Biraderin siparişi 1 haftada geldi benimki 10 günde. PTT takip sistemi geriden geliyor , güncellenmiyor. Daha dağıtıma çıktı diye yazmadan eleman geldi. |
Aliexpress Ana Konu • (2147. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Mesajı yazdım şansıma 20 dk sonra gümrüğe girdi benim paket. Yılbaşı yoğunluğu var herhalde biraz
-
Bu ürünü alabilirmiyim ? 30€ dan fazla gözüküyor
-
Vergisiz halini hesapla. O 30 euro olmalı kargo dahil artık 🤦♂️Hatta bence direkt ayarlardan euroya çevir ve bak. Normalde zaten 30 euro yu geçseydi adresinize gönderilmiyor diye hata vermesi lazımdı. Bence gelir sipariş verirseniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kanun yürürlüğe henüz girmedi 27 Aralık'ta başlıyor kargo dahil 30 euro limiti. Bence ne alacaksanız alın 10 gün kaldı. 10 gün sonra yurt dışı alışverişi iktidar değişene kadar yasaklanmış olacak.
-
Ürünün ham fiyatı mı 30€ olmalı vergi ve gönderim hariç?
3€ navlun (taşıma) bedeli 27€ ürün bedeli olarak bilgi var internette
sanırım hepsi 30
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 22 Aralık 2024; 12:42:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gönderim dahil 30 euro. Vergi hariç
Aliexpress son alışverişim epey sorunlu oldu. Zarar ettim. Satıcı para iadesini reddedip durdu, yetmezmiş gibi Aliexpress yetkilileri dispute sonucunda "no refund" dedi , itirazımı yaptım ve üşenmedim video çekerek satıcının yolladığı çiplerin sahte olduğunu ispatladım. Paramı sorunlu ürünler için iade aldım ama mesela ürün 115TL , vergisi 143 TL , 123TL de kargosu görünüyor. Bana 115TL iade ediyor etmesine ama 143 TL vergim çöp oluyor. Bir üründe değil birçok ürün var bunun gibi.
Vergi iadesi hiçbir şekilde alamayacağız sanırım..
Birde aldığım ürünlere yorum yazamıyorum. Feedback bölümünde birşey çıkmıyor. Mail linkine tıklayınca da yorum yazma ekranı gelmiyor.
Aliexpress'te artık yorum yapılamıyor mu?
-
Ne tür entegrelerde sahte çıkıyor, bilelim. Belki ben de sonra alacağım, kazıklanmayalım..
arkadaşlar kasım ve aralık ayında vermiş odlgum 5 adet farklı ürün tarafıma teslim edildi ancak simdi yeni siparişimde bu ay 5 tane sipariş verdiniz. dikkat edin gümrük vergisi cıkabilir uyarısı cıktı. yeni sipariş versemde yeni yılda teslim edilir artık ama sisteme 2024 olarak mı girer ve vergi cıkarmı?
-
Önemli olan tarih Türkiye gümrüğüne giriş tarihi dir..
yani sipariş vermemde bi sakınca yok degilmi?
-
Ben de alacağım, Her ihtimale karşı Ocak başını bekliyorum, Olur mu olur, Temu'nun kestiği ordino'da sipariş tarihi yazar, memur gıcıklığına vergiyi bindirir... Sen de benim gibi yap en iyisi.. Yani normalde gümrüğe giriş tarihi esas alınması gerekirken bazı kıl memurlar vergi bindirme yapabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 24 Aralık 2024; 20:38:17 >
arkadaslar bebek kamerası almak istiyoruz bu ürün gümrüğe takılırmı?
-
Hocam o kadar para vereceksen yurt dışından almana gerek yok.
Bu ürün işini fazlasıyla görür.
www.n11.com
TP-Link Tapo C211 2K 3 MP Wi-Fi Kamera + Kioxia Exceria 64 GB Micro SDXC Hafıza Kartı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/tp-link-tapo-c211-2k-3-mp-yatay-dikey-wi-fi-ev-guvenlik-kamerasi-hafiza-karti-46377738 -
hocam benim linkini koydugum ürün vergisini odedigimde gelirmi? vergisiyle 1870 tl ye cıkıyor.
-
Ürün limiti aşarsa gönderilemiyor diye uyarı verir zaten.
-
Slmlr,
Aliexpress e ziyarete gideceğim Dubai ye (oğlum orada yaşıyor ve onun adresine) teslim edilmek üzere yaklaşık 100 euro tutarında bir ürün siparişi vermeyi planlıyorum.
Orada kalış sürem 10 gün civarında olduğu için de teslim tarihini ben gitmeden öncesine den getirmek için siparişi Türkiye den tamamlayıp, ödemesini de Türk kredi kartımla yapmalıyım.
Sorum şu;
Bankam bu ödemeye izin verir ve yaparmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet neden izin vermesin? Onlar için harcama yap yeter. Adresi ayarla ve ödeme şeklini dolar yap ve siparişi ver. Ben bu şekilde İngiltere'ye söylüyorum. Dubai'de limit kaç dolar diye öncesinde bak...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X