Mavi Ekran Sorunu
Merhaba uzun zamandır kullandığım sistemde son 1 haftadır mavi ekran hatası almaktayım, fakat belirli bir sıklığı yok bazen bilgisayarı açar açmaz yapıyor sonra tekrar kapatıp açınca sorunsuz uzun süre kullanıyorum. Ek olarak minidump klasörü sürekli boş. Gelişmiş seçenekleri kontrol ettim ve herhangi bir 3. parti yazılım kullanmıyorum. Bu yüzden olay günlüklerini paylaşabiliyorum.
Ek olarak bilgisayarı açtıktan belli bir süre sonra kitlenip mavi ekran veriyor, mavi ekran yüzdesi dolmadan sistemi kapatıyor ve anakart reklamının olduğu yere geliyor. Ondan sonra devam etmediği için kendim kasa üzerinden kapatıyorum ve sonrasından rahatlıkla herhangi bir hata almadan kullanabiliyorum.
Kur dosyası ( 2 farklı gün mavi ekran sonrasında alınmıştır.)
Sistem dosyası ( 2 farklı gün mavi ekran sonrasında alınmıştır.)
Uygulama dosyası ( 2 farklı gün mavi ekran sonrasında alınmıştır.)
Sistem Özellikleri,
R5 3600 (Otomatik)
RX 6700 XT
B450M S2h
2x8 3000 Mhz
Merhaba, evde kullanacağım bir bilgisayar ve 4-5 adet telefonun bağlanacağı Türk Telekom VDSL2 (30-50 Mbit paketi) kullanacağım orta halli bir modem arayışındayım.
Keenetic Extra DSL kullanıyordum yandığı için yeni modem arayışındayım.
Bütçe olarak en fazla 1000 TL düşünüyorum. Eğer çok fark olacaksa biraz daha artabilirim. (En fazla 1500)
Önerilerinizi bekliyorum başka hangi bilgi gerekli emin değilim ihtiyaç halinde cevaplayabilirim.
Merhaba, oyunculara uygun mouse, mouse pad ve kulaklığa ihtiyacım var.
Bütçe: 12.000 TL.
Oyun tarzı: FPS.
Mouse tutuşu: Claw grip, palm grip.
Mouse pad: Çok büyük olmasına, RGB gibi ek özellikler içermesine gerek yoktur. Fiyat/Performans bir ürün yeterli olacaktır.
Kulaklık: Mikrofon ve ses kasma yönünden başarılı, ek ayarlar yaptırmayacak sorunsuz bir ürün aramaktayım.
Mouse ve kulaklık ortak özelliği: İkisini de kablosuz şekilde olmasını istiyorum, mouse ve kulaklıkta bağlantı sorunu yaşatmayacak (kopma, gecikme gibi durumlar yaşamak istemiyorum.)
Ek not: Bağlantı durumlarına çok hakim değilim fakat anakartımda Bluetooth özelliği mevcut değildir.
60.000 TL KASA ÖNERİSİ.
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi maksimum bütçe 60.000 TL olacak şekilde kasa toplamak istiyorum.
Kullanım amacı : Oyun
Genellikle oynanacak oyun : Pubg Mobile
Beklenen Özellik : Geleceğe dönük ve sorun çıkartmayacak bir sistem olması.
Gerek olmayan özellik : Kasanın görünümü, kasa masanın altında olacağı için görünüşü RGB olması gibi özellikler önemli değildir onun yerine gücü ve performansı çok daha önemli durumdadır.
Maksimum bütçe : 60.000 TL (+200 gibi rakamlar oynayabilir.)
Sistem 1080p için olacaktır.
Bu özellikler dahilinde ve konulardan edindiğim bilgiler sonucunda 3 adet sistem oluşturdum. Bu sistemler hakkında yorumlarınızı ve önerilerinizi beklemekteyim.
1. Sistem
Özelleştirilmiş hali :
Bu sistemde Ekran kartı konusunda kararsızım İnno3d yerine 640 TL fark ile Palit serisini seçebilirim.
Buna Ek olarak 2300 TL gibi yükseltme yapabilirim.
2. Sistem
Özelleştirilmiş hali:
Ramler vs SSD değiştirildi. Yine de ilk sistem daha avantajlı gibi durmakta.
3. Sistem
QP PC Hocası XLR8 AMD Oyun Bilgisayarı
Özelleştirilmiş hali:
Sadece Ramler değiştirilmiştir.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
GÜNLÜK KULLANIM İÇİN HANGİSİ ?
|
İPHONE 13 HAKKINDA BİR KAÇ SORU.
Merhabalar,
Uzun zaman sonra iphone telefonuna geçiş yapmış bulunmaktayım bir kaç sorum olacaktı.
1) Android üzerinden geçtiğim için gmail üzerinden rehberi yükledim fakat şuanda gmail icloud ve sanırım whatsapp üzerinden kişileri rehbere yüklemiş aynı isimden 3 er tane mevcut, hangi listenin görüneceğini nasıl seçeceğiz ? İnternette baktığımda gösterilen bölümler şuan bende yok. İos sürümü 16.3.1
2) Klavyenin altında emoji ve dikte yeri mevcut onları kapatma ve klavyeyi alttan başlatma şansım var mı ?
Yok ise emojilerin sağa doğru açılmış halinde ayarlayabiliyor muyum ?
3) Klavyede harfler çok büyük bunu nasıl değiştirebilirim ? Kurcaladım ama bulamadım
4) Applestoreden birşey indirirken sürekli tuş kilitleme tuşuna iki kere tıklıyorum, direk indir dediğimde indirmenin başlayacağı şekilde ayarlayabilir miyim ?
5) Arka planda açık kalan uygulamaları (alttan yukarı doğru çektiğimizde karşımıza çıkan) tek seferde kapatma şansımız var mı ?
6) Klavyede yazma sesinde bazen ses patlaması oluyor gibi geldi bu normal mi yazma hızına göre mi oluşan bir durum ? Müzik dinlediğimde hopörlerlerin sağlam olduğunu düşünüyorum.
7) Ürün sıfır ama yine de kontrol etmem gereken birşey var mı ?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
|
15.000 TL TV TAVSİYESİ
|
BIOS GÜNCELLEMESİ SONRASI OLUŞAN SORUN
|
Huawei Watch Fit 2
|
Meslek: Planlama Lojistik
İlgi Alanları: PC
Ugruna Ölmekse Seni Yaşatmak,
Bin Defa Ölürümde Adına Leke Sürdürmem! Gururdur,Namustur Vatan ve Sancak, Aksada Kanım Korkma;Haini Güldürmem! |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.175
İkinci El Bölümü Mesajları: 53
Konularının görüntülenme sayısı: 56.171 (Bu ay: 492)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware