Bu siteden klavye mouse kulaklık alan var mı acil yardım?
  • hocam merhaba

adres kısmında telefon numarası kısmını anlmadım nasıl olacak ? cep telefon numaramı hangi kısıma yazacağım ? üst taraf mı alt taraf mı ? yardımcı olursanız sevinirim
  • Seller shipping method
    Order >=7 with tracking number and international shipping imformation
    Order<7 only have shipping information in china yazıyor yani takip nosu almak için en az 7 ürün mü almam lazım bir de satıcının yanında min order $10 yazıyor yani kargolanması için en az bu adamdan en az 10 dolarlık ürün mü almak lazım bu ne saçma iş

• quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Arkadaşlar merhaba.Ben az önce bir sipariş verdim ama takıldığım bir nokta var.Ben aldığım üründen 1 adet sipariş vermiştim ama payment orderda (4) yazıyor.Altta fotoğraflarını koyuyorum.Ben şimdi bu üründen 4 adet mi almış oldum?Ürünün linkinide vereyim.http://www.aliexpress.com/snapshot/6164411102.html Eğer siparişte bir hata varsa bunu nasıl düzeltirim?Cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar...

Aliexpress Alışveriş Rehberi

Hayır tek sipariş için ödeme yapmışsınız. Diğer görünen 3 sipariş ise ödeme aşamasında iptal edilmiş veya hesap numarasını yanlış girmişsiniz vs. Pay now yazan siparişler ödeme yapın diye uyarıyor bu 3 sipariş için ödeme yapmazsanız yaklaşık 15 gün sonra kendiliğinden iptal olacak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• emre0298 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun cevap için de ben mesajı atalı 1 sene oluyor.Post kasıyorsunuz herhalde
  • 2015 diye yazdım gözümden kaçmış pardon 😄

• Arkadaşlar alışveriş yaptım kredi kartı ile ödeme başarılı dedi ama kredi kartında harcama gözükmüyor. Bir sıkıntı mı var yaptığım alışverişte acaba.

• Hocam merhabalar. Dün Aliexpress'ten 8 parça, toplamda 65 dolarlık alışveriş yaptım. Bu alışverişin içindeki 2 siparişim ayakkabı (iki ayrı satıcıdan) .Nette gördüğüm, her ayakkabıya 70 TL gümrük vergisi ödendiği yönünde. Bu durum gerçek midir. Eğer öyleyse vergi ödemeden siparişleri iptal etmek istiyorum. Çünkü henüz onaylanmadi, kargoya çıkmadı.

• arkadaşlar ürün bugün kargolandı takip no vermiş fakat sisteme daha geçmedi sanırım bulamıyor
    şey diyecektim ben adresimi yazdım en üstte contact name i adres ismi sandım ve my house yazdım evime gelince ptt görevlisi sorun çıkarır mı ?
  • arkadaşlar merhaba
    alıexpress resiöşi anlatımı çok güzel olmuş.lakin alibaba.com için türkçe bir kaynak bulamadım.yadımcı olacak kimse olursa çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teodor34

Yurtdışı'dan alışveriş deyince akla ilk gelen isimler Alibaba ve Aliexpress'tir..Zira her iki sitede aynıdır Alibaba firma,kobi ve toplu satışlar Aliexpress ise parekendeye yönelik satışlar yapar.. Aliexpress ülkemizde oldukça yaygın kullanılan bir sitedir Çin menşeilidir..

Şayet bu ünvanı haketmek hiç de öyle kolay değil.Aliexpress yeryüzünde ürün yelpazesi en geniş olan alışveriş sitesidir.10 milyonu aşkın ürün çeşidine sahiptir..Alışveriş sitelerini kıyaslarsak Aliexpress,Okyanus diğerleri ise Deniz ve Göl olarak kalır..Bu Okyanus'ta rahat ve güvenilir alışveriş yapmanız için küçük bir makale hazırladık.

Alibaba ağırlıklı olarak firma,kobi gibi kuruluşlara toplu ürün tedarik etmektedir burada ürünler genellikle lot halinde teklif verilerek satılır,Alibaba'nın ürün yelpazesini ise üreticiler karşılamaktadır..Alibaba yaklaşık 4 milyon üreticiyle çalışmaktadır..

Aliexpress son derece güvenli bir sitedir ayrıca site Escrow adı verilen alıcı koruma programını kullanmaktadır tıpkı Ebay ve Gittigidiyor üzerindeki gibi havuzda toplanır para,ürün elinize geçmeden siz onay vermeden para satıcıya aktarılmıyor..

Bu tarz siteler son derece güvenli olmalarının yanında kötü niyetli sahtekarlarıda barındırır, burada dikkat edilmesi gereken husus ürün fiyatının diğerlerine nazaran aşırı ölçüde ucuz olduğu durumlarda temkinli davranmaktır..Gold Member, Gold Supplier ve A Plus satıcıları tercih etmek gerekir bu satıcıların profillerinde kral tacı,elmas gibi ibareler yer alır..Ayrıca bu durumda diğer satıcılar kötü olarak algılanmasın yeni başlamış dürüst satıcılarıda töhmet altında bırakmayalım yeni satıcıların profillerinde belirli düzeylerde ürün satışı ve feedback sayısına göre artan madalyalar mevcut..Genelde dikkat etmeniz gereken satıcının sattığı ürün sayısı,aldığı yorumlar gibi(order,feedback) özellikleri değerlendirmenizdir..

Aliexpress ürünün elinize ulaşmaması,farklı ürün gelmesi veya bozuk gelmesi gibi durumlarda Dispute açarsanız sorunsuz para iadesi yapıyorlar..Dispute sistemi sitenin bir başka güven veren özelliği..

Aliexpress'te ürünü aldığınız andan itibaren satıcı ürünü kargoya verdiğinde Tracking Number yani Takip Numarasını sisteme girdiğinde an ve an kargonuzu nerede diye takip edebiliyorsunuz...

Aliexpress'te chat sistemiyle satıcıyla anında iletişim kurabilirsiniz ayrıca mesaj sistemini kullanarakta irtibat sağlayabilirsiniz..Sitede Çin'liler ile İngilizce olarak konuşabilirsiniz..İngilizce bilmiyorum diye dert etmeyin Google Translate çevirilerine alışkınlar zira onlarında İngilizce'leri zayıf olduğundan onlarda Translate gibi çevirilerle cevap veriyorlar..

Aliexpress gönderdiği ürünlerin büyük bölümünü Free Shipping yani ücretsiz kargo seçeneği ile yolluyor..Ayrıca bütün özel kargo firmalarıylada gönderi yapıyorlar fakat bunun için yüksek kargo bedelleri ödemeniz gerekiyor..Kargo seçeneği genelde sizin insiyatifinizde..Ücretsiz gönderileri Çin posta servisi ile Honkong posta servisi ile gerçekleştiriyorlar..Ürün Türkiye'ye geldiğinde gerisini PTT hallediyor ve kapınıza kadar teslimatı ücretsiz gerçekleştiriyorlar...Her 2 posta serviside PTT ile anlaşmalılar şayet hızlı gönderi seçeneği olan PTT'nin APS servisi gibi acele posta servisleri var adı EMS,bunun için diğer özel kargofirmalarına nazaran daha cüzi bir rakam ödüyorsunuz..

Free Shipping(ücretsiz gönderiler)

China Post Air Mail

Hongkong Post Air Mail

Singapore Post

Sweeden Post (İsveç)

Bpost (Belçika)

Acele Posta Servisi(ücretli)

EMS

Özel Kargo Firmaları(ücretli)

FEDEX

DHL

UPS

TNT

ve diğer özel firmalar..

Aliexpress Üyelik ve Alışveriş(Detaylı Resimli Anlatım)Aliexpress'te üyelik işlemlerini ve nasıl alışveriş yapacağınızı
    resimlerle ifade ettik..Kafanıza takılan sorulara bu başlık altında çözüm bulabiliriz..

dostum selam , aliexpress ten alışveriş yaptığım adam mağazasını kapattı ve ulaşamıyorum üründe elime gelmedi zaten dispute yapıp mesaj attım ama ürünün yaklaşık 6 dolar gibi fiyatı var bunu geri almak için daha ne yapmayalıyım bilgilendirir misin ?

• Piccadilly Circus kullanıcısına yanıt
    Dispute'ye yanıt vermeyeceği için 4 gün içinde Aliexpress devreye girip refund işlemini sağlar..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.