|
Aliexpress Ana Konu • (2146. sayfa)
-
-
30 Kasım'dan beri paketiniz yerel havalimanına ulaştı bilgisiyle kaldı, normal mi acaba?
-
aliden vergi kargo dahil 400 tl ürün alıyorum kredi kartı extre 450 yansıyor öderken bir ikinci benim ödedim paradan vergiyi kim ödüyor devlete ali mi bankamı.?
-
O fazlalık bankanın yansıttığı kur farkı. master kartın veya vizanın komisyonları vesaire... -
teşekkürler
-
merhaba benim sipariş de 3 gundur yumruk işlemleri başlatıldığı olarak bekliyor. Sizde bir gelişme oldu mu?
-
Ben ürünü teslim aldım. Gümrük işlemleri başladı diye bildirim gelmesinin ardından aynı gün tamamlandı ve ayrıldı bildirimleri de geldi. -
Arkadaşlar aliexpressten saat alıyorum normalde 1050 TL fiyatı üzerindeki ürünlerde gönderim olmazdı adres Türkiye olmasına rağmen 1900 tl üründe de Türkiye ye gönderilir ibaresi çıkıyor alsam gelir mi takıları mı?
Link bu AliExpress'te az önce şunu buldum:
2.051,09TL | 40MM PAGANI tasarım erkek otomatik mekanik İzle lüks safir cam 100M su geçirmez paslanmaz çelik NH35 Reloj Hombrealiexpress.40MM PAGANI tasarım erkek otomatik mekanik İzle lüks safir cam 100M su geçirmez paslanmaz çelik NH35 Reloj Hombre - AliExpress 1511https://tr.aliexpress.com/item/1005008192605120.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=6000207685985&aff_fcid=6a85e0f2f0804d209ca8ea248f4f62ed-1733648854003-01642-_on4LTm5&tt=MG&aff_fsk=_on4LTm5&aff_platform=default&sk=_on4LTm5&aff_trace_key=6a85e0f2f0804d209ca8ea248f4f62ed-1733648854003-01642-_on4LTm5&shareId=6000207685985&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=b5e41ad6657240b8949c7acaf97ac4f3&afSmartRedirect=y&gatewayAdapt=glo2tur
Vergi falan kesmeden bu fiyata böyle bir ürünü nasıl satıyor nasıl gönderebilir.
-
Mağaza sisteme dahil edilmemiş, yeni açılan mapazalarda bu oluyor, o yüzden geliyor tam bizim gümrüğün aradığı şey el koyarlar, zaten fırsat bekliyorlar, paran uçar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 8 Aralık 2024; 12:20:2 > -
Teşekkür ederim iptal ettim. -
Hocam pilli saatleri temudan yahut aliexpressten almak mantıklı değil mi bende 1050 TL bütçe bir saat almak istiyorumda. -
Ne desem boş. 30 Euro sınır nedir ? Hangi dünya ülkesinde görülmüş böyle bir saçmalık. Neyiz arkadaşlar biz aciz miyiz köle miyiz bakıma muhtaç mıyız? Neden bu hâle geldik .
Çoğu satıcı fark ettim ki 30 Euro üstü ürünü göndermiyor alacağım ürün 17 Euro sepete 2 tane ekliyorum bu gönderi gonderilemez ibaresi çıkıyor ayrı ayrı alsam ekstra vergi ekliyor .
Yatacak yeriniz yok Allah ıslah eylsin. -
İleride bu sınırı 10 dolara indirebilirler ya da tamamen yasaklayabilirler, öyle görünüyor.. -
%60-80 vergi.rezalet, telefon aldığım günleri bilirim, 150-eu altı vergi vermezdik, şimdi 30.-eu vergileri ise insan işi değil, eski.türkiye çok daha iyi durumda idi, 1 USD 1 tl idi şimdi 36. TL ama millet seviyor bu işleri, enflasyon, baskı,pahalılık, zam, böyle devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 12 Aralık 2024; 9:21:52 > -
$100 a Xiaomi diye bir telefon satılıyor , özellikleri süper , acaba nasıl birşey alsak gelir mi diye konuştuğumuz zamanları ve milletin 100 dolara yani 200-300 liralara bedavadan telefon aldığı günleri hatırlıyorum. Telefon yasaklandıktan sonra bile nasıl olsa 100 dolarcık diyip risk alıp sipariş verenler ve getirtmeye devam edenler vardı. Şimdi ki nesil ne bilecek o günleri. Akp iktidarıyla yetişen nesil bilmiyor yaşı yetmiyor.
-
Neyse şimdi işi siyaset tartışmasına çevirmeden asıl konumuza gelelim. Aliexpressten geçenlerde elektronik komponentler satın aldım. Özellikle aldığım entegreler (çipler) sahte ve bazı ürünlerde yarısı bozuk çıktı. Birde gelmeyen ürün vardı onu hemen ilk gün teslim edilmedi diyip refund yaptık. Fakat problemin büyüğü şu ki bu çinli satıcı bana ürünün fiyatını iade yaptı sadece. Yani 100 liralık ürüne ben 100 lira da vergi ödemişim bana 200 değil de 100 iade yaptı. Zaten alışverişim toplamda 400 lira civarı iken ben 1000 küsür lira vergi+kargosuyla birlikte ödemiş oldum. Benim zararımı karşıla desem adama bana 400 lira yollayacak 600 küsürü bana zarar yazacak. Bu işi nasıl çözebilirim ?
-
Bu tip parçalar varsa Türkiye'den alacaksın, büyük kurumsal şirketlerden, Yoksa her türlü dolandırırlar..
. -
Merhaba el feneri aldım. 18650 pil varmış içinde. Sonradan aklıma geldi. Pil olduğu için gümrükten geçer mi? Yoksa iptal mi edeyim? -
%90 geçer -
Aralık ayı içerisinde verilen siparişlerinizde paketi Türkiye gümrüğe ulaşan var mı? Benim Japonya'dan siparişlerim 6 günde gümrüğe giriyordu bu yeni kanun açıklandıktan sonra son siparişlerimi verdim bugün 10. gün hala Türk gümrüğe girdi bilgisi yok. Aliexpress'ten alanlara da bir sormak istedim sizde durum nedir? Yeni yasa 27 Aralık'ta yürürlüğe giriyor bu tarihten önce ulaşması lazım biraz endişelenmeye başladım acaba kargolarımız aslında TR'ye geldi ama bizim gümrük bilerek paketleri sisteme sokmayıp 27 Aralık'ı bekliyor olabilir mi paketlerimizi patlatmak için valla bunlardan her şey beklenir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 16 Aralık 2024; 15:37:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X