Şimdi Ara

Aliexpress Artık Dispute AÇILMAYACAK mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aliexpress Artık Dispute AÇILMAYACAK mı?

Ürün siparişinden itibaren 59 gün geçti. 

60 Günlük yasal sürenin dolmasına 20 saat var ve,
    Dispute açamıyorum.

Şu uyarıyı veriyor;

"""""Kayıtlarımız, siparişinizin son zamanlarda gönderildiğini ve şu anda nakliye halinde olduğunu gösteriyor.
    Bu gönderim yöntemi için, varış ülkenizde hiçbir izleme bilgisi sağlanmayacak. Geçmiş deneyimlerimize göre,
    paketlerin çoğu satıcının vaat ettiği süre içinde teslim edilecek. Paketiniz 2017-08-26 tarihine kadar ulaşmazsa,
    lütfen anlaşmazlık bölümünü (DISPUTE) açın; derhal bunu halledeceğiz. Sabrınız için teşekkür ederiz"""""""

Our records show that your order was recently shipped and is currently in transit. For this shipping method, no tracking information will be provided in your destination country. According to our past experience, the majority of the packages will be delivered within the time frame promised by the seller. If your package does not arrive by 2017-08-26 , please open dispute and we will handle this immediately. We appreciate your patience.

Yarını bekle yarın açalır demeyin, bu gün aynı olayı yaşadım, Bugünde gönderilmeyen ürünüm vardı,
    Dün dispute açmaya çalıştım aynı uyarıyı verdi.

Bugün açarım diye düşündüm ama, para transfer işlemi gerçekleşiyor dedi ve, sanki ürün bana gönderilmiş gibi işlem yapıldı. Alışveriş tamamlanmış yani.

Üstte 15 gün içinde dipute açabilirsin diyor ama, Dispute ye tıkladığında satıcıya mesaj atma penceresi geliyor.
    Dispute ile alakası yok.

Allahtan Mobilden girmek aklıma geldi.
    Mobilde Dispute aktifti.
    Hemen Dispute açtım, Kanıt olarak ekran görüntülerini gönderdim.
    China post registered air ile gönderecek iken, takip edilemeyen ucuz posta şirketi kullandığı dedim.

Çok saçma, Bazı ürünlerde Dispute aktif, bazılarında değil.
    60 günün dolmasına 33 gün olan ürüne dispute açılabiliyor ama, 1 gün, 3 veya 5 gün 1 hafta olana açılamıyor. 

Dispute olayı mobilden de kalkarsa aliexpress te para iadesi almak imkansız....

Halbuki son Dispute işlemini 10 gün önce açmıştım ve oluyordu.
    59.günde açmıştım. paramı geri aldım.

Bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 25 Ağustos 2017; 15:41:42 >

• Şuan gelmesini beklediğim 5 siparişim daha var. 3 üne dispute açılamıyor.

2 arkadaşımın hesaplarına da baktık, onlarında siparişlerinin yarısına Dispute AÇILAMIYOR. üstteki uyarı çıkıyor.

Çok saçma....
  • 12 siparişim var hepsine açılıyor nereden çıkarıyorsunuz????
  • Zaman dolduktan sonra açılıyor öncesinde açmaya izin vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır hocam, kısmi BAN yemişim galiba. Fazla dispute, tehdit v.s. v.s. bir ton nedeni varmış. Benimki neden bilmiyorum. Aynı kartı 4 hesap kullanıyoruz. Belki dispute sayısı fazla. Araştırmalarıma göre her hesaptan diapute sayısı 8-10 oldumu haklı veya haksız farketmezsizin BAN yiyorsunuz. Tüma alışverişlerde dispute açılamıyor, bir çok hakkını kullanamıyorsun.

• adamlar haklı kardeşim, bu face deki aliexpress velet sayfalarının kapanması lazım özellikle...lan şaka gibi ya..12-13 yaşında bebeler dolanıyor,boyna dispute...işin boku çıkmış durumda...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz durumlarda direk dispute açmak yerine önce satıcıyla birkaç gün önce iletişime geçip süreyi uzatmasını veya çözüm bulmasını talep edin. Dispute kargom gelmedi demek değil, anlaşmazlık demektir. Satıcıyla çözemediğiniz bir durum olması durumunda son çare olarak kullanılmalı bu seçenek. Daha bir kaçgün önce 1 hafta kalan ürün için satıcıya başvurdum. Anında süreyi 30 güne çıkardı ve 5 günde gelmezse tekrar yazmamı belirtti. Gelmeyince dün yazdım ürünü tekrar kargoya vermiş. Üstelik 1.20 dolara takipsiz aldığım ürünü takipli olarak göndermiş. Arada bazı kanıbozuk satıcılar olsada genelde müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.

• Kendi açtığım konuyu okurken buldum kendimi

Aradan 16 ay geçmiş ve Yine bir Aliexpressten kazık yeme vakası, ve ben forumları okuyorum tekrar :)

Be seferde aynı bokun laciverti. Aliexpress Standart Shipping ile göndereceği ürünü YANWEN ile göndermiş. 3 Gün var sürenin bitmesine. En fazla 20-25 günde gelecek ürün 57 gün olmuş gelmemiş.

Hakkım olan Dispute açayım dedim, yine aynı yazı çıktı. Açamıyorum.

Takipli posta ile gönderecek diye bu satıcıyı seçiyoruz,oda yalancı çıkıyor.

Eski sorunumda Mobilden giriş yapıp dispute açmıştım ama şimdi oda olmuyor...

Müşteri hizmetleri he he tamam diyecek yine ve açtırmayacak...

İyice boku çıktı aliexpresin.

Paypal açılsada Ebaydan adam akıllı sorunsuz alışveriş yapsak....

Sorunun çözümünü bilen varsa yazarsa çok makbule geçer..

• aliexpres denince aklıma çakma ekran kartı satan sahtekarlar geliyor hiç alışveriş yapmadım yapmam da 1 defa banggood denen yerden powerbank aldım 40 günde geldi kayboldu dedim umudu kestim. bir daha asla çin den alışveriş yapmam
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Siz tam olarak ne istediğinize karar verirseniz kullanmayı deneyin. Türkiyede bile çoğu zaman 1 haftada kargo getiren firmalar var. Siz çinden 2 günde gelmesini beklemeniz yanlış. Kaldı ki 8 günde gelen ürünüm bile olmuştu.

• aqhuan kullanıcısına yanıt
    alsam bile 50$ ı geçmez. en azından giderse çok zarar etmeyeyim. ama son tercihim olur çin siteleri.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Aksine, zamandan yana sıkıntınız yoksa ilk tercihiniz olmalı. Zaten kargonuz size olaşmadı vakit her türlü iade hakkınız var. Paranızın yanması söz konusu değil. Türkiye de sırf erken gelecek diye 2-3 katı para istenilen şeyler var, alın çinden ptt kargoyu da seçebiliyorsanız 1 haftaya ülkede. Onun dışında zaman sıkıntısı hariç çoğu zaman burdaki satıcılardan daha dürüstüne denk gelebiliyorsunuz. Sadece dikkatli olmanız gerek. Satıcı yorumlarına, satıcı puanına.

• termometre T kullanıcısına yanıt
    Hiçbaşıma gelmedi. Süreden öncede sonrada dispute açtım kabul ettiler.

Diğer çinli sitelerle defalarca fiyat kıyaslaması yaptım. Ali her zaman ucuz söliyim.

• Alideki puaninizla alakalı, mesela ben dispute açtığımda 50usd altı ürünlerde satıcıya sormadan para iadesi yapıyor.

Üstü sipariste kanıt istiyor.

Bugüne kadar 100den fazla sipariş verdim. Dispute sayım 3-4 tür, onlarda da önce satıcıya mesaj atıp durumu anlattim, çözümlemeyince dispute açtım.

Çoğu zaman satıcı dispute olmadan sorunu cozuyor.

• Arkadaşlar merhaba. Sanırım ben de bir aliexpress dolandırıcılığına kurban gidiyorum Bir termal macun almıştım ama berbat bir ürün çıktı. Bunu iade etmek istiyorum ancak hiç bir şekilde satıcı cevap vermiyor. ihtilaf(dispute) açmak istediğimde de benden video istiyor ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qtenplus

Bu tarz durumlarda direk dispute açmak yerine önce satıcıyla birkaç gün önce iletişime geçip süreyi uzatmasını veya çözüm bulmasını talep edin. Dispute kargom gelmedi demek değil, anlaşmazlık demektir. Satıcıyla çözemediğiniz bir durum olması durumunda son çare olarak kullanılmalı bu seçenek. Daha bir kaçgün önce 1 hafta kalan ürün için satıcıya başvurdum. Anında süreyi 30 güne çıkardı ve 5 günde gelmezse tekrar yazmamı belirtti. Gelmeyince dün yazdım ürünü tekrar kargoya vermiş. Üstelik 1.20 dolara takipsiz aldığım ürünü takipli olarak göndermiş. Arada bazı kanıbozuk satıcılar olsada genelde müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.
    Konuyu baya hortlatcam hocam fakat çoğu satıcının kanı bozuk artık takipli göndericem diye takipsiz gönderiyor çoğu parasını ödememe rağmen kaç defa takipsiz yollandı bende basıyorum 1 yıldıza bu dolandırıcıdan almayın diyiyorum.

• Milletimizde hırsız çok maalesef, umarım aliexpress Türkiyeyi komple banlar... Banlar da o ergen hırsız veletler haddini bilir. Ne pis bir millet olduk yaw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.