Şimdi Ara

aliexpress 'ten aldığım üründen % 55 e yakın vergi sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
4
Favori
2.633
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aliexpress ten xiaomi mi box s almıştım ilk çıktığında o zaman daha türkiyeye gelmemişti. Ürün geldi gümrüğe takıldı normal olarak buraya kadar herşey normal. eve tebligat geldi.Gümrükten ürünü tanıyamadıklarını ürüne ait ödeme belgeleri ve kimlik fotokopisini mail adreslerine göndermelerini isteidler banka dekontlarını, aliexpress aldığım ürün ismi ve fotoğraflarını ve kimliğimi gönderdim. 58.49$ (321TL) lik ürüne 169.1 TL vergi çıkartmış gümrükçüler. %55 e yakın bi tutar bu nasıl bi vergilendirmedir? Türkiyede şimdi baktım ürün gelmiş 398 TL 2 yıl garantili fiyatı. Eğer ürünü kabul edersem bana maliyeti 490 TL olacak. Bu nasıl bi soygundur? Ürünü kabul etmeyip geri gönderebiliyor muyum? ve süreç nasıl işliyor?

Teşekkürler

• tv ve radyo ürünlerine ek vergi getirildi . sanirim paketiniz bu kapsamda değerlendirilmiş. tavsiyem saticiya durumu anlatip çözüm yolu bulmaniz şeklinde.

ben 30 dolara drone aldim . 22 euro muafiyet sinirina cok yakin olmasina ragmen . sormadan benden evrak istemeden 35 lira vergi 5 lira gumruge sunum ucregi çıkardılar.

aldigim fiyatin önemi yokmuş genel fiyata gore vergilendirme çıkıyormuş. bu ülkede hersey ezbere bastan savma.

ayni dronu turkiyede 550 liraya satiyorlar. ama bu ticaret oluyor adam %400 para kazanip milleti yoluyor bu ticaret... yersen

neyse silivri cok soguktur bu mevsimde ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu sebeple Banggodo vergiler dahil seçeneği ile satın alınması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaoss

tv ve radyo ürünlerine ek vergi getirildi . sanirim paketiniz bu kapsamda değerlendirilmiş. tavsiyem saticiya durumu anlatip çözüm yolu bulmaniz şeklinde.

ben 30 dolara drone aldim . 22 euro muafiyet sinirina cok yakin olmasina ragmen . sormadan benden evrak istemeden 35 lira vergi 5 lira gumruge sunum ucregi çıkardılar.

aldigim fiyatin önemi yokmuş genel fiyata gore vergilendirme çıkıyormuş. bu ülkede hersey ezbere bastan savma.

ayni dronu turkiyede 550 liraya satiyorlar. ama bu ticaret oluyor adam %400 para kazanip milleti yoluyor bu ticaret... yersen

neyse silivri cok soguktur bu mevsimde ;)
    Bence firmalar insaflı devlet vergiden geçiriyor... benim aldığım box tr de 398 lira bana yurtdışından maliyeti 500 civarı olacak alırsam. Bide indirimli almıştım artık siz düşünün...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar, aynı durumu bende şuan yaşıyorum. 168 tl ye aldığım araç içi kameraya 75 tl gümrük vergisi çıkarılmış. ürünü teslim almadım 1 hafta şubede durcak. nasıl bir yol izlediniz, itirazı nereye yaptınız acaba ? son gelişme nedir sizin durumunuzdaaliexpress 'ten aldığım üründen % 55 e yakın vergi sorunualiexpress 'ten aldığım üründen % 55 e yakın vergi sorunu

• regnar16 R kullanıcısına yanıt
    Benim vergi sınır altında aldığım mouse a (indirimli hali vergi sınırının altındaydı) indirimsiz oran üzerinden vergi çıkarıp getirdiler. Kargo görevlisi isterseniz teslim almayabilirsiniz demişti. 30 TL gibi bir vergi çıkmış. İade ile uğraşmamak için teslim almıştım. Prosedürün nasıl işlediğini ben de merak ediyorum.
  • Satın alınan fiyata oranla aşırı fazla vergi kesilmesi sorunuyla çok sık karşılaşıyoruz. Önceden bu durum başından geçmiş bir arkadaş itiraz sürecini ayrıntılı anlatırsa çok faydalı olur forumda başvuracağımız bir konu olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet kısaca diyor ki: "Ben yurt dışından alışverişe kısıtlama getiriyorum. Kapıları kapatıyorum. Yüksek vergilerle sizleri caydıracağım. Parası çok olan öder yüksek oranlı vergisini alır kargosunu. Kabul etmeyen içerideki ürünlerle idare etsin artık."

Bu davranış şekli vatandaşı cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Genel fiyata göre vergi çıkarmak neymiş? Alım fiyatının oranına göre vergi alınır diye biliyorum.
  • Arkadaslar aliexperden ucuz urunlere de artik 5.2 Tl vergi alinacakmis.
    Mesela 7 liralik ucretsiz kargiyla urun aldiniz 5.2 TL vergi alacakmis ptt. Bu dogru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öğretmen27

Arkadaslar aliexperden ucuz urunlere de artik 5.2 Tl vergi alinacakmis.
    Mesela 7 liralik ucretsiz kargiyla urun aldiniz 5.2 TL vergi alacakmis ptt. Bu dogru mu?
    O dediğiniz şu anda maalesef oldu.
  • Arkadaşlar ürünü PTT den almazsak ve ürün geri giderse Aliexpress’den paranın iadesini alabiliyor muyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: war3z

Arkadaşlar ürünü PTT den almazsak ve ürün geri giderse Aliexpress’den paranın iadesini alabiliyor muyuz
    evet aynı soruyu soracaktım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: war3z

Arkadaşlar ürünü PTT den almazsak ve ürün geri giderse Aliexpress’den paranın iadesini alabiliyor muyuz
    ürün geri gitmiyor bildiğim kadarıyla, belli bir süre durduktan sonra devletin oluyor, ordan da gümrük satış noktalarına

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

ürün geri gitmiyor bildiğim kadarıyla, belli bir süre durduktan sonra devletin oluyor, ordan da gümrük satış noktalarına

Alıntıları Göster
    o zaman parayı geri alamıyoruz yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.