Şimdi Ara

Aliexpress Standard Shipping Mağdurları - TÜM KARGO MAĞDURLARI TOPLANIYORUZ! (1085. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.704
Cevap
227
Favori
1.248.991
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba şu an ben de aynı durumdan mustaribim. Aynı hatayı alıyorum. Acaba kargo elinize ulaştı mı? Nasıl bir yöntem izlediniz. Yardımcı olabilir misin, gerçekten şu an buna çok ihtiyacım var?

• SorumVarAcilYardım S kullanıcısına yanıt

Reddit'de de bu konu çok tartışılmış.

Sanırım sorun paketteki bilgilerde eksiklik bulunmasından kaynaklanıyormuş.

Örneğin satıcının paketi gönderirken paketin üstüne alıcının ismini veya adresini eksik yazması, fiyatını şüpheli yazması vb. gibi.

Söylenene göre hatanın tam açılımı da şu şekilde: AliExpress "Customs Clearance" "Information Missing" Exception. (Aliexpress Gümrük Muayenesi Eksik Bilgi Durumu)

Normalde gümrük sorunları alıcının sorumluluğundadır. Bu nedenle ürünler gümrükte takıldığında anlaşmazlık açıldığında alıcının lehine sonuçlanmaz.

Ancak bu tür istisnai gümrük durumları, paketten veya satıcıdan kaynaklandığı için makul sürede gümrük durumunda değişiklik olmazsa anlaşmazlık açarak para iadesi istemekte fayda var.

Böyle bir durumda alıcının lehine sonuçlanma durumu söz konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 7 Mayıs 2024; 16:52:40 >

• *yurtdışı alışveriş kotasının 5 olması ve bunun ayrıntıları resmi olarak nerede yazıyor?

*bu 5 alışveriş hesaplanırken nisan, mayıs, haziran gibi ay mı baz alınıyor yoksa 30 gün mü? 30 günse, bu 30 gün ne ile, ne zaman başlıyor?

amazon müş hiz çalışanlarından bazıları ay derken diğer bazıları 30 gün diyor.

*5 alışveriş hesaplanırken türk gümrüğüne girdiği tarih mi dikkate alınıyor, alışveriş tarihi mi?

yine amazon müş hiz çalışanlarının bazıları gümrüğe girdiği tarih esas alınır derken diğer bazıları alışveriş tarihi diyor.

edit: resmî gazete tarihi 22.04.2022 resmî gazete sayısı 31817 başlıklı bir yazıda şu ibareye rastladım:

(10) kararın 126 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri kapsamında, aynı kişi adına bir takvim ayında en fazla beş taşıma senedi muhteviyatı eşyanın, aynı veya farklı cinste olup olmadığına bakılmaksızın, serbest dolaşıma girişine izin verilir. beş taşıma senedi sayısının aşılması durumunda, aşan miktarın bir sonraki aya devredilerek basitleştirilmiş gümrük beyannamesine konu edilmesine izin verilmez ve kararın 126 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında işlem tesis edilir.

burada bir takvim ayı denilmiş. ama amazon ise şöyle demiş: hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden son 30 gün içerisinde en fazla 5 adet gönderi (gönderi içerisinde birden fazla ürün bulunabilir) ithalatı yapabilirsiniz. 5 adetlik gönderi limitini aştığınızda, gönderiniz kargo firmaları tarafından gümrükte bekletilecektir. bu durumda ilgili kargo firmasıyla iletişime geçmeniz gerekir.

son 30 gün denilmiş.

sanırım ilgili madde bu. ama konu hakkında başka ilgli yazılar var mı bilmiyorum.

tanım: bu gibi soruların net cevabının olmadığı saçma uygulamlardan bir tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 28 Mayıs 2024; 21:26:48 >

• timucinpusat kullanıcısına yanıt
    Gümrüğe girdiği ay itibarı ile beş adet kardeş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

Somutlaştırmak için şöyle ki şuan kargoda 6 adet yurtdışı siparişim var. Bir kısmı aliexpress'te diğer bir kısmı amazon'da. Bunlardan biri bu ay, Mayıs'ta tr gümrüğe girdi. diğer beşi gelecek aya, Haziran'a kaldı. Bu durumda sıkıntı yaşamıyoruz öyle mi?

Gümrüğe girdiği ayın esas alındığnı nereden biliyorsunuz? Kaynak?

Amazon son 30 gün diyor. Yani anladığım kadarıyla ilk defa yurtdışından bir alışveriş yaptınız diyelim. Gümrüğe girişinden itibaren 30 gün sayıyoruz. Bu 30 gün içinde 5'ten fazla ürün tekrar gümrüğe gelirse sorun yaşıyoruz. 30 gün bitiminde bu süre sıfırlıyor, tekrar sayım başlıyor.

Hata bazı müş hiz çalışanları sipariş tarihi esas alınır dedi. Bunu da teknik olarak biraz açıkladı ama sanırım sipariş tarihinin esas alınması bunun takibi mümkün olmadığından ya da zor olduğundan, bilemiyorum, saçma sanırım.

Öbür aya 5 adet kalırsa takılmaz, sanmam; tabii ki aldığın ürün göze batmadıkça(ticari ürün ya da büyük kutu gibi) ve her bir pakette çok çok fazla olmadıkça.Tebliğde takvim ayı demiş..

ben de ay olarak düşündüm. ama amazon'nun açıklamını da bir bildiklerine dayandırdıklarını düşündüğümden çelişki oldu kafamda.

neyse garanti olsun diye ben de bugün verdiğim aliexpress siparişlerim için ki iki adet, aliexpress hesabım içinde alıcı adını soyadını ve tcsini değiştirdim. yakınlarımdan biri yaptım. henüz kargoya verilmediler. sanıyorum bu yeni alıcı bilgileriyle gönderilirler bu son iki siparişim. dolayısıyla 6 adet siparişten biri tr gümrükten geçmişti. geri kalan 5 siparişin 3ü benim adıma 2si de yakınım adına gelecek normal şartlarda yaptığım değişiklik sonrası. sonuç olarak sorun olamz diye düşünüyorum.

bir ürün eletkrikli kettle ve kutuda büyük olur. diğerleri birer iki şer parça. sorun olacağını sanmıyorum bu bakımdan.

teşekkürler.

• Tek siparişte 5 adet ürün sipariş vermeyle ilgili net detay bulamadım. A ürününden 2 tane, B ürününden 2 tane, toplamda 5 ürün olacak. Bu şekilde gümrükte takılma riski var mı? Ürünler 500 TL yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 29 Mayıs 2024; 16:49:54 >
  • Antocio kullanıcısına yanıt
    Tek sipariş ve tek paket olursa sorun çıkmaz.

İlgili mevzuatta "Bir takvim ayında beş adet" şeklinde yazılıdır.

"Bir takvim ayı" ibaresi muğlak bir ifade, ilgili yönetmelikte tam karşılığı verilmemiş.

Bu ifadeden kimisi 30 günlük süre anlamını çıkarırken, kimi takvimdeki ayları anlıyor.

Ancak uygulamaya bakıldığında, ikincisinin doğru olduğu (yani ay olarak değerlendirmenin doğru olduğu) anlaşılıyor.

Buna göre sayıdan dolayı gümrüğe takılma ihtimalinizi hesaplarken alışveriş sayısına değil şuna bakmalısınız:

*Ay içerisinde gümrük muayenesine giren ürün sayısı

Örnek de vereyim:

Mayıs ayında 8 tane ayrı ayrı sipariş verdiniz.

Bunlardan 31 mayıs'a kadar (1-31 mayıs arasında) gümrüğe giren sayısı 5'i geçmedikçe (yani üç tanesi haziran'a sarktıkça) sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutsuzgece -- 31 Mayıs 2024; 16:8:44 >
  • bulutsuzgece B kullanıcısına yanıt

Eywallah. Bende de bu kanaat oluştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssschutzstaffel_ss kullanıcısına yanıt

Aynı durumu yaşadım ürün satıcıya döndü göründüğü için otomatik refund sürecine geçirdi siatem ama iade tutarı bende eksik olarak göründü, siz kontrol ettiniz mi?

• Merhaba arkadaşlar bi parça aldım vergisini ve kargosunu ödeyip ama kargo takip kodu CNG ile başlıyor bunun takibi nasıl olacak ve tekrar vergi çıkma durumu olur mu

• bluedrk kullanıcısına yanıt
    AliExpress'ten aldıysan başta ödediğin gümrük vergisini iade etmezler

• nopanick kullanıcısına yanıt
    Birkaç gün sonra bu cng başka bir Koda dönüşür ve AliExpress üzerinden takip edebilirsin, Türkiye'ye girdiğinde de aynı kodla PTT üzerinden takip edebilirsin..

Peki vergiyi ödedim sipariş sırasında tekrar bi vergi çıkar mı ürün 10 dolarlık bi araba parçası

Kolay kolay çıkmaz, yine de gümrük memurunun azizliğine kalmış..

ÖTV'ye tabi bir ürün olmadıkça tekrar vergi çıkmaz.

Aliexpress'te standart kargo takip numaraları birkaç aydır CNG formatına geçti, yani CNG ile başlıyor.

Genel olarak sistemde bir değişiklik yok. Türkiye'ye ulaştığında PTT takip numarası alıyor.

• bluedrk kullanıcısına yanıt
    Bende tam iade oldu sorun çıkmadı

Bu söylediğiniz teslim edilen ürünler için geçerli, benim durumumda ürün elime geçmemişti bu yüzden tam para iadesi aldığımı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 10821083108410851086
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.