Bildirim
Aliexpress Ürün kusurlu gelirse

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: maşık
Örneğin bir tekstil ürünü kusurlu gelirse.NE şekilde iade yapabiliriz?Ptt kargo çalışanın yanında açıp kontrol edip ürün kusurluysa kabul etmezsem mi daha rahat olur.Yoksa ürünü teslim alayım fotoğrafla video ile satıcıya bildirip onla anlaşmaya çalışarak mı?Nasıl yani bu durumda ne yapılması gerek
Kargo çalışanının yanında açmanıza gerek yok.Kutu açılışını videoya kaydedin, takip numarası vs net olarak görülecek şekilde.Ürün hasarlıysa veya kusurluysa videoda görünür.Sonra satıcıyla irtibat kurun videoyu gönderin, gerekirse dispute açın.Satıcı ya ücret iadesi ya da yeni ürün gönderimini kabul edecektir.Bazı çakal satıcılar var bizim yerli esnaftan daha beter, kusurlu ürünü bile kakalamaya çalışan, ücret iadesine yanaşmayan.O zaman dispute açıp gerekli kanıtları yükleyin, Aliexpress sizi haklı görüp ücret iadesi yapacaktır.Benim hiç param kalmadı aliexpress'te, haklı oldugum tüm konularda paramı geri aldım ama o kadar çok çakal satıcıya denk geldim ki fazla dispute açmaktan hesabıma engel kondu.Yeni bir hesap açtım ordan devam ediyorum alışverişlerime.Artık süparişlerde sorun çıkınca dispute açmadan önce satıcıyla anlaşma yoluna gidiyorum, anlaşamazsam o zaman mecbur dispute açıyorum.Çünkü ne kadar yüzde yüz haklı da olsanız fazla dispute açmaktan bir süre sonra aliexpress sistemi otomatik hesabınıza engel koyuyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok teşekkürler hocam aktardığınız bilgiler ve tecrübeniz için. -
ugreenden hediye çeki ile 2$ vererek 12 dolarlık şarj adaptörü aldım ürün geldi açtım içinde kırık parçalar ve çatlak var kırık geldi satıcı ile konuştum video çekin gönderin dedi youtube değil vimeo üzerinden video gönderdim yeni ürün alırken belirtin hasarlı ürünüde gönderelim dediler şarj kablosu aldım sağolsunlar 3 hafta sonra ürünün yenisi geldi. -
Selam aliexpress den alışveriş yaptım ve urun gelmedi dispute açtım pek başarlı olamadım galiba full ucret iadesi istememe ragmen 0 lira yani ucret iadesi yapmamayı istiyor.
Posta takipsiz kanıt olarak ne yazıyım yada ne yuklıyım?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Satıcının 0 lira isteğini kabul etmeyin. Farklı teklif sunacaktır. İşinize gelmiyorsa yine kabul etmeyin. Sonunda aliexpress olaya el koyup size ful iade yapacaktır.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah hocam sağolun 20 kasımda aliexpress devreye girecekmiş inşallah dediğin iz gibi olur günahını almıyım ama satıcının ürünü gonderdiğini bile sanmıyorum urunu alalı tam iki ay oldu kısmet boyle imiş
quote:
Orijinalden alıntı: babapars
Eyvallah hocam sağolun 20 kasımda aliexpress devreye girecekmiş inşallah dediğin iz gibi olur günahını almıyım ama satıcının ürünü gonderdiğini bile sanmıyorum urunu alalı tam iki ay oldu kısmet boyle imiş
Takipsiz ürünlerim ortalama 15-20 günde geliyor benim. İki ay uzun süre. Belki kargoda kayboldu bilemem ama aliexpress iade yapıyor benim hiç param kalmadı o şekilde.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dediğin gibi oldu aliexpress parayı iade edecekmiş mail geldi az önce yardımın için saol
quote:
Orijinalden alıntı: babapars
Hocam dediğin gibi oldu aliexpress parayı iade edecekmiş mail geldi az önce yardımın için saol
Hayırlı olsun
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X