Şimdi Ara

Aliexpress kayıtlı - kayıtsız posta durumları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.023
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malumunuz, aliexpress üzerinden yapılan alış verişlerde, ürün gönderimleri kayıtlı kargo ya da kayıtsız kargo şeklinde gönderilmektedir.

Kayıtlı kargo gönderilerinde, ürün yurtiçine girdikten sonra, PTT'nin; PTT Kargo Takip sisteminden, hareket bilgisi görüntülenebilmektedir. ( Hatta, geçmişte sipariş verdiğim bazı kayıtlı kargo gönderilerimin, ürün yurtiçine girmeden bile, PTT kargo takip sisteminde görüntülediğim de olmuştur. )

Kayıtsız kargo ile yaptığım ürün alımlarında ise; genellikle sorun yaşadım. Bu güne kadar, kayıtsız kargo gönderimi ile 4 ürün sipariş verdim, 3'ü elime geçmedi !... 90 günlük bekleme süresi sonunda aliexpress'ten para iadesi aldım. Ama boşu boşuna zaman kaybı oldu benim için.

Son kayıtsız kargo siparişimin üzerinden 40 gün geçti. PTT'nin canlı web chat penceresinden müşteri temsilcisi ile iletişim kurdum. Temsilci; kayıtsız posta gönderilerinin PTT kargo takip sisteminde genellikle görünmediğini belirtti. Ama kayıtsız kargolar, PTT kargo takip sisteminden kesinlikle takip edilemez diye de birşey söylemedi !... Yani kayıtsız kargolar, barkod okumasından geçiyorsa, PTT kargo takip sisteminde görünüyor anladığım kadarıyla... Herneyse... İşin bu kısmı biraz muallak sanırım. Bu detay ile ilgili sizin de varsa tecrübeleriniz, paylaşırsanız memnun olurum.

Web chat'tan görüştüğüm PTT müşteri temsilcisi, 13 haneli takip numarasını verebilir misiniz ? Birde ben kontrol edeyim diye sordu. Müşteri temsilcisinin sorgulamasında, siparişin durumu;

PTT Müşteri temsilcisi
    12:45:25 Şuan Türkiye açısından kargonuz henüz gelmedi ve sevk edilmedi olarak yansımaktadır

diye yanıt verdi...

Oysa ben bu siparişimle ilgili kargo hareketleri aliexpress içinden ve track24 gibi servislerden sorgulattığımda, 20 gün önce Türkiye'ye girdiği raporlanmaktadır.

Ürün gönderilmemiş olsa, aliexpress içinde kargo hareketleri görünmemesi gerekirdi. Diğer taraftan PTT müşteri temsilcisinin net üzerinden sorgulama raporunda, "sevk edilmedi" olarak görünmesi de ilginç...

Hasılı kelam; kafam iyice karıştı. Hangi birimin bildirimi doğru karar veremedim açıkçası.

Herneyse... Ürün 17 TL 'lik basit bir uzaktan kumanda idi. Bana ulaşmasa da sorun değil yani... Ama işte konuyu burada etraflıca paylaşmamın nedeni, forumdaşlara bilgi sunmak içindi.

Net'te biraz araştırma yaptım. Aliexpress'te kayıtlı - kayıtsız gönderim yapan lojistik firmaları şu şekilde;

Buradakiler kayıtlı gönderi yapan lojistik firmalarıdır;

Registered China post : kayıtlı 'dır.

Aliexpress standard shipping: kayıtlı 'dır.

Singapure post: kayıtlı 'dır.

Hong Kong post air mail: kayıtlı 'dır.

Post NL: Kayıtlı 'dır.

Buradakiler kayıtsız gönderi yapan lojistik firmalarıdır;

Yawyen economic air mail: kayıtsız postadır.

China post ordinary small packet plus: kayıtsız postadır.

Sun you economic air mail: kayıtsız postadır.

4xp singapure post om pro: kayıtsız postadır.

İpucu : Bir kargonun kayıtlı olup olmadığını kargo takip numarasının başındaki harflerden anlayabilirsiniz. Eğer kargo takip numarası "U" harfi ile başlıyorsa bu Unregistered yani kayıtsız postadır. Eğer kargo takip numarası "R" harfi ile başlıyorsa Registered yani kayıtlı posta olduğuna işaret eder.

• 2 Ağustos 2020 tarihinde aliexpress'e verdiğim siparişim, "kayıtsız posta" statüsü ile taşınmış olup, 14.9.2020 tarihinde İstanbul gümrüğe ulaşmış...

Ürünün tarafıma ulaştırılması gereken son tarih, 31 Ekim 2020 tarihi idi. Ürünü teslim alamadığım için, aliexpress iki gün önce paramı iade etti.

Bugün semtimdeki PTT'den telefon geldi. Tarafıma teslim edilmesi gereken bir paket olduğu ve gelip almamı istediler. PTT görevlisine neden bu kadar gecikti diye sordum, net bir yanıt vermedi.

Paketi şahsen teslim almaya gittim. Teslimde ödediğim vergi ve sair tutarlar eklediğim resimdeki gibidir.

Satın aldığım ürünün bedeli 17.5 TL civarında idi. Bu bedele 15.5 TL gümrük, posta, vergi vs masraflar ödeyerek ürünü teslim aldım.

Toplamda 33 TL ile ürüne sahip oldu.

Aynı ürünü yurtiçinden satın alsaydım, 100 - 120 TL arası bir ödeme yapacaktım. Yani yüksek gümrük vergilerine rağmen yurtdışından alış veriş hala çok avantajlı( Bana göre )

Benim ürün gümrük incelemesine tabi tutulduğu için, mecburen ödemiş oldum. Ödediğim vergi vs önemli değil de, ufacık bir sipariş için 90 günden fazla zaman geçtikten sonra, ürün elimize ulaşıyor.( 90 gün eder, çeyrek yıl. Yani yurtdışı sipariş verdin mi, çeyrek yıl beklemeyi göze alacaksın. Ben üründen de ödediğim paradan da ümidimi kesmiştim zaten )

Hasılı kelam; ürünü teslim aldığım için, ürünün bedelini satıcıya tekrar göndermem lazım. Uğraş dur.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Benimde ub...lv kodu ile gelen bir kargom var, 60 gündür hareket yok, gümrüğe ulaştığında ptt'den takip edebildinizmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayduyd123

Benimde ub...lv kodu ile gelen bir kargom var, 60 gündür hareket yok, gümrüğe ulaştığında ptt'den takip edebildinizmi?

Yurtdışı kargo takibi yapan, uluslararası track24 ve benzeri web sayfalarından, kargo hareketlerinin yurtdışındaki safhasını takip edebildim.

Ancak, ürün yurtiçine girmesine rağmen, kargo takibinin yurtiçi hareket safhası; ne ptt kargo takip sisteminde görülebildi, ne de uluslararası web sayfalarından görüntülenebildi...

Aradan 95 gün geçtikten sonra, Ptt telefonla aradı ve gelin paketi teslim alın dedi.

Şöyle bir tahminim var; paket gümrük incelemesine tabi tutulduğu için, gümrük ücreti çıkarmışlar. "Ürüne gümrük ücreti çıkarılmış olması, ürünün kaybolmasını engelledi" diye değerlendirmekteyim. Zira daha önce kayıtsız posta ile gelen 4 siparişimin 3'ü kaybolmuştu. Yani diğer bir deyişle, kayıtsız posta bile olsa malın gümrüğe girmesi, pakete otomatikman kayıtlı posta statüsü kazandırıyor. Kayıtlanınca da kaybolması engellenmiş oluyor.

Buradan yapılacak çıkarım; kayıtsız posta statüsü ile gelipte, gümrük incelemesine tabi tutulmayan paketler otomatikman kayboluyor. ( Kaybediliyor yani... )

Malı aliexpress 'ten sipariş verirken, kayıtlı posta ile gönderim yapan dükkanlardan sipariş vermek daha iyi.... Hem kargo takip sisteminde görünüyor, hemde malın kaybolmasının önüne geçilmiş oluyor. Aliexpress 'ten kayıtlı posta ile ürün almak biraz pahalıya geliyor ama kayboldu mu diye vesveseye gerek bırakmıyor.

Bu arada; parası iade edilen ürünün bedelini satıcıya tekrar ödedim. Aynı ürünü bir daha satın aldım. Satıcı mali göndermeyecek ve bu yolla ödeşmiş olacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Kasım 2020; 16:0:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Ben aliexpress standart shipping ile satan bir saticidan 15usd lik urun aldim takipli olmasi gerekiyordu zaten genelde tum saticilar 10+usd ye hep takipli gönderiyor, bu satici takipli yazmasina rağmen takipsiz gönderdi ve doğal olarak urun hala gelmedi turkiyeden gelen yorumlara bakıyorum hepsi ya aliexpress standart shipping ile teslim almis ya da china registered ile, bir bana bu latvia ile takipsiz göndermiş suan 90 gunu bekleyip iade alacağım saticinin işgüzarligi yuzunden mağdur oldum yapacak bir sey yok.

Bu arada onceden takipsiz gelen birkac kargomda gumrukte vergi kesildigi icin ptt sitesinden takip edebilmistim demekki artık siteye giris bile yapmiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayduyd123

Ben aliexpress standart shipping ile satan bir saticidan 15usd lik urun aldim takipli olmasi gerekiyordu zaten genelde tum saticilar 10+usd ye hep takipli gönderiyor, bu satici takipli yazmasina rağmen takipsiz gönderdi ve doğal olarak urun hala gelmedi turkiyeden gelen yorumlara bakıyorum hepsi ya aliexpress standart shipping ile teslim almis ya da china registered ile, bir bana bu latvia ile takipsiz göndermiş suan 90 gunu bekleyip iade alacağım saticinin işgüzarligi yuzunden mağdur oldum yapacak bir sey yok.

Bu arada onceden takipsiz gelen birkac kargomda gumrukte vergi kesildigi icin ptt sitesinden takip edebilmistim demekki artık siteye giris bile yapmiyorlar.

Çin'li satıcının açgözlülüğü olsa gerek. Takipsiz posta ile gönderince, sizden tahsil ettiği posta masrafının bir bölümünü de cebine atmış oluyor. Tabi ürünü teslim alırsanız, satıcı gönderi ücretinden de kazanç sağlamış olacak. Ürünü teslim alamazsanız, satıcının yaptığı cinlik elinde patlayacak.

Gümrükteki masraflar, vergiler, prosedürler ve kontrollar artırılmasına rağmen, siparişler çığ gibi büyüyor. Yurtiçinde kayda alınmayan yüzlerce, binlerce kayıtlı-kayıtsız paket oluyor.

• benim siparişim sunyou diye bi firmaya verildi ama takip edebiliyordum ayın 3 ünde ülkeye girdi gözüküyor ama ptt de hiç bir işlem yok
    SYRM109002156 kodu sonda RM yazıyor yani Registered Mail sanırım ama anlamadım. kısa sürede tr ye gelince sevinmiştim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurt Dışından Telefon Kaydı
    2 yıl önce açıldı
    Gurbetçiler için IMEI kaydı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

benim siparişim sunyou diye bi firmaya verildi ama takip edebiliyordum ayın 3 ünde ülkeye girdi gözüküyor ama ptt de hiç bir işlem yok
    SYRM109002156 kodu sonda RM yazıyor yani Registered Mail sanırım ama anlamadım. kısa sürede tr ye gelince sevinmiştim

Takip etmeye devam ediniz. Bizimkilerden farklı bir durumla karşılaşırsanız, paylaşın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Takip etmeye devam ediniz. Bizimkilerden farklı bir durumla karşılaşırsanız, paylaşın lütfen.

Alıntıları Göster

sun you olan kargolar gelmiyor mu ?

• quote:

sun you olan kargolar gelmiyor mu ?

Alıntıları Göster

Sun You firması, Türkiye'ye paket gönderimlerinde; "kayıtsız posta" statüsü ile paket göndermektedir.( Belki başka ülkelere kayıtlı posta statüsü ile gönderim yapabilir. Ancak Türkiye kargolarının tamamı kayıtsız posta statüsü ile oluyor. )

Hava yolu kargo taşıyıcısıyla anlaşması olan bütün kargolar Türkiye'ye de gönderim yapar.

Yani sun you kargo firması; paketlerinin Türkiye'ye taşınması için, hava yolu taşıyıcı kargo firmalarından biri ile anlaşma yapmış demektir.( Malum, hava yolu kargo taşıyıcı firmaları, kendi kargolarını taşımanın yanında, ana işi yüzeyden kargo taşıması işiyle uğraşan firmaların da kargolarını taşıyabilir. Ama gittiği lokasyon'da teslim ederken, sun you adına teslim eder. )

Takip etmeye devam ediniz derken; "kayıtsız posta statüsü ile gelen paketlerin kimisi PTT kargo takip sisteminde görünüyor, kimisi görünmüyor. Yani 90 günlük periyod tamamlandığında, size gelen kayıtsız postanın durumu ile alakalı olarak, bizim yaşadığımız tecrübemizden farklı neler ile karşılaştığınızı yazarsanız, bütün forumdaşlar istifade etmiş olur." demek istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Kasım 2020; 10:10:29 >

• quote:

Sun You firması, Türkiye'ye paket gönderimlerinde; "kayıtsız posta" statüsü ile paket göndermektedir.( Belki başka ülkelere kayıtlı posta statüsü ile gönderim yapabilir. Ancak Türkiye kargolarının tamamı kayıtsız posta statüsü ile oluyor. )

Hava yolu kargo taşıyıcısıyla anlaşması olan bütün kargolar Türkiye'ye de gönderim yapar.

Yani sun you kargo firması; paketlerinin Türkiye'ye taşınması için, hava yolu taşıyıcı kargo firmalarından biri ile anlaşma yapmış demektir.( Malum, hava yolu kargo taşıyıcı firmaları, kendi kargolarını taşımanın yanında, ana işi yüzeyden kargo taşıması işiyle uğraşan firmaların da kargolarını taşıyabilir. Ama gittiği lokasyon'da teslim ederken, sun you adına teslim eder. )

Takip etmeye devam ediniz derken; "kayıtsız posta statüsü ile gelen paketlerin kimisi PTT kargo takip sisteminde görünüyor, kimisi görünmüyor. Yani 90 günlük periyod tamamlandığında, size gelen kayıtsız postanın durumu ile alakalı olarak, bizim yaşadığımız tecrübemizden farklı neler ile karşılaştığınızı yazarsanız, bütün forumdaşlar istifade etmiş olur." demek istemiştim.

Alıntıları Göster

Turkey, Arrived at destination country airport

oldu şimdi takipten baktığımda

• quote:

Turkey, Arrived at destination country airport

oldu şimdi takipten baktığımda

Alıntıları Göster

Birkaç gün sonra, PTT kargo takip sisteminde de görünüp görünmediğine bakınız. Gümrükten geçmesi bazen 15 - 20 gün sürebiliyor.

90 gün süre içinde PTT kargo takip sisteminde hiç görünmediyse, kayıtsız posta olduğu içindir. Ama bazen de PTT kargo takip sisteminde görüntülenebiliyor.

Takip işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 8 Kasım 2020; 10:2:0 >

• quote:

Birkaç gün sonra, PTT kargo takip sisteminde de görünüp görünmediğine bakınız. Gümrükten geçmesi bazen 15 - 20 gün sürebiliyor.

90 gün süre içinde PTT kargo takip sisteminde hiç görünmediyse, kayıtsız posta olduğu içindir. Ama bazen de PTT kargo takip sisteminde görüntülenebiliyor.

Takip işte...

Alıntıları Göster

ptt de yok fakat sunyou da

Turkey, Customs Clearance in progress

Turkey, Arrived at Facility

bu aşamalari görebiliyorum şu anda.

• quote:

ptt de yok fakat sunyou da

Turkey, Customs Clearance in progress

Turkey, Arrived at Facility

bu aşamalari görebiliyorum şu anda.

Alıntıları Göster

PTT kargo takip sisteminde görünmediği müddetçe, paketinizin elinize ulaşacağının bir garantisi yoktur. Ulaşabilir de, ulaşmayabilir de...

Paketiniz gümrük incelemesine girerse, paket otomatikman kayıtlı posta haline geleceği için, geçte olsa paketinizi teslim alırsınız.

Kayıtsız posta yoluyla gelen paketler, gümrük incelemesine girmediğinde, pakete gümrük masrafları da eklenmiyor. Yani devlet vergi gelirleri adına, o paket için bir takibata gerek kalmaması sebebiyle, PTT'lerin ilgili departmanlarında çalışan görevliler, 90 gün zaman aşımına uğramış kayıtsız posta statüsünde gelen paketleri "indira gandi" yapıyorlar.

Paket gümrük incelemesine girdiğinde, pakete otomatikman gümrük vergisi de eklendiğinden, her bir paket bazında, devlet gümrük vergisi yönünden alacaklı durumuna giriyor. Devletin vergi alacağının olması demek, paketin kaybolmaması demektir. Yani gümrük incelemesine giren paketlerin sahibini PTT eninde sonunda arayıp, paketi sahibine teslim ediyor.( Devletin vergi alacağını tahsil etmek zorunda olması sebebiyle... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Kasım 2020; 9:58:37 >

• quote:

PTT kargo takip sisteminde görünmediği müddetçe, paketinizin elinize ulaşacağının bir garantisi yoktur. Ulaşabilir de, ulaşmayabilir de...

Paketiniz gümrük incelemesine girerse, paket otomatikman kayıtlı posta haline geleceği için, geçte olsa paketinizi teslim alırsınız.

Kayıtsız posta yoluyla gelen paketler, gümrük incelemesine girmediğinde, pakete gümrük masrafları da eklenmiyor. Yani devlet vergi gelirleri adına, o paket için bir takibata gerek kalmaması sebebiyle, PTT'lerin ilgili departmanlarında çalışan görevliler, 90 gün zaman aşımına uğramış kayıtsız posta statüsünde gelen paketleri "indira gandi" yapıyorlar.

Paket gümrük incelemesine girdiğinde, pakete otomatikman gümrük vergisi de eklendiğinden, her bir paket bazında, devlet gümrük vergisi yönünden alacaklı durumuna giriyor. Devletin vergi alacağının olması demek, paketin kaybolmaması demektir. Yani gümrük incelemesine giren paketlerin sahibini PTT eninde sonunda arayıp, paketi sahibine teslim ediyor.( Devletin vergi alacağını tahsil etmek zorunda olması sebebiyle... )

Alıntıları Göster

kargom bugun geldi ama üstte yazan takip kodu bundan farklıydı anlamadım ama neyse geldi sonuçta

• quote:

kargom bugun geldi ama üstte yazan takip kodu bundan farklıydı anlamadım ama neyse geldi sonuçta

Alıntıları Göster

Farklı bir takip koduyla gönderilmesi... Sizin ki de ilginçmiş !

• Benim 3-4 ay oldu sunyou kargo gelmedi yalan oldu takipsiz kargoları çoğu çalışan cebe indiriyor diye duydum bilmiyorum tam olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4S14N_HUNT3R

Benim 3-4 ay oldu sunyou kargo gelmedi yalan oldu takipsiz kargoları çoğu çalışan cebe indiriyor diye duydum bilmiyorum tam olarak.

Yukarıdaki mesajımda değinmiştim! Gümrük incelemesine girdiyse, otomatikman kayıtlı posta haline geldiği için, kaybolması da imkansız hale geliyor.

Gümrüksüz geçtiyse, kayıtsız postaların ekseriyeti adresine ulaşmıyor.

• Arkadaşlar cainiao super economy ile gönderilen kargonun Türkiyeye girip girmediğini, Türkiye içinde hangi takip numarası verildiğini sağlıklı olarak nereden takip edebiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim

yurtdışı takip numaram : UB ile başlıyor LV ile bitiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hur_82

Arkadaşlar cainiao super economy ile gönderilen kargonun Türkiyeye girip girmediğini, Türkiye içinde hangi takip numarası verildiğini sağlıklı olarak nereden takip edebiliriz yardımcı olabilirseniz sevinirim

yurtdışı takip numaram : UB ile başlıyor LV ile bitiyor

Bu link'e gidip takip numaranızı yazın, kargo hareketleri listelenecektir ;

https://track24.net/

Ürün yurtiçine girdikten sonra kargo hareketlerini buradan takip edebilirsiniz ;

https://gonderitakip.ptt.gov.tr/

Takip numarasının ilk harfi "R" ile başlıyorsa, kayıtlı posta demektir. Kayıtlı postalar PTT Kargo takip sayfasından da takip edilebilmektedir.

Kayıtsız postalarda takip numarası, başka harflerle başlar ! Kayıtsız postaların bir kısmı PTT kargo takip sisteminde görünürken, bir kısmı görünmemektedir. Özellikle gümrük incelemesine girmemiş kayıtsız postlar, PTT kargo takip sisteminde görünmemektedir.

Gümrük incelemesine giren kayıtsız postalar; gümrükte incelendiği andan itibaren, gümrük ücreti tahakkuk ettirilmesi sebebiyle, gelen paket kayıtsız posta bile olsa, otomatikman kayıtlı posta haline gelmektedir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.