Şimdi Ara

ALİEXPRESS'TEN ÜRÜN GETİRİP SATMANIN CEZASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
9.613
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mogolo

ilcedeki ptt sizin ticari faliyet gösterdiğinizi anlamış ükime göndermiş oradan vergi cikacak ondan sonrada maliye gidecek dosyan maliyede ticari sınıfa giriyor diye ceza kesecek ilamlı haciz cezasi keser
    Evet ürünlere ükim'e gitmiş,

UKİM'e gitmeden ürünlerin yurt dışına iade edilmesini bekleyeceğim.

Bir ihtimal bakalım..
  • İçim çok darlandı şimdi maliyeden gelip cezamı kesecekler.

3 kuruş para kazanayim derken 10 kuruş vereceğim sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOMATOMAYOMA -- 12 Ağustos 2018; 23:41:7 >
  • Takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TOMATOMAYOMA T kullanıcısına yanıt
    Ceza geldi mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonuç ne oldu acaba
  • Şuanda gelen bir şey yok ama diken üzerindeyim.

Bayram geçsin bakalım hayırlısı...
  • Geçmişe dönük alıp sattıklarınıza vergi çıkmaz. Sattığınız birisi özellikle bankadan veya herhangi bir site üzerinden parayı ödeyen birisi sizi şikayet edebilir. Faturasız ürün satıyor diye. Size de ticari usulsüzlük cezası kesilir. Şu an sadece gelen ürünlerin vergisini ödetirler muhtemelen. Ürün fiyatları için kredi Kartı ekstresi isteyebilirler veya onların takdir edeceği bir bedel belirlerler. Yüksek gelirse siz itiraz edip ekstre veya varsa fatura ibraz edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

Geçmişe dönük alıp sattıklarınıza vergi çıkmaz. Sattığınız birisi özellikle bankadan veya herhangi bir site üzerinden parayı ödeyen birisi sizi şikayet edebilir. Faturasız ürün satıyor diye. Size de ticari usulsüzlük cezası kesilir. Şu an sadece gelen ürünlerin vergisini ödetirler muhtemelen. Ürün fiyatları için kredi Kartı ekstresi isteyebilirler veya onların takdir edeceği bir bedel belirlerler. Yüksek gelirse siz itiraz edip ekstre veya varsa fatura ibraz edebilirsiniz.
    Sağolun hocam,

Ben malzemelerin çogunu toptancıya satıyorum ve parayı açıklama yazmadan gönderim yapıyor elden sattıgım zamanda nakit aldıgımdan dolayı sanırım olayın bir kısmını atlattım :)
  • quote:

Geçmişe dönük alıp sattıklarınıza vergi çıkmaz. Sattığınız birisi özellikle bankadan veya herhangi bir site üzerinden parayı ödeyen birisi sizi şikayet edebilir. Faturasız ürün satıyor diye. Size de ticari usulsüzlük cezası kesilir. Şu an sadece gelen ürünlerin vergisini ödetirler muhtemelen. Ürün fiyatları için kredi Kartı ekstresi isteyebilirler veya onların takdir edeceği bir bedel belirlerler. Yüksek gelirse siz itiraz edip ekstre veya varsa fatura ibraz edebilirsiniz.
    Ayrıca ben bu alışverişleri kredi kartı ile yapıyordum ancak hepsinide alışveriş yaptırdıgım şirkete ait para iadesi gibi hesabıma gösteriyordum bunun da bir artısı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOMATOMAYOMA

Sağolun hocam,

Ben malzemelerin çogunu toptancıya satıyorum ve parayı açıklama yazmadan gönderim yapıyor elden sattıgım zamanda nakit aldıgımdan dolayı sanırım olayın bir kısmını atlattım :)

Alıntıları Göster
    Şikayet edilebilmeniz için herhangi bir satış platformundan seri şekilde satış yaptığınızı ispatlamak yada banka üzerinden para transferini gösterilmesi lazım. Bir tane ürün satışı ispatlansa dahi yeterli olmaz. Kendi ürünümü sattım veya ikinci el olarak sattım dersiniz. Benim bahsettiğim suç faturasız ürün satışı ile sürekli gelir elde etmektir. Bu şekilde gelir elde eden kişinin vergi ödemesi gerekir. Yani fatura kesmesi gerekir. Size sadece ürünün beyan edilenden daha fazla tutarda olduğunu söyleyip vergi çıkaracaklardır.

Sonucu bildirirseniz sevinirim. Benim İçin de tecrübe olmuş olur.

• quote:

Şikayet edilebilmeniz için herhangi bir satış platformundan seri şekilde satış yaptığınızı ispatlamak yada banka üzerinden para transferini gösterilmesi lazım. Bir tane ürün satışı ispatlansa dahi yeterli olmaz. Kendi ürünümü sattım veya ikinci el olarak sattım dersiniz. Benim bahsettiğim suç faturasız ürün satışı ile sürekli gelir elde etmektir. Bu şekilde gelir elde eden kişinin vergi ödemesi gerekir. Yani fatura kesmesi gerekir. Size sadece ürünün beyan edilenden daha fazla tutarda olduğunu söyleyip vergi çıkaracaklardır.

Sonucu bildirirseniz sevinirim. Benim İçin de tecrübe olmuş olur.

Alıntıları Göster
    Hocam fatura konusunda sıkıntı yok şikayet edilmedim buna eminim,

Sadece çinden toplu sayıda ürün getirdigim için onun için ceza gelir gelirse (ürünleri teslim aldım sıkıntı olmadı ama)

Bakalım hayırlısı olsun:)

• quote:

Hocam fatura konusunda sıkıntı yok şikayet edilmedim buna eminim,

Sadece çinden toplu sayıda ürün getirdigim için onun için ceza gelir gelirse (ürünleri teslim aldım sıkıntı olmadı ama)

Bakalım hayırlısı olsun:)

Alıntıları Göster
    Ukime giden ürünleri vergisiz teslim mı aldınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: d.yigit

Ukime giden ürünleri vergisiz teslim mı aldınız?

Alıntıları Göster
    yok doatum onları yurt dışına iade ettim
  • ptt bildiğim kadarı ile sadece işin kargo işine bakar taşımaya yani diğer işi maliye bakanlığına bağlı gümrük memurları takipe eder ürün gümrükte açıldıysa orada işlem yapışmıştır.
  • bi uzaktan arkadaş ceza yemişti bu sebepten, sonra bıraktı getirtip satma işini

ama cezayı ödedi tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Amcui

bi uzaktan arkadaş ceza yemişti bu sebepten, sonra bıraktı getirtip satma işini

ama cezayı ödedi tabi
    Ne kadar ceza ödemişti hocam,

Benim mesela şuanda aksiyon kameram geldi ama gümrüğe takıldı 80TL vergi ödedim bunlardan yana da sıkıntı olurmu mesela fotoğraf makinesi getirdim 3.000TL 100TL vergi ödedim ama bunu kendime aldım ilerleyen zamanlarda sıkıntı olurmu acaba?
  • ben zannetmıyorum sıkıntı olacagını biraz ara ara yaparsanız alışverişinizi bir şey olmaz gün aşırı değilde haftada 2 3 sipariş ile hiç bir şey olmaz ama

abartıyorsanız bılemıcem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne kadar ceza ödemişti hocam,

Benim mesela şuanda aksiyon kameram geldi ama gümrüğe takıldı 80TL vergi ödedim bunlardan yana da sıkıntı olurmu mesela fotoğraf makinesi getirdim 3.000TL 100TL vergi ödedim ama bunu kendime aldım ilerleyen zamanlarda sıkıntı olurmu acaba?

Alıntıları Göster
    NE OLDU HOCAM?

ARADAN AYLAR GEÇMİŞ.
  • TOMATOMAYOMA T kullanıcısına yanıt
    Sizi uyaran ptt görevlileri kendileri geri göndermiştir. Bu şahıs çok fazla alışveriş yapıyor diyerek. Sizi onlar şikayet etmiş yani bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TOMATOMAYOMA

hocam merhebe en son mesajınızdan sonra durum ne oldu acaba? bilgi verirmisiniz. Yurtdısından devamlı sirkilasyonda çoklu ürün getirip satmanın bir cezası varmı? Sürec nasıl ilerledi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.