Şimdi Ara

Alınabilecek Laptoplar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Pavilion DV4289 vs Toshiba Satellite M70-215

Selam arkadaşlar, en sonunda bende laptop almaya karar verdim. 2 gündür araştırıyorum.
    Başta sadece HP Pavilion DV4289 makinası aklımda vardı, bugün Toshiba Satellite M70-215 makinası da aklıma girdi. Bu arada ben yazılımcıyım, doğal olarak bu işler için alıyorum makinayı.

HP Pavilion DV4289 gerçekten çok güzel bir makina. fakat pilin az dayanması (2,2bçk saat) ve 100gb lık Diskin 4200RPM olması dezavantaj (göreceli bir durum, pil benim için çok önemli değil), genel anlamda büyük anlamda sorunla karşılaşan birine rastlamadım. Bimeks ve Teknosa'da 1699$+KDV den satılıyor.

Toshiba Satellite M70-215 de fiyatına göre oldukça iyi bir makina, ben 1GB Ram istediğimden dolayı pek parlak gelmedi, ama Teknosa'daki teknik sorumlu bunu change yaparak (256x2 -> 512x1 + ücret karşlğnda 512x1) alabileceğimi söyledi, Toshiba'nın servisini yapan firmalardan bir tanesini aradım, fakat böyle bir durumun olmadığını söyledi. Değişme olayı olmuyormuş. Fiyatı Teknosa'da 1299$+KDV olmuş. Fiyatı gerçekten cazip, HP'ye göre 80GB'lık harddisk serial ata 5400rpm özelliiği barındırıyor.

Sizlere eğer cevaplama imkanınınz olursa birkaç sorum olacak.
    - Laptoplarda 4200-5400 rpm arası fark nedir bilemiyorum. O kadar etkisi gözüküyormu? bir 4200rpmlk disk ile 5400rpm lik diskine laptoptaki performans farkı nedir? (ağır işler için :))
    - İşlemci farkı da 1.73'e 1.86, bunun arasındaki performans farkı ne derecede?
    - Bu 2 makina arasındaki teknik fark, arasındaki 400$+kdv lik maddi farka değer mi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vengekoe -- 3 Ocak 2006 18:47:57 >

• aradaki 400 dolarlık farkı hp nin ekran kartına vermiş olursun!
  • sen 1299 dolara o toşiba laptopa bakacağına 5024 topicine bi bak bence.. (100 gb, ekran kartı toşibanın 10 katı daha iyi, dvdwriter, 1*512 mb ram [1 512 daha tak 1 gb olsun], ekranı crystal bright, işlemci 64 bit)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.