Şimdi Ara

ALIM SATIM İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir araç hakkında satıcı ile anlaştık ancak alım satım işlemleri nasıl olur bilmiyorum.
    öncelikle bu konu hakkında bana madde madde yapılacakları söylermisiniz ?
    Birde bir arkadaş aracın fiyatını belirtme düşük fiyat yaz gibi birşey dedi neden öyledir ?

• Ayrı başlık açmadan ben de bir soru sorayım. Cevaplanırsa sevinirim.

Kredi ile araç almıştım. Kredisi 3 sene önce bitti. Bankadan borcu yoktur kağıdını alıp vergi dairesine gittim ve ipoteği düşürdüm. Daha sonra da defalarca kontrol ettim. Hak mahrumiyeti yoktur yazıyor.

Şimdi aracım satılacak ve ruhsatı değiştirmemiştim. Ruhsatta hala ipotek görünüyor , satılamaz diyor.

Sorum şu;
    Notere gitmeden önce ilgili vergi dairesinden temiz kağıdı gibi bir şey almak gerekiyor mu? Yoksa noter ipoteğin düştüğünü görür mü?
    Online sistemde araç bana ait gözüküyor ve herhangi bir sıkıntısı yok. ( vergi borcu , muayene vs..)

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearless39

Herkese teşekkür ederim şimdiden

Bir araç hakkında satıcı ile anlaştık ancak alım satım işlemleri nasıl olur bilmiyorum.
    öncelikle bu konu hakkında bana madde madde yapılacakları söylermisiniz ?
    Birde bir arkadaş aracın fiyatını belirtme düşük fiyat yaz gibi birşey dedi neden öyledir ?

en yakın notere gidin ve durumu anlatın.ruhsatı ve kimlikleri teslim edin.parayı verin ve adam imzayı atsın.Belli süre sonra ruhsat elinize ulaştırılır dilerseniz direk gidip emniyetten elden de alabilirsiniz.hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ayrı başlık açmadan ben de bir soru sorayım. Cevaplanırsa sevinirim.

Kredi ile araç almıştım. Kredisi 3 sene önce bitti. Bankadan borcu yoktur kağıdını alıp vergi dairesine gittim ve ipoteği düşürdüm. Daha sonra da defalarca kontrol ettim. Hak mahrumiyeti yoktur yazıyor.

Şimdi aracım satılacak ve ruhsatı değiştirmemiştim. Ruhsatta hala ipotek görünüyor , satılamaz diyor.

Sorum şu;
    Notere gitmeden önce ilgili vergi dairesinden temiz kağıdı gibi bir şey almak gerekiyor mu? Yoksa noter ipoteğin düştüğünü görür mü?
    Online sistemde araç bana ait gözüküyor ve herhangi bir sıkıntısı yok. ( vergi borcu , muayene vs..)

Teşekkürler

borcunuz bittiğinde otomatik olarak hak mahrumiyeti kaldırılır.bizde öyleydi en azından.ruhsat değiştirilmesine gerek olduğunuda sanmıyorum.biz değiştirmedik.gidip vergi dairesiyle ve bankayla görüşün net bilgi alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ayrı başlık açmadan ben de bir soru sorayım. Cevaplanırsa sevinirim.

Sorum şu;

Teşekkürler

yeni ruhsat çıkarılması gerek diye biliyorum, biz yeni ruhsat çıkarmıştık.. bankadan aldığımız borcu yoktur yazısıyla birlikte emniyete gidip yeni ruhsat için başvurmuştuk.. emniyetin kayıtlarından da rehinin düşülmesi gerek.. vergi dairesine gitmedik hiç..

• Merhaba,
    Benim bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Aracımın Trafik Sigortası ve Kaskosunu AXA dan yaptırdım. Ekim ayında yenileme zamanı geliyor. 2 senelik de hasarsızlık durumu var.

Aracımı Eylül ayında satmayı planlıyorum. Fakat yeni aracımı Ocak 2014 de almayı planlıyorum. Aracı da satacağım için Ekim ayında yenileme yapmayacağım. Bu şartlar altında yeni aracımda Ocak 2014 tarihinde hasarsızlık indirimini kullanmam için ne yapmam gerekir ? Aynı durum trafik sigortası için geçerli midir ?

Teşekkürler
  • satışı sen alıcaksan yanına para ile birlikte satıcıyıda alıp notere gidiceksin
    orda kimlikleri isteyecekler ve ruhsatın araç tescil belgesi olan tarafının fotokopilerini alıcaklar.
    satışı yapıp çıktı alıcaklar.sonra alacak verecek işini hallediceksiniz.imzaları atıp el sıkışıp çıkıcaksınız.
    daha sonra aracın sigortasını yaptırcan yeniden ordan emniyete gidip ruhsatın araç tescil kağıdını çıkartacaksın bu kadar
    emniyete ücret ödemiyosun
    notere 95 tl veriyosun
    sigortada ne çıkarsa bahtına artık :)

sanırım atladığım bişey yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bugünler kafamın karışık olduğu çok önemli bir soru var,yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdi misal bir araba alsam(ikinci el),bunun trafik sigortasını yaptırsam,ama aldığım günün ertesi günü veya aynı hafta içinde arabayı satsam,bu trafik sigortasına ödediğim parayı geri alabilirmiyim?Prosedür nasıl işler.Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.Saygılarla..
  • şahin_1.4.i.e Ş kullanıcısına yanıt
    Evet ama tamamını değil. Sigortanın kullandığınız günler oranınca kesintisi olur ama çok cüzi bir miktar.
  • Sayın eros teşekkür ederim,fakat bir sorum daha olcak,sigortamı arabamı sattığım kişiye devrederekmi alacam parayı,yoksa direk sigortacıma gidip ben aracı sattım,kesintiden kalan kısmı verin mi diyecem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şahin_1.4.i.e

Sayın eros teşekkür ederim,fakat bir sorum daha olcak,sigortamı arabamı sattığım kişiye devrederekmi alacam parayı,yoksa direk sigortacıma gidip ben aracı sattım,kesintiden kalan kısmı verin mi diyecem?

noterden sana verecekler satış sözleşmesini onunla birlikte sigortacına gidip ben araba mı başkasına sattım buda noter satış sözleşmem buda sigorta kağıdım, kalan ücretlerin tarafıma iadesini istiyorum diyeceksin ve iadeni alacaksın.. nakit ödediysen nakit, kredi kartından ödediysen karta iade..
  • Sayın mıçe çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şahin_1.4.i.e

Sayın mıçe çok teşekkür ederim.

rica ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.