arkadaşlar merhaba vergi geldiğinden beri alışveriş yapmadım şimdi bir alışveriş yapacağım ekranda görünün ücret dışındı bir ücret ödemiyoruz değil mi vergi ödediğim ücretin içinde görünüyor? |
Aliexpress Ana Konu • (2135. sayfa)
-
-
evet hocam ondan farklı bir ücret çıkmıyor.
-
hocam eğer greennote aldıysanız iptal edin çünkü 1kişi almıştı gümrüğe takılmıştı,o tip büyük bir kutulu ürünün gümrüğe takılmama ihtimali yok,mevzuata uysalar sorun olmaz dediğiniz gibi ama eski kafalı çalıştıkları için kutu büyük olsun fiyatı 10 dolar olsun ürünün direk bırakıyorlar gümrüğe.
-
Ayın 27 sinde siparişini verdiğim 4'lü ekran koruyucu siparişim gümrüğü geçmiş İzmir'e doğru yola çıkmış. 7 gün olmadan teslim edilecek gibi.
-
Akıllı saat almak yasak mı? Şu tarz bir ürün vergisiyle beraber 650 liraya geliyor ama hiç gönderen yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu Aliexpress'te bazı mallar Türkiye'ye gönderilmiyor,bu nedenle Alibaba'dan almaya çalıştım aynı malı bu defa da oradan kapıya kadar teslim edecek Lojistik firması bul dediler, kendilerinin teklif ettikleri 80 dolarlık mala 150 Dolar yol parası istiyor tam bir üçkağıt düzeni.. Alamadık kalakaldık, Çin devlet kargosu ile gönderin dedim, kabul etmedi hiçbir satıcı...Alibaba'dan hesaplı kargo ile kapıya kadar malı teslim şeklinde satın alabilen varsa lütfen nasıl yapıldığını yazsın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 1 Haziran 2024; 17:1:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalnız çok güzel gözüküyor keşke alabilseymişiz.
-
Eskiden AliExpress siparişleri 20-30 gün arasında teslim edilirdi. Son 2-3 siparişim 2-3 gün içinde ülkeye giriyor , 1 hafta içinde de teslim edilmiş oluyor.
Nasıl bu kadar hızlandılar anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden gemi ile geliyordu ve takipsizdi kargolar,şimdi daha çinden çıkmadan ptt sisteminin takip nosunu yapıştırıyorlar aynı takip kodu ile size takip ediyorlar adım adım herşeyi gözüküyor şuanki sistem süper yapmışlar 2 kargom şuan ilçeme geldiler yarın dağıtımı çıkacak 2 kargomda ve bana ulaşması dahil 7 gün sürdü. keşke öncedende böyle olsaydı.
-
Gemi ile hiç gelmedi ki sadece shipped yazıyordu. Gönderildi manasında. Hep uçakla geldi kargolar son 10-15 senedir. İşlemler daha uzun sürüyordu sadece.
hocam ben 2015ten beri aliexpress kullanıyorum benim bahsettiğim o zamanlardı daha sonra dediğiniz gibi yine uçak kargo ile geliyordu ama depolarda bekletiyorlardı işlemler vs uzun sürüyordu,şimdi süper olmuş ben eskisi gibi sipariş vermeye başlayacağım,sinotranstan herşeye el koyduğu içinı 2-3 senedir hiçbirşey almıyordum sepetimde bekletiyordum 5-5 onları sipariş ediyorum şlmdi.
-
Kimi ürünler gemiyle geliyordu hatırladığım 3-4 ay sürüyordu daha sonra bu süre 1 aya düştü hatta turkish post gelmişti bizim ptt çinden getiriyordu direk şimdi artık çok hızlı geliyorlar 3 ila 5 günde bizim ülkeye varıyor bizim ptt daha yavaş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Vergiler dahil bir ürün aldım CNG... ile başlayan bir numara girdiler. 2 saat kadar önce kargolandı. Konuşmaları okudum ama pek anlayamadım. Bu takip no ile gelince ek vergi mi ödeceğim? Ne yapmamı önerirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 3 Haziran 2024; 8:49:36 > -
Cng ile başladı mı geçersiz sahte numaradır.. Geçeli takip no 2 ile başlar...
Sabah buraya yazdıktan sonra satıcıya yazdım. Az önce mail ve aliexpress bildirimi geldi takip bilgisinde güncelleme oldu diye.
Satıcı takip numarasını "2.." ile başlayan numaraya çevirmiş. 17Track ile Aliexpress seçince bilgiler çıkıyor. Sanırım şuan olması gerektiği gibi.
-
CNG çin içindeki kendi takip numaraları hocam,alibabanın yani aliexpresin deposuna ulaşınca türkiyeye geleceğini görünce otomatik ptt sisteminden numara yapıştırıyorlar pakete 2 ile başlayan numarayı türkiyeye geldikten sonra pttnin siteden takip edebilirsiniz hocam,eğer 2 numarasına çevirildiyse depodadır maks 4-5 güne türkiyeye gelmiş olur.
-
hayır hocam ek vergi ödemeyeceksiniz normal trendyol,n11 vb sitelerden sipariş etmişsiniz gibi direk size gelicek kargonuz ekstra ücret tahsil edilmeyecek.
-
CNG ile başlayanlar sahte değil,satıcı ürünü vermeden önce sistemden ön bilgi giriyor,sistem önce cng ile başlayan numarayı veriyor ardından paket taşıyıcıya ulaşınca 2 ile başlayan normal takip no ile güncelleniyor.
sahte olanlar AM ile başlayanlar
-
Merhabalar bu yurtdışı alışverişi hakkında çok bilgim olmadığı için burdan birkaç soru sormak istiyorum.
Alınacak ürün telefon kılıfı (İphone 13-15 için)
1) Bu sınırlı gönderim durumu tam olarak nedir ? İphone 13 ve 15 için telefon kılıfları alıcam farklı satıcılardan yada bir mağazadan bunların toplamı 5 adeti geçmemesi mi lazım ? Yada 5 tane kendi adıma 5 tane kardeşim adına alabilir miyim ?
2) Kapıda ekstra ücret ödeme konusunu da tam anlayamadım. Ürünü satın alırken bütün vergileri ödemiyor muyuz? Kapıda kargo firması bizden ğcret talebinde mi bulunuyor?
3) Gümrük işlemleri için herhangi bir alt limit var mı yada üst limit?
Şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar Euro ödemek mi?Dolar ödemek mi?Yoksa TL ödemekmi daha avantajlı.Bir ürün alıcam TL olarak 1100 TL,Dolar olarak karşılığı ise 850 TL tutuyor.Ters bir şey yaşamak istemiyorum.Bilgisi olan varmı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X